Gość: Kilof IP: *.acn.waw.pl 28.01.03, 12:06 Mają takie wielomilionowe zyski a zwalniają ludzi na bezrobocie. Gdzie moralnosć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaca Ten Bank to banda złodzieji IP: 217.97.147.* 28.01.03, 12:25 Ten Bank to banda złodzieji. Jestem ich starym klientem, przynoszę im co rok zysk z samych odsetek od kredytu ponad 1000 zł i jeszcze nigdy nie zalegałem ze spłatą rat. Moja sytuacja finansowa jest stabilna i dobra a oni mi powiedzieli, że jestem niewiarygodny!!!! finansowo i odmówiono mi okazjonalnej pożyczki na święta 1000 zł. Pytam to komu oni te pożyczki dają: tym co ich nie spłacają czy tym co kradną milionami? Śmiechu warte. Likwiduję u nich rachunek i przenoszę się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ten Bank to banda złodzieji IP: proxy / 195.117.20.* 28.01.03, 12:37 Potwierdzam słowa Jaca. To ten bank stracił wiarygodność. Oprocentowanie eurokonta jest u nich 0.5% a kredytu odnawialnego 19%. Każą sobie dodatkowo płacić za "ubezpieczenie" kart płatniczych mimo, że obsługa konta jest płatna. Szkoda, że stracą pracę szeregowi pracownicy a ci co wymyślają strategię i doprowadzili do tej sytuacji pozostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ten Bank to banda złodzieji IP: *.atm.com.pl 28.01.03, 13:05 Gość portalu: jaca napisał(a): Mam takie same odczucia. Obsługa coraz gorsza - ewidentnie za mało ludzi do obsługi klienta, coraz większy tłok. W ciągu ostatnich trzech lat mój rachunek inwestycyjny został przeniesiony trzy razy do innych punktów z powodu likwidacji usługi, kolejno: Warszawa, ul. Podwale, ul. Jana Pawła II, ul. Dolańskiego, a wreszcie ulica Brechta (po drugiej stronie Wisły). W między czasie proponowano mi ulicę Wilczą, gdzie za płatne parkowanie wydałbym wiecej niż odsetki od moich oszczędności. Tak dalej, a zwiną cały interes i będzie spokój. Osobiscie polecam Reiffaisen Bank. > Ten Bank to banda złodzieji. Jestem ich starym klientem, > przynoszę im co rok zysk z samych odsetek od kredytu ponad 1000 > zł i jeszcze nigdy nie zalegałem ze spłatą rat. Moja sytuacja > finansowa jest stabilna i dobra a oni mi powiedzieli, że jestem > niewiarygodny!!!! finansowo i odmówiono mi okazjonalnej pożyczki > na święta 1000 zł. Pytam to komu oni te pożyczki dają: tym co > ich nie spłacają czy tym co kradną milionami? Śmiechu warte. > Likwiduję u nich rachunek i przenoszę się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Ten Bank to banda złodzieji IP: 4.2.1.* / 217.237.165.* 28.01.03, 14:50 niestety, ale rowniez tak mysle. Jestem klientem Banku Pekao SA od ok. 10 lat. Juz ok 5 lat temu zaczelo sie psuc, ale nie bylo tragicznie. Ostatnio zbulwersowalo mnie, ze pobrano ode mnie oplaty za Teleserwis (za chyba 35 miesiecy) ktorego nie zakladalem. Mieszkam poza granicami Polski, wiec do nich zadzwonilem, aby sprawe wyjasnic. Poradzono mi, abym zaszedl (!?!) do nich, albo przeslal list. List wyslalem ok. 2 miesiace temu, proszac o odpowiedz i podajac wszystkie namiary na mnie (maile, fax, telefon, adres).I NIC. Maja mnie najwyrazniej gdzies. Ale gratuluje, nierentowne firmy padaja. Bank to tez firma. Za kiepska obluge sie placi. Bye, bye Banku Pekao SA I Oddz. Olsztyn ps. ciekawe, czy ktos z Banku Pekao SA przeczyta komentarze na tej stronie, prosilbym o ustosunkowanie sie do zamieszczonych tu wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecki Re: Ten Bank to banda złodzieji IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 28.01.03, 20:03 Drogi Mar. Jestem klientem I odziału Olsztyn. Pewnego Pięknego dnia padł im cały sytem bankomatów. Miałem tego pecha, że akurat pobierałem pieniądze z bankomatu Pekao. Oczywiście kasy nie dostałem, ale niestety sytem zarejestrował transakcję i zdjął mi z konta cała kwotę. Złozyłem reklamację i co dziwne uznali ją za słuszną i oddali mi cała kwotę. I wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że: 1. Kasa w bakomacie się zgadzała(sic!) 2. Pani kierowniczka powiedziała, że oddają mi wyjątkowo i żebym tego więcej nie robił (to znaczy jestem złodziejem (!) a oni mi wybaczają). Ja już nic nie rozumiem; ja jestem za głupi, żeby być klientem tego banku. Pozdrowionka T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitko Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 12:40 Niech się buraki wezmą za ściąganie należności, a nie za zwalnianie najmniej winych (ale dla nich zbędnych i kosztownych) pracowników. I niech ci co siedzą i pierdzą tylko w stołki przestaną brać premie za nie stworzone rzeczy wtedy i wynik sie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolby2 ludzkie oblicze kapitalizmu... IP: 212.244.252.* 28.01.03, 12:43 ...z podziękowaniem dla Solidarności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kichot Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: proxy / 213.172.177.* 28.01.03, 12:44 A zarabiasz moze powyzej 2tys zl? To nie uwazasz, ze powinienes zatrudnic sprzataczke do mycia okien, sprzataczke do trzepania dywanow, moze jeszcze kucharke... Wszak te 2tys to srednia krajowa, jezeli masz wiecej - gdzie twoja moralnosc? Komunisci cholera sami w tym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: *.big.pl / 212.160.117.* 28.01.03, 13:41 Gość portalu: kichot napisał(a): nie bede wdawal sie w ksiegowe niuanse liczenia zysku netto jednak zwroce twoja uwage na fakt, iz jest to wg. najogolniejszej definicji nadwyzka przychodow nad kosztami ich uzyskania (minus podatek, etc.). zatem gdyby naszemu koledze zostawalo 2 tys PLN po oplaceniu kucharki, sprzataczki, masazystki, jedzenia, picia, zony, dzieci, ogrodnika, samochodu i licho wie jeszcze kogo i czego, moglbys pytac go o moralnosc, gdyby nagle swoja pokojowke zdecyodowal sie "zrestrukturyzowac". bo bank pkosa "racjonalizuje" zatrudnienie mimo sporego zysku. rozumiem straty.. albo zagrozenie zysku w przyszlych okresach, albo wido bankructwa, ale tu wala idzie wylacznie o wskazniki finansowe i "zadowolenie akcjonariuszy" (bo to oni decyduja o przedluzeniu kontraktu zarzadowi - poprzez rade nadzorcza - i o jego zarobkach). a tego juz nie bede dodatkowo komentowal... > A zarabiasz moze powyzej 2tys zl? To nie uwazasz, ze powinienes > zatrudnic sprzataczke do mycia okien, sprzataczke do trzepania > dywanow, moze jeszcze kucharke... > Wszak te 2tys to srednia krajowa, jezeli masz wiecej - gdzie > twoja moralnosc? > > Komunisci cholera sami w tym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiekjanusz Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia 28.01.03, 15:18 Obcy kapitał nie przyszedł do Polski po to,aby Polakom żyło się lepiej.Obcy kapitał przyszedł po to,aby zarobić szybko,dużo,najlepiej bez ryzyka.Po to,aby kupować kolejne emisje obligacji skarbowych nie potrzeba banku z dużą ilością placówek.Wystarczy jeden pokój,parę telefonów i komputerów kilku pracowników.Nie warto popierać rozwoju polskich przedsiębiorstw gdyż stanowią konkurencję dla prodkcji realizowanej w kraju pochodzenia kapitału.Jeżeli nie udzielamy nowych kredytów -bez ryzyka- to nie ma potrzeby utrzymywania dużej ilości placówek bankowych,klient z nędzną resztką pieniędzy i tak nas znajdzie i lokatę założy,o innych możliwościach lokowania niewielkich oszczędności ma niewielkie pojęcie więc nie ma wyjścia.Bank nie jest organizacją charytatywną!Jest przedsiębiorstwem,które ma przynosić przyzwoite dochody właścicielom!Dlatego nikt nie powinien się oburzać na wcześniej wyartykułowany zamiar zwolnień. Jedynie możemy żądać od kolejnych ekip rządowych,aby przy kolejnych "prywatyzacjach" lepiej zabezpieczyli swoje interesy i zadbali o dochody budżetu z podatków od dochodów osobistych obywateli którym zagraniczni pracodawcy powinni zagwarantować przyzwoite ilości miejsc pracy za przyzwoite wynagrodzenia.Na jakiekolwiek podatki od obcego kapitału polski rząd nie ma co liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: *.studiokolor.com.pl 28.01.03, 12:44 Tak to się zgadza, ten bank jest beznadziejny, najgorszy z najgorszych, już dawno wyniosłem się z tego banku. Oprocentowanie 0,5% to jest złodziejstwo, za prowadzenie biora opłaty - nie do przyjęcia w tym wieku !!! TRAGICZNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolby2 ludzkie oblicze kapitalizmu... IP: 212.244.252.* 28.01.03, 12:45 ...z podziękowaniem dla Solidarności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macia Bliżej Klienta, bliżej rynku ... IP: netra:* / *.teleton.pl 28.01.03, 12:47 W tym banku mam konto biznesowe i prywatne, a jednak ciągle czuję sie jak petent - parę razy zebrałem opierdol od Pani z okienka, a to za źle wypełniony przelew, a to że stoję za blisko ... Jak widzę, te klasyczne Krysie i Halinki, które mrugają tępo rzęsami w odpowiedzi na moje pytanie dotyczące np. factoringu - słabnę. Na bruk z nimi wszystkimi !!! Zostawić kompetentnych i uprzejmych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 42nat OWOCUJE PYCHA I GŁUPOTA DYREKTORÓW PKOSA IP: *.icpnet.pl 28.01.03, 13:00 To przykre, ale na podstawie osobistych, wieloletnich doświadczeń mogę smiało stwierdzić, że taki stan banku to efekt zarozumialstwa i nieudacznictwa dyrektorów oddziałów tego banku. Najkrócej i najtrafniej można skomentować tak: "woził wilk razy kilka, powieźli i wilka". Marna to jednak satysfakcja. Nie mam dzis firmy, domu i rodziny. To wszystko z powodu gierek i widzimisie zadufanego w sobie dyrektorka PKOSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Już rok temu zlikwidowałem konto w tym banku IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 13:06 Niestety moja żona tego nie zrobiła i musieliśmy czekać na opinię o koncie dwa tygodnie, kiedy chcieliśmy wziąść kredyt mieszkaniowy z innego banku. Bank policzył sobie za świstek o długości kilku linijek 15 PLN. Złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Zarozumialstwo i złodziejstwo oraz błędne decyzje... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.03, 15:00 ...to dziś choroba większości firm. Bank PeKaO nie jest pod tym względem wyjątkiem. To samo można powiedzieć o opłatach, prowizjach i innych "czynnościach" proceduralnych. Każdy bank ma swoje pomysły na klientów. Najczęściej są one poronione, bo dotykają starych i zaufanych (chyba) klientów. Wyglada to tak, jakby niemal wszystkie polskie banki prześcigały się w windowaniu opłat i mnożeniu trudności. Wzięcie kredytu w wysokości 2 tysięcy urasta do rangi problemu i wymaga dostarczenia teczki papierów. Nie jestem specjalistą i mogę się tylko domyślać powodów. Wygląda to na jakąś ogólniejszą chorobę. Marne to bedzie pocieszenie dla zwalnianych z PeKaO, ale z mojej firmy na zielona trawę poszło blisko 100 osób. Część z nich do dziś próbuje w paranoicznie opieszałych sądach pracy odzyskać choć część niewypłaconych wynagrodzeń. A zarząd(y) miał(y) wyłacznie wspaniałe pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vader Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 13:07 Drogi, to jest kapitalizm i właściciel banku ma prawo zrobić z nim co chce. Inne spojrzenie na tę sprawę to komunizm w czystej formie. A poza tym w banku PKO SA jest wielu pracowników nadajacych się tylko do zwolnienia. Są to tzw. panienki z okienka, które nie mają pojecia o pracy w banku tylko pieprzą bez sensu.Wiem coś o tym. Jestem klientem tego banku od 25 lat oraz od kilku lat posiadaczem jego akcji. Uważam, że zarząd postępuje OK. On ma obowiązek dbać o akcjonariuszy i klientów a nie o beznadziejne urzędniczki. To jest firma kapitalistyczna a nie instytucja dobroczynna. Pozdrawiam PS Bezrobocia nie generują firmy - one z zasady powstają aby dawać zysk wlaścicielom. Gezrobocie generuje banda kołtunów potocznie znana pod nazwą polityków (zapraszam do zglębienia problemów ekonomii - doskonalenie rozwija w tym również horyzonty myślowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula67 Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: proxy / *.pekao.com.pl 28.01.03, 13:25 Gość portalu: Vader napisał(a): > Drogi, > to jest kapitalizm i właściciel banku ma prawo zrobić z nim co > chce. Inne spojrzenie na tę sprawę to komunizm w czystej formie. > A poza tym w banku PKO SA jest wielu pracowników nadajacych się > tylko do zwolnienia. Są to tzw. panienki z okienka, które nie > mają pojecia o pracy w banku tylko pieprzą bez sensu.Wiem coś o > tym. Jestem klientem tego banku od 25 lat oraz od kilku lat > posiadaczem jego akcji. Uważam, że zarząd postępuje OK. On ma > obowiązek dbać o akcjonariuszy i klientów a nie o beznadziejne > urzędniczki. To jest firma kapitalistyczna a nie instytucja > dobroczynna. > Pozdrawiam > > PS > Bezrobocia nie generują firmy - one z zasady powstają aby dawać > zysk wlaścicielom. Gezrobocie generuje banda kołtunów potocznie > znana pod nazwą polityków (zapraszam do zglębienia problemów > ekonomii - doskonalenie rozwija w tym również horyzonty myślowe) Jestem pracownicą tego banku. Nie ta panienką z okienka, które często równiez mnie dobijają. Nie chcę Cię martwić, ale te bezmyślne panienki nie znikną, wręcz przeciwnie właśnie one maja szansę pozostać. Dlaczego? Właśnie dlatego, ze są bezmyślne. Pracują w tym banku (celowo pisze z małej litery, bo to nie jest już bank prze duże B) kilka ładnych lat i odkąd przejeli nas Włosi jest coraz gorzej. Dla nich Polacy są wtedy dobrzy gdy są bezmyślną siłą roboczą gdy ktoś myśli lub broń Boże ma własne zdanie lub pomysł to ma przechlapane. W moim departamencie coraz częściej zamiast języka polskiego słyszy się włoski, angielski a ostatnio chński. Dla tych ludzi tworzone są nowe miejsca pracy, im i wszelkiej maści konsultantom płaci się kilkakrotnie większe pensje niż starym bardziej doświadczonym pracownikom. A na własnej skórze przekonałam się o tym,że taki "super konsultant" wziął pieniądze za moją pracę. Po prostu dodał ładne ramki i podpisła się pod moim opracowaniem nie zmieniając w nim nawet jednego słowa. Ja usłyszałam tylko, że powinnam się cieszyć, że pan "konsultant" wogóle chciał ze mną współpracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Anuli Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: 80.51.249.* 30.01.03, 01:12 Ja rowniez jestem pracownikiem banku.I bardzo milo jest slyszec,ze nazywasz kogos z obslugi "bezmyslna panienka".Jestem taka wlasnie panienka, i nie mysle ze bezmyslna.Mysle i staram sie,zeby klient odszedl od mojego stanowiska zadowolony.I ciekawa jestem co ty robisz,jesli wogole masz kontakt z Klientem,zeby go usatysfakcjonowac.Dla mnie Klient nie jest jedynie"sila robocza" po prostu jest czlowiekiem,a z twoim podejsciem do klienta wcale sie nie dziwie,ze ktos bierze za ciebie pieniadze.Widocznie sie nie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom królewski Re: Dajcie tanie kredyty anie lichwę-koniec raju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.03, 13:22 Banki przyzwyczaiły się do szybkich i bezpiecznych zysków.Nie mają pomysłów to najprościej zwalniac ludzi-wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
sskks Re: 28.01.03, 13:37 Hurrraa! Nareszcie! A widzisz, ty cipo z "okienka" w oddziale w Krakowie na rogu Rynku i Szewskiej? Moje życzenie, abyś wyleciała na bruk ma szansę się spełnić! Za twoje chamstwo, arogancję, bezczelność, lenistwo, głupotę,nieżyczliwość i olewanie klienta! NA BRUK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dajcie tanie kredyty anie lichwę-koniec raju IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 28.01.03, 13:42 Pomyśl. Nie mogą wykonać prognoz, a ty im radzisz obniżyć oprocentowanie kredytów i nie zwalniać ludzi. Jestem ciekawy czy prowadzisz jakiś biznes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Poradźcie mi... IP: proxy / 213.25.91.* 28.01.03, 13:48 ... już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zamiany PEKAO SA na jakiś inny bank z powodów wymienionych wyżej. Polećcie mi jakiś dobry bank, do którego można by przenieść swoje konto osobiste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: Poradźcie mi... IP: proxy / 212.76.35.* 28.01.03, 14:08 mbank. wszystkie operacje robisz siedzac przed swoim komputerkiem z goraca herbatka i klikając w internecie. a to wszystko za darmo - przelewy, dowolne przelewy, zdefiniowane, stale zlecenia, karta VISA Electron, oplaty za komorki pre-paid i wiele innych bajerow. kiedyś miałam problemy z wyświetlaniem ich strony. zadzwoniłam do biura obsługi. tam zdecydowali, że musi mi pomóc jakiś specjalista informatyk od przeglądarek internetowych. pani spytala kiedy informatyk moze do mnie zadzwonic, w jakich godzinach i na jaki numer. w umowionym czasie zadzwonil BARDZO UPRZEJMY PAN INFORMATYK i wyjasnil problem z przegladarka. pytal w czym jeszcze moze pomoc i czy na pewno sobie juz poradze. bardzo chwale ten bank. jest super. tak na marginesie to powinnam brac jakas prowizje od nich, bo namowilam na konto w mbanku mame, tate, przyjaciela mamy i kolege taty. Gość portalu: Paula napisał(a): > ... już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zamiany PEKAO SA > na jakiś inny bank z powodów wymienionych wyżej. Polećcie mi > jakiś dobry bank, do którego można by przenieść swoje konto > osobiste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Zdecydowanie MBANK IP: *.sgh.waw.pl 28.01.03, 14:32 Luz, fajne laski na telefonie... właściwie zapomniałem już o jakichkolwiek problemach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 14:14 Zwracam uwagę, że zysk jest także w Polsce pojęciem płynnym z zakresu księgowości, często kreatywnej. Wystarczy nie zrobić rezerw na długi kopalń i mamy zysk hehe. Ważniejsze jest, że od banku PEKAO SA uciekają klienci. Fatalne oprocentowanie lokat, kredyt odnawialny 19 %, wysokie opłaty za ROR itd. Jedyną zaletą jest duża sieć oddziałów w całej Polsce. Skoro klienci uciekają, to po co pracownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Bank Pekao SA zapowiada masowe zwolnienia 28.01.03, 14:27 Ludzie co Wy tak narzekacie w przecietnym kraju zachodnim do banku chodza tylko emeryci,wiekszosc spoleczenstwa daje sobie bez tego rade.Wyplata bezposrednio na konto,dostajesz kwitek,placisz za wszystko karta platnicza,jak trzeba oplacic prad czy telefon od tego jest telefon lub internet,starasz sie o pozyczke tez robisz to telefonicznie i oni wszystkie papiery przesla poczta zwykla lub elektroniczna albo ktos sie do Ciebie do domu pofatyguje.Ja w banku nie bylem od kilku miesiecy,klopot jest tylko jak ktos Ci posle czek i aby go zrealizowac to trzeba isc do banku,takze wszystkie wazne panie urzedniczki bankowe ktore tak z Polski pamietam,okres waszego terroru i traktowania klientu jako smieci sie konczy my tu na zachodzie calkowicie sobie dajemy rade bez wizyty u Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur L. Dlaczego kredyty drogie?? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 22:02 Kredyt drogi a stopy spadaja. Czemu? Bo bank ryzykuje pozyczajac Kowalskiemu. nie ryzykuje za to w ogole gdy rzadowi pozycza kupujac bony i obligacje a ich jest w brod i bedzie jeszcze wiecej. Stad wysokie oprocentowanie kredytow. a jeszcze zeby ryzyko ograniczyc trzeba zaswiadczen, cesji, hipotek i zastawow. bez tego oprocentowanie byloby 40 a moze wiecej procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur L. Re: Dlaczego oplaty wysokie?? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 22:04 A no dlatego ze stopy spadaja. no to sie marza zmniejsza i banki staraja sie zwiekszac prowizje i oplaty. ta tendencja sie utrzyma. kredyty beda tanialy a oplaty za rachunki i prowizje drozaly. czyli status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur L. BRONIĘ PEKAO!!! IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 22:10 Jestem pracownikiem pekao S.A. W moim przekonani problemy wynikaja z fatalnego(!!!!) systemu informatycznego. Jest to po prostu Król Ćwieczek w wersji hard-core. Środowisko przpomina troche programy do prowadzenia firmy z początku lat 90'. generalnie calosc jest znacznie trudniejsza w obsludze niz SUBIEKT!!! W rezultacie nic nie dzieje sie w systemie automatycznie. Np. realizacja transakcji O/N w walucie sprowadza sie do wklepania okolo 120 znakow i nacisnieciu klawisza enter kolo 40 razy. Nowy system ma byc wprowadzony w tym roku. ale w 90% sie to nie uda. mysle jednak ze wprowadzenie nowego systemu usprawni prace i szybkosc obslugi w conajmniej 50%. Zapraszam w 2004. Odpowiedz Link Zgłoś