Dodaj do ulubionych

Grupa misiów trzymająca władze na forum to:

09.08.06, 09:15
elamigo(doświadczony ale ostatnio popełniający błedy -grając przeciw rynkowi)
citro( zatwardziały w misiowatej postawie - do końca)
fular(zawsze wyciaga wnioski z czegoś co jest prawie oczywiste np. dzis USA
spadek jutro spadek u nas)
eliot ( znikł z forum po tym jak jego fale wzięły w łeb )
Obserwuj wątek
    • elamigo1 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 09:26
      Dziękuję za tego "doświadczonego" - choć nie uważam.
      Co do błędów - opisuję zarówno błędy jak i sukcesy. Tak jest bardziej uczciwie
      i lepiej służy "sprawie forumowej". Niektórzy dostrzegają same moje błędy, inni
      zazdroszczą sukcesów. Rzeczywistość jest szara.
      Misiowatość wynika z oceny sytuacji. Ważąc kapitałem, średni stosunek misiów do
      byków na rynku (kontraktów) wynosi 1:1. Na rynku kasowym dominację jednych
      zwierzaków nad drugimi widać po bilansie napływu nowych środków na rynkek.
      Ostatnio jest misiowato.
      Rafio: jak się nudzisz lub nie masz o czym pisać to przynajmniej nie krytykuj
      innych. Jak sam napiszesz komentarz/posta który będzie miał sporo odpowiedzi
      re - dojdziesz do wniosku że zajęcie uzasadnionego stanowiska nie jest takie
      proste i zawsze znajdą się jego krytycy. To element forumowej demokracji.
      pozdrawiam.
    • rafio_1977 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 09:29
      dlatego żadko piszę na forum bo zawsze znajdą sie malkontenci
    • gorbibanki Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 09:41
      Lubię was czytać chłopaki i z wami polemizować ale Rafio ma rację. Staliście
      się nieobiektywni bo za wszelką cenę próbujecie udowodnić słuszność swojego
      punktu widzenia pomimo, że od dłuższego czasu gołym okiem można dostrzec, że
      rynek będzie zachowywał się dokładnie odwrotnie.
      P.S. Przepraszam za krytykę ale wam się należała :)
      • rafio_1977 Re: gorbi traktujmy ich jak antywskaznik 09.08.06, 09:52
        jesli juz nawet elamigo bedzie byczkiem to wtedy uciekniemy z giełdy
    • drapak.pl Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 10:04
      zgadzam sie co do fulara - tez mnie drazni swoimi banalami.
      co do eliota tez sie zgadzam i ciesze sie, ze ten bufon zniknal z forum.
      • siurak20 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 10:30
        napisz cos swojego albo poprostu nie czytaj jego postow. Ja tam akurat lubilem
        czytac co pisze bo mozna bylo sie duzo nauczyc, a teraz co? nie ma go boscie
        sie wszyscy uwzieli na te niespelnione fale a ja moge poczytac madre
        posty "jutro up pojutrze zwala" "konwertowac czy jeszcze nie" itd
        • rafio_1977 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 10:33
          ja niechciałem nic od Eliota tylko pisze ze nie ma cywilnej odwagi pisac na
          forum po tym jak jego teoria sie nie spełniła bo chyba nic nowego nie moze
          wniec do dyskusji skoro wszystko opiera na falach- ja juz mu wczesniej pisałem
          ze te fale wyglądały za bardzo książkowo by sie sprawdziły
          • rafio_1977 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 10:38
            zreszta mamy teraz boczniaka na wigu i fale mozna wsadzic wiesz gdzie..
          • siurak20 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 10:53
            a ja mysle ze go wkur... mnostwo postow od osobo ktore tylko czekaly az mu sie
            powinie noga i teoria sie nie sprawdzi, i dlatego go nie ma. Tez bym sie
            zdenerwowal. Nie mowie ze cos od niego chciales, tylko patrze na drapaka ktora
            (ktory?) wrzuca mu przy kazdej okazji. A ze sie fale nie sprawdzily... no nie
            sprawdzily sie i co z tego? Kazdy (prawie kazdy) wie ze takie prognozy raz sie
            sprawdzaja a raz nie, raz sie zarabia raz sie traci, a kupowanie zgodnie z
            zaleceniami takich luznych wypowiedzi na forum to juz chyba glupota...
            • ahead1 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 10:56
              prawda jest ze eliot niekiedy przesadza w swoich teoriach, czasami sie
              przemadrza ale warto bylo przeczytac co mial do napisania. teraz bedziemy
              czytali ciebie drapak :P
              • gorbibanki Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 11:41
                No wiecie chłopaki :) Możecie czytać mnie :) Moje teorie są bardzo krótkie i
                ostatnio się sprawdzają :) (no miałem 1 wpadkę tydzień temu) :)
                • siurak20 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 11:44
                  gorbi o Tobie jest juz osobny post :P wiec Ciebie chyba tez nie mozemy czytac ;)
              • drapak.pl Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 12:04
                ja sie nie znam wiec sie nie wymadrzam. gorzej, ze wymadrzaja sie czesto ci,
                ktorym sie tylko wydaje, ze sie znaja.

a co do eliota - on zaczal. a potem mi nawet grozil, skarzypyta jeden ;-))
    • elamigo1 misie górą:-) 09.08.06, 11:43
      Ten post jest do wszystkich którzy stosują się do moich antywskaźników.
      Właśnie zamknąłem krótką. Po prostu postanowiłem odpocząć w czasie konsolidacji.
      Na dodatek ma się lepszy humor po zamknięciu pozycji z 25pkt na plusie.
      Więc skoro zamknąłem krótką to w ciągu godziny powinna być zwała 30pkt w dół:-)
      pozdr
      • gorbibanki Re: misie górą:-) 09.08.06, 11:58
        A ja twierdzę, że nasza giełda zamknie sie w zależności od tego jak otworzy się
        USA. Dzisiaj będzie to bardzo, bardzo mocno skorelowane.
        • elamigo1 Re: misie górą:-) 09.08.06, 12:37
          Myślę, że dzisiaj kluczową będzie godzina 14sta, Powolutku przymierzam się do
          krótkiej, ale najpierw złożę zlecenie zabezpieczające a dopiero później będę
          zajmował właściwą pozycję. Obecnie powolutku zbliżamy się do wsparcia, mimo
          horyzontu. Jeśli odbije od wsparcia i znajdzie się lokomotywa (kontrakty lub
          duża spółka) to mamy szansę na sporą falę wzrostową. intra oczywiście. Jendak
          przełamanie wsparcia da więcej zarobić - moim zdaniem - więc dlatego
          potencjalna krótka.
          • rafio_1977 Re: to ja otwieram długą 09.08.06, 13:01
            • gorbibanki Re: to ja otwieram długą 09.08.06, 13:18
              Staram się być obiektywny więc lepiej nie otwieraj długiej tylko dlatego że
              Amigo otworzy być może krótką. Napisał teraz 2 scenariusze które są na równi
              prawdopodobne. Poczekajmy na Stany.
          • gorbibanki Re: misie górą:-) 09.08.06, 13:13
            Jeżeli Stany nie zrobią żadnego gwałtownego ruchu (obojętnie w którą stronę) to
            my też pozostaniemy bez zmian.
            • elamigo1 Re: misie górą:-) 09.08.06, 13:43
              To się znów stało. Nie zdążyłem wystawić krótkiej a już odpalił mi się
              "stop-długa". Na długiej pociągnąłem 15 punktów do góry i wysiadłem. Czas coś
              zjeść i nakarmić stado. Później znów przymierzam się do krótkiej - ale dopiero
              po obiadku:-)
              • gorbibanki Re: misie górą:-) 09.08.06, 14:12
                Kiedyś na forum była dyskusja o wyższości szczęścia nad AT. Musisz przyznać, że
                teraz po prostu miałeś cholernego farta bo AT by Ci przyniosło katastrofę
                gdybyś od razu bo przebiciu wsparcia postawił krótką.
                • elamigo1 Re: misie górą:-) 09.08.06, 16:05
                  Owszem fart. Miałem zresztą jeszcze jeden...
                  Chcąc wejść w krótką wystawiłem najpierw wstępnego stopaL.
                  Myślałem, że 3065 będzie bezpieczne przed nagłym koszem. Jak rzuciłem zlecenie
                  S55 - rynek je zdążył przeskoczyć. Zamykałem po 96...
                  Nie ukrywam że to czysty fart.
                  --------
                  teraz trochę analizy.
                  Czy zauważyliście że skoki były skorelowane ze skokami ceny złota? Momenty
                  wejścia. Przypadek??
                  Obroty wskazują na trwałość wzrostu. Trza się będzie przebrać w byczy
                  płaszczyk. Może nikt nie pozna?:-)
                  • gorbibanki Re: misie górą:-) 09.08.06, 16:11
                    Lubię Twoje analizy tylko bądź bardziej obiektywny :) Jak wyraźnie widać, że
                    będzie rosło to nie mów że będzie spadać :) O wyraźnym spadaniu nic już nie
                    muszę mówić bo jesteś misiem i czujesz się w tym jak ryba w wodzie (oby nie w
                    łapach innego misia) :)
                  • elamigo1 Trochę rad jak sprzyjać fartowi. 09.08.06, 16:16
                    Dla mniej doświadczonych.
                    Od dawien dawna postuję aby nie wchodzić na rynek bez ustawionego (przynajmniej
                    w głowie) stopa. Sam często (ostatnio prawie zawsze) najpierw ustawiam zlecenie
                    odwrotne do planowanego - czyli stopa (przyszłego?). Dopiero później zajmuję
                    właściwą, moim zdaniem, pozycję.W ten sposób, jeśli rynek swoją dynamiką
                    wyprowadza mnie z błędu (czyli stop się odpala a nie było jeszcze pozycji) -
                    zajmuję pozycję zgodną z rynkiem. W takim przypadku istotne jest szybkie
                    określenie linii obrony. W moim przypadku najczęściej 8-10 punktów od wejścia
                    (łatwo się liczy straty).
                    Właśnie w ten sposób wiele z moich zleceń zarabia wbrew moim "odczuciom".
                    Najprawdopodobniej dlatego nie dostałem ciężkich batów od strony zagrywających
                    koszami, a często wpinałem się pod ich manipulację. Oczywistym plusem jest też
                    kolejność zlecenia w kolejce. Czyżby to był jedyny sposób na taki rynek?
                    • elamigo1 oj zrobiłem wydruk:-) 09.08.06, 16:31
                      co do farta.
                      Widać los mi sprzyja. Przecież powinienem zająć tą krótka. Teraz wiem dlaczego
                      nie zająłem . Zamiast zera wpisałem jedynkę...:-) Czyli podwójny fart.
                      Kilka tygodni temu miałem ciąg pechowy. Odwróciło się?
                      Podsumowanie dnia cieszy. Może ja dzisiaj lotka powinienem puścić? Puszczę.
                      Na marginesie. Gorbi, ja nadal trzymam ten talex. 1szt. Nawet nie sprawdzam
                      notowwań. Przynosi farta?
                      • gorbibanki Re: oj zrobiłem wydruk:-) 10.08.06, 08:34
                        Wystarczy, że mnie nie obrażasz tak jak co poniektóre elementy na forum a ja Ci
                        się odwdzięczam i zakłócam Twoje fale mózgowe gdy próbujesz wpisać w arkusz
                        zleceń jakieś naprawdę nonsensowne zlecenia :)
                        P.S. Trzymaj ten Talex bo to talizman szczęścia :)
    • fular1 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 16:25
      wcale nie mowie czegos co jest oczywiste :)

przyklad: wczoraj czatowalem na jupitera po 2.02 bylo po 2.03. ale ja nie
      kupilem. dzis wiadomo co sie stało.

fuuuuuckkkk
      • alibabka8 Re: Grupa misiów trzymająca władze na forum to: 09.08.06, 17:05
        a ja jestem ciekawa, gdzie podział się aloha. i choć trudno go nazwać misiem to
        trzeba przyznać, że był w grupie trzymającej władzę. może wróci, jak się
        wybyczy?
        • rafio_1977 Re: i antywskaznik zadziałał -dzieki elamigo 09.08.06, 17:30
          jw.
          • citro1 Re: i antywskaznik zadziałał -dzieki elamigo 09.08.06, 18:29
            Witam.
            Pośmiałem się troszeczke.Citro zatwardziały w swej misiowatości - dobre.A skąd
            takie wnioski wysuwasz.Pragne przypomnieć ,że jak indeks wynosił 2500 i
            większośc widziała juz besse,ja twierdziłem odwrotnie i rynek w przeciągu dwóch
            miesięcy to potwierdził.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=43470102&v=2&s=0 Poczytaj co
            pisałem w połowie czerwca.Od ponad dwóch miesięcy jestem poza rynkiem /
            kontraktowym / i pisze o bardzo szerokim boczniaku 2500/3300.Gdzie ty widzisz
            moja misiowatość,bo uważam ,że rynek odbije sie od poziomu 3300,plus minus pare
            punktów.Czy ja pisze o bessie ?, czy ja kogoś strasze? Nie, ja pisze to co
            widze i czuje ,a rynek to zweryfikuje za dwa trzy miesiące.Jedna wzrostowa
            sesja nie zmieni mojego stanowiska i nastawienia.Gdzie Ty widzisz tu jakąś
            wyrażną misiowatość? Kontrakty odbiły od 3250 i jak na razie w średnim terminie
            rynek potwierdza moje przypuszczenia,a dalej kto to wie .
            • gorbibanki Re: i antywskaznik zadziałał -dzieki elamigo 10.08.06, 08:40
              Najlepiej być wolnym strzelcem tak ja ja :) Widzę wyraźną korektę to o tym
              mówię :) Widzę wzrosty to o tym mówię :) Oprócz tej wpadki tydzień temu gdy
              AGORA i ORLEN sterowały WIGiem na duży minus to wszystkie prognozy już od 3
              miesięcy mam trafne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka