19.09.06, 18:34
Nie wiem co mam myśleć o ostatnich notowaniach tej spółki.
Kupiłem sporą część po 65zł , potem po 130zł gdy myślałem że to jest koniec
korekty i się trochę zazieleniło.

Teoretycznie wszystko spadało , ale ten obrót przy ciągłych spadkach - nie
wiem co mam sądzić.

Jednocześnie wydaje mi się że o tej korekcie wkrótce nie będzie się pamietać ,
a z drugiej strony widzę trochę paniki...

Możecie się pożalić i podyskutować na temat ._.
Obserwuj wątek
    • soros2 Re: Hutmen #2 19.09.06, 19:03
      Pisałem wcześniej - tak to jest ze spółkami w hiperboli. Ja takich spółek nawet
      nie próbuję analizować technicznie bo to bez sensu. W hiperboli wszystko jest
      miżliwe - i dalsza totalna zwałka i dalsza szalona kontynuacja trendu.
      Ciężko tu coś poradzić - najważniejsze to aby zdawać sobie sprawę z ryzyka. Ja,
      gdy kupuję jakąś spółkę to najpierw wchodzę dość ostrożnie. Dopiero po
      przebiciu ostatnich maksów powiększam pozycję ale maksymalnie do 50%
      początkowej pozycji. Jak spółka raptem wchodzi w hiperbolę to stopniowo
      sprzedaję część akcji i trzymam tylko taką ilość, z którą czuję się w miarę
      komfortowo (czyli tak, że jak się kurs obsunie np. o 10 - 15% to wciąż śpię
      dobrze). Stop lossy w hiperboli mam ustawione dość daleko bo zmienność tu duża
      ale i możliwość zarobku też.
      Reasumując: w hiperboli nigdy nie mam maksymalnego zaangażowania, a na pewno
      nie powiększam go. Jak dla mnie to był dość pochopny ruch dodawać akcje Hutmena
      po 130 zł - stąd teraz Twoja frustracja. A frustracja w inwestowaniu powinna
      trwać jak najkrócej.
      • citro1 Re: Hutmen #2 19.09.06, 21:38
        Papierek wyskoczył do góry i rósł przez sześc tygodni.Takie tempo jest nie do
        utrzymania.Pytanie,co dalej?? Na wykresie tygodniowym wygląda to tak,że
        zamknięcie tygodnia pod 100zł może otworzyć drogę do połowy białej świecy z
        przed czterech tygodni - poziom 80zł.
        Poziom 80zł pokrywa się ze średnią 45 na wykresie dziennym i tam też jest luka
        hossy która powinna zmobilizować popyt. To tyle technika w krótkim terminie.Jak
        pisze Soros analizowanie spółek w hiperboli jest bardzo trudne i często bez
        sensu ,bo tu tłumem kierują duże emocje .Często jedna informacja zmienia
        wszystko diametralnie.Jak dobrze pamiętam 22 września miał podać jakieś
        info.Trzymaj ręce na klawiaturze,bo tu może być szybko 80zł albo 150zł.Ja
        takich rzeczy nie lubie i patrze na to z boku - myśle,że w miare obiektywnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka