Gość: Fan piłki IP: *.aster.pl 13.12.09, 21:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mer-llink Strach czytać i słuchać Engela... IP: 94.75.121.* 13.12.09, 22:00 Debata była spreparowana i "ustawiona". Aż żal było słuchać, jak TV publiczna na życzenie MInisterstwa Sportu dawał wsparcie jedynie słusznej ekipie PZPN-owskiej. Lukier, cukier i pomada. A najbardziej popisał się Jerzy Engel. I po jego popisach trzeba wołac na alarm, bo jego wypowiedzi napełniają lękiem. Oto Jerzy Engel - zgodnie z relacją w GW - wieszczył: "Niemcy i Szwajcarzy wygrywali [na boiskach], bo tam rodowitych Niemców czy Szwajcarów jest niewielu - mówi Engel." JEŚLI Engel rzeczywiscie tak powiedział, to jest strasznie. A JEŚLI Engel rzeczywiście tak myśli, to jego obraz - nie tyle piłki nożnej co świata - jest zatrważający. To niemal dosłowne powtórzenie sformułowania z dokumentu wprowadzającego w hitlerowskich Niemczech tzw. Ustawy Norymberskie. (Kto nie wie czym były w historii owe Ustawy - niech sobie koniecznie poczyta. A mnie nie chodzi tu o konkretne narodowości wymienione przez "p." Engela, ale o jego schemat myślenia.) W związku z tym apeluje: 1. natychmiast zabronić p. Engelowi występów w mediach, bo publicznie szerzy nacjonalistyczne, rasowe przesądy 2. zwolnić z wszelkich pełnionych funkcji, w tym z posady kierowniczej w PZPN, bo teraz dopiero narobi szkód że ho! ho! 3. delegować do pracy w IPN-ie, gdzie będzie mógł delektować się sprawdzaniem pochodzenia różnych ludzi 4. wystąpić do organizacj ODESSA o przyznanie p. Engelowi, który dobrze, jak widać, przyswoił sobie teorie ekstremalnego szowinizmu, honorowej szarży Rassenschande-Waffen SS-Sturmbannführer P.S. Przeraziło mnie również, że nikt z prowadzących ani współuczestników programu w TVP nie zareagował na tak skandaliczne sformułowania p. J.E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.09, 22:44 mysle ze wdepnol w to brunatne go..... nieswiadomie ,to przerasta jego inteligencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer-llink Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: 94.75.121.* 13.12.09, 23:25 Do Petera: prawdopodobnie masz rację; skłaniałbym się ku Twej diagnozie, że Engel nie posiadł swych poglądów w wyniku pilnej lektury nazistowskiego ustawodawstwa.. Wątpię zresztą, by pilna lektura czekogolwiek, szczególnie ze zrozumieniem, była jego ulubioną rozrywką. Jerzy Engel sam w sobie takie poglądy wyhodował, sam na nie wpadł (bo na ksenofobioczne poglądy wpaśc stosunkowo łatwo, szczególnie w kibolskiej branży....). ALe dlatego jego postawy się przelękłem: sam wymyślił - i sam z dumą popularyzuje. Z tego wynika, że nawet bez znajomości hisotrii można podobne cymbalstwo samemu wymyśleć - jak zrobił to własnie pan Engel. I je publicznie ogłosić. I dlatego należy głośno i dobitnie powtarzać: pojawianiu się brunatnych poglądów w stylu pana Engela mówmy zdecydowane, otwarte, głośne, nieustanne NIE..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: *.pai.net.pl 13.12.09, 23:40 Stary....bardzo Engela nie lubię,ale takiej nadinterpretacji też dawno nie widziałem.Jasne że to co powiedział było głupie.Chodziło raczej o to że wygrywali bo większość tamtych graczy jest innego pochodzenia niż niemieckie,czy szwajacarskie,dlatego mają większe predyspozycje do futbolu,choć są szkoleni przez tamtą myśl szkoleniową.Z drugiej strony też nie chciałbym mieć kadry Polski gdzie nikt nie zna Mazurka Dąbrowskiego.Bo jeśli jesteś jednym z tych którzy tych którzy woleliby nie widzieć w polskiej kadrze Rogera nazywają rasistami to zresztą nie ma o czym mówić Czemu mój komentarz został usunięty? No tak GW i wolność słowa to 2 różne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryt Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: *.193.c67.petrotel.pl 14.12.09, 02:28 Wywiad z wiceprezesem PZPN: www.youtube.com/watch?v=R9k-0787WFo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze kibic Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 12:25 Mi się podobało stwierdzenie Laty po pytaniu: Co robi się żeby bylo lepiej? Lato: Yyyyy no mamy nową stronę internetową, mamy nową panią rzecznik.... hahahhhahhahahhahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: *.pai.net.pl 13.12.09, 23:29 Stary....bardzo Engela nie lubię,ale takiej nadinterpretacji też dawno nie widziałem.Jasne że to co powiedział było głupie.Chodziło raczej o to że wygrywali bo większość tamtych graczy jest innego pochodzenia niż niemieckie,czy szwajacarskie,dlatego mają większe predyspozycje do futbolu,choć są szkoleni przez tamtą myśl szkoleniową.Z drugiej strony też nie chciałbym mieć kadry Polski gdzie nikt nie zna Mazurka Dąbrowskiego.Bo jeśli jesteś jednym z tych którzy tych którzy woleliby nie widzieć w polskiej kadrze Rogera nazywają rasistami to zresztą nie ma o czym mówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: Strach czytać i słuchać Engela... IP: 89.243.189.* 14.12.09, 00:13 Gość portalu: mer-llink napisał(a): > Debata była spreparowana i "ustawiona". Aż żal było słuchać, jak TV > publiczna na życzenie MInisterstwa Sportu dawał wsparcie jedynie > słusznej ekipie PZPN-owskiej. Kolego, TVPiS-SLD, a nie publiczna, nigdy nie robila i nie bedzie robila niczego dla jakiegokolwiek ministerstwa rzadu PO, zapamietaj to raz na caly zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe czy ktoś objaśni w jaki sposób leśne dziadki 14.12.09, 08:18 uniemożliwiają klubom mającym swoich właścicieli szkolić młodzieży? dośc podstawowe pytanie, może np. redaktor Pol to objasni w jakimś artykule bo to frapujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Prostuję-min. sportu jest przeciw PZPN IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.12.09, 09:24 Więc nie mieszaj albo się doucz, reszta masz rację 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: TVP, Engel i szambo IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 23:14 Trzeba po prostu czekać aż oni umrą... i tyle. Teraz nic nie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asix Re: TVP, Engel i szambo IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.12.09, 23:39 Po seniorze przyjdzie junior... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakk Gdyby Klose został w Polsce IP: *.mtvk.pl 13.12.09, 23:17 grałby teraz w Odrze Wodzisław. Panie Engel czy Pan wie co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: TVP, Engel i szambo IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 23:23 Trzeba po prostu czekać aż oni umrą... i tyle. Teraz nic nie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Re: TVP, Engel i szambo IP: 82.84.75.* 13.12.09, 23:38 Nic z tego, wyhoduja nastepcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el zenujace... IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:29 Jozwik jako dziennikarz jest juz skonczony, Szpakowski od lat cierpi na lizodupstwo wobec Piechniczka i Endzela, wiec nie jestem jego postawa zdziwiony. poziom merytoryczny dyskusji bliski zeru, zenujacy spektakl. grupa kolesiow chciala udownic, ze wszystko jest cacy, a tylko kilku dziennikarzy ma fobie. pieprze taka misje TVP, pieprze takie dziennikarstwo, pieprze taka polska pilke - wszystkich ich do kosza! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit kolejna gó...ana debata 13.12.09, 23:30 ja już takich debat i opinii słyszałem tysiące, tylko czy coś się w polskiej piłce zmieniło? owszem zmieniło się tylko że na gorsze, Engel - najlepiej żeby zajął się sprzedawaniem cytrusów ;-) owszem wprowadził nas do MŚ po 16 latach i wylansował kilku zawodników ale nic więcej polskiej piłce dać nie może, tak samo jak Antoś Piechniczek, jak jeszcze się do tego doda Grzesia Lato to mamy triumwirat, ktory porzadzi polska pilka jeszcze pare lat, takze nic sie nie zmieni, trzeba bedzie poczekac az te dinozaury wzmrza innego wyjscia nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mid1 Znowu winien PIS 13.12.09, 23:34 Jednym słowem, Gazetko, znowu winna PIS-owska TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Znowu winien PIS IP: *.magma-net.pl 13.12.09, 23:55 Chyba się czepiasz. Jaka tam PiSowska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: Znowu winien PIS IP: 89.243.189.* 14.12.09, 00:29 Gość portalu: Marco napisał(a): > Chyba się czepiasz. Jaka tam PiSowska... PPiSowcko-SLDowska spokla PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: Znowu winien PIS IP: 89.243.189.* 14.12.09, 00:29 mid1 napisała: > Jednym słowem, Gazetko, znowu winna PIS-owska TV. Sama jednak nie potrafisz temu zaprzeczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dryhas Nie doczytałem w tym artykule,winna czemu 14.12.09, 05:02 jest ta PiSowska TV (nie licząc zbliżającej się plajty,ale o tym w artykule nic nie ma)? Odpowiedz Link Zgłoś
mid1 No jak to czemu winna 14.12.09, 05:55 Wszystkiemu łącznie z tym, że zimno i Tusk mówi "łłł". Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio-szpikulec Re: No jak to czemu winna 14.12.09, 09:32 Chyba Ci na słuch padło obrońco PiS-owskiej TVP. Tusk rera, jeśli wiesz, co to znaczy. Może to Ty mówisz "ł" zamiast "r". Jeśli w taki sam sposób słyszysz inne kwestie, to tylko można Ci współczuć z powodu kalectwa... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Re: Znowu winien PIS 14.12.09, 13:10 mid1 napisała: > Jednym słowem, Gazetko, znowu winna PIS-owska TV. Ustawowo takie choroby się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamus TVP, Engel i szambo IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 23:41 Marek Jóźwik W PRL by zrobił karierę, bez wątpienia. Dać mu tylko pędzel i zieloną farbę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem TVP, Engel i szambo 13.12.09, 23:44 Może tak relacja z Cafe futbol ? Bo TVP włazi w tyłek PZPN'owi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz GW, Stec i szambo IP: *.multimo.pl 14.12.09, 10:42 Rafałku lubisz pulchny tyłeczek Szadkosia? Odpowiedz Link Zgłoś
mamagra TVP, Engel i szambo 13.12.09, 23:55 Taka dyskusja, jacy dyskutanci, jaka telewizja. Nic dodać, nic ująć. Ci wszyscy panowie mają dobre samopoczucie chyba tylko dlatego, że albo z pamięcią u nich nie jest najlepiej, albo z rzetelnością coś nie tak. Tak czy inaczej, nie mam ochoty oglądać lub słuchać tych wszystkich panów z TVP, z PZPN i niektórych innych naprawiaczy polskiego futbolu, zwłaszcza tego pana, który w krótkich wystąpieniach w TV ma gotowe recepty na wszystko. Bez dogłębnych zmian, zwłaszcza personalnych, systemowych i organizacyjnych w PZPN, nic się nie zmieni w polskiej piłce. Szkoda słów w dyskusjach z takim panami jak Piechniczek, Lato, Engel i tymi panami z TVP. Dla nich wszystko jest oczywiste - wszystkiemu są winni cykliści i żurnaliści, a Frankowi Smudzie należy pomagać. Oby pomagali Mu jak najmniej, to i szkody będą minimalne. On sam ze swoim zespołem najlepiej sobie pomoże. No cóż, jeden wychowanek niepolskiej myśli szkoleniowej może być, narazie, potem się go wymieni i będzie git. Prawda Panowie Lato, Piechniczek, Engel? Przecież wiecie najlepiej jak wychować młodych, zdolnych i zdrowych piłkarzy. Przecież przeczytaliście, przynajmniej ze dwa razy, słynny, historyczny podręcznik piłki kopanej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz zaszokowany Re: TVP, Engel i szambo IP: *.chello.pl 14.12.09, 00:06 Ta, TVP żenada. Oglądałem właśnie szybką piłkę i tam już nawet niejaki ekspercina Szostek trzymał stronę PZPN... Trzeba być chyba i...ą, żeby prezentować taką logikę i jeszcze bronić PZPN... Jaki program, taki ekspert. Tylko czy to przypadek że rano red. Jóźwik i Szpakowski, wieczorem olsztyńskie duo Iwański-Szostek bronią PZPN?... Czyżby TVP dogadała się z FIFA na transmisje z Mundialu pod warunkiem sprzyjania dziadom lesnym z PZPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: TVP, Engel i szambo IP: 89.243.189.* 14.12.09, 00:33 Gość portalu: widz zaszokowany napisał(a): > Ta, TVP żenada. Oglądałem właśnie szybką piłkę i tam już nawet niejaki > ekspercina Szostek trzymał stronę PZPN... Trzeba być chyba i...ą, żeby > prezentować taką logikę i jeszcze bronić PZPN... Jaki program, taki ekspert. > Tylko czy to przypadek że rano red. Jóźwik i Szpakowski, wieczorem olsztyńskie > duo Iwański-Szostek bronią PZPN?... Czyżby TVP dogadała się z FIFA na transmisj > e > z Mundialu pod warunkiem sprzyjania dziadom lesnym z PZPN? Nie, to Prawo i Sprawiedliwosc walczy z ukladami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza TVP, Engel, Stec i szambo IP: *.euronet.net.pl 13.12.09, 23:59 Stec zapomniał już jak to poparł powołania do kadry piłkarzy, którzy sprzedawali/kupowali mecze np.Ujka, a co do trudnych pytań to Stec jest także tchórzem, bowiem kiedyś bał się zadać pytania o kupowanie meczów ekspertowi GW, Wieszczyckiemu, a wtedy było już wiadomo dzięki zwierzeniom T.Cebuli, że ŁKS z Wieszczyckim w składzie kupił MP 19997/98, także Stec schowaj się lepiej do budy, zamiast pouczać innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki TVP, Engel i szambo IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 00:04 Propaganda jak za czasów PRL. Mam nieodparte wrażenie, że debata robiona typowo na zamówienie tydzień przed zjazdem PZPN. Zastanawiam się tylko kto wierzy w te bzdury poza leśnym grodem i jego dziadkami. Najgorsze niestety, że za tydzień niestety nic się nie zmieni. I nie pomoże zmiana pokolenia jak niektórzy mają nadziej, ponieważ część tego pokolenia jest tylko marionetkami w rękach starych działaczy. Niestety boją się utraty pracy i wpływów gdyż nie są wystarczająco niezależni. Mażę o tym żeby się my;ić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELOS TVP, Engel i szambo IP: *.209.235.121.bredband.3.dk 14.12.09, 00:19 oj gazeto.pl może i laikiem jestem, ale pachnie od was platforemką, nawet nie trzeba sie znac kilka pierwszych zdan pachnie jakims lizanskiem do PO. TAK WIC GAZETA .PL NIE POMOZE POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sraka TVP, Engel i szambo IP: 94.246.138.* 14.12.09, 00:23 Panel dyskusyjny TVP i PZPN,to tak jakby KC PZPR dyskutowalo w TVP rok 1981.Obie instytucje nalezy zlikwidowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian TVP, Engel i szambo IP: *.range81-157.btcentralplus.com 14.12.09, 00:58 Szpakowski i spolka jada z PZPN na tym samym wozku, jedni i drudzy najchetniej udawaliby, ze czas stanal 30 lat temu i odcinali kupony od przebrzmialej slawy. Co najgorsze, tak jedni jak i drudzy nie maja pojecia o futbolu; wiedza jest zwalczana jak zaraza a swietne samopoczucie nie pozwala uswiadomic sobie bezmiaru wlasnej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazi TVP, Engel i szambo IP: *.acn.waw.pl 14.12.09, 01:25 sam od niedawna byłem zdziwiony, jak redaktorzy sportowej GW, zaczęli ewidentnie przechylać się w stronę coraz mocniejszej krytyki PZPN, zdziwiony byłem bo się bałem, że mogą może z tego "towarzystwa" za mocno komuś niepsrawie3dliwe dokopać...jednak po takich relacjach (debaty nie oglądałem), zaczynam wątpliwości mieć bardzo małe co do siły krytyki obozu PZPN; Engel, Piechniczek, Kręcina - to osoby publicznie spalone, ale jakże potrafili do niedawna nieraz mnie nabrać na swoją retorykę, mistrzem kolorowania pozostanie Engel, po prostu ciepłe słówka, teoryjki i styl najwyższej elokwencji, i ten wiecznie na dodatek kojący spokój wypowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makk Re: TVP, Engel i szambo IP: 89.243.189.* 14.12.09, 03:20 ant44 napisał: > mam w dupie sprtowników Zawsze chwalisz sie tytm co ci do dupe weszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok TVP, Engel i szambo IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.12.09, 03:34 sk_ur_wysyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok TVP, Engel i szambo IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.12.09, 03:35 sk_ur_wysyny z pzpn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boban Re: TVP, Engel i szambo IP: *.pasjo.net 14.12.09, 09:09 Sram na taką gó...aną debatę! W rzyci mam takiego redaktorzyne jóżwika. Szpakowski, tobie na starość mózg się zlasował! Zapraszać ten beton przed kamery?! Oni już nic nowego nie powiedzą. Wszyscy na około źli: dziennikarze, kibice, "wrogie organizacje" (koniecPZPN). "A nas przy tym nigdy nie było"?! Engel nie przyjeżdżaj do Tychów, bo ci w gębę napluje ćwoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtfrewa TVP, Engel i szambo IP: *.gv.shawcable.net 14.12.09, 03:43 znajac polskie gazety i niekture tv oni kochaja sie w szambie i lansuja polityke szalikowcw iidiotow wszystko chca za darmo nigdy nic nie zrobiono a jezeli jest ktos madzejszy to go ujeb... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah dzialacze pzpn z Lato ,,, 14.12.09, 03:46 zamiast krytykowac i narzekac na "szambo " w prasie wylejcie WLASNE szambo z PZPN i WYKAZCIE sie p o z y t y w n y m i WYNIKAMI..I NIKT NIE BEDZIE WAS KRYTYKOWAL....-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j a c Dobrze dobrali - debata o szambie i Jóźwik !!! IP: *.chello.pl 14.12.09, 05:15 Gorszego komentatora sportowego od red. Jóźwika próżno szukać w TVP. Noże Jacek Jońca czy Stanisław Snopek, ale to bardziej z racji ich małego zaangażowania głosowego podczas reakcji, bo już tekstowo Snopek jest dobrze przygotowany. Natomiast Jóźwik... temu człowiekowi nie wytłumaczy się, że słowo "Murzyn" czy "czarnoskóry" jest obraźliwe ponieważ nie ma odpowiednika w stosunku do Białego. Nie umie powiedzieć "Czarny biegacz" czy "Afroamerykański sprinter", tylko uparcie lansuje rasistowskie zwroty. I jeszcze dorabia do tego teorię o predyspozycjach ras. Czemu tacy ludzie pracują w TVP? ligue1.nlog.org djamaladdin.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Dobrze dobrali - debata o szambie i Jóźwik !! 14.12.09, 12:40 > Natomiast Jóźwik... temu człowiekowi nie wytłumaczy się, że słowo "Murzyn" czy > "czarnoskóry" jest obraźliwe ponieważ nie ma odpowiednika w stosunku do > Białego. Nie umie powiedzieć "Czarny biegacz" czy "Afroamerykański sprinter", > tylko uparcie lansuje rasistowskie zwroty. W tym przypadku ma rację. W języku polskim słowo murzyn nie jest obraźliwe, a "afroamerykanin" to nowomowa zaśmiecająca język Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choromanski TVP, Engel i szambo IP: *.cust.tele2.at 14.12.09, 07:15 Syf kila i mogila! Te lesne chore dziadki niech ida spac do dziupli PZPN to wstyd, ale z FIFA drugimi przewalaczami i zlodziejami kase trzepie. Tylko po co te kiepska pilke ogladac? Zamknac stadiony na 20 lat zabronic kopac i juz! Wtedy sie obudzi, albo i nie duch do grania w dobra pilke, a nie to nie! Po co ten syf w takiej postaci PZPN won do smieci a TVP tez razem z nimi wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Jozwik klakier lamusa Piechniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 07:35 TVP z takimi debatami dzielnie sie wpisala w historyczna date 13.XII ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt tyż się wpisałeś, a tacy jak ty na co czekają IP: 94.75.121.* 14.12.09, 08:08 szkólcie te młodziez, kluby są przecież własnością prywatną, to nie czasy komunizmu żeby wam centrala cuś dała Odpowiedz Link Zgłoś