Dodaj do ulubionych

CCC - co sądzicie ?

31.10.06, 16:08
zapraszam ponownie do dyskusji gdyż spółka niezmiernie ciekawa a jej cena
ponownie powróciła poniżej 45zł, jest rekomendacja BDM PKO na 50zł, w
ostatnim miesiącu potężne zakupy, dziś zresztą obrót również niczego sobie
(>11M czyli jakieś 10x razy więcej niż normalnie). Fundamenty pewne, zyski w
okresie Q3 i Q4 na pewno dobre sądząc po dotychczasowych komunikatach oraz
danych z pierwszego półrocza, myśle że druga część roku będzie jeszcze
lepsza, jak to w branży obuwniczej zwykle bywa.
Obserwuj wątek
    • juancruz Re: CCC - co sądzicie ? 01.11.06, 09:14
      jestem na TAK
      ale jeszcze nie teraz... Wg. mnie musi sie jeszcze skisic lub przynajmniej
      pubujac na 44-45 zl

potem na max brac!

zerknij na AT, bedziesz widzial/wiedzial wszystko
      • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 01.11.06, 14:28
        oglądam włąsnie na stronce:
        www.investray.pl/analiza.html
        według mnie technicznie właśnie zapowiada się wybicie, ale mogę sie mylić bo
        słabo znam się na AT.. proszę zatem o opinię fachowców.
        Oglądnąłem wskaźniki:
        - ROC wygląda na przebicie linii sygnału od dołu - zatem sygnał kupna?
        - RSI na poziomie 40% zatem do lini 70% (wykupienia) daleko, oznacza ze papier
        tani, co prawda nie daje to pewnosci ze papier nie sapdnie jeszcze niżej, bo
        nie ma tu klasycznego przebicia od dołu lini wysprzedania (30%) i wejścia w
        trend wzrostowy.
        - MACD ponizej -0,5 - w minimum, również nie ma przebicia linii sygnału od dołu
        czyli brak sygnału... tylko że z minimum to już tylko może być ruch w drugą
        stronę do maksimum a nie na odwrót :) Teraz MACD jest na poziomie dołka z
        czerwca gdy papier był po 40zł ..
        obroty pokaźne - regularne zakupy o dużym wolumenie w ostatnim okresie (ponad
        100k a nawet i powyżej 150k kilka razy było).
        W każdym razie liczę że zakupy zrobione poniżej 45zł dadzą zarobić :)
        Pozdro,
      • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 02.11.06, 18:19
        dziś znowu ładne zakupy 56k(wol), najpierw zrzutka z rana (po 10:00) do minimum
        44,15zł kilkoma papierami a potem ktoś łyknął od wystraszonych sporo papierku.
        Ewidentnie ktoś poważny skupuje papier.
        Czy kolega juancruz już zdążył się zaopatrzyć w pakiecik?;)
        Pozdro,
        • juancruz Re: CCC - co sądzicie ? 03.11.06, 07:53
          nie czas jeszcze raczej
          • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 03.11.06, 12:33
            skup trwa w najlepsze, dziś poszły już dwa pakiety, 100k i 60k,
            obrót prawie 15M,
            nikt poważny kto ma taką kaske nie kupowałby badziewia, poszło w ciągu
            ostatniego miesiąca 700k papieru, to jest jakieś 1,6% wszystkich akcji, za
            niedługo pewno dowiemy sie kto za tym stoi ;)
            Pzdr,
            • juancruz Re: CCC - co sądzicie ? 03.11.06, 16:29
              jesli mialby byc skok do gory, to raczej blizej wtorku bym sie go spodziewal
              widzisz ostatnie dni? kurs stoi w okolicach 44 zl...

jesli 1,6% wszystkich akcji, to nie musimy sie nic dowiedziec...
              • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 03.11.06, 17:01
                no oprócz porannych 160k po 44,4zł poszło jeszcze dziś kolejne 200k po 44zł,
                co z drobnicą standardowo 30k dało 390k - takiego zakupu na CCC nie było od
                roku chyba albo wogóle !!jeśli papier jest faktycznie przewartościowany i ma
                polecieć w dół to ktoś w ładny bigos się ładuje ;) osobiście chciałbym wiedzieć
                czemu ludzie z zarządu sprzedają skoro firma nieźle stoi? no ale ten kto kupuje
                więcej ryzykuje zatem obstawiam że jest pewny swego, ccc nie wygląda na
                bankruta ;)
                1,6 % to faktycznie jeszcze nie jest dużo jeśli ktoś nowy wchodzi w ten papier,
                ale jeśli ktoś zwiększa(ł) udział, to może już wkrótce przekroczyć próg 5%,
                patrząc od sierpnia to już blisko 0,9M papiera poszło w dużych pakietach
                kupowane w przedziale 44-47PLN, oglądnij wykres.
                Co tam Twoja AT mówi po takiej sesji jak dziś? daj znać bo ja cienki w te
                klocki :) a chciałbym wiedziec czy będzie można jeszcze taniej dokupić czy już
                będzie się powoli ruszać do góry?
                • juancruz Re: CCC - co sądzicie ? 03.11.06, 17:42
                  nie widze jeszcze danych technicznych z dzisiaj

popatrz na bossa.pl dobrze jest wszystko wytlumaczone jak i co czytac z AT -
                  przyda Ci sie na przyszlosc. Wystarczy tylko podsiasc temat i popatrzec na
                  wykresy obok - wszystko ladnie widac

nie wiem czy bedzie mozna kupic taniej (co znaczy tanie? 42 zl? czy 43,50 zl?)

analiza fundamentalna na duzy plus
                  analiza techniczna mowi, zeby obserwowac i to uwaznie!
                  • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 06.11.06, 13:28
                    no jednak mozna bylo kupic taniej dzis ;)
                    kolejny dzien w ktorym obroty na CCC jak na spolkach z W20 ;)
                    wolumen 245k, obrot 21,5M.
                    Chcialbym wiedziec co sie za tym kryje?
              • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 07.11.06, 13:46
                kolego skad wiedziales ze AT da sygnal kupna na CCC we wtorek??? jak to
                zrobiles :) ? jasnowidzem jestes czy spotykasz sie z wrozka ;) ??

11-07 13:34 (CCC 46.12 2.4%)(Dzienny) - MACD - sygnał kupna

• druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 07.11.06, 14:26
                niezle jaja ;) jak byly ogromne obroty i wolumen (400k) to kurs sie kisil i
                spadal delikatnie.. i tak kilkanascie sesji do dzis..

a teraz mamy:
                CCC 14:16 46,90 +4,08 % przy wolumenie 24 478 czyli ponad 15 razy mniejszym.

Wniosek prosty - wielcy i mozni zakonczyli swoje transakcje, i nic juz nie
                blokuje ceny a kursik szybuje do gory ciagniety przez drobnice :)

W piatek maja podac wyniki za pazdziernik, w jakis prospektach wyczytalem ze X
                i XI to ich najlepsze miesiace.. jak tak dalej pojdzie to jeszcze przekrocza
                prognozy zyskow! to bylaby dobra informacja.
                Czy kolega juancruz zdazyl w koncu zaopatrzyc sie w pakiecik CCC ?
                • juancruz Re: CCC - co sądzicie ? 07.11.06, 18:14
                  jasne
                  • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 29.11.06, 16:31
                    Hej kolego, trzymasz jeszcze CCC ? wyglada na to ze cierpliwosc znowu zostanie
                    nagrodzona i po raz trzeci zarobie na tym papierze w tym roku ;)
                    Szkoda tylko ze kurs zamkniecia ponizej 50zl..
                    ale za to jest +5,21 % (49,45zl) dzis plus rekomendacja nowa na 53zl:
                    www.bankier.pl/wiadomosc/CA-IB-podnioslo-rekomendacje-CCC-do-kupuj-
                    wycena-53-zl-1515653.html
                    • maecki Re: CCC - co sądzicie ? 29.11.06, 17:02
                      Ja kupilem w poniedzialek, 3 dni temu za 45,50. To moja druga transakcja na
                      gieldzie :) Niepelna jescze - niesprzedane, zobaczymy.

Pierwsza byla DUDA, kupiona pod koniec padziernika za 14,60, sprzedana za 26,64 po
                      4-5 tygodniach, z zyskiem ok. 80%.

Mam malo kasy na gieldzie, tak malo, ze nie oplaca mi sie dywersyikowac, wiec
                      kupuje po jednej spoleczce i sie narazie ucze, a kapital bede zwiekszal pomalu.
                      • druop22 Re: CCC - co sądzicie ? 29.11.06, 17:28
                        no to gratuluje ;)
                        ale nie ludz sie ze zawsze bedzie tak latwo i prosto,
                        sprobuj kupic 10 spolek z rzedu i na kazdej zarobic 80%,
                        jak ci sie uda to daj mi znac ;)

P.S
                        Dude tez mialem ale sprzedalem za wczesnie...Wakacji mi sie zachcialo ;)
                        Pozdro,
                        • maecki Re: CCC - co sądzicie ? 29.11.06, 17:33
                          sprobuj kupic 10 spolek z rzedu i na kazdej zarobic 80%,
                          > jak ci sie uda to daj mi znac ;)

Nie przesadzajmy :) Nawet nie probuje. Chociaz wszytsko jest mozliwe - jak sie
                          uda to dam znac ;)
    • mladygosc Re: CCC - co sądzicie ? 02.11.06, 18:59
      Oby tylko zaczeli kupowac buty ze sztucznej skóry od sanwila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka