• Gość: leolełe Re: Wieszcz IP: *.gorzow.mm.pl 10.09.09, 18:49
      i polaczki
    • Gość: jeb*cpzpn Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 19:08
      Według mnie Szpakowski jest pezetpeenowskim pomiotem i tym monologiem wszedł głęboko w dupę najwyższym działaczom piłkarskim. Sprzedał się totalnie. Los Beenhakkera był i jest mi obojętny, ale obiektywnie stwierdzam , że został wręcz zjedzony przez cała tę bandę z Grzegorzem Lato na czele. Oni są winni temu co dzieje się w polskiej piłce. ICH WINIĘ BEZPOŚREDNIO ZA BRAK AWANSU NA MUNDIAL. CAŁA DA BANDA PAJACÓW POWINNA Z MIEJSCA WYPIER**LAĆ. Cwaniaki zwalają winę na trenera. Pytam jaki wpływ na wyniki reprezentacji miało to, że pomagał prowadzić feyenoord? Żaden! Niech Leo odchodzi, zwisa mi to i tak nic się nie zmieni. Pominę fakt kompletnego braku zaangażowania piłkarzy we wczorajszym meczu. Zawiodłem się na nich totalnie. Nie włożyli w mecz żadnych starań. Żal mi tylko prawdziwych kibiców reprezentacji, gdyż to co wczoraj widzieliśmy było olaniem ich przez piłkarzy i cały sztab z Benhakkerem na czele. A niech usłyszę na tym forum, że Piechniczek jest spoko, typem to zabiję! On jest największym skur***lem polskiej piłki. Razem z Grzegorzem Lato niszczą polską piłkę i mają ją głęboko w dupie. ZNISZCZYLI ŁÓDŹ, TERAZ ZNISZCZYLI BEENHAKKERA I REPREZENTACJE. Przez cały ten zasrany PZPN od kilkunastu lat polska piłka się zapada. Korupcja, zadymy na stadionach, kompletny brak systemu szkolenia młodych piłkarzy. Od kilkunastu lat żadnych sukcesów polskiej piłki. Za sukces nie uważam awansu na mundial, czy euro, gdyż to powinno być normą, a na temat sukcesów polskich klubów nie będę się wypowiadał, ale większość uważa 1/16 pucharu UEFA za sukces, co pozostawię bez komentarza...
    • Gość: zibi32 Re: Wieszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 19:22
      szpaku jest wielki
    • Gość: pawel Re: Wieszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 19:36
      Wieszcza wrzucić obok Spodenek Wasyla na czerwony pasek - żeby było łatwo trafić na to memento
    • Gość: eryk Re: Wieszcz IP: *.superkabel.de 10.09.09, 20:01
      Przecudna ta poezja
      wikipedia.keep.pl
    • Gość: wicked Re: Wieszcz IP: *.aster.pl 10.09.09, 21:06
      Przyznam szczerze, że Szpakowski mnie zawiódł. Zawsze darzyłem sympatią tego gościa, ale tą przemową wpisał się w chory nurt nagonki na Beenhakera. Z całym przekonaniem twierdzę, że za porażki Polski w najmniejszym stopniu odpowiedzialny jest trener reprezentacji. Powiem więcej, na miejscu rządu zaryzykowałbym i poświęcił EURO 2012 na rzecz rozwiązania PZPN i wywalenia wszystkich działaczy. Teraz jest znakomita okazja, by to uczynić, ponieważ istnienie tego związku nie ma w tej chwili najmniejszego sensu. Prawdę mówiąc, obecnie mam już w nosie EURO 2012. Ukrainie najprawdopodobniej nie uda się przeprowadzić wszystkich wymaganych inwestycji. Sami nie damy rady ogarnąć organizacji tej imprezy i tylko po raz kolejny możemy się skompromitować. Na miejscu ministra sportu już jutro zarządziłbym zdelegalizowanie PZPN. A jak Lato i spółka muszą koniecznie funkcjonować, to niech może założą sobie na uchodźctwie jakiś związek do spraw parapiłkarskich.
    • Gość: gieha Re: Wieszcz IP: *.aster.pl 10.09.09, 21:22
      "jesteśmy nigdzie... " - no po prostu czysty Kononowicz
    • Gość: jeb*cpzpn Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:29
      Podpisuję się pod tym co napisał ~wicked
    • Gość: wigan Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 22:03
      Słusznie ktoś zauważył, że Szpakowski jest na stanowisku ponad 20 lat, a trenerów mieliśmy kilkunastu i każdy był osądzany. Moim zdaniem Szpak nie jest przekonujący, zwłaszcza jeśli krytykuje innych. To zrozumiałe, że jeśli toczy się dyskusja nad selekcjonerem, to taka sama powinna być nad komentatorem, ale tu nie ma żadnego progresu, od czasów PRL
    • Gość: As Re: Wieszcz IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 22:16
      Po takim eseju słownym nie zostaje nic innego, jak tylko zatrudnienie pana Szpakowskiego w roli selekcjonera. W końcu spójrzmy prawdzie w oczy - on najlepiej wie, jak poprowadzić Polaków. A przy tym umiejętności krasomówicze na pewno się przydadzą przy wywiadach i kamera go kocha! A jeżeli pod wodzą pana Szpakowskiego polska reprezentacja przegra kilka spotkań? Cóż, z pustego to i Salomon nie naleje nie?!
    • Gość: Stary kibic Re: Wieszcz IP: *.nplay.net.pl 10.09.09, 22:38
      Ojoj rzeczywiście. Ale się wysiliście, ale śmieszne. Coś w sam raz dla dzieci neo, rzucić im coś, a ci już nap..lają jak to stado. Na pewno dużo więcej wiecie o piłce... - smiechu warte po prostu. Pamiętam komentarze i "podsumowania" Szpaka choćby po takich tragediach jak mecz ze Słowacją, ten w którym Kosecki wyleciał z boiska, pamiętam jego komentarze z Mundialu 1986. Kiedy jest rozczarowany żenującą grą to i gada, bo się autentycznie przejmuje tym co dotyczy polskiej piłki. To legenda, jak i Zimoch i oby można go było jeszcze dłuuuuo usłyszeć w tvp.

To tekst sponsorowany przez jakichś młodych gnojków co to by chcieli wygryźć Szpaka ale talentu im brak niestety? Bo takie wrażenie pozostaje. Posłuchajcie sobie jego komentarzy z meczów, w których było co komentowac i były emocje. A prywatne obsesje proponuję realizować gdzie indziej.
    • Gość: szpaku Re: Wieszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:03
      Mam nadzieję że po tym czymś co zaprezentował TVP zrozumie że są w Polsce lepsi komentatorzy od niego i postawią na kogoś kto wie co powiedzieć
    • h0lek Re: Wieszcz 10.09.09, 23:28
      Chelsea, Liverpool, Manchester U, FC Barcelona, AC Milan - grają jednym napastnikiem :)
    • Gość: lerby Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:32
      najbardziej ubawiło mnie jak Szpetkowski zaczął się popisywać znajomością dwóch nowo poznanych słów angielskich - "power" i "feeling". Uuuu zobaczycie jak się ten wytrzeszcz rozbestwi to następny poemat będzie w języku Szirry i Runiego. Oby tylko wykazał sie w końcu "timingiem" i zniknął nareszcie z anteny ( na dobre a nie tak jak w 1996 i 2003)
    • mularr Re: Wieszcz 11.09.09, 09:35
      DAĆ MU KADRĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • mularr Re: Wieszcz 11.09.09, 09:38
      on ma wizję !! i poprowadzi reprezentację do sukcesów!!!
    • Gość: TURNAU Re: Wieszcz IP: 195.20.110.* 11.09.09, 12:33
      jedyne co przychodzi mi na myśl to piosenka idealnie opisująca całą sytuacje
      Naprawdę nie dzieje się nic

Czy zdanie okrągłe wypowiesz,
      czy księgę mądrą napiszesz,
      będziesz zawsze mieć w głowie
      tę samą pustkę i ciszę.
      Słowo to zimny powiew
      nagłego wiatru w przestworze;
      może orzeźwi cię, ale
      donikąd dojść nie pomoże.
      Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum,
      wódka w parku wypita albo zachód słońca,
      lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic
      i nie stanie się nic - aż do końca.
      Czy zdanie okrągłe wypowiesz,
      czy księgę mądrą napiszesz,
      będziesz zawsze mieć w głowie
      tę samą pustkę i ciszę.
      Zaufaj tylko warg splotom,
      bełkotom niezrozumiałym,
      gestom w próżni zawisłym,
      niedoskonałym.
      Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum,
      wódka w parku wypita albo zachód słońca,
      lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic
      i nie stanie się nic - aż do końca.

• Gość: Hotaru Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:56
      Wielka Improwizacja się chowa!
    • Gość: gurafikku Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:41
      proponuje zmienic obrazek na ten ->
      img11.imageshack.us/img11/338/z7021839ozz.jpg
    • Gość: xxx Re: Wieszcz IP: *.colc.cable.ntl.com 11.09.09, 16:43
      Pomysl jak ty bys komentowal kiedy ktos zabierze ci wycieczke na mistrzostwa swiata w RPA:) lol
    • Gość: pożegnanie z afryk Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:48
      ciekawe ile razy w czasie transmisji szapku powiedzial "pożegnanie z afryką" ? ? ?
    • Gość: Donald Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:06
      Ach, te dekadenckie nastroje...
    • Gość: Basileus Re: Wieszcz IP: *.chello.pl 11.09.09, 21:12
      Drugi Herbert! Porównajcie "Requiem dla L. B" z "Trenem Fortynbrasa" Z. Herberta :D

Teraz kiedy zostaliśmy sami możemy porozmawiać książę jak mężczyzna z mężczyzną
      chociaż leżysz na schodach i widzisz tyle co martwa mrówka
      to znaczy czarne słońce o złamanych promieniach
      Nigdy nie mogłem myśleć o twoich dłoniach bez uśmiechu
      i teraz kiedy leżą na kamieniu jak strącone gniazda
      są tak samo bezbronne jak przedtem To jest właśnie koniec
      Ręce leżą osobno Szpada leży osobno Osobno głowa
      I nogi rycerza w miękkich pantoflach

Pogrzeb mieć będziesz żołnierski chociaż nie byłeś żołnierzem
      jest to jedyny rytuał na jakim trochę się znam
      Nie będzie gromnic i śpiewu będą lonty i huk
      kir wleczony po bruku hełmy podkute buty konie artyleryjskie
      werbel werbel wiem nic pięknego
      to będą moje manewry przed objęciem władzy
      trzeba wziąć miasto za gardło i wstrząsnąć nim trochę

Tak czy owak musiałeś zginąć Hamlecie nie byłeś do życia
      wierzyłeś w kryształowe pojęcia a nie glinę ludzką
      żyłeś ciągłymi skurczami jak we śnie łowiłeś chimery
      łapczywie gryzłeś powietrze i natychmiast wymiotowałeś
      nie umiałeś żadnej ludzkiej rzeczy nawet oddychać nie umiałeś

Teraz masz spokój Hamlecie zrobiłeś co do ciebie należało
      i masz spokój Reszta nie jest milczeniem ale należy do mnie
      wybrałeś część łatwiejszą efektywny sztych
      lecz czymże jest śmierć bohaterska wobec wiecznego czuwania
      z zimnym jabłkiem w dłoni na wysokim krześle
      z widokiem na mrowisko i tarczę zegara
      Żegnaj książę czeka na mnie projekt kanalizacji
      i dekret w sprawie prostytutek i żebraków
      muszę także obmyślić lepszy system więzień
      gdyż jak zauważyłeś słusznie Dania jest więzieniem
      Odchodzę do moich spraw Dziś w nocy urodzi się
      Gwiazda Hamlet Nigdy się nie spotkamy
      To co po mnie zostanie nie będzie przedmiotem tragedii

Ani nam witać się ani żegnać żyjemy na archipelagach
      A ta woda te słowa cóż mogą cóż mogą książę
    • Gość: a Re: Wieszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.09, 16:05
      footballeye.blox.pl/2009/09/Najlepsze-chwile-i-wydarzenia-za-czasow-Leo.html
    • Gość: livergo Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 17:57
      Beenhakera Pamięci Żałobny Rapsod - Darka Szpakowskiego:
      www.youtube.com/watch?v=OYrTscqIhfw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka