Gość: komuch Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:21 I dobrze tak tym burzuja mysla ze jak maja kase to im nagle wybuduja drogi sklepy szkoly i nie wiadomo co jeszcze przeciez jak kupowali swoje "domki" do pewnie deweloper informowal o planach zabudowy jak im sie cos nie podoba to niech zrobia sciepe wykupia dzialki i sami wynajma budowlancow i zrobia sobie droge moze wtedy zobacza jak "fajnie" jest w kapitalizmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr "Investments projekt Miasteczka Wilanów" IP: 89.150.202.* 14.09.07, 19:22 "Investments projekt"????????????? O Boże w jakim pokoleniu idiotów przyszło nam się urodzić... Dlaczego kuźwa nie przerzucić się od razu na angielski i zabronić używania języka polskiego. Już wolę to od tych tandetnych wtrętów angielskich po trzy w każdym zdaniu. IDIOCI OBUDźCIE SIĘ! JESZCZE JEST CZAS. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir No to oligarcha ma Was w du..e 14.09.07, 19:29 Lećcie do Ziobry, przymknie was w bardziej przytulnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Widziały gały co brały!!!!!!! IP: 80.48.9.* 14.09.07, 20:02 Tak się zastanawiam dlaczego winne jest znowu "państwo" lub samorząd, już 17 lat mamy demokrację czas się wyedukować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Niewdzięcznicy!!! Dostaliście Światynie Opatrzność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 20:10 Bożej w pobliżu. To wam nie wystarczy? Jakiś supermarket chcecie gdzie będzie wyzyskiwać się ludzi pracą w niedzielę i w święta polskie? Oburzające, że w katolickim kraju ludzie nie potrafią uszanować religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgon Niech biednym coś dadzą! Pijawki! IP: *.chello.pl 14.09.07, 20:18 Bogaci myslą, że ciężko zapracowali na swój sukces. pytanie panie/pani menadżer: czy ciężej pracujecie niż górnik w kopalni? niż rolnik w polu? niż pielęgniarka w szpitalu!? w głowach się wam od dobrobytu poprzewracało. napawacie mnie odrazą, wy zawsze głodne pieniędzy robale! skończyłem studia, pracuję, stać mnie na życie. czy to nie jest wystarczające? pewnie się dziwicie jak można wytrzymać bez innego samochodu na każdy dzień tygodnia! weźcie trochę skruchy wykażcie i waszymi wielkopańskimi uniesieniami, że woda do jakuzzi nie jest wystarczająco dobrze podgrzana, nie kolcie w twarz ludziom, którzy dostają 500 złotych na miesiąc. to, że się urodziliśmy w warunkach lepszego rozwoju nie uprawnia nas do wywyższania się ponad innych! wstyd mi za was chciwe pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars jakos na calym swiecie to nie przeszkadza. 14.09.07, 20:54 tylko w Polsce biedni z jakis powodow zaczynaja miec glos. Socjalizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 20:25 Biedni i naiwni ... myśleli, że jak dużo za mieszkania zapłacą, to dostaną ogród i raj prawie- a przecież dewelopera interesuje tylko maksymalna kasa i absolutnie nic więcej, a jak ma już coś dać to jest jak w tym największym z ekskluzywnych osiedli, gdzie kałuża udaje wielką marinę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: mordy w kubel nowobogackie swinie z bloków 14.09.07, 20:46 Zapowiada się prawdziwa rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awdupie Warszawiaki...:) z Bialegostoku i Lublina:))) IP: *.brhm.adsl.virgin.net 14.09.07, 20:51 wystarczy popatrzec w ktora strone najwieksze korki w dlugie weekendy:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Warszawiaki...:) z Bialegostoku i Lublina:))) IP: *.bsk.vectranet.pl 14.09.07, 22:20 co do lublina to nie wiem ale bialystok bym wykluczyl wiekszosc dzialek na mazurach maja warszawiacy a skoro to nie daleko to sobie jezdza na weekendy wiec bym sie tak nie upieral ze to sledzie wracaja do domu - raczej warszawka laduje odpoczywac na daczach, poza tym ta droga laduje ok 2500 tirow na dobe do moskwy i krajow baltyckich gdyby droga miala parametry tej na poznan lub katowice to bylo by inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
bond.jamesbond1 To nie Biały Stóg 14.09.07, 23:13 Mieszkam niedaleko Al. Solidarności na Pradze i widzę kto tędy jeździ. Głównie jakiś Wołomin i inne takie. Prawdziwe procesje odbywają się w piątki po południu. Takie osiedla jak choćby Tarchomin niemal dokumentnie się wyludniają. Wytrzymałem (na Tarchominie właśnie) 3 lata. Ale jednak buty wystawiane za drzwi i worki z cebulą (tak, tak) stojące na klatce skutecznie mnie zniechęciły. Teraz mieszkam na Starej Pradze (choć w nowym budynku) i mam święty spokój. Tutaj spadochroniarze baliby się zamieszkać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarki Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 21:20 i bardzo wam tak dobrze-jak masz trochę kapusty tatku to za warszawę i tam 5 tyś metrów i ranczo a nie lans w blokach za 10 tys metr i szpan swoim terenowym wolwiaczkiem..................-wreszcie ludzie przestaną wierzyć w kolorowe foldery i bajery na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.bsk.vectranet.pl 14.09.07, 22:15 porazka , jak ktos jest na tyle glupi ze kupuje sobie mieszkanie w bloku za 300-600tys to tylko wspolczuc, za ta kase 600mkw dzialka i 120 metrowy dom, ceny jak z nowego jorku przeciez to nienormalne tak jak ludzie ktorzy to kupuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz K. Złość bogatych , a forsa od biednych ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 14.09.07, 21:25 Niech sami sobie wybudują drogi dojazdowe i szkoły .Ich na to stać . W okolicach wielkich miast na swiecie powstają dzielnice bogatych , ale oni nie dostaja pieniedzy od "biednych" z wielkich miast ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniak tak to jest jak się kupuje dziurę w ziemi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 21:35 tzn tak to jest w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gail Re: Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 213.42.21.* 14.09.07, 21:45 To wstyd ze takie rzeczy sie w naszym kraju dzieja. Inwestor sklada publiczna obietnice wybudowania konkretnego planu, szumnie opisywana na stronie internetowej i w folderach a pozniej sie z niej wycofuje i uchodzi im to na sucho. To jest bulwersujace, zygac sie chce w tej Polsce, co to za prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha_z_Plutona Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.speed.planet.nl 14.09.07, 21:53 Ubaw po pachy;-) Cos jak z tym rogiem i chamem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za kretynizm!! Panie Okoński, a w epoce kamienia łupanego kobiete IP: *.chello.pl 14.09.07, 22:20 się waliło w głowę kamieniem i zaciągało do jaskini! więc co to za argument z tym średniowieczem?? Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Oto jak rządzi Bufetowa Walz!!! 14.09.07, 22:38 Warszawiaku!!!! Czy chcesz, aby spadochroniarz z Danzig na listach w Wawie decydował o sprawach twego miasta ????? Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Oto jak rządzi Bufetowa Walz!!! 15.09.07, 09:00 Nie po to moherowy tłuku głosowałem na HGW, żeby teraz wywaliła 80 baniek dla zasilenia kabzy Grubego Ryśka, bo lookas7 uprawia agitkę za moją kasę. Idź się wypałuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: God Save The Queen Kabaty IP: *.aster.pl 14.09.07, 22:47 Grupa krzykaczy się znalazła i płacze. Myślą, że na Kabatach też od razu była kraina mlekiem i miodem płynąca. Mieszkam w jedynym w pierwszych bloków w tym rejonie, niegdyś w okół same łąki i pola. TESCO (HITa) nawet w planach nie było. Do domu dojeżdżało się po drodze z płyt i jakoś amortyzatorów wymieniać co chwilę nie trzeba było. Sklepów na wyciągnięcie ręki także nie doświadczyłem. A jakoś nie żałuje, że się tu wprowadziłem. Z czasem obszar ten przekształcił się w jeden z najatrakcyjniejszych w Warszawie. Inna sprawa, że przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji należy dokładnie wszystko sprawdzić, a nie wierzyć w kolorowe prospekty i inne chwyty marketingowe. Komunikacja, ośrodki kultury, wiarygodność dewelopera i faktyczne możliwości realizacji obietnic. Trudno też oczekiwać, że wszystko powstanie od razu, niczym Prypeć, albo carski Petersburg. Pola wilanowskie to generalnie ciekawy rejon, a skoro budowane są tam osiedla i zapewne trend ten będzie się utrzymywał, na zasadzie prawa popytu, powstaną tam w końcu sklepy i szkoły, jak na Kabatach. Więc problemem tych ludzi nie jest to co się dzieje obecnie na ich osiedlu, a ich wybujałe oczekiwania. Myśleli, że już po roku będą mieszkać jak w pałacu - a tu takie TRUDNE DO PRZEWIDZENIA rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Kabaty IP: *.acn.waw.pl 15.09.07, 02:08 Gość: God Save The Queen IP: *.aster.pl w dniu 14.09.07 o godzinie 22:47 napisał: >Myślą, że na Kabatach też od razu była kraina >mlekiem i miodem płynąca. Ale już jest? ta kraina na Kabatach?, mam nadzieję >Mieszkam w jedynym w pierwszych bloków w tym rejonie, >niegdyś w okół same łąki i pola. >TESCO (HITa) nawet w planach nie było. >Do domu dojeżdżało się po drodze z płyt >i jakoś amortyzatorów wymieniać co chwilę nie trzeba było. No jasne, syrena czy wartburg - nie mercedes czy chrysler, OK >A jakoś nie żałuje, że się tu wprowadziłem. PIĘKNIE! Ja tez nie żałuję! Kocham Wilanów bo to najpiekniejsza dzielnica w najpiekniejszej stolicy najpiękniejszego białego kraju. & last but not least: >Z czasem obszar ten przekształcił się >w jeden z najatrakcyjniejszych w Warszawie Nie znam Kabatów, ale sądząc z określenia 'kraina mlekiem i miodem płynąca' to pewnie jedyna różnica między nimi a Wilanowem:) Róznica, bo Wilanów (poza Zawadami, które prędzej czy później utoną w jakiejś powodzi stulecia) JEST takim terenem od samego początku i nie musi się w nic przekształcać. (Czy jedyna różnica... chyba tak, może poza tym że Kabaty są naprawdę daleko od miasta i gdyby nie metro to byłby dramat codziennych korków, jak sądzę można ich uniknąć i z jednej strony to nas łączy, ale z drugiej ja wolę korków unikać grzejąc doopę we własnym landroverze i słuchając przy cygarze dobrej muzy, raczej niż w metrze). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Jak czytam takie wiadomości to mnie krew zalewa IP: *.chello.pl 14.09.07, 22:58 DO CZEGO TE KACZORY TEN KRAJ DOPROWADZIłY ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek To takie polskie IP: *.e-wro.net.pl 14.09.07, 23:07 Obiecali ludziom mieszkania w ciekawej okolicy i skasowali za te mieszkania znacznie wyższe ceny. Kiedy mieszkanka zostały sprzedane to powiedzie: "a mamy was w d...ie" nie będzie ciekawej okolicy tylko jeszcze więcej mieszkań, takie gęsto zbudowane slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanMutant Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 23:25 Pozdro dla warszafskich ćfokóf i snoboof prosto z Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander51 Złość bogatych w Miasteczku Wilanów 14.09.07, 23:31 no kaczor obiecala 3 mln mieszkan.........za 100 lat Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Ciekawe kto z GW tam mieszka lub jakis ich znajomy 14.09.07, 23:56 ze az wywalili to na pierwsza strone .... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a dlaczego sami nie zbudują - na swoich włościach 15.09.07, 00:05 a dlaczego nie zbudują sobie sami drogi, albo niech podarują miastu grunt pod tą drogę - może przyjmie i zbuduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: a dlaczego sami nie zbudują - na swoich włośc IP: *.acn.waw.pl 15.09.07, 01:45 Niegłupi pomysł - możnaby zmienić troszke plany zagospodarowania, zbudować prywatne drogi i dorobić na mycie od tych nie-z-nowego- wilanowa, którzy zechcieliby dojeżdżać do Ś.Opatrzności B., albo np. na Ursynów, albo przyjechać np. sobie na spacer pod skarpę wiślaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: a dlaczego sami nie zbudują - na swoich włośc IP: *.acn.waw.pl 15.09.07, 01:49 Slusznie mi tu ferajna radzi zeby tym nie-z-nowego-wilanowa wyjasnic ze "mycie" chodzi nie o mycie ale o MYTO. Podobno buractwo nie rozumie polskiego czasem. Bedziem wiec pobierac myto od wjazdu może, siem plany pozmienia potrzebne, w koncu jest nas już tyle, ze wladzem w dzielnicy przejmiemy tak czy owak i prędzej czy później:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Złość bogatych w Miasteczku Wilanów IP: 217.153.40.* 15.09.07, 01:22 Oszusci! Przeciez pierwotny projekt mial wplyw na decyzje finansowe tych ludzi. Podobnie w SBM Augustowka - Zarski Janas Zeranski odeszli od pierwotnego projektu, mieszkancy poniesli koszty wykoania następnego planu. Opoznienia majace na celu wyrwanie kasy za 'zarzadzanie' w roku nastepnym. Szantarz zwiazany z nowa umowa. Niezwrocone pieniadze, Odsetki. Cena rozliczeniowa o 40% wyzsza od ceny poczatkowej zapisanej w umowach, a wlasnie cena poczatkowa/przewidywana miala wplyw na decyzje o zakupie. Odpowiedz Link Zgłoś