Dodaj do ulubionych

Czy dzis sa zapisy na NFI Piast?

07.08.06, 09:57
jesli tak to czy udało wam się zapisac przy pomocu Supermaklera PKO BP ?
Niestety jak narazie ja nie moge i nie wiem dlaczego :-/
Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: Czy dzis sa zapisy na NFI Piast? 07.08.06, 11:11
      NFIPIAST - początek przyjmowania zapisów w wykonaniu prawa poboru na 91.374.128
      akcji serii B o wartości nominalnej 0,10 zł, prawo poboru 1:4, cena emisyjna
      0,20 zł, zapisy do 11/08

07.08.2006
      • bzik17 Udalo sie komus zapisac w na akcje w PKO BP ? 07.08.06, 11:41
        Dzieki fular ! ale ja nadal mam problem z zapisem(czesto nawala mi komp i nie
        wiem czy przyczyna jest wlasnie on czy moze to wina supermaklera)
        • fular1 Re: Udalo sie komus zapisac w na akcje w PKO BP ? 07.08.06, 12:07
          moze zmien windows na XP sp2
          • bzik17 Re: Udalo sie komus zapisac w na akcje w PKO BP ? 07.08.06, 12:11
            Mam takiego windowsa-moze zapis bedzie mozliwy po sesji gieldowej dopiero?
            obecnie przebywam za granica wiec osobiscie zapisac sie nie moge-telefonicznie
            rownierz-nigdy nie korzystalem z tej formy,nawet nie pamietam hasla :-/
            Pozdrawiam
    • bzik17 Uff udalo sie ale jest jedno ALE-ktos wie dlaczego 07.08.06, 13:58
      majac 2600 na stanie PP moglem tylko wykorzystac 2000 ? te 600 dokupilem w
      piatek-co teraz mam z nimi zrobic??
      Pozdrawiam
      • fular1 Re: Uff udalo sie ale jest jedno ALE-ktos wie dla 07.08.06, 14:22
        jak ktores PP dokupiles luzem, musisz je wymienic na PDA. np 500 PP za 20 PDA.
        nie wiem. strzelalem. musisz wykupic poprzez cene emisyjna. masz na to 3 dni z
        tego co wiem od momentu zawieszenia PP
        • bzik17 Re: Uff udalo sie 07.08.06, 14:35
          Nastepne Ufff po zlozeniu zlecenia zakupu na te 2000 byla mozliwe zlecenie na
          te dodatkowe 600-chociaz nie mam zaksiegowanych ich na prawo wlasnosci-czy to
          nie jest troche dziwne?
          Jesli dzis dokupie PP to kiedy bede mogl zlozyc zlecenie?cena atrakcyjna jest:-)
          4.3-czyli 1.275 za akcje!(jedynie jeszcze jutro bede mial dostep do netu wiec
          obawiam sie kupna teraz)
          Pozdrawiam
          • fular1 Re: Uff udalo sie 07.08.06, 14:40
            jak to policzyles ?
            • bzik17 Re: Uff udalo sie 07.08.06, 14:45
              4,3 / 4 + 0,2 =1,275 :-) Zgadza sie?
              • fular1 Re: Uff udalo sie 07.08.06, 14:52
                a ja nie wiem czemu tak :) to by bylo za rozowo. a ile musisz zaplacic za 1 PP ?
                • fular1 Re: Uff udalo sie 07.08.06, 14:53
                  ps ja kupilem 5000 PP getinu. to mialem 500 PP za 21 akcji PDA czyli wiadomo

mialem 210 PDA. za kazde PDA zaplacilem 1 zł ceny emisyjnej. i tak 200 zł
                  zarobiłem, ale cos to za prosto liczysz
                  • bzik17 Re: Uff udalo sie 07.08.06, 15:03
                    Policzylem tak na chlopski rozum-a wiec cena 4,3 za jedno pp na te pp
                    przypadaja 4 akcje czyli po 1.075 ,za kazda akcje trzeba dac 0,2 czyli razem
                    wychodzi 1.275-przynajmiej ja tak to zrozumialem :-/cos mi sie wydaje ze chyba
                    tkwi w tym jakis haczyk :-/ jakby co prosze mnie poprawic
                    • all Re: Uff udalo sie 07.08.06, 17:56
                      Jak na mój gust - obliczenia są w porządku :-)
                      • all Re: Uff udalo sie 07.08.06, 17:57
                        Szkoda, że są jeszcze te wszystkie prowizje :-(
                        • cichaj Re: Uff udalo sie 07.08.06, 23:58
                          Jakie prowizje?
                          Uważam, że kupienie pp po 4,3 to dobry interes ale jutro moze byc przez chwile
                          jeszcze taniej - wtedy wchodzę w kolejny pakiet.
                          Z obserwacji jednak wynika, że to przedostatni dzień pp bywa najtańszy ale na
                          Piascie komuś zależy aby zdołować kurs, dlatego liczę jeszcze na poranną
                          promocję:)
                          Z liczeniem jest chyba tak: dla 100 pp po 4,3 = (430 + 400*0,2)/500.
                          Wynik: 1,02 :) czyli jeszcze taniej
                          Poprawcie mnie jak cos pomylilem ?
                          • konfucjusz007 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 00:25
                            (430+400*0,2)/400 1PP= 4 nowe akcje nie 5
                            • cichaj Re: Uff udalo sie 08.08.06, 01:04
                              Oczywiście, że tak, nieco sie rozpedziłem z tym 1:5 :(
                              Dzieki za poprawienie
                              • fular1 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 07:34
                                dobra powiedzmy ze wychodzi ci z tego te 1,275zł. tylko powiedzmy ze kupie 100
                                PP to ile mam macierzystych akcji ? i kiedy notowania PDA ?
                                • fular1 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 10:04
                                  piekny DT. pozbylem sie piasta po 1.42. bardzo słabo bo jest po 1.48 nawet ale
                                  zarooobek jest. zabawa trwa :)
                                  • cichaj Re: Uff udalo sie 08.08.06, 10:50
                                    a ja ustawiłem na 1,5 :( - jestem zachłanny.
                                    Jak grubasy sie obudzą to zajedziemy dzisiaj na 1,55.
                                    Chyba że to bedą niedźwiadki :(
                                    Tak czy owak jak ktos ma wolny czas to na Piscie mozna pograc jak w Panzer
                                    Generala :)
                                    Napisz fular po 16.30 czy wygrałeś kampanie
                                    • fular1 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 11:09
                                      ok. teraz filuje na niego znow po 1.35 - 1.37zł

pieknie leci moj ecardzik :) to nic ze mam go od 3.25 - straty odrobione - do
                                      boju
                                      • ahead1 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 15:35
                                        No to wam kopary opadly :P cza bylo trzymac:)
                                        • bzik17 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 15:42
                                          No ladny dzionek dzis :-) nie dosc ze ostani moj dzien w pracy to i PIAST MNIE
                                          POZYTYWNIE ZASKOCZYL-ALE I TAK PONIZEJ 2 ZETOW NIE ODDAM :-)
                                          • fular1 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 16:28
                                            dalem dupy na calej linii. moglem zarobic 4x wiecej niz zarobilem. fuck fuck
                                            fuckkkkkk

ale ecard nadrobil w ostatnich dniach

JESTEM DEBILEM
                                            • g80 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 16:36
                                              a jakie prognozy na jutro??
                                              • fular1 Re: Uff udalo sie 08.08.06, 16:40
                                                mysle ze ecard jeszcze pociagnie. z piastem to roznie moze byc. ja sie modle
                                                zeby poraz kolejny odkupic go po 1.35zł. teraz potrzymam dluzej :) natomiast
                                                jutro moze pociagnac jeszcze do gory. wiem ze na bank jeszcze go kupie taniej.
                                                przeca juz byl po 2 zeta. zobaczymy
                                                • cichaj Re: Uff udalo sie 09.08.06, 01:32
                                                  Ja tez kupiłem po 1,35 i na szczęście wyszedłem z domu jak wrócilem po kilku
                                                  godzinach to miałem lekki wytrzeszcz i sprzedałem z tej radosci wszystkie
                                                  papierki po 1,62 /i mogę znowu żonkę zabrac na fajne wakacje :)/
                                                  Uwielbiam Piasta i tak jak fular poczekam az znowu zdradzi byka z misiem :)
                                                  Wtedy zapakuje sie na maxa i połową bedę grał w DT a resztę do lodówki i
                                                  czekam ??? lat /aż do 3 zł/
                                                  Jak poczujecie ostry zjazd to dajcie znać, żebym nie przegapił :)
                                                  Fular wierzysz, ze wróci kiedyś na choćby 1,4 zł ?
                                                  • fular1 Re: Uff udalo sie 09.08.06, 05:00
                                                    wierze ze jeszcze w sierpniu kupie po 1.35. ale juz tak tanio nie sprzedam.
                                                    zarobilem ladnych pare stowek a moglem ladnych pare tysiecy :/
                                                  • g80 Re: Uff udalo sie 09.08.06, 09:47
                                                    Wczoraj sprzedałem po 1,64 a dzis tak ładnie do góry :-/
                                                  • ahead1 Re: Uff udalo sie 09.08.06, 09:51
                                                    tez obserwuje jak wiekszosc z nas...:) full wchodzisz DT w dolku? bede przed
                                                    kompem jeszcze 1,5 godziny ale mnie korci:)
                                                  • fular1 Re: Uff udalo sie 11.08.06, 09:53
                                                    ja jednak poczekam w okolice 1,4
                                                  • cichy1232 Re: Uff udalo sie 11.08.06, 11:07
                                                    Ty Fullar wez zapodaj jakies swoje stratne transakcje bo wychodzi zes zlote
                                                    dziecko:)
                                                  • fular1 Re: Uff udalo sie 11.08.06, 11:40
                                                    mam fortune po 2,70. ale jak nie sprzedałem to nie moge powiedziec ze
                                                    stracilem.

stracilem w czerwcu, moze maju nie pamietam 930zł na jupiterze. kupowalem po
                                                    4,25 a potem leciał. nieprzyjemne zdarzenia ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka