Dodaj do ulubionych

Co się dzieje?

IP: 217.153.198.* 04.01.06, 17:54
Byku,Greg,Grześ,Mądrale.Pola ,Honorcia ,dawny g i wielu innych starych
forumowiczów ,powiedzcie mi co się tu stało po nowym roku? To już nie jest
wysyp nowych inwestorów tylko jakiś najazd hunów.Schodzę do podziemia
forumowego.Mario
Obserwuj wątek
    • nemon Re: Co się dzieje? 04.01.06, 17:56
      boli cie cos?
      • Gość: fred Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:58
        leszcze kupily i niech sie teraz bujaja. Powodzenia.
    • Gość: HG Re: Co się dzieje? IP: *.wsb-nlu.edu.pl 04.01.06, 18:38
      jak jestescie taka kilkuosobową elitą to moze lepiej kontaktowac sie przez e-
      mail, gg, telefon??
      • Gość: tomek Re: Co się dzieje? IP: 217.96.16.* 04.01.06, 18:39
        forum to forum:)
        • Gość: HG Re: Co się dzieje? IP: *.wsb-nlu.edu.pl 04.01.06, 18:58
          forum to forum dlatego kazdy ma tu prawo wejsc :) takze ten kto szuka wiedzy,
          no ale niektorzy juz posiedli taka wiedze ze nie musza sie uczyc tylko
          wymieniac swoje cenne przemyslenia w stylu "kup - sprzedaj" hehe :)
    • flegmatyk Re: Co się dzieje? 04.01.06, 19:01
      ja dzisiaj wyszedłem ze WSZYSTKIEGO. z wysokiego konia boleśniej się spada.
    • Gość: FiL Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:55
      młodzi spekulanci zwietrzyli forum i zaczyna się naganianie.. feee
      • Gość: Siurak Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:01
        tez jakis sposob na zarobek :) a kto troche mysli naganiania nie slucha...
        • Gość: FiL Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:24
          tak, ale się śmietnik robi a nie forum do czytania i dyskusji
          • hurtor Re: Co się dzieje? 04.01.06, 20:55
            Dlatego znacie inny adres Forum AKCJA, którego oni nie znają :)

Honorcia
            • Gość: młody Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:06
              znają , a jak nie to znajdą . dlaczego bo chcą zarobić. Jak przestaną zadawać
              proste i śmieszne pytania to znak ostrzegawczy ,ze trzeba sprzedawać.Dajcie im
              pare tygodni niech zainwestują.
            • Gość: lechu Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:25
              tam tez Was znajdziemy...

pozdrawiam
          • Gość: siurak Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:23
            racja... nagle forum sie zrobilo lekko nieprzejrzyste :) to chyba po tych
            noworocznych rekomendacjach gieldy w faktach na tvnie, bo jeszcze pare dni temu
            bylo tutaj dosc spokojnie, i ciezko bylo trafic na nowy temat, a teraz? ledwo
            jeden sie zacznie a juz powstaje drugi :) mlyn...
            • Gość: Siurak Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:29
              a tak wogole to zauwazylem ze nawet g nie wydala juz z pisaniem ploszacych
              komentarzy... :)
    • Gość: Grześ Re: Co się dzieje? IP: *.it-net.pl 04.01.06, 21:31
      Hahaha maaario a może to marsjanie atakują...Chociaż oni powinni dysponować większą wiedzą od nas ziemian. Jak by nie było chyba faktycznie lepiej się gdzieś zaszyć w podziemiach i przeczekać najazd obcych:))))
      • Gość: mario Re: Co się dzieje? IP: 217.153.198.* 04.01.06, 22:20
        Tak Grześ i to jest najlepsze wyjście.Jak zejdziemy do podziemia to obcych
        wywieje ,bo nikt im nie doradzi co mają robić.Oni sami nic nie będą potrafili
        zdziałać,bo mogę się domyślać ,że nie potrafią nawet czytać.Jest jeszcze inne
        wyjście, potraktować ich tak jak sami się często nazywają,czyli jak
        leszcze.Przecież dzięki takim jak oni to my mamy zarobek i może niech zostaną?
        Domagają się tego przecież na siłę,zapominawszy ,że to jest ich kasa nie
        moja.Nadmieniam ,że nie piszę tego to tych (nowych),którzy chcą coś wnieść lub
        wynieść z tego Forum.Mario
        • Gość: racheela Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:29
          wiesz mario, troche sie na Tobie zawiodlam. Myslalam ze masz wiecej tolerancji
          dla słabszych. W koncu nie dziw sie ze nie kazdy jest tak zorientowany jak Ty,
          stary wyjadacz. Przeciez zawsze kiedys trzeba zacząc i to jest normalne. A Wy
          zachowujecie sie jak uczniaki w szkole tępiocy "kotów", bo jestescie juz w
          drugiej albo trzeciej klasie.
          • Gość: mario Re: Co się dzieje? IP: 217.153.198.* 04.01.06, 22:43
            To nie jest do końca tak jak myślisz.Szanuję młodszych i mniej doświadczonych i
            z całego serca chcę im pomagać i to z różnych powodów.Wiesz chyba,że czym
            więcej ludzi na parkiecie,tym lepiej dla wszystkich.Lecz sama zobacz jak co
            niektórzy tu piszący podchodzą do sprawy własnej kasy.Są jak sami się nazywają
            często leszczami dla rekinów a czy o to tu chodzi? Zadawać pytania proszę ,ale
            nie takie idiotyczne.Jeden informuje wszystkich ,że właśnie stracił 5 tyś
            wymieniając procentowo jakieś spadki,nie mające poparcia w rzeczywistości,drugi
            pyta o coś co może przeczytać na wielu stronach poświęconych giełdzie.Takich
            przypadków jest bardzo dużo,szkoda czasu na wymienianie.Tu nie trzeba być
            wyjadaczem starym,czy młodym.Trzeba tylko dać czasami sobie coś od siebie i to
            dla własnego dobra.Ale jeżeli zawiodłem Ciebie moją postawą to jest mi trochę
            przykro,ale nie mogę obiecac,że się zmienię.Mario
            • Gość: racheela Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:52
              Jest OK, troche mnie przekonales. Moze nawet juz nie czuje sie zawiedziona :)
              • Gość: mario Re: Co się dzieje? IP: 217.153.198.* 05.01.06, 09:59
                Bardzo mnie to cieszy.To dla mnie druga dobra wiadomość z rana po starcie IB
                Systemu.Mario
    • Gość: pola555 Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:33
      Witaj Mario,brakowało tu Ciebie.Pilnuj swojej pozycji na forum, bo młodzież
      atakuje i jest gotowa nas przysypać nie tylko śniegiem, ale jeszcze przyklepać
      łopatą.Wiesz, w naszym interesie jest ich troche podszkolić niech ciągną giełdę,
      tylko na tym zyskamy ( choćby poprzez fundusze emerytalne ) A tak na serio to
      ciekawa jestem ile masz spółek w portfelu. Nie pytam jakich.Zrobiłam bilans i
      wyszło mi 18 troche za dużo.Ale kilka trzymam jeszcze sprzed 2004.Zastanawiam
      sie co wywalić.Sprzedałam dzisiaj Netie ale zaraz kupiłam Boryszew i nic mi nie
      ubyło.Czy masz jakieś papiery sprzed 2004 ?
      • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:39
        Matko Boska, Pola! Jak ty dajesz radę analizować tyle spółek! Podziwiam Cię!
        • Gość: pola555 Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:47
          Greg,"nie podziwiaj", bo nie daję rady analizować, mam i już.No oczywiscie
          staram się być na bieżąco,ale bez przesady. A Ty ile masz ?
          • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:55
            Wczoraj miałem 4, dzisiaj tylko 2, ale muszę zrealizowane zyski
            gdzieś "utopić", dodam najwyżej dwie kolejne spółki, 25% kasy zostawiam na
            jakieś niespodziewane sytuacje. Moim maksimum było 8 i już wtedy trudno było
            nadążyć. Zwykle mam 2 spółki na dłużej i 2 na krótkie pozycje, dodatkowo za
            mniejszą kasę ultrakrótkie (fon, próchno itp. to to na fali :-)).
            Indeksy są już tak wysoko, że trzeba być ostrożnym.
            • Gość: pola555 Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:14
              Greg czytam co piszesz i wiem że posiadasz duża wiedzę i doświadczenie ale też
              tak zwany męski punkt widzenia.Wiele razy się przekonałam, że nie robiąc "nic"
              na danej spółce wyszłabym lepiej niż gdy " kombinowałam ". W tej chwili jestem
              na etapie postanowień noworocznych i robienia porządków, ale jak zabić kury co
              znoszą nieopodatkowane jajka? Dziekuję za dobre rady.Pozdrawiam.Pola
              • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:25
                He he, postanowienia noworoczne. Jak to poważnie zabrzmiało!
                Ja w ramach "postanowień niegiełdowych" podniosłem córce kieszonkowe, niech
                stracę, i to z własnej inicjatywy, do tego kupię jej buty Pumy i wieżę (tu już
                nacisk jest nie do wytrzymania).
                Z "postanowień giełdowych" - pod koniec 2005 zmieniłem nieco strategię
                inwestowania, na bardziej ostrożną, noworocznie postanowiłem się jej trzymać,
                bo przynosi niezłe efekty.
                • Gość: Pola555 Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:46
                  Greg czyli jesteś " Biednym Ojcem" bo bogaty kupiłby córce książkę " Mądre
                  bogate dziecko" R.T Kiyosaki.Ile wynosi to kieszonkowe w dzisiejszych czasach? I
                  Ile lat ma Twoja córka? Może ona już tu jest na tym forum? A Ty nie chcesz
                  odpowiadaC na jej naiwne pytania.Pozdrowienia.Czas na sen.
                  • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:52
                    Córka ma 14 lat. Nie ma jej na foum. Kieszonkowe wynosiło 20 zł. (plus pewnie
                    około 100 wyciśnięte ze mnie dynamicznie w ciągu miesiąca), obecnie wynosi 50
                    zł. Ustalając kwotę miałem nadzieję, że nauczę ją gospodarować tymi marnymi
                    pieniędzmi w miarę racjonalnie. Niestety tak się nie stało, na co wskazuje
                    wyciągnie pieniędzy w ciągu miesiąca - w tym jest niebywale skuteczna. :-)
      • Gość: racheela Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:42
        Pola, mialam kiedys 13 spólek i nie dawalam rady tego ogarnąć. Jak Ty to
        robisz?
        • Gość: pola555 Re: Co się dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:59
          Wiesz Rachela większość moich spółek to Wig 20 Mam KGHM,PKN,Lotos,PKOBP,MOL,one
          nie przyprawiaja mnie o nadciśnienie.Ale mam też takie które podnoszą mi
          adrealinę,bo zwyczajnie to lubię to jest jak narkotyk.Napewno wiesz o czym
          mowię.Pozdrawiam i życze dużo przyjemności z "inwestowania" Pola
      • Gość: mario Re: Co się dzieje? IP: 217.153.198.* 04.01.06, 23:01
        Witaj Polu.Tu nawet nie chodzi o obronę pozycji ale po prostu szkoda mi tej
        młodzieży ,która nie zdaje sobie jeszcze sprawy w jak delikatną i niebezpieczna
        grę chce grać.Nie żebym odradzał taką grę ,sam ją lubię i w nią gram a nawet ją
        polecam.Nawołuję jednak do zdrowego rozsądku i samodzielnego zdobywania wiedzy
        dla pomnażania własnego kapitału.Co do spólek to nie trzymam ich tak długo.Na
        wszystkich kupionych wcześnie i trzymanych zbyt długo wtapiałem,zresztą lubię
        małe spółki w których jestem nie dłużej niż kilka dni.Pisałem o tym kilka
        postów wcześniej przy okazji Fonu.s Na dzień dzisiejszy przedałem Sanwil ,Fon
        dzisiaj kupiłem Swarzędz,Piasta i IB System.Czekam by dokupić Sanwil ,myślę że
        nastąpi to w najbliższym czasie.A jeszcze, ze Swarzędza wyszedłem już dzisiaj z
        zyskiem 1gr na akcji.Mało wiem,ale wrócę do niego jutro.Jakoś się
        przycykorzyłem.Mario
    • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:38
      Cóż, media zrobiły swoje. Ciągle trąbią, że na giełdzie kolejne rekordy więc
      każdy chce się włączyć, myśląc, że wystarczy założyć rachunek, kupić "jakieś"
      akcje i po tygodniu sprzedać je ze 100% zyskiem. Ból i zryzoty związane z takim
      rozumowaniem przychodzą szybko więc spokojnie czekajmy. Po głębszej korekcie
      będzie spokojniej. Myślę, że zejście to - jak to nazywasz - podziemia,
      przyniesie na forum "nijakość". Brak będzie swego rodzaju dyskusyjnej
      adresnalinki. Tak bym to określił. Ja póki co zostaję na powierzchni, ale
      lawinowo rosnąca liczba postów powoduje, że czytam naprawdę tylko 3-5% całości
      i to dość pobieżnie. O odpowiadaniu nie może być mowy, bo nie miałbym czasu na
      analizowanie informacji i notowań. Pozdrawiam.
    • Gość: keli Re: Co się dzieje? IP: *.veranet.pl 04.01.06, 22:55
      Jesli to was pocieszy to za pare tygodni/miesiecy bedziemy narzekac ze nikogo
      nie ma na tym forum... ;)
      • Gość: ami Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:55
        ktoś się zawsze znajdzie
        • Gość: mario Do amigo IP: 217.153.198.* 04.01.06, 23:11
          Możesz mi odpowiedzieć jak zapatrujesz się na nowy system obsługi rachunku
          zafundowany nam ostatnio przez KBC Securities.Walczyłem z nim i jak na razie
          nie zrobił na mnie dobrego wrażenia.Mario
    • Gość: maek Re: Co się dzieje? IP: *.jerzostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:24
      widze, ze w tym watku to sie cala elyta zebrala ;) tak, troche was juz znam.
      Ja ani nie inwestuje, ani nie gram na gieldzie (posrednio, przez FI, ale to sie
      nie liczy, oni za mnie mysla). Narazie sie ucze i czekam. A co chcialem
      powiedziec, to to, ze milo Was sie czyta. Ba, i mozna nawet sie nauczyc troche.
      Aha, i jezeli podziemiem jest to, o czym mysle, to jak ja to znam, to 90% to
      zna :) Tak wiec nici z konspiracji. Pozdrawiam.
      • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:29
        "elyta" to było nieodpowiednie słowo. Kojarzy się to raczej z władzą. My
        jesteśmy "normalne ludzie" i jak każdy mamy czasem lepsze, czasem gorsze dni.
        To znajduje odzwierciedlenie w postach. Podziemie to była metafora, jeśli znasz
        się na żartach - a pewnie tak - to będziesz wiedział jak to zrozumieć.
    • kumana1 Re: Co się dzieje? 04.01.06, 23:29
      tymi hunami to obrazasz. ja np. nie jestem zadnym nowym inwestorem.
      inwestowałem do roku jak dobrze pamietam 1999-2000. wtedy to jeszcze na koniec
      ładnie zarobiłem na upadajacym uniwersalu ale niestety duzo stracilismy z zona
      na społkach komputerowych. zona pracowała w biurze maklerskim i nie mogło byc
      inaczej trzeba było inwestowac. lecz musiała opuscic prace ze wzgledu na urlop
      wychowawczy ale teraz powraca wiec i ja powracam do mojego ulubionego zajecia
      lecz zanim zainwestuje chce sie jakos spowrotem odnazesc i powiem ci ze jest to
      dobre miejsce na to. niestety moze nie jest to dobry moment na powrot bo prawie
      wszystko jest na gorce ale mysle zawsze na czyms sie da zarobic. pozdrawiam i
      mam nadzieje ze czasem sobie pogadamy
      • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:36
        Czemu wszystko bieżesz tak dosłownie? Nikt chyba nie chciał nikogo obrazić, to
        tylko przenośnia obrazująca jak wiele nowych osób pojawiło się na forum.
        • Gość: Greg Re: Co się dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:39
          Poprawiam się "bierzesz" a nie "bieżesz". Skandaliczna wpadka, ale nie ma
          możliwości poprawiania już wysłanych postów.
      • Gość: mario do kumana IP: 217.153.198.* 04.01.06, 23:42
        Gość portalu: mario napisał(a):

> Tak Grześ i to jest najlepsze wyjście.Jak zejdziemy do podziemia to obcych
        > wywieje ,bo nikt im nie doradzi co mają robić.Oni sami nic nie będą potrafili
        > zdziałać,bo mogę się domyślać ,że nie potrafią nawet czytać.Jest jeszcze inne
        > wyjście, potraktować ich tak jak sami się często nazywają,czyli jak
        > leszcze.Przecież dzięki takim jak oni to my mamy zarobek i może niech zostaną?
        > Domagają się tego przecież na siłę,zapominawszy ,że to jest ich kasa nie
        > moja.Nadmieniam ,że nie piszę tego to tych (nowych),którzy chcą coś wnieść
        lub
        > wynieść z tego Forum.
        Jeżeli poczułeś się obrażony to przepraszam,myślę jednak że to ostatnie zdanie
        mnie usprawiedliwi.Mario
    • dominig Re: Co się dzieje? 04.01.06, 23:31
      Każdy chce w jakiś sposób zarobić trochę kasy, co w tym złego czy dziwnego? Ja
      nie namawiam cię do dyskucji czy też odpowiedzi na moje pytania. Pomyśl sobie
      tylko czy byłoby ciekawiej, gdybyś siedział na forum w 6 osób ? Pozdrowienia.
      • Gość: christoph.g Re: Co się dzieje? IP: 87.207.43.* 05.01.06, 00:02
        Co do meritum - to coś niedobrego dzieje się ostatnio, ja już nie wiem skąd ci
        "nowi giełdowicze " się biorą,

nie rozumiem też skąd ten ciągły optymizm, te wzrosty - nic już nie rozumiem,
        nie nie qmam, chyba czas iść na giełdową emeryturę,
        chyba jestem za stary na tę zabawę...pwoenienem dbać o zdrowie, młodzieniaszkiem
        juz nie jestem...a i dzieci malutkie mam...trzeba jeszcze trochę pożyc...
    • Gość: eMCi do mario IP: *.ae.poznan.pl 05.01.06, 10:28
      ale tu sie robi śmietnik na tym forum......a na giełdzie jazda bez trzymanki :)
      pozdro Mario wiem ze Ty jestes koles ok. Ja teraz mam mało czasu <ostra jazda
      na uczelni>wpadam na neta gdzie popadnie i tylko szybko bah bah :) 3maj sie i
      Pozdrawiam Honorcie,Sorosa,Grega,Slimaczysko Gorbi i innych
      • Gość: mario Re: do mario IP: 217.153.198.* 05.01.06, 10:45
        Ucz się i inwestuj.To jest przyszłość.Dzięki.Mario

• Gość: Greg Re: do mario IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 05.01.06, 10:47
        Dzięki eMCI, mam nadzieję, że sesja będzie dla Ciebie łaskawa i wszystko
        zaliczysz w zerówkach :-)
        • Gość: kumana1 do mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:05
          sorry ja moze tez za dosłownie sobie wszystko biore ale z natury jestem
          spokojny i nie widze wogole sensu zeby wogole ktos kogos tutaj krytykowal czy.
          przeciez my nawet sie nie znamy. moze jak kiedys ktos wpadnie na pomysl i
          zorganizuje jakis zlot gieldowych forumowiczow bedzie pozniej prosciej
          wypowiedziec sie na czyjs temat. pozdrawiam i zycze wszystkim sukcesow nikomu
          nie zycze porazki. bawcie sie dobrze
      • hurtor Re: do mario 05.01.06, 22:32
        Dziękuję :)

Wzajemnie! :)

Honorcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka