IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.12.05, 19:25
Mam wraenie ,żę na tym forum są sami spekulanci handlujący na śmieciowych
papierach. Mechanizm jest prosty: zamieszcza się posty dotyczące jednej
spółki np sanwilu na wszystkich forach. Ktoś skuszony kupi i to kreuje popyt
pozwalający na sprzedaż z zyskiem. Według mnie jedyną dużąspółką która
obecnie ma szansę wzrosnąć to KGHM. Ceny miedzi idą do góry, inne spółki
miedziowe chociażby w Ameryce zdrożały w ostatnim miesiącu o ponad 20 %.
Kombinat zwyżkuję ale tylko 1 -1,5 na każdej sesji. w momencie gdy u nas
wejdzie zagranica powinien znacznie badziej zdrożeć. Co wy o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dnl Re: Kghm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:50
      Zdecydowanie masz racje, czy to bedzie az 20% to nie byl bym taki pewien,ale 8-12% jest calkiem realne,szczegolnie po ujawnionym dzisiaj raporcie analitykow odnosnie perspektyw miedziowych na przyszly rok.
      PZDR
    • Gość: Alchemik Re: Kghm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:12
      Koles, a lepiej zarobic 50000 czy 5000 zl?
      Zastanow sie.
      A KGHM jest za nisko wyceniony.
      • Gość: Marunio Re: Kghm IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.12.05, 21:06
        Pytanie tylko w jaki sposób. W Polsce zarobisz też 50000 na sprzedaży
        kradzionych samochodów, czy na oprogramowaniu do cofania liczników. Wydaje mi
        się ,że reklamowanie jakiś śmieci nie jest do końca uczciwe. Na zachodzie przy
        wycenie sółek ważne są 2 rzeczy - fundamenty i dywidenda. Przy oprocentowaniu
        lokat bankowych na poziome 4 % dywidenda spółek jest bardzo ważna
        • drugidotyk Re: Kghm 12.12.05, 21:37
          Drogi Marunio.Z tą uczciwością to troszke przegięcie,nie o to chodzi na
          giełdzie.Zobacz ile spółek notowanych na GPW stosuje kodeks dobrych praktyk?
          O ilu spółkach możesz powiedzieć że są uczciwe wobec inwestorów?
          Dlaczego ktoś kto jest w wstanie przewidzieć zachowanie sie spólki w
          najbliższym czasie i ma życzenie sie z tym podzielić uważasz za nie uczciwe?
          Nikt Cię do niczego nie zmusza,nie chcesz nie inwestuj "reklamowane śmieci",
          Ale nie obwołuj się strażnikiem cudzych pieniędzy.Ktoś kto straci pare razy
          bedzie wiedział że musi liczyc na siebie(Mario też sie myli,tez człowiek),a
          gorsze od braku uczciwości jest lenistwo "inwestora" któremu sie nie chce
          zajrzec na kilka stron internetowych i wyszukac interesujące go informacje.A po
          co,na forum przeciesz podadzą co kupić,kiedy,po ile i kiedy sprzedać i jeszcze
          Ci oblicza ile zarobisz.Żadne biuro maklerskie nie ma takiej usługi(oczywiście
          się troszke naśmiewam z leniwych "inwestorów")Chyba wiesz o tym że abyś Ty mógł
          zarobić ja muszę stracić.A piekno polega na tym aby to odwrócić.Dlatego pisanie
          o braku uczciwości jest nie na miejscu,bardziej dziwi brak rozumu tych co
          wierza i nie sprawdza.Ale jak to rzekł Lenin:-),"ich sprawa".
          Pozdrawiam.
    • drugidotyk Re: Kghm 12.12.05, 20:58
      Masz racje w pewnym sensie z tym zamieszczaniem postów na innych forach,ale to
      też patent na zarobek.Jak napisał Alchemik,chesz 5 czy 50 nie ważne czego % czy
      PLN-ów.A po 2-gie jaki masz wpływ na np.KGHM po za tym że kupisz akcje.Uważam
      że pszyjemniej jest mieć wpływ na to co sie kupuje i jak to coś sie będzie
      zachowywało.Bynajmniej nie mam na myśli spółdzielni,spekulacji,ustawionych
      tranzakcji itp.co mogło by zainteresować KPWiG.Zgadzam się że KGHM troszke
      jeszcze ujedzie do góry,ale za mało by była w moim zainteresowaniu.
      Pozdrawiam
    • Gość: mario Re: Kghm IP: 217.153.198.* 12.12.05, 21:02
      Nawet jak tak jest ,to z co w tym dziwnego? Załóż sobie swoje forum z cenzurą
      a wtedy będziesz miał posty ,które ci odpowiadają.Popatrz na społeczeństwo i
      jego potrzeby ,pomyśl a zgadniesz dlaczego jest tak a nie inaczej.Trochę
      wyobrażni.Piszesz że można zamieszczać na różnych forach posty o ;śmieciach" a
      tym samym kusić ludzi do zakupu.Bzdura kolego i brak wiedzy o podstawowych
      elementach inwestowania .Wspomniałeś o Sanwilu ,popatrz trochę na obroty i
      podaj mi nazwę siły ,która potrafi takie obroty wywołać.No chyba że masz nas
      wszystkich za idiotów.Mario

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka