Gość: makler13 IP: 213.77.80.* 14.01.06, 20:16 Wszyscy piszą tyle o sanwilu ,a Ty co nie cieszysz się z tych komunikatów -przecież sanwil wg.mnie to twój pupilek nic go nie pogłaszczesz za tyle dobrych wieści. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mario Re: Mario !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.198.* 15.01.06, 12:12 A co tu jeszcze pisać? Wszystkie ostatnie informacje są bardzo pozytywne, Sanwilek po latach zastoju wychodzi na prostą i pędzi do przodu,obierając kierunek wschodni.Myślę,że na dzień dzisiejszy mogą być dwa scenariusze,jeden to taki,że Pan Buchajski rzeczywiście skorzystał z /wysokiej/ ceny akcji i sprzedał je z dużym zyskiem ,realizując zyski.Według mnie scenariusz mało prawdopodobny,gdyż uważam Pana Buchajskiego za inwestora który myśli o dalszym rozwoju i restrukturyzacji spółki a nie tylko o wielkich zarobkach na jej akcjach.Informacja o zmniejszeniu zaangażowanie Pana Buchajskiego,też powinna napawac optymizmem.Informował nas wcześniej o zamiarze sprzedaży akcji instytucjom finansowym z jednoczesnym z zachowaniem kontroli nad spółką.Uważam ,że zrobił dokładnie tak jak informował.Powiem więcej tuż przed informacją o zmniejszeniu swojego zaangażowania w Sanwilku,przekazano nam dwie dobre informacje wskazujące,że zmiany w spółce idą w dobrym kierunku.Pan Buchajski mówił także i o tym,informując że jest gotów zmniejszyć swoje zaangażowanie w spółce dopiero gdy wykaże,że spółka przeprowadza znaczące zmiany i obiera dobry kierunek rozwoju.Myślę,że chce on także pozyskać dla spółki silnego akcjonariusza,który byłby gwarantem dalszego jej rozwoju i dobrego wizerunku spóki na rynku.Drugi to taki że spółka nabiera rozpędu do dalszego rozwoju,ma coraz silniejsze fundamenty i może w najbliższym czasie bardzo pozytywnie zaskoczyć wszystkich jej akcjonariuszy. Pozostaje pytanie w czyje ręce poszły pakietówki- te 6% akcji.Jeżeli jest to jeden inwestor powinniśmy się już o tym dowiedzieć w najbliższym czasie. Być może akcje zaczęli skupować Irlandczycy lub Ikea za nimi może przemawiać chęć ekspansji na wschód ,co mogą potwierdzeć ostatnie informacje.Sanwilek ma do tego idealne położenie/ Przemyśl/.Tak sobie jeszcze myślę,czy aby nie wyłoni się w najbliższym czasie jeszcze ktoś inny,kogo interesowałby Sanwilek.Może obrany kierunek na wschód coś oznacza? Choć ja stawiałbym jednak,że akcje mógł kupić jakiś fundusz inwestycyjny.Nam pozostaje czekać cierpliwie na komunikat informujący kogo tak naprawdę zainteresował Sanwilek.Jeżeli akcje poszły w różne ręce,to trochę gorzej.Następny czas niepewności czekałby akcjonariuszy przed podaniem wyników w lutym.Życzyłbym sobie i innym akcjonariuszom Sanwilka,żebyśmy do tego czasu byli już z bardziej wypchanymi portwelami.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler13 Re: Mario !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.77.80.* 15.01.06, 20:52 Dziękuję Ci mario za odpowiedż i bardzo sie cieszę ,że też jesteś dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś