Dodaj do ulubionych

Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo

IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 17:12
Witam. Trzymamy kciuki za Tomka - jak będzie dobrze strzelał, to mamy medal.
Może panie w biathlonie pokuszą się o niespodziankę, bo na walkę możemy na
pewno liczyć. No i w końcu 5. na MŚ Kasia Bachleda - Córuś na 1500 m, ostatnia
chwila by pokazać formę - jeżeli dobrze pojedzie może być miejsce w pierwszej
ósemce.
Obserwuj wątek
    • justinehh a propos bobslejów 21.02.10, 17:22
      czym się różnią sanki od skeletonu ?
      • Gość: Gal anonim Re: a propos bobslejów IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.10, 18:34
        saneczkarze leza na sankach na plecach a skeletonischi na brzuchu.
    • Gość: Rico Tylko Magda-Lenka IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.10, 17:35
      dzisiaj sie liczy: Go,Go,Go dziewiatko!
    • Gość: SMok Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.10, 17:58
      I ci ci Norwegowie, składają protest w sprawie Justyny czy nie? Wie ktoś, bo
      zczubaki milczą?
    • Gość: kajag Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.net128.okay.pl 21.02.10, 17:59
      Czy redakcja też (hahaha) ma kaca? Jedzenie pizzy w niedziele to klasyczny
      przykład śmieciożarcia ratunkowego w dzień po. A wczoraj w nocy było co
      świętować..
    • Gość: wlodek Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 18:05
      domagam się zdjęć z meczu rosja japonia, jak dla mnie najpiękniejsze zawody na
      tych igrzyskach
    • Gość: kika Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 18:20
      A gdzie w tej chwili oglądacie CURLING????? W TV????
      • Gość: adam.sałata Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: 213.155.191.* 21.02.10, 18:32
        właśnie gdzie można zobaczyć curling
        • Gość: Kamill Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.nott.cable.ntl.com 21.02.10, 18:37
          Może itvp? Ja oglądam skicorss na BBC ;)
        • Gość: Mariusz Curling chyba tylko na BBC IP: *.251.255.15.threembb.ie 21.02.10, 18:51
          Dla mieszkających w Irlandii i Wielkiej Brytanii: pod "red button" na BBC
          curling leci prawie non-stop, jak nie na żywo to skróty i powtórki.
          • Gość: Kamill Re: Curling chyba tylko na BBC IP: *.nott.cable.ntl.com 21.02.10, 19:20
            Ja właśnie na Re Button oglądałem skicross ;)

Dla mieszkających w Polsce(czyli większosć tutaj ;) ) sport.tvp.pl/vancouver2010/dyscypliny/curling/wideo/curling-wielka-brytania-szwajcaria-k-komentuje-jaroslaw-marendziak Curling ;) Nie wiem czy działa bo mam zagraniczne IP i nie mogę tam oglądać :(
            • pregierz Re: Curling chyba tylko na BBC 21.02.10, 19:30
              Działa. Wprawdzie żadnego komentatora nie słychać ale moze to i
              dobrze. Słychać za to zawodniczki i odglosy z hali
        • Gość: 234t6 Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 20:26
          na TVN 24 obok Julii Pitery i Donalda Tuska jest taki Pali-curling
          też zazwyxczaj!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: krzysiek ciekawe co puszczą w tvp: łyżwy figurowe czy IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 21.02.10, 18:28
      mecz Kanada- USA
      • Gość: Kamill Hokej na TVP Sport IP: *.nott.cable.ntl.com 21.02.10, 18:38
        Hokej jest zawsze na TVP Sport, albo możesz oglądać na itvp ;)
        • Gość: krzysiek Re: Hokej na TVP Sport IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 21.02.10, 19:04
          wiem :) , ale taki szlagier jak Kanada- USA powinni puścic w ogolnodostepnym kanale
    • Gość: Gal anonim Smielemy sie ze Sport.pl IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.10, 18:36
      W klasyfikacji medalowej:
      www.sport.pl/vancouver2010/0,103450.html
      Rosja prowadzi przed Holandia mimo ze ma tylko jeden zloty medal.

I kto tutaj narzekal na oficjalna stone igrzysk?
      • Gość: wlodek Re: Smielemy sie ze Sport.pl IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 18:47
        To dlatego, że w USa i Kanadzie obowiązuje klasyfikacja która w pierwszej
        kolejności uwzględnia liczbę ogólną medali, a potem dopiero złote, w tej
        klasyfikacji my jesteśmy na 12 miejscu, czyli super wynik. A tak poza tym, gdy
        przeliczyć ilość naszych medali na liczbę sportowców, to w Pekinie powinniśmy po
        pierwszym tygodniu mieć jakiejś 20 medali. To naprawdę są najlepsze w historii
        Polskie Zimowe igrzyska.
        • Gość: y Re: Smielemy sie ze Sport.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 18:56
          Gdzieś widziałem taką klasyfikację:
          złoto - 4 pkt
          srebro - 2 pkt
          brąz - 1 pkt
          Chyba najbardziej sprawiedliwa?
    • Gość: slawek Strona wsparcia dla biegaczek astmatyczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 18:38
      Myślę, że warto stworzyć jakąś angielskojęzyczną stronę, na której każdym
      mógłby "pogratulować" sukcesów Norweżce. Oczywiście wszyscy życzyliby
      szybkiego powrotu do zdrowia i zaprzestania używania sterydów.

A jeśli jej choroba jest nieuleczalna, to może powinna zastanowić się nad
      startami w olimiadzie specjalnej?
      Biegacze na wózkach też mają często lepsze wyniki od zdrowych, ale nie
      rywalizują z nimi.

Może w gazeta.pl albo w zczuba.pl jest ktoś, kto może stworzyć taką stronę? :)
      • Gość: wlodek Re: Strona wsparcia dla biegaczek astmatyczek IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 18:51
        Myślę, że pomysł nie jest dobry, co prawda Bjoergen chciała protestu w sprawie
        Kolwaczyk, ale na razie nikt jej za doping nie złapał i może nigdy nie złapie.
        Lepiej kibicować naszej niż przeciw Norweżkom astamtyczkom, bo u nuż one znowu
        wygrają? Wiem, że zmieniam fronty, ale rozmawiałem ze znajomymi z Norwegii,
        którzy powiedzieli mi, że cała ta afera nie miała poparcia u kibiców, oni i tak
        czują się tak mocni, że chcą wygrywać na trasach, a nie przy zielonym stoliku, a
        że Bjoerrgen i inne wykorzystują lukę w przepisach? ich sprawa
        • Gość: Slawek Re: Strona wsparcia dla biegaczek astmatyczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 18:56
          Ok, ich sprawa - ale chodzi o to, żeby o ich praktykach dowiedziało się jak
          najwięcej osób. Gdyby Justyna o tym nie wspomniała w wywiadzie, to bym nie
          wiedział i bym myślał, że ta Norweżka to taka wspaniała biegaczka.

Taka strona po angielsku przyciągnęła by uwagę mediów, a to był by krok do tego
          aby wyeliminować takie praktyki.
        • Gość: y Re: Strona wsparcia dla biegaczek astmatyczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 18:58
          Przede wszystkim- przyjmowanie leków p-astmatycznych jest zgodne z prawem.
          Krucjata musiałaby podważyć rozpoznanie astmy, co w zasadzie jest niewykonalne.

Możemy sobie co najwyżej poprzeklinać przy piwku. Bo na zwycięstwo w takiej
          awanturze nie ma szans. Tylko się ośmieszymy.
          • Gość: Toni Re: Strona wsparcia dla biegaczek astmatyczek IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 21.02.10, 21:20
            Mimo wszystko FIS powinien sie gleboko zamyslic, bo tez w wielu wypadkach
            niemozliwe jest obiektywne stwierdzenie astmy. Chetnie bym obejrzal jej historie
            choroby zeby zobaczyc czym sie ta astma objawia, poza jej narzekaniem. Potem
            pozostaje sprawa dawkowania lekow, ile trzeba, zeby astme zrownowazyc a ile
            faktycznie bierze, co mozna stwierdzic mierzac poziom leku we krwi przy kontroli
            antydopingowej.
            Po tak potwornym wysilku jak ostatni bieg, gdzie inne zawodniczki tylko padaja
            to ta chora smieje sie i gada jak najeta. Tak sie, niestety sklada, ze
            substancja antyastmatyczna, jest tez substancja silnie wzmacniajaca zdolnosc do
            ekstremalnego wysilku.
            Odnosze wrazenie, ze Norwezka zdaje sobie sprawe ze swojej przewagi i bardzo
            uwaza aby ujawniac swoje faktyczne mozliwosci dopiero na koncu biegu, nie
            ryzykuje pokazania swojej calej przewagi, mimo, ze prawdopodobnie mogla by uciec
            czolowce dlugo przed meta, no ale to by bylo bardziej podejrzane.
            Tak czwak, owak, to moze nie tyle Norwezka jest chora ale sytuacja na pewno tak.
    • Gość: jaja Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.02.10, 18:44
      www.meine-extussi.com/?ID=381338
    • pregierz Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo 21.02.10, 18:52
      Bardzo dawno nie oglądałem alpejczyków i co i nic. Od lat nic sie
      nie zmienia wtedy jeździł Zurbriggen i teraz jedzie Zurbrigen,
      znaczy się nic nie straciłem.
    • Gość: wlodek pokrzykiwacz dal Małysza IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 18:56
      Może byśmy zatrudnili pokrzykiwacza dla Małysza, takiego jakiego mają
      amerykańscy alpejczycy? Wtedy by na pewno wygrał z Amanem. Mam pierwszą
      propozycję Zimoch, który zbudziłby w nim niedźwiedzia. co wy na to?
    • Gość: wlodek stroje obowiązkowe IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:08
      Może jestem monotematyczny, ale obserwując curling, uważam, że obowiązkowe
      stroje dla curlerek powinny być podobne do tych jakie noszą dunki, wydaje się
      to prawie niemożliwe, ale rosjanki i japonki zyskały by jeszcze bardziej w
      zakresie wrażeń artystycznych ;)
    • gt-x Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo 21.02.10, 19:19
      Rozumiecie coś z tego? Na TVP Sport zjazd do kombinacji komentuje
      Monika Lechowska, a na dwójce ten sam zjazd tyle, że z odtworzenia
      komentuje Sebastian Szczęsny. Czyżby Szaran dał mu tę "fuchę" na
      otarcie łez, że cały sezon komentował skoki, a na olimpiadę i tak nie
      pojechał?
    • Gość: wlodek Do boju Tomek!!! IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:24
      Tak sobie przypominam, że Tomek, kiedyś powiedział, że po zdobyciu złotego
      medalu w Anterselvie miał 3 marzenia, jedno zdobyć medal olimpijski, drugie
      założyć choć raz koszulkę lidera pucharu świata i trzecie którego nie chciał
      zdradzić, bo się jeszcze nie spełniło. Chyba się domyślamy jakie to marzenie.
      Cóż pozostałe dwa się spełniły, jest w wyśmienitej formie biegowej, może
      spełni się wreszcie trzecie?
    • Gość: masta Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 19:30
      a gdzie wy ogladacie curling? tez chcialbym zobaczyc te dunki
      • Gość: Kamill Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.nott.cable.ntl.com 21.02.10, 19:45
        sport.tvp.pl/vancouver2010/dyscypliny/curling/wideo/curling-wielka-brytania-szwajcaria-k-komentuje-jaroslaw-marendziak To link do meczu Brytyjek, ale możesz tam oglądać resztę ;)
    • gt-x Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo 21.02.10, 19:31
      Nie, nie, nie! Ja sensu w działaniach TVP nie szukam, bo nie szuka się
      czegoś, czego nie ma. Tylko, że jak już dojdę do wniosku, że niczym nie
      są mnie w stanie zaskoczyć, to się okazuje, że również błądziłem. :)
    • gt-x Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo 21.02.10, 19:34
      Co do głównego wydarzenia wieczoru, to ja nie mam wygórowanych
      oczekiwań. Oczekuję tylko czterokrotnego usłyszenia: "rach, ciach,
      ciach, ciach, ciach".
      • Gość: wlodek Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:43
        to będzie balsam dla naszych uszu. Myślę, że gdyby zamiast tarcz Tomek strzelał
        do wizerunków byłych prezesów związku biathlonowego 20 pocisków wylądowałoby w
        tarczy jak nic ;)
    • Gość: wlodek do Tomka IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:44
      E Tomek, rzucaj matmę i pędem na stadion zaraz startujesz!!!
    • Gość: EstEst Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.ists.pl 21.02.10, 19:45
      Do Tomka-matematyka:

Połącz ten punkt z wierzchołkami trójkąta. Suma pól trzech powstałych
      trójkątów musi być równa polu całego trójkąta. Wzory na pola z użyciem
      wysokości zakończą dowód (po uwzględnieniu, że wszystkie boki są równe).
    • justinehh Re: Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo 21.02.10, 19:48
      Ja tam nie mam dużych wymagań, chcę tylko zobaczyć dwadzieścia zestrzelonych
      krążków.
    • Gość: wlodek Vancouver 2010 - dzień 9. Z Czuba i na żywo IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:49
      Na tvp Parfianowicz stwierdził, że forma Sikory jest wielką niewiadomą i chce
      powtórki z Turynu. Czym oni ich tam karmią? Zdechłymi świstakami?
    • Gość: ANo koszula Kurzajewskiego IP: 77.255.55.* 21.02.10, 19:49
      Z cyklu "obczaj": malinowa koszula Kurzajewskiego!
    • Gość: wlodek ku pokrzepieniu serc IP: *.icpnet.pl 21.02.10, 19:51
      www.youtube.com/watch?v=n6yH8ol6Svs&feature=related
      łezka się w oku kręci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka