Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. Afrykańscy kibice groźniejsi niż piła ...

07.06.10, 16:13
Spoko. Nic nie szkodzi, że nie grają Polacy, bo atmosfera będzie jak
za złotej dekady kiksów repry polskiej, kiedy Andrzej Zydorowicz zwykł
zaczynać tak: "Halo, halooooo, ze stadionu wojska polskiego wita
Państwa Aandrzej Zydorowicz". No i potem trąbeczki już przy
wychodzeniu naszych na murawę. Każdemu Polakowi się zrobi cieplej.
Obserwuj wątek
    • Gość: luck191 MŚ 2010. Wuwuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 09:53
      Bardzo irytujące są te trąbki,powinno się je wyrzucić,ja na stadionie nie
      wytrzymałbym słuchać takie odgłosy prze 90min
    • Gość: majdan Dzikusy nastrajają się na obiad IP: *.softpro2.pl 08.06.10, 11:29
      Dzikusy nastrajają się na obiad. Trąbie bo lubią sobie pograć do obiadu.
      Piłkarze skończą grać, a potem ich do kotła wrzucą. Dźiwęk wuwuzeli ma uśpić
      piłkarzy, żeby polowanie poszło sprawniej.

• Gość: ejc Re: Dzikusy nastrajają się na obiad IP: *.chello.pl 08.06.10, 11:40
        boisz się czarnego luda, boś jest prostak i mało się myjesz. Mogliby cię pomylić
        ze świnią pustynną.
        • Gość: tolerant Re: Dzikusy nastrajają się na obiad IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.10, 12:11
          Gość portalu: ejc napisał(a):

> boisz się czarnego luda, boś jest prostak i mało się myjesz. Mogliby cię pomyli
          > ć
          > ze świnią pustynną.

Witam cię cywilizowany człowieku!

A ja na przykład też się boję czarnego luda choć kryteriów przez Ciebie
          wymienionych nie spełniam. A to dlatego, że rok temu w sierpniu w Rio de Janeiro
          na bulwarze przy Copacabanie we względnym tłumie ok godziny 19 (czyli niemal w
          dzień) dwóch takich cywilizowanych "afro-afrykańczyków" podeszło do mnie i do
          żony z narzędziem ich uczciwej pracy w postaci noża i bardzo uprzejmie i
          cywilizowanie słowami "gi mani, gi mani gi mani!!!" poprosiło o oddanie
          posiadanych przez nas wartości pieniężnych, co my bez wahania celem umacniania
          przyjaźni międzyrasowej uczyniliśmy.

Ciekawe czy też byś był taki mądry gdybyś taką historię przeżył np. na molo w
          Sopocie, bo to mniej więcej ten kaliber miejsca (przy zachowaniu pewnych
          proporcji oczywiście.

No ale nie ma to jak politycznie poprawne wypowiadanie się o takich rzeczach jak
          rzeczonych osobników zna się jedynie z filmów z Wesley Snipesem i ewentualnie z
          Drużyny A

Pozdrawiam wszystkich naprawiaczy świata

• Gość: Barbapapa [...] IP: *.gdynia.mm.pl 08.06.10, 12:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kibuc Re: Dzikusy nastrajają się na obiad IP: 193.22.252.* 08.06.10, 13:00
            W każdym polskim mieście może Cię spotkać to samo ze strony cywilizowanych
            rodaków. Tylko angielszyczna będzie bardziej kulawa.
          • Gość: M. Re: Dzikusy nastrajają się na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 13:10
            Rozumiem ze jak do mnie podeszlo dwoch takich cywilizowanych panow w odzieniu i obuwiu sportowym, w centrum Poznania w bialy dzien i w kulturalny sposob poprosilo o uzycznie telefonu celem wprowadzenia w ruch mechanizmow gospodarki rynkowej co tez uczynilem w celu umacniania znanej w swiecie polskiej solidarnosci i patriotyzmu, to swiadczy o tym ze biali polscy ludzie sa malo cywilizowani?? No ale pewnie ja rzeczonych osobnikow znam jedynie z filmow z Boguslawem Linda i ewentualnie z "Czasu Honoru".
            No ale nie ma to jak uogolniajace wypowiedzi.
            Pozdrawiam wszystkich nieomylnych znawcow swiata
            • Gość: tolerant Re: Dzikusy nastrajają się na obiad IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.10, 15:02
              Nie można ci kolego odmówić racji, ale mógłbyś się trochę wysilić i wymyślić
              własny styl ;-) a nie kalkować to samo tylko z odwrotnymi argumentami... No nic,
              nie obrażam się... Pozdrawiam
          • Gość: ejc kto się boi czarnego luda :) IP: *.chello.pl 08.06.10, 14:06
            rozumiem Twą traumę, też byłem ofiarą wymuszenia rozbójniczego, ale działo się
            to w Polsce i napastnikami było dwóch białych mężczyzn.
            Jednak w przeciwieństwie do Ciebie i innych osób o rasistowskich poglądach od
            tamtej pory nie boję się białych, ani mężczyzn. Boję się natomiast bandytów, bez
            względu na kolor skóry.
            • Gość: tolerant Re: kto się boi czarnego luda :) IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.10, 14:59
              To co ty nazywasz "rasistowskimi poglądami" to ja mam właśnie po tamtej
              historii. Wcześniej byłem jakoś bardziej sympatycznie nastawiony, no bo przecież
              wszyscy są równi, nie? Jakoś od prawie trzydziestu lat chodzę po Warszawie i,
              mimo że niektórzy twierdzą że jest tu bardzo niebezpiecznie to takich
              doświadczeń nie miałem...
              A tam wystarczyło że po trzech dniach choć trochę się zignorowało sugestię z
              Lonely Planet żeby nie wychodzić po zmroku (ciemno robiło się o 18) i już napad
              gotowy... Chociaż przyznam, że w Europie koledzy rzeczonego koloru skóry są
              trochę bardziej sympatyczni i jak na razie tego typu przygód również brak...
              • Gość: ejc Re: kto się boi czarnego luda :) IP: *.chello.pl 08.06.10, 15:08
                Widzisz, inny by po tej historii miał traumę związaną z miejscem gdzie został
                napadnięty, zawsze gdy słyszał by nazwę kraju, miasta - przypominałaby się tamta
                chwila, tamte emocje, niefajne wspomnienia. Tobie szczególnie utkwił w pamięci
                jeden szczegół - kolor skóry napastników. Gdyby ci ludzie byli białymi - bałbyś
                się białych? Gdyby byli Polakami - bałbyś się wracać do Polski? Zostałeś
                zaatakowany przez bandytów, przez złych ludzi żyjących z innych, więc czemu z
                całej tej historii wyniosłeś tylko tą naukę, że czarny lud to zły lud? :)
    • myslacy45 Trąbki są OK 08.06.10, 11:32
      Głupi temat trąbki muszą być na stadionach i tyle. Już nie macie się czego
      czepiać durne pismaki z gazety. Brakuje wam tematów czy co?
      • Gość: SHARP Re: Trąbki są OK IP: 85.222.87.* 08.06.10, 11:36
        Trąbki, to może muszą być na Małyszu. Meczu nie da się oglądać przy takim
        ciągłym buczeniu (vide niektóre mecze na Śląskim).
        • Gość: Strain Re: Trąbki są OK IP: *.dobrafirma.com 08.06.10, 12:05
          Na szczście już od jakiegoś czasu na meczu reprezentacji Polski w
          futbolu tych 'trąbek' się pozbyto za porozumieniem kibiców i PZPN.
          Argument to fakt, że nie wnoszą tyle dobrego do atmosfery. I to jest
          prawda.

Natomiast chciałem spytać, głównie tych co wiedzą jak jest na
          Santiago Bernabeu. Czy ja tam w czasie transmisji też słyszę te
          trąbki? Jeśli tak, to czego się czepia Xabi Alonso? ; )
      • Gość: rt Re: Trąbki są OK IP: *.aster.pl 08.06.10, 11:59
        ty jesteś głupi - 15 lat za zwodnikami, 10 lat za dziennikarzami i 5
        lat za murzynami z trąbkami
        • zarafi Re: Trąbki są OK 08.06.10, 12:07
          Jednak to Ty jesteś idiotą i Tobie podobni. Wypisujecie takie głupoty, że nie da
          się tego czytać. Trąbki są częścią kultury afrykańskiej i to całkowicie
          normalne, że będą na stadionach. Będą dlatego, że to w Afryce będą MŚ, a jak wam
          się nie podoba, to możecie nie oglądać albo np. wyłączyć dźwięk.

Spróbujcie sobie, faszyści, wyobrazić odwrotną sytuację. W Polsce odbywają się
          MŚ ze sportu X, który jest najbardziej popularny np. w Azji. Po przyjeździe do
          Polski, ludzie z Azji domagają się np. ciszy na stadionie, ponieważ u nich w
          czasie rywalizacji w tym sporcie cisza jest powszechna. Próbują więc doprowadzić
          do sytuacji, w której obowiązywał będzie zakaz dopingu w sporcie X w czasie MŚ w
          Polsce, bo u nich tak jest. Paranoja, prawda? Taka sama jak ewentualny zakaz
          trąbek w RPA.
          • Gość: rt Re: Trąbki są OK IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:16
            Ja k... nie faszeruję gościa z kultury wegetariańskiej schabowym.
            Zrozumiał?
            • zarafi Re: Trąbki są OK 08.06.10, 12:21
              I jak idziesz do gospodarza, to zakazujesz mu grać jego ulubionej muzyki i
              zakazujesz otwierania okien. Zrozumiał.
              • Gość: rt Re: Trąbki są OK IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:24
                głupi jestes i tyle, zacznij od nauczenia się że hałas o takiej
                charaklterystyce to zagrożenie dla zdrowia
          • Gość: rt Re: Trąbki są OK IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:19
            a najpiękniejszym wyrazem kultury afrykanskiej nie jest pierdzenie w
            kawalek plastiku, lecz cudwny taniec i śpiew
      • Gość: NImiec [...] IP: *.chello.pl 08.06.10, 15:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: wąsacz MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 11:34
      wszak to trąbki-małyszówki! cenione w Zakopanem a także na meczach
      siatkarskiej reprezentacji Polski.
      • hankam Trąbki to chuligaństwo 08.06.10, 11:42
        Przez kogo cenione?
        Zakopiańczycy ich nienawidzą.
        Poszlam z dzieckiem obejrzeć skoki. Chcialam corce pokazać sport. Trudno bylo
        wytrzymać, a jakiś bandyta zatrąbil jej prosto do ucha. Mogla przez to stracić
        sluch. Rodzice tego dwunastoletniego na oko bandyty stali z piwem w ręku i
        śmiali się.

Trąbki to bandytyzm i chuligaństwo.
        • Gość: wąsacz Re: Trąbki to chuligaństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 12:18
          > Przez kogo cenione?

jak to przez kogo? przez tych co je sprzedają i kupują.
    • Gość: vuvuzela MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.147.0.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.06.10, 11:35
      a czemu nikt nie pisze, ze to samo ma miejsce co roku podczas pucharu
      swiata w skokach narciarskich w zakopanem? ubiegloroczny mecz
      towarzyski naszych kopaczy z rpa w johannesburgu atmosfera nie roznil
      sie niczym od skokow na wielkiej krokwi. tam jak i u nas kroluja te
      przerazliwie trabki, ktore odbieraja prawdziwa przyjemnosc ogladania
      sportu
    • Gość: Pio Każdy kraj ma swoje zabawki do kibicowania IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 11:39
      o co to oburzenie? Niech nie grają Ci którym to nie pasuje i tyle...

Na meczach siatkarskich też się tego używa, na koszu mamy bębny (kto
      siedział obok wie jak to daje do wiwatu :P), mamy też "klaskacze" na
      meczach hokeja w Kanadzie...

Ot wszystko sprzyja jednemu, zagrzewaniu do walki :p.
    • bnch Re: MŚ 2010. Afrykańscy kibice groźniejsi niż pił 08.06.10, 11:40
      Odkąd pierwszy raz usłyszałem dźwięk tego "instrumentu" byłem przekonany, że człowiek który go stworzył był zbrodniarzem. Również mnie zastanawiało, jak wielkim kretynem trzeba być, aby używać tego wynalazku i cieszyć się z dźwięku, który on wydaje. Chyba że dmiący nie jest kretynem, ale jest głuchy jak pień, albo ma zerowy słuch muzyczny. Żenujący wynalazek dla motłochu, który powinien być zakazany na każdym stadionie.
      • 5p-factory Re: MŚ 2010. Afrykańscy kibice groźniejsi niż pił 12.06.10, 12:38
        no wiesz, takich instrumentów na meczach używać będą:
        - debile,
        - dresy,
        - ludki z małymi sisiorkami,
        i tyle w temacie...
        byle tylko unikać tych kretynów...
    • vomitorium1 MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa 08.06.10, 11:44
      będzie jak pod krokwią
      (gdy adaś skacze)
    • jankilroy trąbki i trąbki 08.06.10, 11:45
      nie ma o czym pisać. problemem jest występowanie na stadionie pianych (i nie
      tylko) idiotów, a nie trąbek.
      • Gość: rt Re: trąbki i trąbki IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:00
        głupi jesteś i nie znasz się

już po meczu na Sląskim z Anglią piłkarze polscy prosili żeby nigdy
        więcej, a tam jeszcze trabek nie było tak dużo
    • Gość: majkel Takie trąby sprzedawali min. w Ustce dla turystów IP: *.p1.InterArena.pl 08.06.10, 11:49
      tragedia, idzie taki debil i co chwilę sobie trąbi. Nieważne czy to środek dnia czy środek nocy...on jest na wczasach, ma się bawić na całego a co go mieszkańcy obchodzą...
      • Gość: rt Re: Takie trąby sprzedawali min. w Ustce dla tury IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:03
        dokladnie
        mam nadzieję że w tym roku nie będzie ani jednego debila na plaży z
        tym plastikowym gównem, co za idioci
    • klosowski333 Re: MŚ 2010. Afrykańscy kibice groźniejsi niż pił 08.06.10, 11:50
      Podoba mi sie atmosfera na stadionach angielskich, gdzie publicznosc reaguje
      jakby w inerakcji do tego co sie dzieje na boisku. Jest sytuacja podbramkowa -
      wzmaga sie szmer, pilkarz gospodarzy minimalnie spudlowal - rozbrzmiewa jek
      zawodu, sedzia podjal kontrowersyjna decyzje - rozlegaja sie gwizdy.
      Nie lubie gdy na meczu jest atmosfera festynu, ciezko sie wtedy skupic na grze,
      na obserwowaniu tego co sie na boisku dzieje. Trabki, dzwonki, piszczalki i
      innego tego rodzaju "muzyczne" gadzety maja swoje zastosowanie, ale nie w tej
      dyscyplinie sportu.
    • Gość: katarina MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: 156.17.79.* 08.06.10, 11:51
      dlaczego autor artykułu sugeruje, te trąbki to domena dzikich z Afryki??
      Przecież w Polsce dmuchają te trąby nawet w juwenalia.
    • Gość: sampe MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: 196.38.145.* 08.06.10, 11:56
      no cóż tutaj taka tradycja i tyle, trzeba sie z tym pogodzic... a stopery są
      dostępne w każdym sklepie (znajdzie sie je zaraz obok vuvuzeli;)).
    • Gość: rt Re: MŚ 2010. Afrykańscy kibice groźniejsi niż pił IP: *.aster.pl 08.06.10, 11:58
      to będzie najgorszy mundial własnie z powodu tego nieznosnego
      głupiego hałasu
    • Gość: tical wszędzie się tego używa IP: *.tktelekom.pl 08.06.10, 12:00
      nie rozumiem o co chodzi, w Polsce zawsze takie trąbki były podczas wydarzeń
      sportowych, na koszu w Śląsku, na siatkówce, etc i nigdy nikomu to nie
      przeszkadzało, piłkarzyny są trochę przewrażliwieni
      • Gość: rt Re: wszędzie się tego używa IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:01
        nie znasz się a zabierasz głos
        w Warszawie na Legii nie ma prawa być trąbki, jest prawdziwy doping
        • kontestatorbg Re: wszędzie się tego używa 08.06.10, 12:06
          Trąbki to najgorszy debilizm na zawodach sportowych, ale niestety stado baranów
          tego ie rozumie. Na mecze PLS przestałem chodzić własnie ze względu an tłum
          matołów z trabkamu, a w hali to brzmi jeszcze gorzej niż na wolnym powietrzu
          • Gość: rt Re: wszędzie się tego używa IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:14
            Otóż to. Nie dość że wk... uszy to przecież to żaden doping bo
            trabka to samo pierdzi czy nasi atakuja czy tamci:)
        • Gość: ndb Re: wszędzie się tego używa IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.10, 12:48
          Dureń jesteś! Na Legii doping? Chyba sroping!
          • Gość: rt Re: wszędzie się tego używa IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:54
            mówię o meczach kadry na Legii, a tylko na takich byłem ostatnimi
            laty
            • Gość: rt Re: wszędzie się tego używa IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:55
              cudowna atmosfera!

kto wygra mecz?!!!! Polska!!!
      • Gość: nick Re: wszędzie się tego używa IP: *.icpnet.pl 12.06.10, 11:59
        Największa wiocha - kibic w Czapie i z trąbą przy ryju
    • Gość: ja MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.06.10, 12:18
      Tak nie może być! Jakieś wuzuwe... wyzule... zwuwelele. Dzicz! U nasz w Unii
      to sie Szopęna podczas meczu nadaje. Odebrać Afryce miszczostwa!!! :-)
      • Gość: rt Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:21
        gdybyś durniu chociaż obejrzał jeden mecz z tego turnieju przed
        mundialem rok temu w RPA to byś wiedzial jaka to skala hałasu i że
        nawet przed telewizorem jest nieprzyjemnie
        • Gość: katarina Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: 156.17.79.* 08.06.10, 12:32
          Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział, ze ten kogo nazywasz durniem
          porusza inny problem niż samo trąbienie na meczu .Chodzi o to, że artykuł
          napisany jest w sposób , który Afrykę przedstawia w sposób krzywdzący.
          Sugerujący jakoby te trąby to była domena dzikich z Afryki a u nas trąbią tak
          samo jak i tam.Zastanów się zanim nazwiesz kogoś durniem. w ogóle częściej się
          zastanawiaj to ci na dobre wyjdzie:-D
          • Gość: rt Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:38
            Niestety przedmówca nie zarysował bogactwa swoich poglądów w sposób
            umożliwiający niuansowanie. Te trąbki na mundialu sa wielkim złem i
            trzeba nam co do tego się zgodzić.
          • Gość: rt Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:41
            Moim pragnieniem jest żeby kibice poludniowoafrykańscy tańczyli i
            spiewali na trybunach, jak to czynia przy kazdej okazji - np. nie
            uwirzysz gdy strajkują!, o czym już nadmieniłem wyżej w watku.
    • Gość: ja MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.06.10, 12:40
      Dzięki za wsparcie. O to właśnie chodziło! Biedaczek nie mógł oglądać meczu,
      bo mu trąbki przeszkadzały :-) A może wódeczka była za ciepła - przecież to
      uchodzi oglądać meczu z Afryki bez dezynfekcji, prawda?
      Od kilku lat oglądam Puchar Narodów Afryki i ogląda się go świetnie - między
      innymi ze wględu na "podkład muzyczny". Dużo to lepsze od "kulturalnych" jobów
      na polskich trybunach.
      • Gość: gość Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 19:02
        tego nie da sie wytrzymać a najgorsze ze to dziadostwo dotarło do polski i mozne
        je legalnie kupic!
        allegro.pl/item1083692446_wuwuzele_wuwuzela_z_rpa_mundial_2010_vuvuzela_60.html
      • Gość: gość Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 19:04
        tego nie da sie wytrzywaaacmać a najgorsze ze to dziadostwo dotarło do polski i
        mozne
        je legalnie kupic!
        allegro.pl/item1083692446_wuwuzele_wuwuzela_z_rpa_mundial_2010_vuvuzela_60.html
    • Gość: łodzianin ehh co za debile IP: *.astral.lodz.pl 08.06.10, 12:48
      Jestem załamany... sporo postów jest napisanych przez RASISTÓW!
      jak można kogos obrażać za to że jego urodził sie w narodzie który jest gorzej
      rozwinięty? to tak jakby Amerykanie na nas wrzucali za to ze jezdzimy
      furmankami do GSów. a to ze są ciemniejszej karnacji swiadczy ze są debilami?
      może niech sie jeszcze neofaszysci (aryjczycy) wypowiedzą. (Rasa Aryjska
      pochodzi z okolic terazniejszego Iranu - to nie są ludzie z biała karnacja i
      blondynkowatymi włosami jak wam sie wydaje lecz "brudasy" jak ich nazywacie)

A co do trąbek - Wywalić to w cholere! Na meczach siatkówki kloce ktore nie
      potrafią śpiewać i nie wiedza do czego słuzą rece korzystaja z tego wynalazku!!!
      • Gość: rt Re: ehh co za debile IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:56
        popieram sens wypowiedzi
    • Gość: rt zwolenników pierdzenia (to nie granie przecie) na IP: *.aster.pl 08.06.10, 12:53
      plastikowych trąbkach, spod wszystkich szerokości geograficznych,
      uważam za dzikusów popierających szkodliwe zanieczyszczenie
      środowiska naturalnego i etstetycznego człowieka
    • Gość: zły sen IP: *.blich.krakow.pl 08.06.10, 13:08
      Sniło mi się, że Krzysztof Piasecki chciał mnie rozjechać swoim samochodem, bo
      umarła mu żona :( Co to znaczy?
    • Gość: katarina MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: 156.17.79.* 08.06.10, 13:10
      trąbki trąbkami ale czy ktoś zwrócił uwagę na tytuł artykułu???widzę w prawym
      dolnym rogu "Afrykańscy kibice groźniejsi niż piła łańcuchowa" a artykuł o
      szkodliwości hałaśliwej trąbki. uf...Już myślałam, że afrykańscy kibice
      planują masakrę czymś gorszym niż piła łańcuchowa. Ktoś powinien napisać
      książkę o chwytliwych tytułach na GW :-)
      • Gość: rt poza tym co za Vuvuzele?? IP: *.aster.pl 08.06.10, 13:24
        to stara wymyslona przez Europejczykow pierdziawa trabka plastikowa
    • Gość: maciej MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.port.gdynia.pl 08.06.10, 13:47
      Apeluję do TVP aby wyciszyć jak tylko można te trąby. Nie da sie
      ogladać meczu przy takim hałasie. Współczuję kibicom , którzy bedą
      musieli przebywać na stadionie .
      • Gość: marcintkz Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.173.15.237.tesatnet.pl 08.06.10, 14:01
        A po co zakazywać ?
        Wystarczy zrobić tańsze bilety dla kibiców bez trąbki. U mnie w zakładzie
        pracownik dostaje parę złotych dodatku za nie palenie. I nikt nie zapali w
        czasie pracy.
      • Gość: ja Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.06.10, 14:06
        A afrykańscy kibice współczują TVkibicomTVP, którzy, po wyciszeniu
        pierdziaw/trąbek nie będą mieli bladego pojęcia o atmosferze na
        stadionie. Miejmy nadzieję, że chociaż lożę biednego Platiniego
        uszczelnią woskiem i zklimatyzują.
        I tak się toczy ta staropolska tradycyjna dyskusja o wyższości swiąt
        Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocy.
        Ręce precz od Afryki!!! :-)
    • Gość: gość potalu MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 14:44
      Jak sie jedzie do kogos w gosci, to akceptuje sie jego zwyczaje, a
      nie rzadzi jak u siebie w domu.
      Nie podoba sie - wytararara do Europy.
      • Gość: okoko Re: MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuc IP: 80.54.50.* 09.06.10, 00:21
        Ale żeś powiedział :) Oni już się martwią, że wszyscy zostaną w Europie wraz z
        furą kasy. A perspektywa utraty słuchu nie jest dodatkową zachętą.
    • teyoo MŚ 2010. Vuvuzele groźniejsze niż piła łańcuchowa 11.06.10, 08:24
      O rany, wielki problem. Zabronić wchodzenia z taką trąbką i po kłopocie. Jak ktoś nie zechce zostawić tego badziewia, to niech sobie zostanie za bramą. Przymusu oglądania meczu nie ma.
      Nie rozumiem, jak można się tak p..ć z taką pierdołą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka