06.07.06, 13:37
Ktoś wie dlaczego kurs tak leci na południe (wiem, że to spółka zza południowej granicy - ze Słowacji - ale kurs już jest gdzieś na poziomie Rumunii)???
Obserwuj wątek
    • infop Re: Skyeurope 06.07.06, 14:23
      sam się dziwie i zastanawiam czy kupić
      • druop22 Re: Skyeurope 06.07.06, 16:23
        No nieźle polecieli :)) generalnie firma z przyszłością kupili 4 boeingi,
        założyli nowe biuro w Pradze i otwarli tam nowe linie, generalnie spore koszty,
        dokładając jeszcze że paliwko ciągle drożeje :) to mizeria w I kwartale (in
        minus) ale mają perspektywy żeby odnieśc sukces na rynku europy srodkowo
        wschodniej. Skoro bank ich kredytuje to znaczy że nie jest tak źle chyba... No
        i sezon na turystykę przed nami w koncu :))
        • a.frost Re: Skyeurope 06.07.06, 17:40
          > No nieźle polecieli :)) generalnie firma z przyszłością kupili 4 boeingi,
          > założyli nowe biuro w Pradze i otwarli tam nowe linie, generalnie spore
          koszty,

Ryanair europejski gigant low costowy wszedł w listopadzie 2005 do Polski.Nie
          kupujcie Sky w życiu.
          • macgregor-72 Re: Skyeurope 06.07.06, 22:35
            Ryanair wszedł ponad pół roku temu a od tego czasu do kwietnia Skyeurope jednak rosnął. Tylko teraz w ciągu 3 miesięcy kurs spadł z 26zł do 10,20 dzisiaj.
          • tato35 Re: Skyeurope 07.07.06, 11:58
            > Nie kupujcie Sky w życiu.

Ja wlasnie kupilem i niezle na tym zarobie
            - nie mam watpliwosci :-)

Pozdrawiam,

- jerry
            • e-kibel Re: Skyeurope 09.07.06, 10:51
              Również kupiłem po 10zł.
              Jak spadnie jeszcze, to dokupię.
              • tomekjot Re: Skyeurope 12.07.06, 09:16
                A co chciecie żeby w2asze pieniądze odleciały na jakieś wyspy.
          • forum-i-ja latamy z nimi stale na teneryfe i Gran Canarie. 09.07.06, 15:37
            Firma ma tylko nowe samoloty i 100 % oblozenia niezaleznie od pory roku.
            na oko same plusy
            • druop22 Re: latamy z nimi stale na teneryfe i Gran Canari 10.07.06, 16:44
              łyknałem równiez trochę tego papieru choć nie wygląda to za dobrze...Nie ma
              łatwego zarobku bez ryzyka :) Mam nadzieje że wyniki za II kwartał będą
              rokujące :) bo kiedy jak nie w lato mają zarabiać najwięcej??
    • druop22 Re: Skyeurope 11.07.06, 13:43
      hmmmm można było się jednak wstrzymać z zakupem... Zdarzyło się coś nowego
      szczególnego w temacie tej spólki czy po prostu wyprzedaży ciąg dalszy?Ciekawe
      do ilu spadnie jeszcze. Ludzie tracą majątek jeszcze 3 miesiące temu kosztowała
      24zł a dziś po 8.95 mozna było kupić..Bankrutem raczej przecież nie pachnie
      (bankrutom banki nie finansują zakupu nowiuśkich boeingów)?Więc skąd taka
      lawina?
      • e-kibel Re: Skyeurope 11.07.06, 20:49
        Nie mam wyjścia, dokupiłem dziś kolejny pakiecik.
        10zł
        9,10zł
        8,50zł
        Może wreszcie spółka ogłosi wynik kwartalny i czerwone zmieni sie w zielone.
        • druop22 Re: Skyeurope 11.07.06, 20:59
          za wcześnie, ten spadek jeszcze potrwa sądząc po dzisiejszych wystawionych
          zleceniach.. Na usrednianie jeszcze przyjdzie pora, bo jutro zjazd kolejny.
          Wyniki dopiero 22 sierpnia, myslę że pozytywne, ale ogólnie kaszana i na
          zarobek przyjdzie poczekać :)
      • a.frost Re: Skyeurope 11.07.06, 21:38
        > 24zł a dziś po 8.95 mozna było kupić..Bankrutem raczej przecież nie pachnie
        > (bankrutom banki nie finansują zakupu nowiuśkich boeingów)?Więc skąd taka
        > lawina?

To nie jest kredyt tylko dry lease. Taki leasing to Ty sobie tez możesz
        zafundować.Mało kto kupuje samolot wart 60 mln baksów na kredyt a już na pewno
        nie tanie linie.Mówię nie bierzcie tego, może błagać mam zacząć :-).Na tym
        rynku w Polsce główni gracze dzisiaj to Ryanair, Wizzair, Centralwings. Spece
        mówią że SKY mając duże problemy finansowe już niedługo polata. Nie mają z
        czego dopłacac do interesu. Ryanair zarobił w zeszłym roku ponad 300mln EUR, do
        Centralwingsa dopłaca LOT (czyt. podatnicy)więc nie padnie ,Wizzair radzi sobie
        nieźle choć jest ostrożny. Ryanair ma mieć w Polsce bazę więc w zasadzie
        najsłabsi padną lub się wyprowadzą z Polski.Z Irlandczykami mało kto da radę
        (proponuję obejżeć wyniki Ryana na giełdzie-niezła jazda).SkY ma może z 10
        samolotów Ryanair ponad 120.
        • druop22 Re: Skyeurope 11.07.06, 22:13
          Ja zagrałem pod odbicie vabank za niedużą kasę, nie udało się wejśc w tępo...
          ale co z funduszami w skyeurope:
          Shareholder % of share capital
          East Capital Asset Management AB 9.91%
          Loryma Investments Ltd 8.75%
          DWS Investment GmbH 7.19%
          Merrill Lynch Investment Managers Group Limited 6.50%
          Free float 67.65%

Myślisz że az tak by się przewieźli? jeśli twoje przewidywania są trafne to
          ładnie popłyneli.. a swoją droga jeśli ryanair ma takie zyski to znaczy że
          chyba rynek jest spory, na pewno wciąż rośnie i rozwija się, pytanie czy sky
          sie na nim zdązy odnaleźć zanim sięgnie dna...heh czerwone czy czarne..
    • e-kibel Re: Skyeurope 17.07.06, 12:33
      Wqrwia mnie już ta spółka.
      Jest nudna jak flaki z olejem.
      Wychodzę z niej ze stratą.
      • druop22 Re: Skyeurope 18.07.06, 08:56
        me too :(
    • infop Re: Skyeurope 20.07.06, 09:43
      sprzedać, że stratą czy nie ruszać. dziś kurs po 8 zł?
      • macgregor-72 Re: Skyeurope 20.07.06, 16:54
        Wydaje mi się, że spółka dno ma już za sobą i teraz może być tylko lepiej i gdybym miał wolną gotówkę to dokupiłbym akcji (a właściwie zakupił).
        • arkanwawa Re: Skyeurope 11.08.06, 11:01
          Czyżby odbicie ? Zobaczymy czy wędruje do góry...
          • druop22 Re: Skyeurope 29.08.06, 11:08
            wytrwał ktoś ? Dziś ładnie jedzie.
            • macgregor-72 Re: Skyeurope 29.08.06, 12:25
              tia
              ja wytrwałem - kupiłem po 20,10zł i nie sprzedałem po 26
              • druop22 Re: Skyeurope 29.08.06, 13:18
                myslicie że ten inwestor coś pomoże? z tego co pamiętam to rozstrzygnięcia na
                rynku low costów już zapadły - RyanAir i WizzAir ok, ale easyJet, Sky to cienko
                idą..
                Czy nie jest to aby tylko korekcyjne odbicie po tak długim spadku?myślicie ze
                28zł możliwe?

"
                Wykres kursu SkyEurope wygląda diametralnie inaczej, ponieważ znajduje się w
                mocnym trendzie spadkowym, a dzisiejszy wzrost (+5.15%), potwierdza wczorajszą
                pozytywną tendencję zasygnalizowaną wzrostem obrotów. Wydaje się, że nawet w
                kategoriach większej korekty trendu spadkowego wykres zasługuje na trochę
                dłuższe odreagowanie, a dla inwestorów specjalizujących się w łapaniu dołków
                może to oznaczać całkiem zyskowny ruch.
                "
                • irek255 Re: Skyeurope 30.08.06, 14:31
                  jak myślicie, czy to powrót do 6 PLN za akcję czy odpoczynek przed kolejną
                  wspinaczką w górę ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka