citro1 27.11.07, 09:22 Wstaje rano i co widzę?? Mamy atak,ale zimy - czy misie pójdą trochę pospać? Zobaczymy o 16 A koledzy jak tam - wyspani??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violinist4 Re: Mamy atak... 27.11.07, 09:32 my wyspani.. ta.. a Wrocławianie jak tam.. (?) moralnie "skacowani".. (?) czy co jest.. (?) a atak to Wy macie obywatelu - u mnie/nas plucha ! i z tym atakiem też niech się tak nie śpieszy, bo czekam na kaskę, co by jeszcze może coś podkupić.. chyba, że nastąpi ten "właściwy" atak - bo przez atak tej, ten-tego zimy, to ja znowu na redzie siedzę.. :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Mamy atak... 27.11.07, 09:33 Koledzy wkur...ni. Jest wtorek a zgodnie z długą tradycją bossa musi się raz w tygodniu wyłożyć. Wczoraj działała a dziś padła i mogę sobie popatrzeć na notowania za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Mamy atak... 27.11.07, 10:56 Na teraz mamy pata.Żadna ze stron się nie wychyla,kasa minimalna. Przeszło parę pakietów na pkobp i ta spółka ma największe obroty. Misie chyba liczyły na więcej po takich stanach,a tu bryndza. Coś sie po południu powinno wykluć - trzeba być cierpliwym Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Mamy atak... 27.11.07, 11:10 Wczoraj do południa, ustawiacze bardzo chcieli sprowokować arbi do wysypu akcji. Kilka razy udało im się wyzerować bazę ale poszło za tym tylko kilka koszy. Arbi liczą na więcej ? Kupili za drogo, przy bazie +25 i czekają na -10 ? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Mamy atak... 27.11.07, 11:43 No i mam problem. Wszyscy poszli spać czy notowania w bossa się zawiesiły ? Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Mamy atak... 27.11.07, 12:15 to bossa.. u mnie z rzadka, ale jednak, od czasu do czasu coś tam się zaświeci.. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Citro, to o któej atakujecie z Grubasami..? 27.11.07, 12:42 tym razem kierunku NAWET NIE STARAM SIĘ PRZEWIDZIEĆ.. (!) Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Citro, to o któej atakujecie z Grubasami..? 27.11.07, 13:03 Nie ma grubasów. Została tylko zgnilizna. Ten rynek gnije aż czuję jego smród. Ciekawe kto tam robi jeszcze transakcje. Chyba jacyś pasjonaci. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Citro, to o któej atakujecie z Grubasami..? 27.11.07, 13:08 teraz w akcji są filateliści; po nich wchodzą numizmaci.. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Citro, to o któej atakujecie z Grubasami..? 27.11.07, 13:11 Nie martw się o grubasów, pojawią się w odpowiedniej chwili. Wczoraj czekali z furmankami i taczkami na akcje. Ustawiacze próbowali sprowokować arbi do wysypu by przejąć kilka pięter niżej ich akcje. Kiepska sesja w usa ostudziła nieco apetyt na akcje i dzisiaj rynek jest pozostawiony sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Mamy atak... 27.11.07, 13:16 a kto mi tak faktora pilnuje.. (?) już miałem znowu wychodzić a tu patrze, ukryte batoniki 8.0, później 8.1 - czyżby do grubszej przebitki było naszykowanko.. (?) weźcie no już z tymi grubasami elek natłuczcie, to i ja się zabiorę tą krypą.. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: no ładnie... 27.11.07, 13:34 Wyszedłem tylko na dwie godzinki i pogłębiamy spadki. 3460 testowane - obroty na wig20 270mln. Rynek sobie siada pod własnym ciężarem Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: no ładnie... 27.11.07, 13:51 Fajnie się siedzi w ciepełku, ale też będę musiał pożegnać giełdę, bo zaraz zarobię mandat za nie odśnieżony chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: atakujemy!! 27.11.07, 14:00 Wsparcie 3360 czy 3230 ? Duże stopy ustawiasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 14:05 he he dowcipniś - 3444 na indeksie,a stopek w główce na fw 3415/20 Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: atakujemy!! 27.11.07, 14:13 Jak to się wszystko zmienia. Citro stopek w główce, a u mnie, do niedawna zagorzałego wyznawcy virtualnych stopów, pozycja bez zlecenia stop, prawie nie do pomyślenia. To edukacja bossy. Nie tak dawno miałem otwarte kilka szt, nerwówka na rynku, u mnie virualny stop, a bossa zakończyła żywot. Udało mi się zalogować po 3 godz, na szczęście nic się nie stało, ale nauczka na przyszłość jest. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 14:18 Ja nie składam zleceń przez internet, telefonik kolego ,telefonik. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 14:27 to pewnie masz juz tam jakas miłą panią, ktora cie obsluguje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: atakujemy!! 27.11.07, 15:05 Jak ręką odjął. Co prawda o 10,15 miałem jeszcze w notowaniach z kasowego, równoważnienie rynku przed otwarciem, ale jeszcze 10 min cierpliwości i działa do tej pory. Nie dość że działa to nawet realizuje zlecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 15:11 Idę na spacer,ze swoim niedżwiedziem. Jak wrócę,to ma być zielono;))) Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 15:13 cos mi wyglada ze przez opor na eurjpy przejdziemy 160,90 to jest szanssa ze jeszcze pociagniemy do konca na pn na FW20 Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: atakujemy!! 27.11.07, 15:43 ja to jestem frajer dopiero ! ;) do faktora elek mi jeszcze odpalił.. hu,hu.. (dobra, już się zamykam i zmykam..) będzie chyba bronisław wieczorkiem - kabelki do montowania kupiłem i se będę montował światełka w piwnicy - wraz z moim friendem bronisławem (BEER)montował.. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 17:36 No i co!! nie było komu utrzymać tych 3500; Tylko człowiek wyjdzie to zwała Dobra - zobaczymy jutro i w piatek Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: atakujemy!! 27.11.07, 17:39 Ja się starałem, ale ze względu na zbyt mały zapasik, zamknąłem przed fixem. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 17:59 wyglada ze zejscie w okolice wsparcia na W20 440-50 mialo charakter taktyczny :-)nastepne jak co 3380-400 (tu gdzies wypada 88,6% Fibo) i kolejne 3305-30 - jakie sa wasze typy na zasieg tej fali spadkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: atakujemy!! 27.11.07, 18:01 no to ja chyba js Twoje wzialem :-) bo 5min przed fixem poszlo zlecenie na L. Amerykanie caly czas sie bujaja w klinie - wczoraj zamkniecie na dolnej bandzie wiec moze dzisiaj bedzie na gornej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: atakujemy!! 27.11.07, 18:47 Tylko rosnący LOP powstrzymał mnie, aby w końcówce wyzerować pozycje po 3465. Przybyło około 3k pozycji i LOP rósł prawie bez przerwy potwierdzając siłę trendu spadkowego. Ktoś z dużą kasą, albo lepiej zorientowany wchodził naprzeciw łapaczom dołków. Czyżby czekało nas pomyslne przebijanie wsparcia? Ostatecznie wyjdę z rynku jeśli opór na 3500 padnie przy dużych obrotach i hossa nie zechce wyzionąć ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: atakujemy!! 27.11.07, 21:31 Prendi - LOP wzrósł ale większa część tego wzrostu była przy rosnącym kursie kontraktów. A to jest raczej potwierdzenie słabości trendu spadkowego. Po drugie obroty na dzisiejszej sesji - żenujące, najnizsze od wielu dni a nawet tygodni. To też nie jest potwierdzenie siły trendu spadkowego. Można więc i tak na to spojrzeć. Czy aby widząc spadki zapomniałeś, że byki gdzieś też tam są ? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: atakujemy!! 27.11.07, 21:41 W ciągu ostatnich kilku sesji LOP wzrósł o 13k. Poza S-kami które otwierali Prendi i arbi ktoś też otwierał te L-ki. To prawdopodobnie dzieci hossy, łapacze dołków i taka tam zbieranina, bo nawet nie reagują gdy w ciągu 2 sesji tracą 150 pkt. Prendi, potwierdzeniem kontynuacji dalszych spadków będzie dla mnie spadający LOP albo baza na dużych minusach po odwracaniu pozycji. W innym przypadku przyjmuję że potencjał spadków został wyczerpany. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: atakujemy!! 27.11.07, 21:46 moim skromnym zdaniem, kierunek jest już prosty.. zresztą - szmaty najlepiej to pokazują.. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 21:42 Prendi ma klapki i widzi tylko jedną stronę. Dzisiejsza sesja nie ma znaczenia ,równie dobrze mogło być 3530,(jeszcze godzinka pracy). O czym to świadczy - emocje, 1% w dół lub w górę w 15min.To nie siła podaży,to strach i ustawianie na fixie (pko,tpsa). Pytanie pod kogo to ustawianie.Ja uważam,że L Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: atakujemy!! 27.11.07, 21:47 Podobne emocje mamy za oceanem,zobaczcie co tam robią winda ,góra dół,góra dół Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: atakujemy!! 27.11.07, 21:47 znacie to..? moim zdaniem kawałek "docelowy".. www.youtube.com/watch?v=yBFFJAA7thc Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Citro. 28.11.07, 08:09 Mam Citro klapki na oczach i na tych poziomach mam awersję do eLek. Nawet gdyby mnie wywieziono na obecnie posiadanych krótkich na 4000 na w20, to byki nie byłyby wstanie odebrać całego zysku z ostatniego zjazdu ( udawało mi się na szczęście spadać zawsze na większej ilości, a rosnąć na mniejszej) Dzięki takim jak ja ktoś inaczej myślący, może otwierać eLki i dzięki temu płynność na seri grudniowej jest zachowana. Ponieważ uważam, że hossa jest już przeszłością, to zmiana przekonań (gram długoterminowo bo w DT jestem kiepski) jest u mnie raczej na tym etapie niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Prendi 28.11.07, 22:56 Prendi masz klapki,TY uwielbiasz grac na dół i tylko na dół,a to duży błąd jak człowiek widzi tylko jedną stronę. hehe do 4000 jak Cie juz troche znam ,Ty otworzysz jeszcze całe stadko eSek "Mam Citro klapki na oczach i na tych poziomach mam awersję do eLek." Na tych poziomach masz awersje do eLek?? Nie! tu nie chodzi o poziomy,TY masz ogólnie awersję do eLek a to moim zdaniem błąd i kiedys możesz za to sporo zapłacić. Znałem gościa który tez miał takie skłonności i sporo kasy ( sporo)uwielbiał grac na dół i od 2500 otwierał eSki i uśredniał po 2600,2700 itd Nie wiem ile miał przy 2900 ,ale przy 3200 chodził strasznie blady i nerwowy. Wytrzepali go ,a miał głęboką kieszeń - tak myślał i przy 2500 poziomy 3300 wydawały mu sie nie realne. Nie namawiam Cie na eLki,tylko po koleżeńsku ostrzegam ,żebyś kiedyś nie został z ręką w nocniku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Prendi 28.11.07, 23:00 a skąd on teraz nocnik weźmie..?! już nie produkują ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Citro 29.11.07, 07:58 Za nocnikiem pochodzę i gdzieś go w końcu znajdę. Tak na trzeźwo patrząc, granie na dół strasznie ogranicza i muszę się iść leczyć, bo będzie źle. Nagram sobie na magnetofon jedno zdanie i będę je puszczał na okrągło : kup eLkę, kup czasem do cholery eLkę.- Może to coś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: tom8010 27.11.07, 22:01 tom8010, jeśli wziąłeś moje to niepotrzebnie o tym piszesz. W przypadku zysku powyżej 100 pkt szt będę domagał się prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: tom8010 27.11.07, 22:04 To teraz ja się chyba wychyliłem. Po tym co napisałem nawet jak zamkniesz je z 400 pkt zyskiem, na forum przyznasz się tylko do 99 pkt. Trudno, zamknij je najlepiej jak 4000 pkt na W20 będzie pod nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 TNX 28.11.07, 07:32 stockcharts.com/charts/gallery.html?$TNX tu widac swiatelko w tunelu a wlasciwie kanale :-) spadkow ale z L trzeba poczekac bo lot nurkujacy do okolic 3400 niewykluczony Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: TNX 28.11.07, 08:04 i dodalbym jeszcze to www.dailyfx.com/story/charting_center/futures_positioning_cot_report/Speculative_Futures_Positioning_Suggests_that_1196179871009.html Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: TNX 28.11.07, 08:47 Pierwszy wykres (TNX) - bezpośredniego związku z wig 20 nie widzę. Drugi wykres (USD) - związku z wig 20 nie widzę. Co więcej, nie widzę większego sensu w analizie pozycji commercials na walutach a w usd w szczególności - płytki rynek (mała ilość kontraktów na indeks usd) i tak naprawdę nie wiadomo jak to jest zabezpieczone z drugiej strony (innymi pozycjami w innych walutach). Wnioski dla naszego rynku z powyzszych wykresów - dla mnie prawie żadne, chyba, że ktoś szuka korelacji cyklu słońca z ruchami wodospadów w tanzanii. Wtedy zawsze cos tutaj znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: TNX 28.11.07, 12:08 nigdzie nie napisalem ze odnosi sie to do W20 chodzi mi o odniesienie do mozliwej zmiany na walutach w tym przede wszystkim jenie ( jego mozliwym oslabieniem sie )a jezeli nie widzisz zwiazku z jenem i gieldami to trudno moze inni go zauwazaja a polaczenie TNX z jenem daje juz pewne wskazowki i tyle ale dzieki za wypowiedz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: tom8010 29.11.07, 07:08 js.2 napisał: > To teraz ja się chyba wychyliłem. > Po tym co napisałem nawet jak zamkniesz je z 400 pkt zyskiem, na > forum przyznasz się tylko do 99 pkt. > Trudno, zamknij je najlepiej jak 4000 pkt na W20 będzie pod nogami. no co Ty, nie ma tak dobrze, bo zaraz co niektorzy sobie pomysla ze kontrakty to maszynka do robienia kasy. Ja swoja oddalem wczoraj: po otwarciu obrot na S i pod koniec jeszcze dobieranie pozycji. takze dzisiaj noc nieprzespana a tutaj trzeba isc do roboty. ojss ciezko, ciezko. no coz takie zycie ktos musi przegrac zeby inni mogli wygrac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś