Dodaj do ulubionych

BPH Sezam Inwestor ??

07.12.06, 23:25
Witam,
Czemu BPH zrezygnowało z konta Sezam Inwestor ??? ZOSTAŁO MI ONO
AUTOMATYCZNIE ZMIENIONE NA SEZAM ZŁOTY.Czy to już efekty fuzji z Pekao ??
Obserwuj wątek
    • elamigo1 Re: BPH Sezam Inwestor ?? 08.12.06, 10:10
      Niestety tak. Dostałeś przecież pismo z banku które Cię o tym informowało.
      Teoretycznie warunki są bez zmian. Opłaty etc. Zwykle jednak przy kolejnej
      zmianie taryfy dostaniemy (bo mam takie konto) po d...
      Prawdę mówiąc nie mam najmniejszej ochoty korzystać z usług PKOSA - mam o tym
      banku jak najgorszą opinie. To drugi po PKOBP mistrz biurokracji bankowej. Jak
      za głębokiej komuny. Miałem tam konta firmowe i uzyskanie czegokolwiek jest tam
      5 razy trudniejsze niż w "normalnych bankach". W bph kredyt obrotowy to jeden
      dokument i jedna wizyta pracownicy banku (w przypadku małej firmy), w pkosa to
      tydzień czkania na zgodę kierownika i setki takich kwiatków.
      Zastanawiam się poważnie czy się nie przenieść - mimo że jestem w bph już 15lat.
      Mój oddział zostanie jednak wchłonięty.
      Jakieś pomysły gzie przenieść ror razem z rachunkiem brokerskim??? (dla mnie
      muszą być razem), zastanawiam zię nad bzwbk ale mają ogromną wadę - brak
      parkingu;) -
      • mundial20022 Re: BPH Sezam Inwestor ?? 08.12.06, 20:22
        ...mnie najbardziej interesuje bankowośc internetowa.Wszystkie transakcje
        dokonywalem przez internet i najlepiej żeby był razem z rachunkiem maklerskim
        tak jak bph. Musze sprawdzić ING, BZWBK I BOŚ.Ewentualnie przeniose sie do
        innego nie przejmowanego oddzialu bph ale jak długo on sie utrzyma sam i nie
        zostanie wchłoniety prze inny większy bank , tego nie wiadomo..
        Jeśli chodzi o bankowośc internetową to bph jest super..a do pekao sa nie
        przejde na bank..!
        • elamigo1 Re: BPH Sezam Inwestor ?? 08.12.06, 21:02
          z mojej rozmowy z pracownikiem banku wynikało że na początek zmiany będą prawie
          niezauważalne. Również jeśli chodzi o system internetowy.
          Jednak jeśli fuzja ma poprawić efektywność to muszą zintegrować systemy. Albo
          będze zupwełnie nowy albo zaadoptują pko wski. Ten też działa - wiele osób
          korzysta i nie słychać narzekań. MNie odraża biurokracja i niebankowe podejście
          do klienta. To bank tradycyjny. Na dodatek drogi, jeśli chodzi o obsługę. Płacę
          z bycie traktowanym wyjątkowo. Stojąc w kolejce w pkosa nie czuję się jak klient
          tylko jak petent w urzędzie. Za podobną cenę - ja dziękuję.
          Sam system informatyczny pkosa znam dość dobrze. Moi klienci często korzystali z
          usług tego banku. Jedną z pierwszych rzeczy które robię wchodząc do firmy to
          zestawienie płatności. Przelewy wychodzące i przychodzące i takie sprawy. Ile ja
          nerwów straciłem z pkosa musząc generować po kolei każdy przelew ponieważ ich
          syustem nie przewiduje tabelarycznego zestawienie przelewów z pełnymi danymi kto
          za co i kiedy. Tylko skrót. To może dobre jak się ma pięć płatności w miesiącu
          na krzyż ale w ciut większej firmie powoduje że kontrola nad finansami zamiast
          być ułatwiona jest bardziej czasochłonna. Tak samo jak czekanie na połączenie z
          konsultantem obsługującym złote konto. Przedież do choleru płaci się więcej za
          posiadanie takiego konta więc ten konsultant powinien być na pierwszy dzwonek w
          telefonie. Nie raz mi się zdarzyło że "pana obsługuje tamta pani - proszę
          poczekać" ; za pkosa ja bardzo dziękuję. Gorsze jest tylko pko bp - choć tu mam
          mniej doświadczeń.
          pozdrawiam. Jak będziesz znał jakąś ciekawą ofertę innego banku - daj znać.
          • maecki Re: BPH Sezam Inwestor ?? 09.12.06, 00:55
            PKO BP to parodia. Mialem te nieprzyjemnosc byc przez jakis czas ich klientem,
            na szczescie niedlugo. Tak jak mowisz, komunistyczne pudla tam siedza, bez urazy.

Na szczescie moj oddzial BPH nie zostanie wchloniety, a troche pekalem, ze
            bedzie ;) Naprawde lubie ten bank, szczegolnie wlasnie system inf. - jest to
            wszystko platne, ale wiem za co place i chce za to placic, wiec wszyscy sa
            zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka