Dodaj do ulubionych

Liga Europejska. UEFA karze Lecha

• Gość: Piotr Kary za krzeselka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 23:22
      Jak dla mnie jest to jedna wielka hipokryzja. UEFA naklada gigantyczne kary za brak jakis glupich numerkow na krzesekach jednoczensie prkatycznie wogole niezajmujac sie probleme dominacji kiboli na trybunach. To jest prawdziwy problem tak Polskiej jak i Europejskeij pilki. A nie jakies tam numerki.
      Uwazam, ze Lech Poznan anjblizsze 3 mecze powiniem rozrgywac wogole bez udzialu jakiejkolwiek publicznosci. Jednkaze bynajmniej nie z powodu wadliwej numeracj krzeselek tylko ze względu na haniebny incydent z udzialem kiboli majcy miejsce podczas meczu reprezentacji Polski z reprezentacja Wtybrzeza Kosci Sloniowej.
      Tymaczasem glowny sprawca calego zamieszania zamias poniesc surowa i zasluzona kare jest wciaz dopieszczany przez wladze klubu.
      Moim skromnym zdaniem istnieja skuteczne i proste sposoby na walke z pseudokibicami.
      Wymagaja one jedynie zmiany nastawienia klubow, zarzadu PZPN oraz zwyklych obywateli.
      Wystarczy aby w przypadku jakiegokolwiek naruszenia szeroko pojetej dyscypliny (niewazne
      czy bedzie to antysemicki transparent, wulgarny okrzyk czy nazistowskie pozdrowienie) klub
      byl w trybie natychmiastowym karany utrata 3 punktow w tabeli, bez mozliwosci odwolania,
      a trzy nastepne mecze rozgrywane bylby bez publicznosci. Wtedy kluby postawione przed realna mozliwoscia utraty reputacji i srodkow finansowych szybko przestalyby kryc kiboli. Przestalyby udawac, ze walcza z kibolami. Zaczelyby walczyc z nimi naprawde. A jesli nie to szybko zostalyby wyparte z rynku. Skonczyloby sie popularne zatrudnianie przez kluby spikerow wywodzacych sie z kibolskich srodowisk. Skonczylaby sie wynajmowana przez kluby fikcyjna ochrona, ktora do tej pory glownie rekwirowala butelki z napojami spokojnym kibicom jednoczesnie wpuszczajac na stadiony kiboli z roznego rodzaju niebezpiecznymi narzedziami.
      Sami kibice, ktorzy do tej pory w duzej mierze mieli neutralne nastawinie do kiboli
      (a czasem nawet z nimi po cichu sympatyzowali) zaczeliby ich unikac i odcinac sie od
      wszelkich zwiazkow z nimi widzac, ze ich dzialanie przynosi wymierne szkody ich druzynie.
      Sposob prosty i skuteczny. Niestety do podjecia tego typu dzialan nikt w Polsce skory nie
      jest. Wlasciciele wiekszosci klubow oraz niektore wplywowe osobistosci pilkarskie wola
      udawac, ze problemu nie ma. Zbyt obawiaja sie realnego ryzyka utraty swych apanazy w
      przypadku wypowiedzenia pseudokibicom prawdziwej wojny. Wola wiec udawac walke organizujac co jakis czas puste medialne akcje typu 'Stop przemocy na stadionach'. Akcje, za ktorymi oprocz szczytnych hasel nie kryje sie zadne konkretne dzialanie.
      I tak kibole rzadza i nadal rzadzic beda. Kolejne puste i obludne konferencje prasowe politykow i dzialaczy sportowych nic tutaj nie zmienia.
      Nie zmienia dopoki nie zaczna oni podejmowac konkretnych dzialan wymierzonych przeciwko
      kibolom. Np. takich jakie zaproponowalem powyzej. Niestety nic nie zapowiada, ze w
      najblizszej przyszlosci tak sie stanie.
      • Gość: KIEPSKI Re: Kary za krzeselka IP: *.centertel.pl 12.02.11, 09:30
        Udaj sie jełopie do najbliższego weterynarza.
        Może jakieś leki ci przepisze na twoją przypadłość
    • Gość: grobelny Polska przeprasza za lecha poznań IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 23:22
      wiadomo że poznański margines (95% ludności miasta) to degeneraci i bandyci, porobili wałki przy budowie a później odbiorze tego gniota budowlanego to teraz wstyd na cały świat
    • Gość: plujek Litar zawstydził... IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 23:34
      O kurcze, Uefa napluła Lechowi w twarz... Litar zawstydził Uefe, napluł dwa razy...
    • Gość: rys Muszą zatrudnić więcej spluwaczy do ochrony IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 23:39
      klątwa lamy zaczęła działać - to kara za brak reakcji klubu na spluwaczkę.
    • pawel.bruksela Liga Europejska. UEFA karze Lecha 12.02.11, 00:06
      Zaorzemy Poznan, posadzimy pyry!!!!! WKS! WKS! Slasku, Slasku ty nasz, pokaz swiatu jak w pilke grasz! hahahahahaha, stare lata!
      • Gość: sdfghj Re: Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 00:13
        A teraz wytrzeźwiej i napisz to używając polskiej gramatyki.
      • Gość: Zbyszek Re: Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.cable.net-inotel.pl 12.02.11, 00:54
        Zmień lekarza a potem pochodzenie w oficjalnych CV. Wstyd pochodząc z zabużańskiego chaziajstwa twierdzić, że popiera się klub z jakiegoś tam Breslau a potępia z POSEN.
      • inzynierwojtek Re: Liga Europejska. UEFA karze Lecha 12.02.11, 04:32
        pawel.bruksela napisał:

> Zaorzemy Poznan, posadzimy pyry!!!!! WKS! WKS! Slasku, Slasku ty nasz, pokaz sw
        > iatu jak w pilke grasz! hahahahahaha, stare lata!
        ================================================
        Pomoge koledze. Wczasie meczu Slaska z Liverpoolem w 1975 roku na Stadionie Olimpijskim kibice (prawdziwi) ulozyli piosenke na melodie westernowskiej polki. "Hej, hej Slask Wroclaw, ty ideale nasz, pokaz chlopcom z Liverpoolu, jak ty w pilke grasz!". Niestety Kalinowski nie byl dobrze rozgrzany zas Clemens byl w doskonalej formie i dostalismy po tylku. Jasiu z Tadziem nie mogli sami nic zrobic. To byly piekne czasy dla polskiej pilki.
        • kbaus Re: Liga Europejska. UEFA karze Lecha 12.02.11, 07:39
          To byla komuna a teraz demokracja. Co ludzie glosuja to maja. Po Balcerowiczowych pampersach i Buzkowej wielkiej depresji (bezrobocie 23% za Buzka a w USA w wielkiej depreesji 25%) Polacy jednego bankowcem zrobili a drugiego do Europarlamentu zeby ich representowal. Wynika za to typowo polskie za kibole sa wola ludu. Oh ludzie jak ci politycy kiboli popieraja a wy tych politykow. Oczywiste ze im dzialke od narkotykow odpalaja a demokracja to... do kibla bo kibole rzadza.
    • Gość: nasz Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.inetia.pl 12.02.11, 00:43
      allllle super typy
    • Gość: Pit Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.pke.pl 12.02.11, 01:05
      Wpuścić na mecz z Bragą 20 tys. stewardów i sprawa rozwiązana.
    • Gość: nitro(L) Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 02:16
      Boją się Portugale zapakowania w dupkę przez pyrskie słowiczki, czyżby paetz miał sędziować mecz amiki ? A piotr r już się czai ?
    • Gość: Lolo Baaaardzo dobrze! IP: *.dclient.hispeed.ch 12.02.11, 02:33
      Zlikwidowac ten ogolny bandytyzm!
    • Gość: robert prawie jak kubica IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 12.02.11, 02:52
      Tekst linka
      • Gość: Jerry Re: prawie jak kubica IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 12.02.11, 04:00
        Dobrze im tak,to kara za lame z Litar City.Banda przestepcow z marginesu rzadzi klubem, pluje w pysk zarzadowi,a oni mowia ze deszcz pada.Siedza cicho ze strachu a mafia stadionowa robi co chce.Jak Platini obejrzy filmik ze spluwaczka,to odbierze Mecze na Euro. I bardzo dobrze,powinni przeniesc mecze na slaski.
      • Gość: mordka0 Re: prawie jak kubica IP: *.nycmny.east.verizon.net 12.02.11, 04:03
        W samym Poznaniu nikt nie podejmie sie temperowania tego gnojstwa, spluwaczek i innych takich, bo po prostu kazdy sie boi ( Pozatym takie hamstwo to chleb powszedni na innych polskich stadionach, ale akurat padlo na Poznan, ze sprawa zostala naswietlona - i bardzo dobrze! ). Zajdziesz takim za skore, to w przeciagu paru kolejnych dni masz wjazd na chate zagwarantowany, a roznie sie to moze skonczyc. Chyba nikomu to nie jest na reke ;)
        Kary muszy isc od PZNP i wlasnie od UEFA. Fakt ze w tym przypadku to wielkie przegiecie ze strony UEFA, dawac kary za jakies numerki na krzeselkach.
        Faktem jest ze w Poznaniu jeszcze musza sie wiele nauczyc w zwiazku z organizowniem imprez na taka skale, ale kazdy uczy sie na bledach.
        Ktos juz to wspomnial o tym wczesniej i ja mam podobne zdanie na ten temat, ze ludzie, ktorzy stoja na schodach i w przejsciach, to ludzie ktorzy weszli na stadion, kupujac bilety na lewo - oczywiscie kaska z tych biletow nie idzie do klubu.
        I oczywiscie bede ogladal najblizszy mecz Lecha i bede mu kibicowal i zycze mu jak najlepiej, ale hamstwo trzeba wyciac.
    • Gość: leo to dobrze dla prawdziwych kibiców IP: *.internetia.net.pl 12.02.11, 08:49
      zostaną w domu z dziećmi więc nie zostaną opluci i pobici przez pólgłówków z wiary lecha!!!
    • Gość: bryndza I tak nie wybieram się na mecz! IP: 178.73.32.* 12.02.11, 09:38
      Dostaniemy do zera:-(
    • Gość: kiko Usterki znikną a zostaną chamscy kibice !! Brawo! IP: *.starachowice.vectranet.pl 12.02.11, 10:32
      Po popisie z pluciem w twarz straciłem już reszki sympatii do tego "klubu" Tam rządzą wypasieni bandyci a nie zarząd...
    • Gość: łuki Czarny PR IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 10:55
      Ktoś sie naprawdę bardzo stara zeby popsuć reputację lecha. Jestem tzw piknikiem ,nie cierpię penerstwa i jakiegos frajera Litara na stadionach ale Lech ze swoimi kibicami, stadionem, atmosferą, bezpiczenstwem jest o całe lata świetlne od jakiegokolwiek innego obiektu w Polsce i wielu w Europie... I tyle
      • Gość: know as Re: Czarny PR IP: 213.156.123.* 12.02.11, 12:06
        jest dokladnie tak jak piszesz kolego.
        GW ma krucjate przeciwko Lechowi, teraz pewnie podali na tacy temat bezpieczenstwa na stadione ludziom z UEFA.
    • Gość: kontemplator07 Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 11:34
      Po przeczytaniu 81 postów, a przedtem kilkuset z podobnych artykułów nieodparcie nabieram przekonania,że sukcesy Lecha to zarazem frustracja tysięcy nieudaczników - różnych "wielbicieli" amiki, słowików, wks-ów, pyrek, 11 miejsca w lidze, barw narodowych, innych stadionów i innych dyscyplin sportowych itp itd. Po wyłuskaniu przez GW niechlubnego incydentu zastanawiam się, czy chodziło tylko o uporządkowanie relacji między zarządem KS Lech a kibicami, czy także o uruchomienie tego nowego kanału nienawiści i plucia (tym razem jadem) w tzw. polskim piekiełku.
      • Gość: zzzzzzzzzzzzzz Re: Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 13:32
        Zgadzam się z tobą w zupełności. Piknikiem nie jestem, na Lecha chodzę czasami, zazwyczaj na druga trybunę, która to w oczach tych wszystkich łykających papkę prasowa jest takim piekłem i co tam jeszcze.
        Od jakichś dwóch tygodni mam ubaw po pachy czytając większość komentarzy. Mam wrażenie, że zdecydowana większość nigdy na Bułgarskiej nie była, ba nie była na żadnym większym wydarzeniu sportowym i myśli, że ludzie na stadionach piłkarskich (nie tylko w Polsce) zachowują się jak w kościółku.
        Kurwa, wiem, że incydent z opluciem był nie na miejscu (wiochmeńskie zachowanie), ale mam wrażenie, że koszerna robi z tego aferę na miarę smoleńska, jak nie większą. Rozumiem, że teraz będzie akcja na wszystkich stadionach, że ma być jak na imieninkach u cioci i ani spróbuj przekląć, bo cię koszerna gównem obrzuci ?
        Nie popieram Litara, żeby było jasne, ale mam swoje zdanie i nie łykam wszystkiego co mi gazetka, która powoli poziomem zbliża się do faktu, zapoda. Widziałem pełny zapis z monitoringu, tyle, że tam nie ma fonii, a to daje olbrzymie pole do manipulacji, jak widać wywołującej ogromne emocje i mega czarny PR klubowi, który uczy się na błędach (miejmy nadzieję) i jako jedyny wprowadził polski klub do piłkarskiej Europy. (Widać warszafkę dupa śćiska, ostatnie sukcesy 16 lat temu).
        Nie robi na mnie wrażenia, to że jakiś typ (abstrahuję od jego poziomu) opluł kogoś na stadionie, gdzie jest 40 tyś ludzi. Zdarza mi się być w kotle, ale idę tam ze świadomością, że nie wszyscy potrafię się zachować, za to jest nieziemska atmosfera. Jak nie mam na taką ochoty, idę piętro lub dwa wyżej i mam spokój.
        Nie zniechęci mnie koszerna swoimi obiektywnymi jak Kłamczyński artykułami, do pójścia raz na jakiś czas na mecz. Inna sprawa, że mam trochę wyobraźni i nie poszedłbym na mecz ( nie ważne czy Lecha czy repry) na drugą trybunę z dzieckiem!!!!!!!!!!! w jednej ręce i flaszką wódy w drugiej!!!!! Nie chciałbym narażać dziecka.
        Tyle w temacie, teraz możecie jechać po mojej wypowiedzi, zwisa mi to i powiewa :P
    • karim72 Liga Europejska. UEFA karze Lecha 12.02.11, 13:10
      Nie dosc, ze sp******* robote, to jeszcze maja czelnosc sie zalic. nie wiedzieli jakie sa wymagania? UEFA, w srode im powiedziala?
    • Gość: tazz Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 13:12
      Litar pojedzie i wszystko załatwi.
    • Gość: Franek Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.kub.trollhattan.se 12.02.11, 14:53
      Brud, smrod i ubowstwo. Czy ten kraj graniczy do Sudanu?
      • Gość: Jerry Re: Liga Europejska. UEFA karze Lecha IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 13.02.11, 05:58
        Kraj normalny,tylko Posen burakami smierdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka