Dodaj do ulubionych

Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p...

15.03.13, 20:16
Na własny koszt wytycza także już poza jego terenem ulicę Wierną, która dochodzi do przystanku kolejowego na linii łączącej Ząbki z Dworcem Wileńskim. Przystanek też zafundował Dom Development. To pierwsza w Polsce pasażerska stacja kolejowa zbudowana od zera przez prywatnego inwestora.

A figę z makiem :-) Przystanek (bo chodzi o przystanek, nie "stację") Kraków Business Park w podkrakowskim Zabierzowie, zbudowany "od zera przez prywatnego inwestora" (tj. przez właściciela tamtejszego centrum biurowego) działa już prawie od 6 lat.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ojojoj Co potrzeba by sprzedać... IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.13, 21:06
      Co potrzeba, by sprzedawać blokowisko w czasie zapaści na rynku... na poprzemysłowej pustyni, sąsiadujące z rampami kolejowymi, hurtowniami i warsztatami oraz bida domami?

Można kupić serie sponsorowanych artykułów, licząc na rzesze lemingów... tych przybywających do Warszawy młodych wykształconych z wielkich miast...
      • Gość: mzb i po reklamie... :) IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.13, 23:50
        a zdjęcia były bardzo mocno retuszowane, wiem bo uczestniczyłem w tym
        • Gość: zyczliwy Re: i po reklamie... :) IP: *.pool85-58-251.dynamic.orange.es 16.03.13, 00:05
          Wot deweloperka po polsku: najpierw zasrali nie najgorsze kawalki miasta urbanistyka z 3-go swiata za plotem, teraz buduja "prawdziwe miasto" na bagnach posrodku gluchych pol, w dodatku otoczonych przez wszystko, co najgorsze mial do zaoferowania komunistyczny przemysl.
          • Gość: życzliwy Re: i po reklamie... :) IP: *.pool85-58-251.dynamic.orange.es 16.03.13, 12:33
            Dodam jednakowoż, że architektonicznie na zdjęciach wygląda to co najmniej przyzwoicie.

Pozostaje mieć nadzieję, że władze zajmie się okolicą i infrastrukturą i kiedyś... kiedyś doklei Wilno do tranki miasta.

To jest zresztą endemiczny problem rozwoju miast w Polsce - brak jakiejkolwiek polityki przestrzennej, a budować się musi.
    • Gość: z trockiej A czemu Targówek taki paskudny??? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 21:06
      I elegancko! Kurcze, żeby jeszcze tylko dzielnica ogarnęła okolicę. Te parszywe reklamy przy Radzymińskiej i wszelkeij maści bilbordy to koszmar.
      • Gość: Olbart Re: A czemu Targówek taki paskudny??? IP: *.centertel.pl 15.03.13, 21:08
        No i do pkin ponad 7 km
    • Gość: asdfg Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 21:22
      Ile taka reklama w GW ?
      • Gość: stasiek Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.13, 21:29
        pamiętam jak na tych bagnach z kumplami jeździłem na łyżwach --> problemem jet to, ze jest to teren podmokły i ... przemysłowy
        autobus 170 do centrum jeździł w 15 min, ale zmienili jego bieg
        ciekawe czy tambylcy dadzą spokój nowym w drodze do pracy :)

super szkoła podstawowa 58 z pijanymi nauczycielkami - pozdrawiam

blisko spalarnia śmieci i można codziennie podziwiać sznur śmieciarek
        • Gość: tomek Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 21:48
          Najśmieszniejsza to jest cena 6,5 tysiąca za metr. Jutro wybieram się na ten dzień otwarty ale chyba tam kogoś śmiechem zabiję. Kolega właśnie kupił mieszkanie za 5, 5 tysiąca za metr w miasteczku wilanów(takie samo zadupie).
          • Gość: B Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.13, 21:55
            Ile jest z Wilanowa do centrum?
            • Gość: tomek Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 22:02
              Nie wiem ale to jest zadupie, może jak ktoś w zeszłym roku przyjechał z Przasnysza to się nabierze na te 7 kilometrów. żeby się tam dostać trzeba przejechać przez Szmulowiznę. Cena za metr z sufitu.
              • Gość: anna Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.181.154.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 06:56
                brawo zapewne znasz dobrze Warszawę.jazda do centrum samochodem zajmuje 15 min ulicą radzymińską a od radzymińskiej do osiedla wilno jest 2 min autem 10 pieszo..Smieszą mnie opinie osiedle wybudowane w polu . na bagnie itp...
                sięgając kilkadziesiąt lat wstecz po wojnie to w miejscach gdzie teraz są przepiękne osiedla, domy itd kiedyś były bagna, pastwiska .ludzie domy budowali i do tej pory mieszkają.
                • ella195 Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła 09.07.13, 17:00
                  Nie porównuj budynków powojennych (z cegły) do dzisiejszego badziewia. Dzisiaj buduje się po jak najmniejszych kosztach, trochę więcej przykłada się do wypicowania elewacji ,posadzenia krzewów, kwiatów itd. Dom Development wybudował też osiedle Derby. Po 5 latach wszystko się sypie (Derby 8). Ludzie uciekają jeśli tylko znajdzie się klient, który skusi się na niską cenę (rynek wtórny).
                  A Wilno rzeczywiście zbudowano na bagnach, budynki rosły jak po deszcze. Nawet byłam zdziwiona, że to tak szybko rośnie. Tylko czy teren został dobrze uzbrojony. Wątpię.
                • Gość: rickh Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: 84.40.217.* 09.12.14, 11:20
                  Ale na tym terenie po wojnie był zakaz budowy domów mieszkalnych, to był rejon przemysłowy. Te czasy dojazdu do Centrum liczone były chyba w nocy.
            • Gość: barbapapa Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.13, 23:15
              Hej, ludzie, czy wartość mieszkań liczy się tylko w odległości do CENTRUM? A co w tym CENTRUM takiego ważnego jest? Nic. Drożyzna i syf. Siłą mnie tam nikt nie wygoni, chyba ze jest taka potrzeba jak na przykład konieczność udania się do szpitala. Na komunistycznych osiedlach jest wszystko, co do życia potrzebne i nikt w okna nie zagląda. I mieszkania normalne, oddzielna widna kuchnia i bez przechodnich pokoi.
              • Gość: zyczliwy Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.pool85-58-251.dynamic.orange.es 15.03.13, 23:53
                Obskurny beton pomalowany w idiotyczne kolory, cienkie sciany, przez ktore slychac pierdniecie sasiada, biedabudy doklejone do blokow, bo geniusze architektury latp 70-tych nie chcieli sklepow i knajp w parterach, sralniki dla psow upstrzone kilkoma smutnymi drzewami, masa samochodow zawalajacych przestrzen...

Faktycznie, na blokowisku jest wszystko, czego czlowiekowi potrzeba do zycia...
                • Gość: oko Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 00:45
                  Większość bloków ma ściany solidne, niekiedy aż za bardzo :)

W latach 70-tych każde osiedle miało zaprojektowane sklepy wolnostojące, to one niekiedy obrosły w bieda-budy ale też bez przesady. Zresztą mam znajomych z pseudo-nędzo-Mariny-niemokotów chodzących regularnie na zakupy do dzielnych nieprestiżowej (wystarczy przejść przez ulicę).

Jeżeli drzewa na blokowiskach z lat 70-tych są smutne to co powiedzieć o drzewach z osiedli współczesnych? Nie ma ich po prostu, nieprestiżowe, niebezpieczne, liście lecą, są 3 smętne iglaki. Z samochodami - (przeważnie) zgoda, bywa ciasno.

Teraz będę trenować umiejętności dziennikarza-stażysty. Napiszę o szynce z lidla za 13 zł/kg że to perełka, szynka parmeńska!
                  • Gość: mk Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.free.aero2.net.pl 17.03.13, 16:41
                    Oczywiscie, oczywiscie. Same zalety i eldorado.
                    Dlatego kazdy kogo stac, wieje z blokowiska az sie kurzy.
          • Gość: barbapapa Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.13, 23:11
            > Najśmieszniejsza to jest cena 6,5 tysiąca za metr.

Rety, można kupić w tej cenie, albo taniej mieszkanie w PRL-owskim osiedlu gdzie masz wszystkie sklepy, szkoły, przedszkola, park, las, przychodnie pod domem. I pełno autobusów. I mieszkanie do wejścia i zamieszkania, a nie gołe mury. I nic nie podmywa.
            • Gość: dzida Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.play-internet.pl 16.03.13, 19:32
              Tak tylko wychodzisz na dwór i nic tylko blokowisko po horyzont i ludzie gapiacy sie w chodnik, nie znający się sąsiedzi. Nic mnie nie przekona do blokowisk
              • Gość: dd Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 00:30
                To, że nie znasz się z sąsiadami to już twój osobisty problem, ja mieszkam w blokowisku i znam większość sąsiadów.
                • Gość: mk Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.free.aero2.net.pl 17.03.13, 16:43
                  Moja sasiadka tez zna wszystkich. Jest osiedlowa sprzataczka.

Mnie sie nigdy nie udala ta sztuka. Nawet tam gdzie sie wychowywalem przez 25 lat zycia.
    • Gość: niedoszly klient osiedle Wenecja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.13, 21:41
      Osiedle chyba miało się nazywać Wenecja... Deweloper dobrze wie, dlaczego...
      • Gość: iza Re: osiedle Wenecja IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 11:04
        najlepszy komentarz :-)
    • Gość: oko Lemingi, słoiki, kupować! IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 21:48
      Na telewizorze zaoszczędzicie bo można oglądać przez okno u sąsiada :)

Oczywiście ogrodzone, by kompleksy pielęgnować. O motyla noga, czyż nie lepiej wynająć mieszkanko w przyjemnym zadrzewionym osiedlu z czasów niesłusznego ustroju i poczekać kilka lat patrząc co na rynku się wydarzy?
      • Gość: dzida Re: Lemingi, słoiki, kupować! IP: *.play-internet.pl 16.03.13, 19:36
        No tak po warszafiacy mieszkają na Mokotowie i Ursynowie, bo to jedyne słuszne dzielnice. Swoją drogą jakby nie te "słoiki" to byście w tej Waszej stolicy tyłki liśćmi podcierali.
    • Gość: Krzysztof Prawda o tym osiedlu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.13, 21:55
      O mały włos kupilibysmy z żoną mieszkanie. Kusili dobrą ceną i promocjami. Zanim kupicie tam mieszkanie, poczytajcie fora, pogadajcie z tymi, którzy już kupili, zainteresujcie się, jak to możliwe, że w oddanych budynkach już jest grzyb w garażu i dlaczego pompy odwadniające teren chodzą na okrągło... Jest sporo innych godnych uwagi miejsc na Pradze. Wilno jest budowane na bagnie! Warto się zainteresować, dlaczego zmienił się wykonawca. Jeśli nie wybudują całego osiedla, zostanie tych kilka bloków, mieszkańcy pozostaną jak na pustyni.
      • Gość: wars Re: Prawda o tym osiedlu IP: *.play-internet.pl 15.03.13, 22:02
        A zapewne nie wybudują. Okolica straszna, jak z koszmaru!
        już współczuję biednym, którzy dali się w to nabrać.
      • Gość: barbapapa Re: Prawda o tym osiedlu IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.13, 23:03
        A sklepy tam jakieś są? Czy trzeba po browar na wileński zapylać?
        A ten autobus to kiedy będzie?
      • Gość: KT Re: Prawda o tym osiedlu IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 10:42
        Za przeproszeniem, pie...sz jak potłuczony.
        • Gość: Amaaa91 Re: Prawda o tym osiedlu IP: *.itsa.net.pl 17.08.15, 16:28
          Bagno, czy nie, zadupie, czy centrum, to chyba nie ma znaczenia. Jeśli komuś się podoba, to dlaczego ma nie kupić tam mieszkania? Wniosek, który niosą za sobą komentarze ludzi czytane po dwóch latach od rozpoczęcia budowy osiedla: Jedyną słuszną decyzją byłoby nie przeprowadzać się nigdzie, warować na dom/mieszkanie po rodzicach, bo skoro przez 30 lat się nie rozwaliło, to przez kolejne 30 też się nie rozwali/zagrzybi. Nooo i przez 30 lat to i lokalizacja się dobra zrobiła :) . Kredytu nie wolno brać, bo niepewne, czy się go spłaci za te 30 lat. I gdyby ci cholerni młodzi się nie wyprowadzali od rodziców, to by słoiki nie napływały! Zachowałaby Warszawa czystość rasy! Puknijcie się wszyscy pseudo - warszawiacy w puste mózgownice i dajcie już spokój. To że tam gdzie obecnie stoi osiedle były bagna nie jest żadną tajemnicą, tak samo okolica. Nigdy nie wiadomo, czy jak się zaczyna "zmieniać okolicę" coś z tego wyjdzie, czy nie, ale warto spróbować. Praga pięknie zaczyna się zmieniać. Osobiście bardzo lubię prawą stronę Wisły i odkąd tu mieszkam (wcześniej Gocław, później Stara Praga, a teraz Wilno, choć póki co tylko wynajmuję) lepiej się czuję niż po "jedynej słusznej stronie". Każdy lubi co innego i właśnie to jest piękne. Szkoda, że tak trudne do zrozumienia, a jeszcze trudniejsze do wcielenia w życie :( .
    • taka_prawda500 Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... 15.03.13, 23:22
      W Różopolu na Bródnie wszystkie mieszkania rozeszły się jak świeże bułeczki. Bo tu jest cała infrastruktura i komunikacja, a nie jakieś zad.pie na bagnie.
      • Gość: zdziwiony tekst reklamowy IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 23:43
        A takiej adnotacji nie ma. Brakuje tylko linka do strony...
        • taka_prawda500 Re: tekst reklamowy 16.03.13, 01:48
          www.smbrodno.pl/nowa-inwestycja.html
          A proszę. Został już wolny tylko jeden lokal użytkowy, mieszkań brak.
          Budynek już stoi, ludzie mieszkają.
        • taka_prawda500 Re: tekst reklamowy 16.03.13, 01:55
          I trochę historii Bródna. Należy zwrócić uwagę na opis istniejącej infrastruktury, nieporównywalnej z osiedlem na bagnach.
          www.smbrodno.pl/nasza-historia.html
          Prawdę napisali w ostatnim zdaniu. Dobrze się tu mieszka...:)
      • Gość: sraka prawda Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 13:07
        Trzeba być nie lada "geniuszem", by porównywać jeden przerośnięty blok zbudowany na osiedlu istniejącym od kilkudziesięciu lat, z kameralnymi budynkami powstającymi na zupełnie nowym osiedlu. Nigdzie na świecie nie znajdziesz nowej dzielnicy, która od razu miałaby całą potrzebną infrastrukturę.
        • Gość: jdfjls Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: 78.9.176.* 19.03.13, 13:22
          A kiedy to wasze nowe osiedle będzie miało całą infrastrukturę? za 20, 30 lat?
      • Gość: anna Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.181.154.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 06:45
        w różopolu mieszkania rozeszły się jak świeże bułki dlatego bo cena była dużo zaniżona a mieszkania kupili ciotki i pociotki pracowników administracji.z drugiej strony co to za atrakcja mieszkać przy bardzo ruchliwej ulicy i przy tramwajach.
    • Gość: Zygfryd Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 00:23
      Towarzystwo wymienia uwagi o lemingach, cenach i odległościach od tzw. "Centrum", a ja bym chciał o architekturze. Nie byłem, nie widziałem na żywca, ale to to co na fotach, to mi przypomina bloki Starego Ursynowa, czyli osiedle najwcześniej zbudowane, jeszcze w latach 70 (część najbliższa ul. Puławskiej do Rosoła/Ciszewskiego). Oczywiście inne technologie, materiały, faktury ale moim zdaniem inspiracja jest wyraźna. Co zabawne, jest jedna dość istotna różnica, która rzuca mi się w oczy - zdecydowanie mniej zieleni, za to więcej tak ukochanej przez współczesnych warszawiaków kostki brukowej. Mroczny chichot Edwarda G., czy powrót do starych dobrych skandynawskich wzorców?
      • Gość: oko Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 00:47
        No i ciaśniej znacznie, brak wałów ziemnych którymi niesłuszny system zapewniał lepsze tłumienie dźwięków i większą intymność, a o zieleni to w ogóle szkoda gadać. Na Ursynowie mieszkały wykształciuchy głównie, a tu słoikowscy a jak wiadomo chłop żywemu nie przepuści. Kiedyś wsie były ukwiecone i tonęły w zieleni, teraz iglak+trawnik.
      • Gość: iza Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 11:17
        Zgadzam się. Nie widziałam w realu, ale jak zobaczyłam te zdjęcia, to zaraz skojarzyły mi się stare bloki np. na Raabego na natolinie. Tyle że tutaj niektore mają szklane balkony. Jakoś tak mało polotu w nich. W MW jacyś lepsi architekci, bo tam większość bloków jest ładna ;-)
      • Gość: dobro dobro Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 13:14
        Gdzie ty tu widzisz podobieństwo z wielkopłytowcami z Ursynowa? Serio, czytanie komentarzy na tym portalu dostarcza niespotykanej nigdzie indziej rozrywki... Mniej zieleni? A skąd ma być jej więcej, jak dopiero co została zasadzona? No litości. Przejrzyj sobie archiwalne zdjęcia tego twojego Ursynowa sprzed kilkudziesięciu lat, to była jedna wielka księżycowa pustynia bez dosłownie niczego. Piach, błoto, materiały budowlane, zero drzew i zieleni, za to mnóstwo pustych przestrzeni, po których pizgał wiatr i sr... psy.
        • Gość: dziwne Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 17:51
          Oj tam, oj tam, Panie dobro dobro, czepiasz się, bo nie widziałeś. :)

A ja jestem pod wrażeniem po wizytach u znajomych mieszkających na Ursynowie właśnie w okolicy o niskiej zabudowie i z ogromną ilością zieleni. Niewielkie i niewysokie bloki wyglądają tam naprawdę ładnie, bo są otoczone dużą ilością roślin - drzew, krzewów itp. Oczywiście, dość zrozumiałe jest, że zapewne nie od początku tak kameralnie tam było - potrzeba lat, a by rośliny tak się rozwinęły. W tym wypadku pewnie ze 30 lat :)
          Różnica w stosunku do budynków ze zdjęć jest taka, że na Ursynowie budynki nie są umieszczone ciasno i miejsca na zieleń było od początku więcej.

Oczywiście to, o czym piszę, to raczej wyjątek, bo większość, to standardowe duże bloki wielkopłytowe.
          • Gość: anna Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.181.154.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 07:17
            ci co zaciągneli krechę na 30 lat pod koniec spłacania też będą mieli mnóstwo zieleni
        • Gość: Zygfryd Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 23:10
          Jeśli kolega nie widzi podobieństwa to trudno, mnie rzuciło się w oczy po jednym spojrzeniu na pierwsze zdjęcie. Dość foremne prostopadłościany o bardzo regularnych nieskomplikowanych podziałach i "niskim wzroście", sytuowane pozornie wielokierunkowo. A to, że zieleni mniej będzie, to jest oczywiste - po prostu zostawiono na nią zbyt mało miejsca. I pamiętam "mój" Ursynów w końcu lat 70. - te puste przestrzenie po których "pizgał wiatr" częściowo zostały obsadzone w "czynie społecznym" a częściowo przez samosiejki. Już po 2 -3 latach było tu po prostu ZIELONO, i była to zieleń w dużym stopniu nieuładzona, co w połączeniu z niesymetryczną komunikacją, moim zdaniem, tworzyło bardzo ciekawe założenie. Acha, proszę kolegi, psy srają wszędzie i nie jest to kwestia architektury dzielnicy, lecz przemiany materii psów i braku zwojów mózgowych u ich właścicieli.
          • Gość: anna Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.181.154.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 07:19
            kiedyś też tam było bagno......... i do tego wszędzie daleko
    • Gość: marko Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.legionowodom.pl 16.03.13, 06:46
      Bardzo ładnie, estetycznie.
      Mozna podziwiać dopóki napływowy warszawiak nie osiedli się na tym ładnym osiedlu nie rozjedzie trawiników, nie powywala śmieci, nie porobi własnych ścieżek przez środek trawnika.

Bardzo mi się podoba. MW w miniaturze za rozsądną cenę.
      • Gość: Magda Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 08:50
        Ludzie ... ile w Was jest takiej polskiej zawiści ..
        Rodowici warszawiacy z dziada pradziada ... większość zamieniła lokal w Centrum na kwaterę na Powązkach ..

Co do zdjęć - retuszowane nie były, osiedle naprawdę tak wygląda. Pogoda była tego dnia super, 2 fotografów, statyści, pewnie porządny sprzęt, cześć zdjęć robiona z wysięgników, więc efekt zdumiał ludzi i rozpisywali się już wcześniej na forach, że to pewnie retusz. Tu nie ma co retuszować mieszkańcy UWAGA - zbierają nawet kupy po swoich psach - jakby to nie była Warszawa!

@Ojojoj - okolica faktycznie mało ciekawa, ale trzeba mieć nadzieję, że się coś zmieni w ciągu kolejnych lat. Kiedyś na Stegnach za blokami przy Nałęczowskiej pasły się krowy a teraz stoją bloki. Może za parę lat nie będzie już działek tylko np. jakieś biurowce jak na Służewcu - bo tam już nie będzie gdzie budować ...

@stasiek tambylców ani razu nie widziałam na osiedlu, a co do szkoły do dziecko można posłać gdzieś inndziej
        Spalarni - nie widać, nie czuć. A śmieciarkę widzę tylko rano, na naszym Osiedlu jak zabiera śmieci z kontenerów. Jedyny smród jaki czuć (w okolicach torów) to dym z okolicznych domków działkowych kiedy działkowcy palą śmieci ..
        Jeśli chodzi o bagna to pamiętajmy że Petersburg też zbudowano na bagnach i ma się dobrze :) pompy odwadniające pracują tylko przez chwilę po ulewach przepompowując deszczówkę do kanałku Brudnowskiego. A że w jednym z bloków w garażu pojawił się grzyb - spokojnie w Wilanowie też się takie rzeczy zdarzają, póki co wszystko jest nowe i na gwarancji.

@tomek - może i 6500 to dla Ciebie za dużo .. też bym nie dała 8000 za kawalerkę na Mokotowie, no ale gdzieś przecież trzeba było mieszkać będąc stanu wolnego :)

@B - z Wilanowa jechałam samochodem ponad 25 minut. Tutaj dojazd na Plac Bankowy (w godzinach otwarcia mostu Ś-D) zajmuje mi max 10 minut.
        Z przystanku Zacisze-Wilno do Dworca Wileńskiego będzie się jechało ok 4 minuty. Niedługo na Wileńskim będzie stacja metra tak więc będzie to jedno z najlepiej skomunikowanych nowych osiedli w Warszawie.

@tomek - Szmulowizna mi się też nie podoba, ale jak już pisałam wyżej, trzeba mieć nadzieję, że może w następnych latach zmieni się wygląd okolicy.

@oko - sąsiadowi zaglądałam w telewizor i talerz jak wynajmowałam kawalerkę na Kabatach. Tutaj jednak odległości między blokami się większe :P

@barbapapa - na zdjęciach widać , póki co, jedne Delikatesy. Niebawem otworzą sklep monopolowy i sklep mięsny czegóż więcej potrzeba do szczęścia ? ;)

@ taka_prawda500 - i super - jedni kupują mieszkania na Ursynowie, inni na Bródnie .. Więc o co chodzi ? Że infrasturuktura? Przychodnie? Szkoły? jedni mieszkają w mieście - inni uciekają na wieś (zabitą dechami).
        • Gość: anna Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.181.154.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 07:08
          koleżanko prawde napisałaś. ci co tu piszą zapomieli że Warszawa teraz gdzie są przepiękne osiedla kiedys pasły się krowy były bagna.podejrzewam że większość to słoiki i zapomieli jak po kolana w g....e chodzili.
      • Gość: anna Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.181.154.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 07:22
        PRAWDA PRAWDA PRAWDA
    • Gość: Admin79 Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.147.174.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.13, 10:56
      A ja mieszkam na Osiedlu Wilno.
      Powiem tak, wiele wpisów tutaj to zwykła zawiść i może zazdrość. Mam fajne mieszkanie, dwa balkony - w tym jeden 18 m2, całkiem niezły widok m in. na PKiN
      To prawda dziś dojazd jest słaby, ale przystanek kolejowy, metro kiedyś to zmieni.
      I najważniejsze - fajni, otwarci sąsiedzi - każdy mówi dzień dobry, sprząta po swoich pieskach....
      cisza, spokój...... i naprawdę do "cywilizacji" jak piszecie nie jest daleko, z żoną na starówkę ok. 21.00 na spacer jedziemy max 10 min - a Wy rodowici warszawiacy?
      Zapraszam Was na Osiedle Wilno, zobaczcie jak tutaj jest i wtedy wypowiadajcie się.
      Pozdrawiam
      piotrwarszawa@op.pl
      • Gość: wawiak Re: Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 11:56
        mi tez się to osiedle widzi. pozdrawiam.
    • dinowar Wiadomo, artykuł sponsorowany. Miało być różowo, 16.03.13, 11:05
      więc jest. A te kilka nieprawdziwych faktów, przeinaczeń, zmyśleń czy przekłamań, to przecież dzisiejsza norma, nie tylko wśród deweloperów, naganiaczy naiwniaków.
    • Gość: guest Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.jmdi.pl 16.03.13, 13:37
      Na razie osiedle głównie stoi puste, za chwilę będzie tu stał samochód w każdym wolnym miejscu i na każdym trawniku, śmieci będą walały się po chodnikach a ludzie będą przemykać zmęczeni okolicą i dojazdami, nie kłaniając się sobie, bo przecież każdy z innego zakątka polski przyjechał to zarobić i nie ma sensu zameldować się i płacić PIT...
      Śmieszny deweloper udaje, że kaja się za takie potwory jak Derby czy Marina, tworząc kolejny nowotwór na ciele miasta Warszawy i wmawiając przy okazji sponsorowanych artykułów, że to super okazja. Pracowałem kiedyś w okolicy, mało jest tak przygnębiających miejsc w W-wie jak to zatorze, dodatkowo z tą kuriozalna "bramą" z rur ciepłowni. Przykre, że kilka klocków w polu na bagnie sprzedaje się ludziom, którzy w dobrej wierze zaciągają kreskę na 3/4 życia za tak kuriozalne stawki. To powinny być mieszkania dla młodych, na dorobku, oczywiście także przyjezdnych, oni są siłą naszego miasta, za max 3k za metr. Kto z czasem zarobi i aspiruje, wybuduje dom lub przeniesie się do lepszej dzielnicy. A nie pier*** o Wilnie czy inny bełkot. Smutne, przykre. Pozdrawiam.
    • Gość: spider Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.multimo.pl 16.03.13, 17:02
      6,5 kafla za metr na takim wypi...wiu? Sorry ale takie sponsorowane artykuły wam nie pomogą w opchnięciu tego gorącego kartofla. Ludzie teraz 3 razy pomyślą i 3 razy sprawdzą w co pakują zarobki swojego przyszłego życia. W okresie boomu pewnie by się sprzedało, teraz to będzie osiedle WIdMO i mrzonki że Ursynów też był kiedyś takim zadupiem tu nie pomogą. Polska się wyludnia a i przyjezdnych w Warszawie coraz mniej, wolą wyjechać za granicę i tam startować od zera niż tutaj. Miasto palcem nie kiwnie by tą okolicę ucywilizować, bo kasa pusta.
      Mieszkań w Warszawie do wyboru do koloru, tylko jelonków brak. Demografia i gó...ane zarobki robią swoje. Nic nie wskazuje że to się w ciągu najbliższej dekady zmieni. Także szanowni deweloperzy, zejdźcie z cenami na ziemię to może ktoś to kupi ;)
    • Gość: allawill Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 15:58
      DO WSZYSTKICH, KTORZY NIE WIEDZA - targowek fabryczny zostal tak nazwany dlatego ze bylo w planach postawic tu fabryki to byly czasy komunizmu. KOMUNA chciala postawic fabryki. nic nie wyszlo z tych planow. NIE BYLO TU FABRYK. poczytac troszke histori. A OSOBY , ktore kupily tu mieszkania nie beda zalowac, to zazdrosnicy pisza glupoty. POZDRAWIAM MIESZKANCOW OS. WILNO. mieszkanka Elsnerowa TO JEST ELSNEROW.
    • Gość: allawill Zbudowali osiedle w polu 6 km od PKiN. Wyszła p... IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 16:04
      nigdy nie bylo tu bagien, co to za znawca tak krytykuje to miejsce, chyba bank nie dal mu kredytu.
    • Gość: JaM2 Zyskaj nawet 5000 tys. przy zakupie mieszkania IP: 193.111.166.* 09.04.13, 13:15
      Jeśli ktoś jest zainteresowany zarobieniem kilku tysięcy przy zakupie mieszkania w DD proszę o kontakt chodzi o program rekomendacyjny, nie może być jeszcze podpisana umowa!

rafalspamer@gmail.com
      • tymon99 spamerzy wy-pier-da-lać!!! 10.04.13, 11:47
        jak w temacie.
    • nikt_inny toksyczne odpady obok osiedla Wilno? 28.04.13, 22:52
      Przeciwstawiamy się planowanej budowie kompleksowego zakładu gospodarowania odpadami wraz ze stacją demontażu odpadów elektronicznych oraz stacją przeładunkową dla odpadów komunalnych, zlokalizowanych przy ul. Bardowskiego 4 na terenie Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy

Firma First Recycling rozpoczęła starania zmierzające do rozbudowy istniejącego zakładu segregacji śmieci. 500 metrów od Osiedla Wilno (obecnie prowadzony recycling dotyczy jedynie opakowań papierowych, i magnetycznych nośników danych).
      Po rozbudowie firma First Recycling zamierza segregować tam także m.in. niebezpieczne elementy zawierające rtęć, PCB, freon, rozpuszczalniki, zużyte sorbenty i odpady pofiltracyjne, związki chlorowcoorganiczne itp.
      Obecnie starania firmy są w toku bez przeprowadzenia konsultacji społecznych, ignorując mieszkańców nowo powstałego osiedla Wilno i mieszkańców Zacisza.

więcej informacji na:
      www.facebook.com/ToksynyNieDlaNiny
      • Gość: asaa Re: toksyczne odpady obok osiedla Wilno? IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 12:20
        panie Michałe Wojtczóku ile kasy zgarnołeś za ten artykuł od developera . uwaga mieszkania schodzą tam jak świeże bułeczki . proszę ie zwlekać tylko kupować .
      • Gość: wszyscy inni Re: toksyczne odpady obok osiedla Wilno? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.13, 20:12
        A zastanawiałeś się kiedyś tłumoku czemu ta dzielnica nazywa się Targówkiem przemysłowym??? Kupiłeś mieszkanie na zadupiu, a teraz się prężysz i wypowiadasz w sprawie o której nie masz bladego pojęcia, próbując przerobić dzielnicę fabryczną na Warszawskie Łazienki. Lepiej popytaj starszych mieszkańców targówka co było wywożone na działki na których obecnie zostało wybudowane osiedle (podpowiem że odpady poprodukcyjne od których lada dzień może pojawić ci się niepokojąca wysypka) :-) . Jestem przekonany że jak sumiennie sprawdzisz ten trop to najzwyczajniej w świecie zamkniesz gębę, zabierzesz Nine i wrócisz na swoją wieś...
        • Gość: antoni Re: toksyczne odpady obok osiedla Wilno? IP: *.play-internet.pl 04.09.13, 07:07
          ale bzdury czlowieczku piszesz. to mial byc targowek przemyslowy ale nic nie wyszlo z tych planow. wiecej jest fabryk na pradze poludnie. ile masz lat?
          • Gość: magda miedzkanie z dd IP: *.centertel.pl 15.03.14, 22:49
            nie polecam, akustyka taka ze slychac kazda rozmowe za sciana. mieszkam na bielanach, boguslawskiego -mysle o kolejnym mieszkaniu ale napewno nie z dd. do tego wiele usterek i "kombinowania" developera zeby bylo po taniosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka