js.2 28.09.07, 16:36 Co na niedzielę w portfelach ? ( poza drobnymi na tacę ) Prendiego nie pytam, tu sprawa jasna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomaszko33 Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 16:54 a dlaczego pomijasz stefka??? rozumiem misty i prendi Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 17:09 Za mało miejsca w tytule, ale każdy, kto ma tylko ochotę, może podać swój stan posiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 17:19 Ja tam bez pozycji. Zobaczymy jak będzie w następnym tygodniu. Jeśli podjada pod 3800 to S. Warto jest spojrzeć na wykres W20 tygodniowy. Mamy dwie formacje: jedna to linia ciągnięta po dołkach od maja 2005 roku z przełamaniem tej linii 10 sierpnia 2007. Schematycznie: w ubiegłym tygodniu podjazd pod opór i winda w dół tyle że zatrzymało się na krótkoterminowym wsparciu i cholera go wie czy to jakiś kanał się tworzy czy co to jest (początek 17 sierpnia) Na wykresach miesięcznych typowa świeczka dystrybucji. Japończycy trend na miesiecznym obronili więc zostają już nam tylko Stany, czekamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 17:30 Czyli obaj mamy równie pusto w portfelach. Moja podłoga to 3550 (na dzisiaj) na W20(dół kanału), ale poziom 3650 padł dziś podejrzanie łatwo. Jeśli usa na +, a tak obstawiam, w poniedziałek jeszcze powalczymy na 3650. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 17:47 Na koniec miesiąca i kwartału jakiś fundusz (fundusze) arbitrażowy korzystając z niesamowitej słabości naszego rynku, pozamykał pozycje i wykaże się zyskiem, czego nie można powiedzieć o reszcie rodzimego towarzystwa. Pierwszy test zrobili przed 14,30 przed danymi ze Stanów, a potem pojechali, zamknęli lukę i wygenerowali sygnał sprzedaży. LOP i obroty znacznie wzrosły na spadkach. Jak widać, nie wszystkim po drodze we wzrostach. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 17:51 Polska - delikatne s. Czekam na wynik boju w zakresie 3600 - 3650 na wig20. Długie na kopalniach złota i srebrze (jak pisałem tak uczyniłem). Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 17:53 Aha, i od dzisiaj S na amerykańskich akcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro, Z4, Tom 28.09.07, 18:30 Ktoś chciał, żebym podał swoją pozycję, chłe, chłe. Długi na akcjach Żywca. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Prendi 28.09.07, 23:51 W średnim terminie jestem z Tobą, na razie tylko duchem, ale na krótko ustawiacze coś szykują. Może to będzie jedna, dwie sesje, a może tylko kilka godzin jakiegoś odbicia, pożyjemy zobaczymy. Dla mnie AT przy takich obrotach schodzi na drugi plan, ważniejsze są wieści z rynku. Obroty na kasowym żałosne a terminowy szaleje przy nie zmienionym LOP - ktoś się mocno odwraca. L-ki też nie uciekały na spadkach mimo przełamania wsparcia, to nie są słabe ręce. Stany trochę zawiodły ale takie spadki to pestka dla grubasów, przez ostatnie sesje pokazali że bez problemów możemy iść pod prąd. Ale jak jest naprawdę, przekonamy się już w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Citro, Z4, Tom 30.09.07, 11:24 tomaszko, a co masz do mistiego? Jakieś obiekcje? Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 a fular 29.09.07, 00:22 skromnie popija herbatke i czeka na notowania PP bytomia pc guarda :) czas zerowac bajtlik :) Odpowiedz Link Zgłoś
kellyslater Re: Citro, Z4, Tom 29.09.07, 06:48 Krotka od poniedzialku po 3790. Stop aktualnie 100 pkt nizej. PS. Ktos wie gdzie podzial sie Soros2? DAwno go tu nie bylo na forum. Moze zmienil nick? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Kelly 29.09.07, 12:37 Soros przeniósł się na forum miłośniczki Biotonu, Honorci. Może tutaj za mało pań jak na jego potrzeby ? Odpowiedz Link Zgłoś
soros2 Re: Kelly 29.09.07, 18:54 Jestem panowie. Czytam nieraz to forum tyle, że jakoś nie mam weny do pisania. Ale generalnie wszystko O.K. Z naszym rynkiem pożegnałem się w połowie roku - gram na kontraktach co jakiś ale raczej małą kasą - mam też nieraz jakieś akcje. Ta nasza płytkość rynku i podatność na zagrywki grubasów to nie dla mnie - nie mam takiego rozeznania w ich ruchach jak Citro czy js2 więc czekam na czasy większej płynności. A co do forum Honorci to tam nie ma żadnego ruchu - umarło śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Citro, Z4, Tom 29.09.07, 21:05 z dedykacja dla średnioterminowych misi :-) (DJIA miesięczny) img407.imageshack.us/my.php?image=djiacv1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Citro, Z4, Tom 30.09.07, 11:37 dla mnie sprawa jest prosta na W20. Ważny krytyczny punkt 3630. fifty/fifty. Oczekujące długie na 3720 a krótkie na 3550. Jedne stare długie (mimo wszystko kontynuacja hossy) zakopane. W USA: DJ ma się świetnie, S&P trochę gorzej, Nasdaq wspaniale ale z uwagi na szczyty spodziewana jakaś korekta. Generalnie średnio na kilka dni naprzód jakiś boczniak lekko skierowany do góry niewykluczone ze poprzecinany jakimiś korektami. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 30.09.07, 21:41 Witam! dwa dni na rybkach - pogoda super,ale brania marne Co na poniedziałek?? Grube eLki :) i nie mam zamiaru sie kopać po kostkach z szanownymi spekulantami. 3650 jest moim zdaniem wsparciem,a to co zrobili w piątek można pominąć i nie zwracać uwagi.Wskażniki sie trochę schłodziły i teraz jest szansa na podjechanie pod 3800/3900.Wszystko w rękach usanców i danych jakie spłyną w tym tygodnie.Piątek będzie ciekawy - 100pkt do góry,albo na dół. Jednym słowem jak w kasynie A i jeszcze jedno - ustawiacze mogą przetestować 3600 w poniedziałek,ale ja też na to nie zwracam uwagi ( 30pkt?? co to jest dla naszych wajchowych ) Zapomniałem o moim Tomie: Mój Tom jest juz zarobiony prawie 190pkt ( eSka po 3825)i co dalej ? 50% jest Toma,a drugie 50% rynku i stop na 3726 ( piatkowy szczycik) i w poniedziałek idzie spokojnie do pracy.Trzeba być konsekwentnym,jak pozycja średnioterminowa,to średnioterminowa. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 30.09.07, 22:16 Citro, tak na przyszłość, gdybyś chciał się kiedyś, w ramach opowieści wędkarskich,pochwalić niezłymi braniami szczupaków. Te 20 cm, srebrne rubki to ukleje, Szczupak wygląda zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 30.09.07, 22:24 Stary kawał Facet wraca od kochanki i tak sobie myśli kurcze pachnę jej perfumami,stara mnie rozszyfruje leci do monopolowego,kupuje połówkę i sie oblewa idzie śmiało do domu i dzwoni otwiera żona i po chwili go w pysk Ty myslisz,że jak się wyperfumujesz,to ja nie poczuję,że piłeś Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 30.09.07, 22:40 Dobre ! A teraz coś z życia w ramach tematów wędkarskich. Mój dentysta, zapalony wędkarz, a jeszcze lepszy opowiadacz o sukcesach wędkarskich, od paru ładnych lat opowiadał mi o swoich połowach jeziorowych, nigdy nie wymieniając nazwy jeziora. Pod koniec sierpnia, chyba po raz 30 w swoim życiu, pojechałem do maleńkiego ośrodka na pojezierzu brodnickim, 240 km od domu i pierwszą osobą którą tam spotkałem, był mój dentysta. On był tam po raz 20 i nigdy się wcześniej nie spotkaliśmy. Ryb razem nie łowiliśmy, ale niezwykłe spotkanie uczciliśmy tak godnie że następnego dnia 4 tabletki aspiryny okazały się zwykłym placebo. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 09:54 Zaczęli nisko,to może skończą wysoko?? Baza na zero,a nawet na lekkim minusie,obroty jak na straganie z warzywami. coś grubaski kombinują, a koledzy co kombinują? północ ,czy południe Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:06 No wiedziałem,że na Ciebie mogę zawsze liczyć:) Reszta bractwa nie ma czasu - rynek taki zajmujący,że hej 41 powiadasz ,no to gramy do jednej bramki,ja mam po 3630 Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:11 Czekam na sygnał powiększenia pozycji, czyli Prendiego otwierającego L-ki. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:15 Hehe - no tak Prendi może nam namieszać,ustawiacz jeden:) dobrze,że mamy tpsa,bo inaczej to straganik można zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:18 mówisz i masz widziałeś jak zaatakował - to ci Prendi Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:25 Teraz powinien włączyć wspomaganie na kasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:31 No co Ty,nie za ostro,bo wypadniemy na wirażu . Na turbodoładowanie przyjdzie czas Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:42 Wciąż s. Ja tam nie widzę żadnych sygnałów ani do L ani do S więc trwam w swoim S. Bryndza kompletna, póki co. Znacznie ciekawsza sytuacja na złocie. Dolar sie umacnia a złoto jakoś nie chce się osłabić mimo,że dojrzało na jakąś korektę. Czyli zupełnie inaczej niż uważa większość. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:49 Witam Z4 Ja tam taki krótkoterminowy zawodnik jestem. Bryndza totalna to fakt i jak na razie mnie to nie podnieca - 20pkt, co to jest Jak mawiał Pan Kazimierz - gra się tak jak przeciwnik pozwala pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 10:57 Na takim rynku 20 pkt to wcale dobry wynik. A moze grubasy coś w końcu pokażą i ruszą ten rynek w górę. Wygląda to coraz lepiej ale opór 3.650 na wig 20 jeszcze nie pokonany. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 11:05 Jest dobrze,baza na minusie. Misie sana razie pewne swego,tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 11:19 Krótkoterminowy zawodnik.....gra się tak...... Już zamknąłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 11:22 Jeszcze nie,ale stopek już stoi na 3634 - tak żeby nie było strat Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 11:25 Patrz na USD/JPY - bardzo ładnie dla byczków Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 11:43 A jednak wciąż bryndza. Słabizna totalna aż się nie chce komputera włączać. Pokonali 3.650 ale nie pokonali linii trendu spadkowego. Stop ustawiony a ja idę na spacer. Do roboty zabieram sie po 15.30. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 12:09 zawodowiec, to co na złocie się wyprawia to są już "szczyty" :))... Niemniej u mnie już dojrzało do korekty. Kwestia kilku dni. Ale popatrz na ropę pod kątem krótkich.....myślę że tu szykuje się niezła kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 13:30 No, widzę, że mistrzem dzisiejszej sesji okazał się zawodowiec o ciekawym numerze 4. Optymiści i piewcy hossy dostają troszkę (chyba nie tak mocno bo raptem około 30 pkt) po łapkach. Ale panowie L, jesteśmy przy 3.600. Może teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 13:59 Przy takim rynku nie ma co się podniecać (300mln) w tym 100mln na tpsa 20/30pkt w jedna lub w drugą stronę - co to jest?? Za moment wajchowy przełoży zwrotnicę i mistrzostwo pójdzie w .... Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 14:11 Wajchowy trochę przysnął i mnie wypluło. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 14:12 Spoko, to nie mistrzostwa. Rynek jest faktycznie beznadziejny - lepsza nzawa to, jak pisał Citro, warzywniak. S zamkniete. Ale L nie mam. Ten rynek to się może przekręcać w te i we wte. To na razie nie dla mnie. Postoję z boku chociaż L na wig20 kusi. Spacer był przyjemny tylko troche krótki. Blisko jest las a pogoda dzisiaj super. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: złoto 01.10.07, 14:18 Myślę podobnie Misty. Ciekaw jestem korekty na złocie - na COT commercials sprzedawali na maksa. Mam kopalnie złota ale w sam kruszec jeszcze nie wszedłem bo czekałem na tę cholerną korektę. Czekałem, czekałem a złoto w górę i w górę. Może teraz. Mam za to srebro - tu też się zanosi na korektę chociaż na COT srebro jest dopiero na początku wzrostów. Ale korektę też już zaczęło. Główne pytanie dla mnie jest: jaka będzie korekta na metalach (styl) ? Korekta powinna coś powiedzieć o charakterze nowego trendu (jeśli taki się rodzi). Co do ropy - dla mnie to ona powinna spadać od pewnego czasu a jakoś nie chce. Ale i tak na tym towarze nie gram - z przyjemnością popatrzę jak zarabiasz na spadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: złoto 01.10.07, 15:00 Wajchowy ma problem,po ile sprzedać pietruszkę,a może schować na jutro? Ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
mario976 Re: złoto 02.10.07, 20:43 Misty, jak oceniasz rynek towarowy na dzień dzisiejszy. Siedzę na krótkich na ropie, srebrze i miedzi. Z tego co widzę masz trochę więcej doświadczenia ode mnie więc chętnie usłyszę Twój komentarz. Rozumiem, że korekta na wszystkich metalach w ślad za dolarem ale miedź mnie zastanawia. Wszystko w dół, łącznie z platyną na której nie zawieram transakcji a miedź w górę. Masz jakieś wytłumaczenie tej sytuacji?? Nie rozumiem tego? Może ktoś z szanownych forumowiczów kto operuje na rynu towarowym też coś doda od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: złoto 02.10.07, 21:42 Mam krótkie na ropie po 78,60 co nie przeszkodziło mi dzisiaj (tak z nudów w ramach DT) wziąć długie, które właśnie przed chwilą zamknąłem. Pare stówek przed snem wpadło. No i przez to mam też dylemat bo widzę że byki odzyskują werwę i przed ostatecznym zjazdem w dół ( co według mnie jest przesądzone) zdołają jeszcze podciągnąć kurs przynajmniej pod te moje 78,60 a może i wyżej. Nie wiem czy zrealizować zysk na krótkich czy zaryzykować i czekać. Miedź? Po zamknięciu długich ( jak zwykle za wcześnie) czekam na wejście w krótkie. Kurs jest teraz na ważnej linii trendu tygodniowego (okolice 8125) ciągnionej po górce z 07-05-2006 przez górke z 22-07-2007. Nawet tę linie dzisiaj przebił co skomplikowało sytuację. Sygnałów do krótkich na razie nie widzę. Wręcz odwrotnie. jak w ciągu kilku dni nie spadnie to bedzie trzeba się zastanawiać nad długimi. Twoje krótkie w tym momencie są bardzo ryzykowne. Na dodatek comercials mocno zredukowali długie co może oznaczać kłopoty dla niedźwiedzi. A dlaczego rośnie? Chiny olewają recesje w Stanach i pewnie produkują na potęgę i miedź jest potrzebna. Na srebrze się nie znam. Nawet nigdy nie otworzyłem wykresu ze srebrem. Zawodowiec zdaje się ma srebro to może coś ci podpowie. Mam natomiast nikiel. Troche w pośpiechu dzisiaj wziąłem bo liczyłem na lepsze dane z domków. Na razie troche tracę ale sytuacja nie jest jeszcze beznadziejna. Dzisiaj przeleciała mi wspaniała okazja na pszenicy, soji i cornie (krótkie). Obserwuje już je od tygodnia a dzisiaj się zagapiłem z powodu Krezusa (też mam). Ale 40% w jeden dzień piechotą nie chodzi :)). Zwróć uwagę na pszenicę bo tu może być większy zjazd. Ale to tak jak z cornem, bardzo trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 15:29 Ta wiocha działa mi na nerwy i tu nie chodzi o kasę moje oczy - po co ja to oglądam?? sam nie wiem,słońce za oknem,a ja oglądam tych gnojków Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 15:34 Dokładnie. Ja teraz oglądam innych gnojków. A co do naszych to chyba istotna jest linia trendu spadkowego poprowadzona na intra od 3.750 pkt na wig20 (jeśli w tym ustawianiu cos w ogóle jest skuteczne). Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 15:49 To dalej wielkie G... misie sterownisie,a gdzie kasa?? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 16:11 I sterownisie mają na koniec trzepanko Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 17:27 Hehhehe widzę, że koledzy niezła zabawę dzisiaj mieli. Zjazd do dolnej linii bandy na tygodniowych futures i odbitka przy okazji młotek na dziennym zrobili. Zobaczymy jak wysoko teraz zajada. Skusiłem się na L po dzisiejszym dniu ale długo nie zamierzam na niej siedzieć. Zlecenie zamknięcia na 3720 a co potem... zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 19:01 Ja sie skusiłem na aż jeden (słownie jeden) kontrakt na techwig - L - dla sportu. Mimo, że usa rosną ja nie widzę, podobnie jak Citro, u nas kasy. Rynek jest wyjątkowo syfiasty. Obroty żenujące, szerokość żadna - nie tak wygląda rynek byka. Ja tego nie kupuję i wcale się nie zdziwię jak np. usa dzisiaj wzrosną 1 - 2%, azja rano podobnie wymuszając mnóstwo radosnych komentarzy jutro rano a my spadniemy np. 2 - 3%. Czysta loteria. Na szczęście są rynki, gdzie naprawdę coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 20:27 Tak, jutro rano albo dzisiaj wieczorem pojawią się posty hord dzieci hossy. A jakie to jutro będą wzrosty. Tylko, że ćwoki wciąż nie widzą jak małe spółki lecą im na łebek i szyjkę a rynek rośnie, chłe, chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 22:02 a tak w zasadzie to z czego się cieszysz, patafianie? Chyba lepiej że duże rosną a małe spadają niż żeby było odwrotnie? Cieszyć się że ktoś traci? To już jest szczyt "gnidostwa". Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 22:20 dlaczego tak brzydko wyrażasz się o "dzieciach hossy"? przecież ktoś musi kupić od Ciebie akcje Żywca :p Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 22:45 Nikt nic nie musi. A już na pewno nikt nie musi kupić akcji Żywca ode mnie. To moje akcje i nie oddam ich nikomu. Będę trzymał je w nieskończoność jak Warren Buffett. A co. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 22:53 ale ty jednak stefek głupi jesteś 3-4 tygodnie trzymać papier (tak jak ja Have ) to rozumiem no ale nie w nieskończoność teraz idziemy na 4200 na wig20 ale przecież potem znów spadki Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Citro, Z4, Tom 01.10.07, 23:14 zamiast tak pokornie zgadzać się z tym że jesteś głupi lepiej byś coś z tym zrobił popracował nad sobą, sprzedał żywca, kupił Have, poszedł może do teatru ? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro, Z4, Tom 02.10.07, 08:32 Zrób naprawdę dużą kupę bo ci w inne części ciała już idzie. Wielu dziawaków jest na tym forum. Ty jesteś po prostu durny i nudny. Odpowiedz Link Zgłoś