Dodaj do ulubionych

Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie

IP: *.subscribers.sferia.net 12.08.10, 08:31
zupełnie nie rozumiem kto i po co robi całe to zamieszanie?
Przecież to oczywiste posunięcie i w pełni logiczna postawa obu
klubów w trosce o bezpieczeństwo.
NIGDZIE NA ŚWIECIE NIE SADZA SIE KIBICÓW ZWAŚNIONYCH DRUŻYN NA
JEDNEJ TRYBUNIE, W JEDNYM SEKTORZE, OBOK SIEBIE!
A pisanie w artykule takich głupot jak to, że kibice Polonii
kupowali bilety na Legię żeby obejrzeć mecz z Arsenalem i teraz nie
mogą wejść na stadion ukochanej drużyny, świadczy o stanie wiedzy i
znajomości tematu u autora.
Czasem zanim się zgarnie kasę za wierszówkę warto mocno walnąć się w
łeb!MOCNO!
PS - Gdyby pan pisarzyk zadał sobie trud sprawdzenia, wiedziałby, że
nawet jeśliby tacy hipotetyczni kibice istnieli mogliby obejrzec
derby na stadionie Polonii. Jak? Sprawdż pan sobie panie dyletant.
Artykuł i temat - żenada!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monk Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 12.08.10, 09:34
      Jednym z celów całej zabawy jest zachęcenie do chodzenia na mecze pikników. A
      tacy chętnie pójdą na ciekawy mecz obu drużyn...
      • redgunner Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie 12.08.10, 13:05
        Gość portalu: Monk napisał(a):

> Jednym z celów całej zabawy jest zachęcenie do chodzenia na mecze pikników. A
        > tacy chętnie pójdą na ciekawy mecz obu drużyn..

A jeśli bym np. przeprowadził się do Wawy jako kibic pewnego prowincjonalnego
        klubu z 2 ligi? To co? Mam nagle pokochać tych albo tych? To byłoby nie-piknikowe?
        A poza tym - choć nie lubię oglądania meczów jak w teatrze, to nie mam nic do
        takich ludzi, którzy przychodzą tylko popatrzeć. Świat piłki nie składa się z
        samych karków, sorry.
        • Gość: marcin Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:55
          Jestem z Lublina. jestem kibicem pilki noznej i chce chodzic na mecze zarówno
          na polonie jak i na legie. To skandal!
          • Gość: kibic do marcin IP: 212.160.172.* 12.08.10, 15:00
            jeśli jest tak jak piszesz, i naprawdę chcesz obejrzeć mecz to
            zagadaj z kimś kto ma już kartę kibica Polonii, jeśli nawet takiego
            kogoś nie znasz napewno w klubie na Konwiktorskiej 6 Ci pomogą, tak
            czy owak staraj się nawiązać kontakt z jakimś Polonistą. Ja mam
            bilet i jest OK ;-)
        • Gość: dwr prosta prawda IP: *.icpnet.pl 12.08.10, 14:44
          "NIGDZIE NA ŚWIECIE NIE SADZA SIE KIBICÓW ZWAŚNIONYCH DRUŻYN NA
          JEDNEJ TRYBUNIE, W JEDNYM SEKTORZE, OBOK SIEBIE! "

Więc cała sprawa to racja Polonii. i Tyle.

a poza tym nie jestem z wawy, ale jakbym zamieszkał tam, to co? na Legię raz bym
          nie mógł się przejść z ciekawości?
          a czasem normalnie na Polonię bym chodził, bo bliżej mi do klubów z patriotyczną
          historią, a nie komunistyczną, jak Legia.

to jakieś nieporozumienie.
          • Gość: ronin Jak ci bliej na k6 to choć tam... IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 15:45
            a na Łazienkowską zawitasz do sektora gości jak będą derby proste! System ma właśnie wyłapytać takich patafianów jak ty;)
    • Gość: prof Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.chello.pl 12.08.10, 11:25
      aby zobaczyć obie drużyny należy poczekać do derbów... co za problem?... to brzmi jak żart... może to wymyślił niejaki radosław?
    • Gość: SAR Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.chello.pl 12.08.10, 12:33
      "Albo Legia, albo Polonia"
      to jak wybór pomiędzy syfem a kiłą
    • Gość: dawid28 Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: 188.33.14.* 12.08.10, 12:34
      Szanowni Kibice !!! Stajemy ramię w ramię w bardzo trudnej sytuacji. Kilku z naszych kolegów zostało zatrzymanych w greckim areszcie. Jeden z nich został skazany na dwa lata i pięć miesięcy więzienia. Czterech pozostałych otrzymało wyroki w zawieszeniu. Do ich uwolnienia potrzebna jest niemała kwota liczona w tysiącach euro. Przeliczając na złotówki, mamy do czynienia z sumą kilkudziesięciu tysięcy złotych. Musimy im pomóc, w jak najszybszym trybie zdobywając te pieniążki. Dlatego liczymy teraz na wszystkich prawdziwych Kibiców. Liczy się każda złotówka! Każdy z nas, obecnych na stadionie w Salonikach, mógł stać się ofiarą „łapanki”, której bezpodstawnie dokonywali greccy policjanci. Jednak my wróciliśmy szczęśliwie do domu, zaś nasi koledzy pozostali. Wierzymy również w pomoc osób, które nie miały możliwości udać się do Grecji, kibiców przebywających zarówno w Polsce, jak i za granicą! Wszyscy obecni na meczu z grecką drużyną przeżyli zatrważające momenty. Zewsząd napływają słowa oburzenia odnośnie zachowania „kibiców” Arisu w stosunku do działaczy Jagi. Jednak media omijają, a wręcz przeinaczają wydarzenia z naszym udziałem. Przez całe spotkanie byliśmy atakowani przez „fanów” miejscowej drużyny. W naszym kierunku nieustannie leciał grad nie tylko kamieni, ale także (szczególnie ze strony trybuny VIP) szklanych przedmiotów. Ochrona oraz policja umożliwiały miejscowym kibicom takie zachowanie poprzez ignorowanie tego faktu i zasłanianie ich. Nawet nie mieliśmy możliwości zrealizować celu, w jakim przyjechaliśmy setki kilometrów – nie mogliśmy dopingować i wspierać naszej drużyny w tym jakże ważnym meczu. Przez większość spotkania niemal czterysta osób musiało skupiać się na unikaniu, lecących z różnych kierunków na nasz sektor, przedmiotów. Niestety, nie wszystkim się to udało. Kibice Jagiellonii nie mieli jednak dostępu do opieki medycznej! Ponadto przetrzymywani przez długi okres czasu (do późnych godzin nocnych!), w tak nieznośną pogodę, nie mieliśmy dostępu do wody! Na domiar złego, policja znajdująca się na naszym sektorze, prowokacyjnie popijała napoje chłodzące. Greccy „stróże prawa” próbowali opluć i zerwać nasze flagi oraz niejednokrotnie bez przyczyny używali pałek w stosunku do kibiców Jagi. Wiele osób zostało dotkliwie pobitych. W mediach podawana jest informacja, iż na stadionie byliśmy w posiadaniu ostrych narzędzi, łomów i innych (czego to nie wymyślą!). Tymczasem przy wejściu na sektor byliśmy tak dokładnie obszukiwani, że zabierano nam nawet zapalniczki! Czarę goryczy przepełnia fakt, iż media przedstawiają nas w złym świetle. Zdajemy sobie sprawę jak mogło to wyglądać z punktu widzenia postronnego obserwatora. Jednak rzucona w kierunku „kibiców” Arisu raca nie mogła równać się z tym, co zgotowali nam w Salonikach miejscowi. Dysponujemy nagraniami i zdjęciami, które są tego dowodem. Wszystkich Kibiców Jagiellonii będących w posiadaniu kolejnych filmów i zdjęć prosimy o kontakt! Ponadto zachęcamy do ich opublikowania i ukazania wszystkim, którzy tak pochopnie wyciągnęli wnioski na nasz temat. W Salonikach zetknęliśmy się ze spaczonym wymiarem sprawiedliwości, totalnym bezprawiem i prowokacją. Możemy śmiało powiedzieć, że to co tam zobaczyliśmy było chore, a „kibiców” Arisu z pewnością nie możemy nazwać ludźmi. Na każdym kroku odgrażali, atakowali, zachowywali się jak zwierzęta. Jeżeli ktoś narzeka na kibiców w Polsce, powinien szybko temu zaprzestać. Ponadto stadion Arisu nie jest miejscem, gdzie powinny odbywać się mecze takich rozgrywek, jak Liga Europejska. Stanowi to niebezpieczeństwo zarówno dla drużyn przyjezdnych, jak i kibiców. W tym celu także podejmiemy odpowiednie kroki. Jednak walka o dobre imię w tej chwili musi zejść na drugi plan. Najważniejsza jest pomoc chłopakom, którzy utknęli w Grecji. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby tego dokonać. Teraz prosimy fanów Jagiellonii oraz wszystkich, którzy rozumieją tą trudną sytuację, o dokonywanie wpłat na rzecz uwięzionych fanów Żółto-Czerwonych. Żadna złotówka nie pójdzie na marne, wszystkie wspomogą poszkodowanych chłopaków! Bracia, teraz wszystko w Waszych rękach... Wpłat dokonywać można na konto: eKONTO 22 1140 2004 0000 3102 4185 3898
      • Gość: jonas Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.71.pxs.pl 12.08.10, 14:10
        I bardzo dobrze, niech gniją. Ja bym zapłacił, żeby ich dłużej przetrzymali. Oby
        częściej mecze polskich drużyn w Grecji i oby kary były jeszcze surowsze, skoro
        w Polsce nikt nie ma jaj, żeby rozprawić się z tą hołotą, niechże robią to za
        nas inni. Brawo Grecy!
      • Gość: asd Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.static.espol.com.pl 12.08.10, 14:53
        takie kozaki byli to niech teraz gnija w pierdlu!
        u nas powinien byc taki sam system. sad w 24h i do odsiadki nawet na pol roku
        albo kare finansowa taka dowalic, ze bedzie na nia pracowac dwa lata.
        kibole spokornieja w mig.
    • Gość: KibicWISŁY hahahahhaaha ŚMIECH! IP: 193.164.254.* 12.08.10, 13:27
      nie mogę teraz naprawdę przesadzili.... niech pan szanowny redaktorek wpisze
      sobie w wyszukiwarkę "kibic legii na stadionie Wisły" - i wtedy zrozumie czemu
      kibice obu nienawidzących się drużyn nie chodzą oglądać wzajemnie swoich
      meczów... Przecież to skandal co oni tutaj piszą! Nie wyobrażam sobie w piątek
      iść oglądać mecz Wisły i dopingować ją śpiewać itd a w sobotę idę na cracovie i
      bluzgam razem z kibicami moja Wisłę... Paranoja... co do tego filmiku z kibicem
      Legii na Wiśle... On też przyjechał ze stolicy i robił sobie zdjęcia na tle
      kibiców Wisły... hahaha ktoś go rozpoznał i rozebrali chłopczynę do naga i
      kazali biegać po sektorze :)
      • Gość: greg ile ty masz lat? 12? IP: 195.47.201.* 12.08.10, 14:31
        Wbij to sobie do twojej pustej łepetyny, ze istnieją obok was
        (jednokomórkowych bandytów), kibice PIŁKI NOŻNEJ. Tak trudno to
        pojąć, nie są to "kibice ......" w kropki wstaw sobie nazwę drużyny.
        Oni chodzą na mecze aby zobaczyć widowisko sportowe a nie po to aby
        WYZYWAĆ "kibiców" drużyny przeciwnej. Oczywiscie w Polsce mogą sobie
        takie chodzenie odpuścić, bo akurat żadnego widowiska nie zobaczą.
        Co np. pokazała ta twoja Wisła, piłka na poziomie podwórkowym, z tą
        różnicą, ze znaja kilka sztuczek jak tu oszukać sędziego, albo jak
        ręką wbić opiłkę do bramki. A jej poziom zweryfikowała LEVADIA czy
        BAKU. Ale dla ciebie to nie wazne, ważne, ze na następnym meczu
        nabluzgasz coś na Cracivię.
        Co do tego cyt."On też przyjechał ze stolicy i robił sobie zdjęcia
        na tle kibiców Wisły... hahaha ktoś go rozpoznał i rozebrali
        chłopczynę do naga i kazali biegać po sektorze :)"
        Przeczytaj post powyżej jak skończyli by w Grecji.
      • Gość: zgrzyt Re: hahahahhaaha ŚMIECH! IP: *.acn.waw.pl 12.08.10, 16:00
        ty nie jestes kibicem wisly, tylko zwykłym zerem, kretynem stadionowym, takich
        jak ty nie powinno sie nigdzie wpuszczac, bo jestes zwyklym idiota
    • Gość: KibicWISŁY hahahahhaaha IP: 193.164.254.* 12.08.10, 13:33
      • Gość: Fan Hehehe IP: 193.164.254.* 12.08.10, 13:34
        • Gość: zgrzyt Re: Hehehe IP: *.acn.waw.pl 12.08.10, 16:01
          jestes zerem, a nie kibicem wisly,
    • Gość: finch Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: 192.100.112.* 12.08.10, 13:55
      dziecinada ...
    • superoceanic Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie 12.08.10, 13:58
      Czy ktoś może mi wytłumaczyć czy to jest zgodne z prawem?
      • Gość: kibic Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.chello.pl 12.08.10, 14:40
        Oczywiście, że nie jest to zgodne z prawem. Sprzedawca oferuje do sprzedaży
        produkt, ty przychodzisz i chcesz go kupić. Nie ma prawa odmówić sprzedaży,
        zgodnie z art. 135 Kodeksu wykroczeń:

"Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub
        w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do
        sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego
        towaru, podlega karze grzywny."

Raczej trudno uznać za _uzasadnioną_ przyczynę odmowy sprzedaży _nieuzasadnione_
        podejrzenie, że jeśli ktoś kupił bilet na mecz jednej drużyny, to na mecz
        drugiej pójdzie wyłącznie po to, żeby zniszczyć fotelik na stadionie. Jest to
        niedorzeczne i absolutnie nieuprawnione. W dodatku posiadanie przez sprzedawców
        i wymienianie się (!!!) wrażliwymi danymi - nazwiskami i numerami PESEL nabywców
        biletów - podpada pod ustawę o GIODO i warto kogoś zainteresować tą sprawą.
        • Gość: asd Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.static.espol.com.pl 12.08.10, 15:00
          "umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego
          towaru, podlega karze grzywny." uzasadniona przyczyna jest. masz karte kibica
          jednego klubu i na drugi stadion nie wejdziesz z powodow bezpieczenstwa, bo
          niestety ale utarlo sie, ze albo kibicujesz jednym, albo drugim. tak samo jest w
          Krakowie, Trojmiescie czy Lodzi.
          niestety podziekuj za taki stan rzeczy kolegom kibolom, ktorzy na kazdym
          mozliwym meczu robia zadymy i podspiewuja idiotyczne piesni na sedziego, pzpn itp.
          gdy z polskich stadionow wyeleminuje sie kibolstwo i wprowadzi surowe kary
          chocby za usilowanie takowego, uwierz mi, ze nawet nie beda potrzebne ogrodzenia
          miedzy trybunami, a plyta boiska jak to ma miejsce w Anglii.
    • Gość: ichi51e Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 12.08.10, 14:01
      nie jestem kibicem ani legii ani polonii - jestem zwyklym czlowiekiem
      lubiacym ogladac mecze i w dupie mam kto gra. Chce chodzic z
      dzieciakiami na mecze. Czy to znaczy ze mam chodzic tylko na mecze
      jednej druzyny? I gdzie mam do diabla siedizec?
      Wydaje mi sie ze pula dla niezrzeszonych (ok 2/3 stadionu) tez bylaby
      niezla...
      • michalfront Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie 12.08.10, 14:12
        dokładnie - to że lubię piłkę nożną nie oznacza od razu, że muszę
        być fanatykiem tej czy innej drużyny...

sektory dla kibiców "neutralnych" to byłoby dobre rozwiązanie...

wyobraźmy sobie taką sytuację w knajpach - chcesz kupić pizzę np.
        w "da grasso" a tu znok, nie możesz, bo tydzień wczesniej jadłeś
        w "pizza hut" i zostałeś zakwal;ifikowany jako fanatyk pizza hut co
        skutkuje tym, że nie zamówisz pizzy już nigdzie indziej:) :) :
        • Gość: ronin Czy w Polsce wszystko musi być inne??????????? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 14:46
          Byłem na meczach w Niemczech, Hiszpanii, we Włoszech, w Anglii, w Grecji i Turcji. NIGDZIE nie widziałem takiego tworu jak sektor neutralnych kibiców! Podejrzewam że nawet nikomu by to do gowy nie przyszło! Nie jesteś fanatykiem nie idziesz na trybunę ultras ani do przyjezdnych! banalnie proste. Wiele razy byłem na meczach w Warszawie ze znajomymi z zagranicy! też bezproblemowo. Ale u nas sektory dla neutralnych bo może raz do roku zechcą przyjść na mecz trzeba tworzyć... dziki kraj!
          • Gość: kuba Re: Czy w Polsce wszystko musi być inne?????????? IP: *.zone5.bethere.co.uk 13.08.10, 14:55
            jest taki stadion!!! FULHAM fc
      • Gość: ronin Nie ośmieszaj się człowieku IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 14:34
        2/3 stadionu to może na polonii;) Widać że nie chodzisz ani na Ł3 ani na K6 bo żeby wejść na oba te stadiony to trzeba mieć karte kibica już od dawna... skoro wcześniej nie miałeś tego problemu to znaczy że nie chodziłeś i wypisujesz brednie!
        • bacchus1911 do ronin 12.08.10, 15:06
          W zeszłym sezonie na Polonii był inny, tymczasowy system.

Nowy system (ten, z którym są teraz problemy) uruchomiono... dopiero po meczu
          Legii z Arsenalem.
          • Gość: ronin Re: do ronin IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 15:37
            I tak i nie... otóż do bazy danych zostali załadowanii wszyscy kibice,którzy np. na Legii wyrobili karty kibica po 2007 r., a Polonii od początku poprzedniego sezonu. A więc polonista który dostał kartę Legii na mecz z Arsenalem nie mógł być w ubiegłym sezonie na meczu Polonii... ja się tam nie znam ale to trochę dziwne że ktoś kto twierdzi że chciałby kupić karnet na swój ukochany klub nie był w całym poprzednim sezonie na żadnym meczu. Na Legii był konflikt, a na Polonii co było ? ? ?
    • fortart Tak nie powinno być 12.08.10, 14:04
      Jakim prawem w ogóle kluby maja dostęp do nazwisk kibiców konkrecyjnych drużyn?

Od wieków kibice piłki chodzili na różne stadiony i nigdy nie było z tym
      problemu. Dlaczego teraz tego zabroniono?
      • adam81w Re: Tak nie powinno być 14.08.10, 04:37
        Tak nie jest w Warszawie. Nie wierzcie pismakom. Jak myślicie po co oni to
        napisali przed derbami? W ogóle jak można było w to uwierzyć? Przecież to pomysł
        z 1 kwietnia.
    • Gość: baal Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: 156.17.203.* 12.08.10, 14:08
      Jak się idioci leją wzajemnie to nie ma się co dziwić, że są takie
      obostrzenia; niech prawdziwi kibice wymogą na klubach, aby się wzięły za
      prawdziwą, a nie udawaną walkę z bandytami to może z czasem będzie normalnie
    • Gość: fcb Niby Warszawa IP: 212.87.241.* 12.08.10, 14:11
      A największe buractwo w Polsce.
      • Gość: edeullo Re: Niby Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:23
        nie rozumiem problemu :) Legia Mistrz. Polonia ssie.
      • Gość: ert Re: Niby Warszawa IP: *.181.88.196.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.08.10, 14:57
        Zakompleksiony wsiok z ciebie i tyle gnido. szczekajcie sobie psy, karawana jedzie dalej i leje na was wsioki
      • Gość: Wilczur Re: Niby Warszawa IP: *.cenega.pl 12.08.10, 15:22
        HA!

Buractwo przez to ze przyjeżdżają tu rozni z wioch do naszej Warszawy i wlasnie
        z niej robia buracza uczte.

Legia mistrz!
        • Gość: zgrzyt Re: Niby Warszawa IP: *.acn.waw.pl 12.08.10, 16:05
          legia nie ma kibicow w warszawie, tylko w legionowie, wołominie, pruszkowie,
          pradze, i innych wioskach
          • Gość: Wilczur Re: Niby Warszawa IP: *.cenega.pl 12.08.10, 16:29
            haha smieszny jestes.
          • Gość: wilajet mosulski Re: Niby Warszawa IP: *.aster.pl 13.08.10, 10:58
            Nie obrażaj Pragi, to ostatnia dzielnica w której jest jeszcze trochę dawnej Warszawy, zwanej Paryżem Północy.
    • Gość: john Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: 80.241.129.* 12.08.10, 14:20
      Szanowni Państwo, byłem parę dni temu przy składaniu wniosku o kartę kibica na
      Polonie, jestem przyjezdny znaczy się od ok 10 lat z przerwami mieszkam w
      Warszawie i nigdy nie było problemu z zakupem jakiegokolwiek biletu na mecz
      żadnej drużyny dla kibiców i tej lub tamtej drużyny(sam na Legie nie
      chodziłem, ale znajomi bywali), nie ma problemu z biletami wystarczy poprosić
      kogoś, kto ma kartę kibica o zakup biletu i obejrzycie mecz bez żadnego
      problemu, co do bezpieczeństwa to fakt faktem kibice Legii już nie raz
      pokazali jak potrafią dopingować, gdzie Policja musiała ściągać dodatkowe
      posiłki, wracając jednak do tematu Pana pseudo pismaka, to stał parę osób
      przede mną w kolejce, i jakie zdziwienie było, że widać jego kartę kibica w
      systemie i dlaczego, że niby nie sprawdzą, bo jak :))) widać już nie mają o
      czym pisać, podrzędne artykuły wymyślają nie znając się na rzeczy
    • Gość: ronin Po co oni tak zmyślają w tej GW??????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 14:24
      Przeciez wiadomo że problem polega na tym że polonia daje mało biletów Legii więc ludzie kombinująj ak mogą żeby wejść na stadion, tak było od dawien dawna i tu jest problem !

Może szanowny redaktorek przedstawi mi jednego żywego KIBICA (nie redaktorka na darmowej akredytacji)który właśnie posiada jednocześnie karnety na MU I MC, na Romę i Lazio, AEK i Panathinaikos, Besiktas I Fenerbace, Chelsea i Westham oraz twierdzi że jest kibicem obu druzyn jednocześnie;)

Nawet paranoja ma swoeje granice! Teraz wymyslili sobie nowy gatunek.... kibic warszawskich drużyn hehehe ;) Czekam tylko aż napiszą że w Krakowie też nie można i to kolejny skandal..
      • Gość: Spokojny Re: Po co oni tak zmyślają w tej GW?????????????? IP: *.jmpolska.com 12.08.10, 14:38
        Tylko totalny imbecyl może twierdzić że można być "KIBICEM" tylko jednej
        drużyny... Boże drogi - dla twojej wiadomości - jestem kibicem, tak -
        "prawdziwym" kibicem - Lecha, Polonii i Wisły. Dasz wiarę? Pewnie nie - bo to za
        trudne, prawda?

Ergo - nie przenoś zasad z piaskownicy poza piaskownicę. Albo dorośnij.
        • Gość: ronin W biedronce cię tak wyszkolili?????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 15:01
          Ciekawe czemu napisałeś że nie jesteś jednocześnie kibicem Polonii i Legii lub Wisły i Cracovi.. czyżbyś w tym już widział jakiś problem? Ja też jestem kibicem wielu drużyn Pogonii Szczecin, Zaglębia Sosnowiec, As Romy czy Bayernu Monachium, więc te swoje mądrości możesz sobie wsadzić tam gdzie cię w biedronce kopią.
      • Gość: greg tak jak kibicWisły masz 12 lat? IP: 195.47.201.* 12.08.10, 14:39
        ronin w całeś swej niezmiernej głupocie spłodził: "Teraz wymyslili
        sobie nowy gatunek.... kibic warszawskich drużyn hehehe ;)"

A nie słyszałeś dzieciaku, że są kibice piłkarscy? Lubią chodzić na
        stadiony oglądać widowiska sportowe. Nie ma obowiązku kibicowania
        jakiejś konkretnej drużynie. Swoją droga to w Polsce nie ma czego
        oglądać. Albo w eliminacjach do eliminacji leją ich drużyny o
        których nawet nie słyszeli albo jak Legia nie łapie się nawet na
        eliminacje. Tylko patrzeć jak "ludzie" twojego pokroju wprowadzą
        przymus noszenia klubowych szalików.
        A paranoją to jest właśnie twoje myślenie.
        • Gość: ronin Paranoją jest twoje myślenie IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 14:56
          karty kibica w Warszawie obowiązują nie od dzisiaj! W zeszłym sezonie było dokładnie to samo i nikt problemu nie robił... tylko pojawił się od dzisiaj. Sorry ale jeśli ktoś pisze że jego ukochanym klubem jest Polonia, a teraz nie będzie mógł wejść na ich mecz bo był na meczu z Arsenalem to kłamie lub jest to postać zmyślona! Bo skoro wyrobili mu kartę na Legii nie miał takowej na Polonii, czyli w swoim niby ukochanym klubie czyli nie chodził na ich mecze! Na tym polega manipulacja tego artykułu! Trzeba byc bezkrytycznym lemingiem żeby nawet takiego braku logiki nie wychwycić! Żyj dalej w swoim świecie...
    • Gość: Zet Tak na logikę IP: *.candela.com.pl 12.08.10, 14:30
      "Żaden z 60 tys. posiadaczy kart kibica Legii nie obejrzy ani jednego meczu
      Polonii Warszawa" - nie do końca chyba "ani jednego", przecież jak Polonia
      zagra z Legią, to kibic Legii zobaczy jeden mecz Polonii :)
    • Gość: roti strzał we własną stopę debilnych działaczy IP: 193.111.166.* 12.08.10, 14:32
      znowu ktoś strzelił sobie w stopę wymyślając durne przepisy! zwykły
      miłośnik piłki nożnej w myśl tych durniów nie istnieje - MUSI BYĆ
      KIBICEM KTÓREJŚ Z TYCH DRUŻYN I TYLKO TEJ!!!!! Wiec drodzy działacze
      w dupe kopani - wbijcie sobie do tych pustawych łbów że jednajk jest
      i to masa ludzi która nie musi być ultra kibolami legii czy poloni a
      po prostu lubi piłkę i chce obejrzeć dobry mecz - po prostu!!!!Do
      takich należę i teraz nagle wrzucono mnie do wora bo wyrobiłem sobie
      karnet polonii aby móc zabrać swoje dzieci po raz pierwszy na mecz
      piłkarski - padło na polonię bo tu są pierwsze derby i akurat grają
      dobre drużyny, ale dzieciaki już się pytają a jak będzie grała legia
      na łazienkowskiej np. z wisła to też pójdziemy tato? A tu wała!!!!
      teraz aby zobaczyć legię musze jechać do poznania lub krakowa!!!!
      normalnie akcja jak z MISIA!!!!najbliższy czynny taras widokowy
      jest....Powodzenia i pozdrawiam wszystkich takich jak ja nabitych w
      butelkę!
      • Gość: ronin Żeby obejrzeć jeden mecz kupiłeś karnet na sezon?? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 15:55
        No to rzeczywiście akcja jak z misia;) Gratuluję... a panu Józkowi też płacisz za miejsce siedzące w tramwaju ? Jednak Darwin miał rację...;)
        • Gość: zgrzyt Re: Żeby obejrzeć jeden mecz kupiłeś karnet na se IP: *.acn.waw.pl 12.08.10, 16:09
          ronin ty nic nie pisz, bo najpierw poszukaj mozgu ktory zgubiles
        • Gość: roti Re: Żeby obejrzeć jeden mecz kupiłeś karnet na se IP: 193.111.166.* 12.08.10, 16:56
          umiesz czytać???? kupiłem jeden bilet dla siebie + dwa dla
          dzieciaków ale aby je kupić musiałem wyrobić kartę kibica bo bez
          karty nie sprzedadzą biletu
          • Gość: ronin piszesz że wyrobiłeś KARNET... IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 17:18
            Wiesz na czym polega różnica między karnetem a kartą? Może sie pomyliłeś ale o to juz pretensje nie do mnie...
    • Gość: <<< Łatwo się trwoni publiczne pieniądze !!!!!!!!! IP: *.prothost.com 12.08.10, 14:34
      Nie można było poczekać do zakończenia budowy stadionu Narodowego, by
      udostępnić ten obiekt obu klubom? Najwyraźniej nie można było, więc wpompowano
      500 baniek z kieszeni podatników w stadion Legiuni, a na Polonię wypięto
      tyłek. Co się stanie z Narodowym po Euro 2012? Następny trup w stylu
      Dziesięciolecia, następny bazar, a może następna skarbonka na publiczną kasę,
      tzn następny moloch, który państwo będzie utrzymywać? Mieszkańcom stolicy
      gratulujemy gospodarza, trwoniącego waszą kasę.
    • Gość: mm Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:37
      zakaz stadionowy według POLONI
      za np: demolowanie stadionu, bójki z policją , wyrobienie karty
      kibica LEGII
    • bacchus1911 Kilka słów wyjaśnienia 12.08.10, 14:48
      Artykuł nie wyjaśnia za bardzo na czym polega problem.

Od nowego sezonu wchodzi w życie nowa ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych
      autorstwa PO, która w domyśle zakłada, że każdy kibic to potencjalny bandyta.
      Wymogiem tej ustawy jest m.in. elektroniczna identyfikacja kibiców na stadionie
      i posiadanie przez kluby bazy takich kibiców.

Zarówno Legia jak i Polonia taki system elektronicznej identyfikacji
      wprowadziły, a obydwoma systemami zarządza ten sam operator, nadzorowany przez
      Ekstraklasę S.A. W Ekstraklasie S.A. natomiast jakiś mądrala wymyślił sobie, że
      dany kibic może być do systemu wprowadzony tylko raz, bo to rozwiązanie
      "przyszłościowe", które umożliwi posiadaczowi karty wchodzenie na dowolny
      stadion. W dodatku operator nie poinformował, że systemy Legii i Polonii to tak
      na prawdę jeden system. Zarówno Legia jak i Polonia, zezwalając na wydanie
      swoich Kart Kibica wymagają akceptacji regulaminu odpowiedniego klubu, a te z
      oczywistych względów są różne. Dlatego też na kartę Polonii nie można wejść na
      Legię, i odwrotnie. Z drugiej strony, system wymyślony przez Ekstraklasę
      uniemożliwia istnienia w bazie i karty Legii i karty Polonii przypisanych do tej
      samej osoby - co jest czystym, bezpodstawnym debilizmem. Tu jest właśnie ukryte
      sedno problemu.

Nie wspominając o tym, że chyba złamane zostało prawo (ustawa o ochronie danych
      osobowych), skoro do danych kibiców Legii ma dostęp Polonia, i odwrotnie.
    • Gość: Jojo Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.10, 15:01
      w Pradze Slavia i Bohemias sie dogadali...w obliczu"tragedi
      • Gość: jaroslavpl Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.cable.net-inotel.pl 12.08.10, 17:41
        Nie bardzo Jojo. Sytuacja w Pradze na Vrsovicach ma niewiele
        wspólnego z tą u nas w kraju. Po pierwsze tam nie ma kart kibica
        (jedynie obostrzenia na tzw. meczach podwyzszonego ryzyka np.
        derby "S" + Banik w Pradze). Po drugie stadion Eden nie nalezy do
        Slavii i to nie ona decydowała o przeprowadzce Bohemiansu, a newt
        wiecej nie miała w tej kwestii wogóle możliwości interwencji, po
        trzecie bojkot kibiców (mierzony chocby spadkiem sprzedaży karnetow
        i frekwencji na pierwszych meczach, o burzy medialnej nie wspomnę)
        świadczy o tym, że żednego porozumienia w tej kwestii nie ma. Sa za
        to odgórne decyzje właścicieli stadionów (nie klubów), które z
        dobrem piłki i interesem fanów nie maja wiele wspólnego.
    • Gość: pytacz czy w tym kraju sa tylko warszawskie kluby? IP: *.215.c94.petrotel.pl 12.08.10, 15:38
      w poniedzialkowym sporcie - dwie strony o legii i groclinie warszawa.
      dzisiaj - caly artykul o karnetach ktore poza zainteresowanymi wszyscy maja w d.
      tracicie czytelnika bo wole ogolne artykuly o pilce a nie monopol na legie i dyskopolo
      • Gość: ronin Inaczej byś tu kibiców Legii nie uświadczył ;) IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 15:48
        Tak ludzie wchodzą żeby zobaczyć co tym razem wymyślili "redaktorzy" z GW. Ale bojkot Agory to już chyba kwestia dni czym dołączymy do Poznania...no ale jest przecież jeszcze kilka klubów w Polsce z którymi warto powojować na łamach więc może i do was w końcu dojdzie;)
    • Gość: Isti Re: Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie IP: *.111.146.2.static.crowley.pl 12.08.10, 15:49
      Tak się składa, że jestem jednym z takich kibiców Polonii, którzy
      wyrobili sobie kartę na Legię, żeby obejrzeć Arsenal i nowy stadion,
      więc ostrożniej z tym wyzywaniem, kmiotku.
      • Gość: ronin Skoro byłeś w takim celu to trzeba bylo IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 16:00
        iść na sektor gości... tam karta nie byla potrzebna i sporo było polskich fanów arsenalu również spoza Wawy...
    • Gość: iga Kiedy w polandii bedzie normalnie ??? IP: *.213-37-24.mc.videotron.ca 12.08.10, 16:11
      niby juz europa , niby to i tamto , ale tak naprawde to jest zascianek europy.
      czy nie mozna w nadwislanskim kraju wprowadzic normalnosci ? dlaczego np. w
      ameryce i na calym swiecie na stadionach i arenach obok siebie moga siedziec
      kibice obu grajacych zespolow i jest wszystko w porzadku ? czy ktos zna
      odpowiedz na to pytanie ?
      • Gość: asd Re: Kiedy w polandii bedzie normalnie ??? IP: *.static.espol.com.pl 12.08.10, 16:54
        bo niestety u nas nie ma kibicow tylko jest kibolstwo, dla ktorych dzien bez
        zadymy to dzien stracony...
        caly system wzial sie wlasnie po to, by takich delikwentow wyeleminowac z
        systemu i na stadionach bylo bezpieczniej.
    • rorkdcr Ekstraklasa. Wilcze bilety w Warszawie 12.08.10, 16:11
      w trumnie Barei właśnie rozlega się głośny śmiech.Przecież to jak
      wyjęte z jego filmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka