citro1 30.11.07, 09:42 Zabawę urządzają sobie grubaski,plus dwa na pkn,za chwilę minus dwa,na 5/10k akcji. Sam nie wiem ,odnowić eLki czy poczekać wyżej na eSki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
js.2 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 09:53 Ja wiem. Jeszcze godzina takich notowań i idę zająć się czymś pożyteczniejszym niż oglądanie koszyków po 5 zł, raz z lewej raz z prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 10:21 Cosik mi śmierdzi ten wzrost,pkn i pko obroty znikome - poczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 11:53 Ciągną to za uszy,Europa pomaga ,ale na trwałe wybicie mi to nie wygląda. Dzisiaj strajk podaży Odpowiedz Link Zgłoś
incubus69 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 12:11 Te wzrosty idą jak krew z nosa.Jedno mnie tylko zaskakuje, ze przy takiej bazie nie próbowali jeszcze swoich codziennych sztuczek jeżdżąc po 20 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 13:26 Wyjeżdżałem było 3604, wróciłem jest 3599. Jak by na to nie patrzeć, umknął mi bezpowrotnie ten 5 punktowy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 16:24 No ładnie - 450 baniek na fixie. 1/3 dziennego obrotu Odpowiedz Link Zgłoś
incubus69 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 16:32 Nasz rynek wzbudzał we mnie dzisiaj odruch wymiotny.Jak dla mnie bardzo słaby.Warunki sprzyjające wzrostom, a tu nic.Na koniec ustawiony fix.Ktoś się zabawił zwalając o trzydzieści kilka pkt indeks za pomocą banków.I znowu dużo S w dogrywce. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 22:27 wyglada dramatyczie ale to USA nadaje kierunek jak Citrus pisal 1/3 na fix poszla - to jakie wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
incubus69 Re: Wiochy cd. 01.12.07, 09:38 Słabo to wyglądało u nas w piątek, sztuczna zwała na fix ( przede wszystkim bankami ) i to w taki sposób ( he, he ), że o dziwo baza znowu wynosi +28 pkt ( co za przypadek... ), a w trakcie sesji dochodziła do zera.Z drugiej strony w poniedziałek te zwalone banki na pewno odbiją, o mniej więcej tyle co spadły na fix.To wszystko daje naszym rozgrywającym znowu więcej możliwości i tym razem męczenie S-ek. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Wiochy cd. 01.12.07, 09:48 Ostatnie ocieplenie na giełdach wykorzystały OFE do podbicia szrokiego rynku, poniewż za chwilę by się okazało, że roczna stopa zwrotu jest niższa niż na lokacie bankowej. Wystąpiła tu sprzeczność interesów z tymi, którzy grali na zwyżkę w20. Po co ładować sporą kasę w ciaganie paru spółek na w20, jak za te same pieniądze mozna ruszyć do góry sredniakami i maluchami i osiągnąć na koniec miesiąca przyzwoity wynik, a przy okazji zaprząc do pomocy ulicę. Słabość w20 bierze się też z tego, że tu sporą wagę mają banki, a podnoszenie stóp procentowych wraz z ochłodzeniem koniunktury zacząć może skutkować zmniejszeniem ilości branych kredytów i wzrostem kredytów niespłacanych na czas, co odbije się na wynikach kwartalnych. Analitycy, którzy są coś warci, pracują za pieniądze dla instytucji finansowych, a reszta za darmo udziela się publicznie i mąci ludziom w głowach. Tylko ogólna poprawa na świecie uchroniła w20 przed przebiciem wsparcia - LOP rósł niemal do ostatniego dołka - teraz na wzrostach LOP ucieka. Na w20 mamy trend spadkowy, dopóki opór na 3600 nie zostanie trwale pokonany. Obecnie indeks nie potrafił nawet dotknąć tej granicy, mimo sprzyjającego otoczenia i ciągania arbitrażem za uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Wiochy cd. 01.12.07, 09:52 Na razie otwieranie eSek około 3600 i zamykanie ich na fixie jest dochodowym zajęciem, ale może nie potrwać wiecznie. Jeżeli przejdą przez 3600 na uczciwych obrotach i przy rosnącym LOP, to przekręcam się na eL. Inaczej nie tykam tego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Re: Wiochy cd. 01.12.07, 10:50 wszyscy czekają na wzrosty i wszyscy się ich spodziewają wiec właśnie dlatego tak kiepsko to idzie... :o) Odpowiedz Link Zgłoś