Dodaj do ulubionych

Do Honorci

IP: 195.69.80.* 29.12.05, 11:11
Witam, nie wkurza cię Mostostalpłc buja się i buja, zaraz mnie coś trafi...
Obserwuj wątek
    • hurtor Re: Do Honorci 29.12.05, 11:19
      :) Oj wkurza wkurza, zaraz wyskakuje z niego i wskakuje w coś innego...

Oczywiście nie wyskakuje z tych z Dywidendą, mam jeszcze inne.

Honorcia
      • Gość: g Re: Do Honorci IP: *.chello.pl 29.12.05, 11:21
        a po co ci dywidenda honorka???
      • Gość: ja Re: Do Honorci IP: 195.69.80.* 29.12.05, 11:23
        Fajnie, mnie szkoda po stracie puścić bo kiedyś ruszy tylko kiedy ? A może
        dokupić i uśrednić cenę ? (tylko jak ruszy w dół to umocze wszystkie pieniądze,
        zaraz mnie coś trafi )
        • hurtor Re: Do Honorci 29.12.05, 11:26
          Nie rozumiesz mnie :)

Ja mam zakupione przed dywidendą i tych nie sprzedaje :)
          Kupiłam też po dywidendzie i te sprzedaje - kupiłam, żeby kurs uśrednić, ale
          tak ślamazarnie kurs idzie, że wole teraz sprzedać, zarobić szybko na innych i
          dokupić MOSTALPLC - powinnam zdążyć, bo kurs cieniutki.

Honorcia
          • Gość: soros Re: Do Honorci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:33
            Honorcia - czy przed dywidendą czy po to już nie ma znaczenia. Po dacie
            ustalenia praw do dywidendy (nie wiem kiedy to było bo nie śledze tej spółki)
            możesz wszystkie akcje sprzedać a dywidendę i tak będziesz miała.
            • hurtor Re: Do Honorci 29.12.05, 11:54
              Oczywiście, ale jeżeli na kursie więcej tracę niż na dywidendzie zyskałam, to
              nie mogę sprzedać, bo to bez sensu strata :)

Dlatego zostawiam tamte papiery przed dywidendą, a chce sprzedać te, które
              kupiłam po dywidendzie.

Honorcia
              • Gość: soros Re: Do Honorci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:05
                Honorcia - akcja to akcja. Na tych akcjach nie jest napisane "akcje z przed
                dywidendy" , "akcje po dywidendzie". Psychologowie nawet to jakoś nazywają,
                chyba "mentalne księgowanie".
                Jak chcesz sprzedać z jakichkolwiek powodów to sprzedaj bez oglądania się na to
                kiedy te akcje kupiłaś.
                • hurtor Re: Do Honorci 29.12.05, 12:10
                  No wcale nie :)

Jak kupiłam akcje za 27.50 przed dywidendą, by ją otrzymać i po niej spadły do
                  obecnego 17.00, to jak mam sprzedać? :D Ogromna strata... Nawet dywidenda jest
                  mniejsza niż ta strata.

Honorcia
              • Gość: Herus Re: Do Honorci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.05, 15:03
                Przepraszam, ze sie wtrace ale na warszawskiej gieldzie dla celow podatkowych
                obowiazuje zasada FIFO (first in first off). A zatem Honoratko jak sprzedajesz
                akcje kupione w roznym czasie po roznych cenach to najpierw beda sprzedawane te
                ktore zostaly kupione najwczesniej. My inwestorzy niestety nie wybieramy, ktore
                akcje chcemy sprzedac. Zasade FIFO przyjeto dla celow podatkowych, zeby biura
                maklerskie wiedzialy jak postepowac przy obliczaniu zobowiazania podatkowego
                inwestorow na koniec roku.
                • Gość: eMCi Re: Do Honorci IP: *.promax.media.pl 29.12.05, 15:16
                  tak na marginesie-FIFO znaczy first in first Out ;) POZDRO
                  • Gość: Herus Re: Do Honorci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.05, 15:20
                    Zgadza sie przepraszam, moje niedopatrzenie
        • Gość: g Re: Do Honorci IP: *.chello.pl 29.12.05, 11:27
          proponowałbym miast uśredniania, częsciej używać średnika /-/, on jakoś mało
          popularny na tym forum, a szkoda.
          • hurtor Re: Do Honorci 29.12.05, 11:29
            g w jaką spółkę proponujesz wskoczyć na dzień dzisiejszy?

Honorcia
            • Gość: g Re: Do Honorci IP: *.chello.pl 29.12.05, 11:41
              ze wszystkiego wyskakiwać, mam tylko resztki tin,ink, ten ostatni zaczął rosnąć,
              co mnie smieszy okrutnie...wszystko zezdza w doł, radze wycofać pieniadze i
              pojechac na rajd po wyspach oceanu indyjskiego, mauritius, reunion, rodrigues,
              czagos, seszele, kerguelena, może aldabra i wyspa kokosowa...
            • Gość: Grześ Re: Do Honorci IP: *.it-net.pl 29.12.05, 12:15
              Ale sobie dziewczyno wybrałaś doradcę inwestycyjnego....w zasadzie to nietrzeba
              go o nic pytać bo to co mówi jest takie samo już od pół roku. Już jego
              odpowiedz to potwierdza.Gratulacje.
              • hurtor Re: Do Honorci 29.12.05, 12:16
                ;)

Honorcia
                • Gość: g Re: Do Honorci IP: *.chello.pl 29.12.05, 12:17
                • Gość: g Re: Do Honorci IP: *.chello.pl 29.12.05, 12:18
                  trafiła doradcza kosa na takowyż kamień
    • kmani Re: Do Honorci 30.12.05, 17:16
      Honorciu, jeżeli to nie tajemnica... czy posiadasz jeszcze w/w MOSTALPLC. Szukam
      jakiegoś sprzymierzeńca, z którym mógłbym sie podzielić moja rozpaczą związaną z
      ciągłym spadkiem notowań tychże papierów :) :(:(
      • Gość: ja Re: Do Honorci IP: 195.69.80.* 30.12.05, 18:09
        Nie martw się ja je też posiadam, chociaż kupiłem teraz po 17,1 i 17,6 co i tak
        nie zmienia faktu że bujają się jak wańka wstańka. To stabilna spółka i kiedyś
        ruszy tylko kiedy ????
      • hurtor Re: Do Honorci 30.12.05, 19:21
        Pewnie że posiadam, mam za 17.10 i 28.00 :)

Honorcia
    • Gość: kw Re: Do Honorci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 19:16
      Jak myślicie czy warto teraz zacząć inwestować w Mostostal Płock? Do tej pory w
      ogóle nie inwestowałem w te akcje. Wydają się być teraz całkiem tanie.
      • Gość: g Re: Do Honorci IP: 87.207.192.* 30.12.05, 19:45
        nie warto
        • hurtor Re: Do Honorci 30.12.05, 19:53
          Warto warto, ale... Musisz poczekać na informacje o robocie dla MOSTALPLC.
          Była informacja pozytywna, że zostajemy w IRAKU do końca 2006. To plus, może nie
          dla żołnierzy, ale do MOSTALPLC. Będzie jakaś robota w IRAKU, to na pewno
          MOSTALPLC będzie maczał tam swoje rączki. Kurs będzie rósł, zdążysz wejść w
          MOSTALPLC - jak przekroczy 18.00 zł, to wchodź... Wcześniej to bujanie małego
          Jasia... Ale jak już się wybije, to wróci na 25-27 zł.

Ja mam za 17.10, ponieważ chce uśrednić swój kurs z 28.00, bo brałam dywidendę i
          chciałabym ją obronić.

Honorcia
          • Gość: g Re: Do Honorci IP: 87.207.192.* 30.12.05, 20:24
            honorka, nie bałamuć człowieka, ty uśredniasz z 28 na 17, a on ma uśredniać z 17
            do 9 - w końcu nie będzie już mozliwości uśredniania...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka