Dodaj do ulubionych

Wiochy cd.

30.11.07, 09:42
Zabawę urządzają sobie grubaski,plus dwa na pkn,za chwilę minus dwa,na 5/10k
akcji.
Sam nie wiem ,odnowić eLki czy poczekać wyżej na eSki
Obserwuj wątek
    • js.2 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 09:53
      Ja wiem.
      Jeszcze godzina takich notowań i idę zająć się czymś
      pożyteczniejszym niż oglądanie koszyków po 5 zł, raz z lewej raz z
      prawej.
      • citro1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 10:21
        Cosik mi śmierdzi ten wzrost,pkn i pko obroty znikome - poczekamy
        • js.2 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 10:34
          ...jak nie uśniemy przed południem.
          • js.2 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 10:38
            No wreszcie przełamali 3600......na H8
            • citro1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 11:53
              Ciągną to za uszy,Europa pomaga ,ale na trwałe wybicie mi to nie wygląda.
              Dzisiaj strajk podaży
              • incubus69 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 12:11
                Te wzrosty idą jak krew z nosa.Jedno mnie tylko zaskakuje, ze przy
                takiej bazie nie próbowali jeszcze swoich codziennych sztuczek
                jeżdżąc po 20 pkt.
                • js.2 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 13:26
                  Wyjeżdżałem było 3604, wróciłem jest 3599. Jak by na to nie patrzeć,
                  umknął mi bezpowrotnie ten 5 punktowy ruch.
                  • citro1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 16:24
                    No ładnie - 450 baniek na fixie. 1/3 dziennego obrotu
                    • incubus69 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 16:32
                      Nasz rynek wzbudzał we mnie dzisiaj odruch wymiotny.Jak dla mnie
                      bardzo słaby.Warunki sprzyjające wzrostom, a tu nic.Na koniec
                      ustawiony fix.Ktoś się zabawił zwalając o trzydzieści kilka pkt
                      indeks za pomocą banków.I znowu dużo S w dogrywce.
                      • futurek1 Re: Wiochy cd. 30.11.07, 22:27
                        wyglada dramatyczie ale to USA nadaje kierunek jak Citrus pisal 1/3 na fix
                        poszla - to jakie wnioski?
                        • incubus69 Re: Wiochy cd. 01.12.07, 09:38
                          Słabo to wyglądało u nas w piątek, sztuczna zwała na fix ( przede
                          wszystkim bankami ) i to w taki sposób ( he, he ), że o dziwo baza
                          znowu wynosi +28 pkt ( co za przypadek... ), a w trakcie sesji
                          dochodziła do zera.Z drugiej strony w poniedziałek te zwalone banki
                          na pewno odbiją, o mniej więcej tyle co spadły na fix.To wszystko
                          daje naszym rozgrywającym znowu więcej możliwości i tym razem
                          męczenie S-ek.
                        • prenditore Re: Wiochy cd. 01.12.07, 09:48
                          Ostatnie ocieplenie na giełdach wykorzystały OFE do podbicia
                          szrokiego rynku, poniewż za chwilę by się okazało, że roczna stopa
                          zwrotu jest niższa niż na lokacie bankowej. Wystąpiła tu sprzeczność
                          interesów z tymi, którzy grali na zwyżkę w20. Po co ładować sporą
                          kasę w ciaganie paru spółek na w20, jak za te same pieniądze mozna
                          ruszyć do góry sredniakami i maluchami i osiągnąć na koniec miesiąca
                          przyzwoity wynik, a przy okazji zaprząc do pomocy ulicę. Słabość w20
                          bierze się też z tego, że tu sporą wagę mają banki, a podnoszenie
                          stóp procentowych wraz z ochłodzeniem koniunktury zacząć może
                          skutkować zmniejszeniem ilości branych kredytów i wzrostem kredytów
                          niespłacanych na czas, co odbije się na wynikach kwartalnych.
                          Analitycy, którzy są coś warci, pracują za pieniądze dla instytucji
                          finansowych, a reszta za darmo udziela się publicznie i mąci ludziom
                          w głowach. Tylko ogólna poprawa na świecie uchroniła w20 przed
                          przebiciem wsparcia - LOP rósł niemal do ostatniego dołka - teraz na
                          wzrostach LOP ucieka. Na w20 mamy trend spadkowy, dopóki opór na
                          3600 nie zostanie trwale pokonany. Obecnie indeks nie potrafił nawet
                          dotknąć tej granicy, mimo sprzyjającego otoczenia i ciągania
                          arbitrażem za uszy.
                          • prenditore Re: Wiochy cd. 01.12.07, 09:52
                            Na razie otwieranie eSek około 3600 i zamykanie ich na fixie jest
                            dochodowym zajęciem, ale może nie potrwać wiecznie. Jeżeli przejdą
                            przez 3600 na uczciwych obrotach i przy rosnącym LOP, to przekręcam
                            się na eL. Inaczej nie tykam tego towaru.
    • soul.brother Re: Wiochy cd. 01.12.07, 10:50
      wszyscy czekają na wzrosty i wszyscy się ich spodziewają wiec właśnie dlatego
      tak kiepsko to idzie... :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka