slimslider Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech 19.09.11, 19:36 Jezeli cos "Zapiera dech" to talent i jakosc zawodowa, a raczej ich kompletny brak, w fotografii Filipa Klimaszewskiego / Agencja Gazeta. Tej jakosci, technicznej i artystycznej, fotografie moglyby zdobic album rodzinny pana Kowalskiego, ale zdecydownie nie zasluguja na publikacje w podobno powaznej, krajowej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
viggen Re: Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera de 19.09.11, 20:59 no nie czepiaj się, slimmy :-) w końcu nie każdy rozumie, że zdjęć nie robi się pod słońce, z jakimiś przedstawicielami tłumu na pierwszym planie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek524 Faktycznie słabe są te fotki 19.09.11, 21:38 Wszystkie robione w pośpiechu. Zachód słońca to piękna pora dnia do robienia zdjęć architektury i krajobrazu. Fotograf miał możliwość wejścia do miejsc do których większość nie ma wstępu. Ja bym się wstydził takich zdjęć. Reportaże ze spotkań i innych medialnych imprez to pikuś Szkoda. szkoda ... Wilanów jest naprawdę wdzięcznym obiektem do fotografowania. Zwłaszcza przy tak pięknym zachodzie słońca. Widać pośpiech, że hej. Myślę, że z wchodzeniem po schodach pochłonęło to góra 3 godziny? Mylę się? Wstyd dla redakcji, że takie coś "puściła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga z Targówka Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.09.11, 19:39 Chciałabym wiedzieć jakim prawem nie wolno mi wejśc na teren parku z psem lub rowerem. Tez dokładałam się do tego cholernego remontu a teraz jakis fiut ogranicza mi prawo obejrzenia w normalny sposób efektu działań. Jesli cośs zniszcze - to są od tego kolegia, abym zwróciła. Jesli jednak ide spokojnie prowadząc rower i sprzątam po psiaku ( a sprzatam nawet na Targówku) - to mam prawo wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech 19.09.11, 19:48 byłem kiedyś w tym Wilanowie - szmelc - zwykły barokowy pałac z tandetnymi portretami w środku. Aczkolwiek dobrze, ze w końcu oddano to działkowcom, żeby z kwiatkami zrobili porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poborowy 102 Re: Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera de IP: *.hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de 08.12.11, 12:20 ale po co te straszydla metalowe i polaczenie kocich lbow z betonem, tak obo siebie ...br.......okropne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmimoz Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.du.xdsl.is 19.09.11, 20:00 fakt,remont udany za to jakość zdjęć pozostawia sporo do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lun Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 20:08 Nie zgadzam się że Wilanów zapiera dech. "jajeczna" elewacja, pewnie zaraz ktoś powie ,że historyczna w co nie wierzę, zgroza to parapety malowane na zielono ( tak tak to wcale nie nalot na miedzi) i te ciężkie pieniądze "od Unii", ciągle od Unii jakby wcześniej nie trzeba do unii ich wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sialalasialala Re: Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera de IP: *.internetia.net.pl 19.09.11, 20:16 za kilkanascie lat koncepcja się zmieni i parapety zostaną pomalowane na żółto, a elewacja na zielono. Przebuduje się takze zapuszczony do tego czasu park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera de IP: *.tbcn.telia.com 19.09.11, 20:17 Wersal! Chyba dla tego ktory Wesalu na oczy nie widzial. Strasznie to wszystko traci prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varshewer Re: Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera de IP: *.play-internet.pl 22.06.12, 00:54 Nikt ci nie broni być idiotą. Pytanie tylko, dlaczego inni muszą to czytać. > Nie zgadzam się że Wilanów zapiera dech. "jajeczna" elewacja, pewnie zaraz ktoś > powie ,że historyczna w co nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sialalalal, sialal Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.internetia.net.pl 19.09.11, 20:14 Zamiast krzywulców są graby i cisy formowane w ostrosłupy. Na efekt trzeba poczekać z dekadę, wtedy urosną. Na szczęście za dekadę zmieni się koncepcja i wtedy przeczytamy: "Komiczne, posadzone w 2011 roku graby i cisy, nie przycinane od wielu lat, poszły pod topór, na ich miejsce trafią naturalne, zgodne z jakimiś tam założeniami, krzewinki i brzozy, które będą mogły rosnąć w dowolny sposób, a urosną za dekadę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.play-internet.pl 19.09.11, 20:17 Oto co znaczy dobry dyrektor a przede wszystkim jego szeroko otwarty umysł i upór. Wiwat Pan Jaskanis i team. A więc można. Wbrew temu co twierdził emeryt Kwiatkowski o Lazienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruk Jak można "rewaloryzować" zespół pałacowy?? IP: *.torun.mm.pl 19.09.11, 20:17 A może autorowi chodziło o rewitalizację? Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz Pieprzyć Wersal, tam nie było toalet... 19.09.11, 20:18 Wilanów, od zarania POSIADAŁ WYCHODKI, czyli toalety. W Wersalu były tylko perfumy, by zabić smród brudnych ciał ....A poza tym, WILANÓW jest przepiękny, byłem ! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pieprzyć Wersal, tam nie było toalet... 23.01.12, 11:20 j.ciecwierz napisał: > Wilanów, od zarania POSIADAŁ WYCHODKI, czyli toalety. W Wersalu były tylko perf > umy, by zabić smród brudnych ciał ....A poza tym, WILANÓW jest przepiękny, byłe > m ! Nie tylko ciał.Zasrany i zasikany był cały paląc.Wszystkie pokoje i korytarze.Kiedy już nie mogli wytrzymać własnego odoru,przenosili się do innego pałacu.Dlatego dwór cesarza Francji był dworem wędrującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papaleo Dech zapiera bylejakość jak na zdjęciach 12 i 17, IP: *.centertel.pl 19.09.11, 20:26 całość poszpachlowana a na dole zupełny syf, gratulacje. Na pewno w przetargu najważniejszym kryterium była cena lub doświadczenie w poprzednich pacykowaniuh zabytków Warszawy. Porównywanie z Wersalem to raczej kiepski PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka343 Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 20:30 tinyurl.com/6l2b4ql - No zapiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 20:35 niech jedzą ciastka! Odpowiedz Link Zgłoś
alojzyonly no byłem jakiś czas temu pałac jak pałac 19.09.11, 20:38 co tu podziwiać chałupe czyjąś oglądać po co. tego badziewia wszędzie pełno w każdym kraju nic specjalnego piszą bo nie mają co pisać wszystko niby wspaniałe a tak na prawde byle co Odpowiedz Link Zgłoś
alojzyonly Po co ten pałac istnieje sprzedać 19.09.11, 20:41 Muzea pałace to bzdury nikomu nie potrzebne sprzedać na hotel bo po co to komu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też komuch Re: Po co ten pałac istnieje sprzedać IP: *.internetia.net.pl 19.09.11, 21:13 można też PGR tam zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek20 Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.215.129.158.getinternet.no 19.09.11, 20:42 akurat zeby nie norweskie korony to byscie mieli wiekie G Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera de 19.09.11, 21:04 Kicz w stylu nowy ruski - jak można było tak oszpecić ten przepiękny barokowy pałac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek I bardzo dobrze IP: *.olsztyn.mm.pl 19.09.11, 21:06 Jest ładniej niż było. Chwalić tych, którzy się postarali. Oczywiście, że wielu Polakom się nie spodoba, bo taka już Polaków cecha narodowa, że skrytykować należy wszystko i wszystkich. Tym niemniej są wyjątki potwierdzające regułę. Ogrody są ładniejsze i cieszmy się tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 19.09.11, 21:18 Nie chodzi o to czy się podoba czy nie tylko o to że dziel sztuki nie pokrywa się zółtą farbą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Wersal IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.09.11, 21:15 Prawdopodobnie Wilanów wygląda dużo lepiej niż Wersal, gdzie wrażenie robi niestety tylko przestrzeń i nic więcej. A co do ogrodu francuskiego - podobno symetria jest domeną głupców. Dużo ciekawszy jest ogród angielski - Anglicy są mistrzami w kreowaniu otoczenia - jest zawsze przytulne i ciekawe. Pewnie mało widziałem ale polecam np otoczenie zamku w Warwick, zamek posępny ale ogród jak z bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wersal IP: *.internetia.net.pl 19.09.11, 21:23 angielskich ogrodów nie brakuje, n.p. na Ślasku (polskim i czeskim) jest sporo ale czesto bardzo zaniedbane. Poza tym angielski ogród to m.in. stawy, w Wilanowie też niby jest, ale chyba nie taki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty31 Re: Wersal IP: 62.40.34.* 22.09.13, 08:26 Hm...dla kazdego cos innego. Jak dla mnie anglicy sa milosnikami kiczu. Widac to nawet w modzie. Wchodzac do M&S mam wrazenie, ze powinna byc napisana tabliczka 50+ ale rzecz gustu. To cale ech i ach o Queen. Przytulnie w stylu angielskim owszem jak sie jest 80 letnia babcia czy dziadkiem i nie lubi przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 07:31 I terazrodzina Branickich z podwojona energia wystapi o zwrot Palacu !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Pałac w Wilanowie już po remoncie. Zapiera dech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 12:06 pisze się: entre court et jardin. wystarczy wpisac to w google. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbird1 Do 99% wszystkich powyzej 23.01.12, 17:18 Stuknijcie sie wszyscy w glowe Odpowiedz Link Zgłoś