Dodaj do ulubionych

Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj...

08.06.11, 12:33
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • juzek_sz Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 12:35
      Jak w sygnaturce
      • bunio34 nie wiem co gorsze 08.06.11, 13:36
        czytać przez rok o Smoleńsku czy przez rok o reprezentacji Polski w piłce nożnej
    • 1234qwerty Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 12:35
      A gdzie nasz snajper nasza gwiada kiwki DONEK ???????
    • marek-wait Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 12:37
      Wybieram się na zagraniczne wakacje bez telewizora.
    • t.o.m.e.k Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 12:38
      Ja bym proponował taką jedenastkę:
      Tomaszewski - Musiał,Żmuda, Gorgoń, Szymanowski - Maszczyk, Boniek, Kasperczak - Lato, Szarmach, Gadocha
      ewentualnie:
      Młynarczyk - Majewski, Żmuda, Janas, Dziuba - Buncol, Kupcewicz, Lato, Matysik - Boniek, Smolarek

Powinni dać radę...
    • cezaryk Porozciągane jakoś 08.06.11, 12:47
      Co one takie porozciągane, te piłkarze?
      Takie porozciągane mają grać ma miszczostwach?
      • wroclawiak81 Gdyby BABCIA miała WĄSY 08.06.11, 13:09
        to BY dziadkiem była ... a stadiony ... drogi ... infrastruktura ???
        • cezaryk Gdyby... teraz ich ściągneli do 9ciu 08.06.11, 14:45
          Rozciągnięte jeszcze mógbym zrozumieć ale zupełnie nie pojmuję, dlaczego ściśnięte dziewięć miałoby wygrać cokolwiek.
          img851.imageshack.us/img851/5536/scisnieta11.png
    • signal a gdzie Arboleda 08.06.11, 12:48
      bez niego będzie sito dziurawe
      • slonx Re: a gdzie Arboleda 08.06.11, 19:54
        Hahaha, hahaha, hahaha, o ja nie mogę:D Arboleda? Drugiego takiego speca od błędów w rundzie wiosennej nie było na pozycji stopera:D Proponuję zwrócić uwagę na grę zawodnika a nie PR robiony mu na forach i przez selekcjonera...
    • judaszowy brakuje czegoś w tytule... pierwszym i ostatnim :) 08.06.11, 12:54
      A
      • bez.komentarza Re: brakuje czegoś w tytule... pierwszym i ostatn 08.06.11, 22:06
        Kolega się myli, bo Polska już grała w EURO (EURO 2008 w Austrii i Szwajcarii). A poza tym masz rację - na EURO 2012 zagramy tylko raz, bo kolejne będzie przecież EURO 2016.
        • bez.komentarza Re: brakuje czegoś w tytule... pierwszym i ostatn 08.06.11, 22:07
          Poza tym na pewno zagramy 3 mecze (grupowe), więc nie rozumiem, co miałeś na myśli z tym "pierwszym i ostatnim".
    • cdff spryciarze 08.06.11, 12:57
      Czy rozciąganie tych paru linijek wypocin na 10 stron ma jakikolwiek inny cel poza zwiększeniem liczby odsłon???
      • wellon Re: spryciarze 08.06.11, 12:59
        daletgo wale to i nie głosuje i nie czytam tych wypocin
    • panieleszku A gdzie Marcin Wasilewski...? 08.06.11, 13:02
      ...jeden z niewielu walczaków w tej nędznej kadrze. Przed kontuzją był jednym z 2-3 piłkarzy, którym nigdy nie można było odmówić ambicji. Do tego jest bramkostrzelny.
      PS
      Smolarek w reprezentacji to zupełnie inna postać. Bez względu na formę, powinien zagrać.
      • bez.komentarza Re: A gdzie Marcin Wasilewski...? 08.06.11, 21:25
        Wasilewski to prawy obrońca. Musiałby rywalizować z Piszczkiem, bo Piszczek jest podstawowym obrońcą w kadrze. Bądźmy poważni, poziom Piszczka kontra poziom Wasyla:) Piszczek jest o niebo lepszy, a na ławkę lepiej posadzić młodzież, żeby się uczyła, niż Wasilewskiego po 30.

Nie patrz na nazwiska, tylko na pozycje, na których grają:)
    • heniek300 Uwaga!!Nie warto klikać. 08.06.11, 13:16
      Wsadźcie se w dvpę te wypociny.
    • dalacin4 buhahahahah 08.06.11, 13:19
      jakby to, kto się zeszmaci, robiło jakąś różnicę
      • no_nick Gdyby Euro zaczynalo sie dzis, to 08.06.11, 13:22
        dla reprezentacji Polski konczyloby sie za jakies 10 dni. Wszystko co mozna powiedziec o metafizycznym zjawisku "polskiej pilki noznej".
    • bialoczerwoni4 Rok do EURO - wywiady z piłkarzami 08.06.11, 13:38
      Do EURO 2012 pozostał rok! Stadiony jeszcze nie są gotowe, ale sprawdziliśmy czy gotowi są już nasi piłkarze! Kogo nasi piłkarze boją się najbardziej? Z kim chcą zagrać w fazie grupowej, a na kogo chcieliby trafić w finale? Odpowiedzi w wywiadach: www.youtube.com/user/BialoczerwoniComPl?feature=mhee#p/c/F70F6115C3089186
    • zdumionyedek Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 13:41
      tego , ktory wymyslil te "genialna" metode latwego zarobku powinno sie spuscic po zyletce do wanny z jodyna
      precz z klikaniem!!!!!!!
    • timbwolf3 Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 14:13
      a gdzie Jurek Dudek ? od kilku lat zglasza akces do reprezentacji ale jakos nie moze sie oderwac od lawki. Przeciez grzanie lawy w Lpoolu i Realu to nie byle co, moze warto go sprawdzic? dodatkowo posiada juz doswiadczenie w futbolu turniejowym, wszyscy pamietamy kapitalne wystepy z Korea i Portugalia
    • augenthaler moj sklad 08.06.11, 14:26
      Moj sklad, uwzgledniajac narzucony przez redaktorow system z jednym napastnikiem.

Bramkarz:
      Voytek Szczęsny
      Mlody, perspektywicznie, gra w pierwszym skladzie dobrego angielskiego klubu

Prawy obronca:
      Łukasz Piszczek
      Swietny sezon w Borussi, jezeli utrzyma forme - pewniak.

Srodkowi obroncy:
      Damien Perquis
      Manuel Arboleda
      Polacy na tych pozycjach sa ponizej minimalnego dopuszczalnego poziomu. Arboleda musi wrocic do formy sprzed roku, gdy byl bezwzglednie najlepszym obronca polskiej ligi.

Lewy obronca:
      Sebastian Benisz
      Lepszy od krajowych o glowe, pytanie tylko czy wykuruje sie i wroci do formy, oraz w jakim bedzie gral klubie.

Prawy skrzydlowy:
      Kuba Błaszczykowski
      systematycznie obniza sie jego forma, co bardzo niepokoi, ale znamy jego potencjal.

Defensywni pomocnicy:
      Darko Dudka
      Adam Matuszczyk

Najwiekszy problem, bo nikt nie spelnia kryteriow reprezentacyjnych. Ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Obaj graja w ligach duzo lepszych niz polska. Murawski nawet w polskiej lidze nie blyszczy, ma duzo strat, niecelnych podan, nie reaguje wlasciwie na sytuacje na boisku, nie potrafi podjac szybko trafnej decyzji. Dudka przynajmniej charakteryzuje sie duza liczba przejec, a Matuszczyk ma duzo lepszy przeglad pola.

Lewy skrzydlowy:
      Irek Jeleń

Jest szybki i dynamiczny, ale niezbyt zwrotny. To absolutnie nie jest jego pozycja, ale z braku lepszych kandydatur (Mierzejewski wbrew medialnemu pijarowi to nie jest poziom reprezentacyjny) moznaby go tutaj wyprobowac. Gral juz jako prawy skrzydlowy, moglby sie rotacyjnie zmieniac z Blaszczykowskim, taki styl gry wprowadzal Leo Benhakker.

Ofensywny pomocnik:
      Ludo Obraniak

Tutaj tez mozliwe rotacje. Gracz przecietny, ale przyzwoity, lepszy niz polscy odpowiednicy niewatpliwie.

Napastnik:
      Ebi Smolarek

W swojej najlepszej formie. Kibole go skreslili, bo kibole juz tak maja, ale kibice pamietaja ile dawal reprezentacji, ile serca wkladal w gre, serca, ktorego jakby ostatnio polskim pilkarzom brakuje gdy biegaja po boisku w barwach narodowych. Lewandowski jest malo produktywny, mimo tego, ze chwali go Klopp, kazdy kto ogladal w tym sezonie Borussie, zauwazyl, ze Lewandowski pasowal do tej druzyny jak piesc do nosa. Nie wierze, ze on sie rozwinie w kierunku pilkarza kreatywnego. Moze byc zmiennikiem, ale nic ponadto.

Rezerwowi:
      Poza tym nie kasowalbym, jak to ma w zwyczaju Smuda, Pawla Brozka, bo jest lepszym napastnikiem niz Lewandowski. Zabawne, ze ich poziom wciaz prezentuje wiekowy Frankowski, no, ale on teraz w reprezentacji pelni inna role. Z bramkarzy to bedzie staly zestaw, podany przez Wyborcza - Fabianski, Kuszczak, Tyton. Ten drugi moze odmowic gry w reprezentacji jako zmiennik, jego sprawa.
      Obroncy to posucha wielka. Rzezniczak, Wojtkowiak, Glowacki, Jodlowiec, Sadlok, Glik, dopingowicz Wawrzyniak to dramat, jak sie ich oglada w akcji to rece opadaja. W pomocy jest lepiej, bo mamy Slawka Peszko, Maleckiego i potwornie nieskutecznego Grosickiego, ktorego byc moze da sie jednak jakos oszlifowac. No i z Rogera bym nie rezygnowal, skoro Polacy sa generalnie tak slabo wyszkoleni, ze czesto maja problem z prostym kopnieciem pilki. Mierzejewski ma serce, ale czesto gubi pilke i biega choatycznie jak bezglowy kurczak. No ale lepszy rydz niz nic.

• slonx Re: moj sklad 08.06.11, 19:58
        No i pokazujesz, że nie masz pojęcia o piłce. Arboleda najlepszym obrońcą Polskiej ligi rok temu? Najlepszym i to bezdyskusyjnie był/jest Arkadiusz Głowacki. Z polskich stoperów on w zeszłym roku zrobił największy krok w przód i gra teraz w najsilniejszym klubie. Porównaj sobie może: podstawowy obrońca Trabzonsporu, wicemistrza Turcji, czy podstawowy obrońca Lecha, piątego zespołu Polskiej ekstraklasy...
      • bez.komentarza Re: moj sklad 08.06.11, 22:24
        Środkowi obrońcy - widziałeś grę Perquisa? Pytam poważnie, nie prowokuję. Jeżeli widziałeś, napiszesz mi, w czym jest lepszy od Głowackiego albo Wojtkowiaka? Naprawdę jest taki dobry?

Arboleda - Arboleda sprzed 2,3 lat był chyba lepszy niż obecny Arboleda. W takim razie lepiej wystawić jakiegoś Polaka, skoro Arboleda wcale nie prezentuje lepszego poziomu niż polscy środkowi obrońcy.

Dalej - Głowacki jest podstawowym stoperem wicemistrza Turcji. To o czymś świadczy.

Napastnik - według mnie Smolarek był dobry, gdy strzelał 2 gole Portugalii. Teraz to jest inny piłkarz. Widziałem grę Lewandowskiego. Można go krytykować, ale w drużynie mistrza Niemiec nie grałby i nie strzelałby bramek ktoś na niskim poziomie. Podoba mi się Lewandowski.

Nie porównuj Frankowskiego, Brożka i Lewandowskiego. To zupełnie inni napastnicy. Franek i Brożek to królowie pola karnego, Lewandowski jest bardziej aktywny, cofa się po piłkę. Poza tym - no bądźmy poważni, że Brożek jest lepszy od Lewandowskiego, a Franek gra na tym samym poziomie:) Czyli każdy z nich sprawsziłby się w Borussi Dortmund, tak?:) Franek to już inny piłkarz, rzadko wychodzi poza pole karne, Brożek chyba nigdy nie przeskoczy pewnego poziomu, przed Lewandowskim przyszłość.
    • dwuimienny Zbyt daleka pozycja Sobiecha i luka w obronie. 08.06.11, 14:38
      Z powyższej sondy wynika, że Smuda jednak powołuje najlepszych zawodników jakich obecnie mamy. Wszystkie odpowiedzi pokrywają się z obecnym składem. Powoływanie najlepszych piłkarzy, wcale nie oznacza wykorzystywania całego ich potencjału. Obecnie w reprezentacji grają najlepsi piłkarze od czasów reprezentacji Jerzego Engela, a jedyne czego po nich można się spodziewać, to indywidualne akcje. Tylko po nich padają bramki reprezentacji Smudy.

Najciekawsza w całej zabawie jest przedstawiona ilość potencjalnych napastników. Jest ich kilku na porównywalnym poziomie. Tylko nie mogę się zgodzić z daleką pozycją Artura Sobiecha, który po Robercie Lewandowskim jest drugim najlepszym polskim napastnikiem. Tutaj drzemie ogromny potencjał, który można by wykorzystać grając system 4-3-3.

Największym problemem są środkowi obrońcy i Franciszek Smuda. Nie wierzę, że Damien Perquis zostanie zbawcą reprezentacji, a Smuda w końcu nauczy piłkarzy jak mają grać.
    • gregory433 Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 16:46
      Jakiś nieudacznik Murawski jako defensywny pomocnik zamiast Kaźmierczaka?
      Ten Murawski co najwyżej może piłki na meczu podawać.
    • cezar85 Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 18:55
      w bramce przydałby się double decker
    • borowa_kks Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezentacj... 08.06.11, 19:17
      Patrząc na aktualną formę poszczególnych piłkarzy, na to w jakich graja klubach i jaka pełnią tam rolę, myśląc o nadchodzących transferach i o paszporcie dla Perquisa moim zdaniem optymalny skład wygląda tak:
      Szczęsny(GK)-Piszczek(PO), Perquis(ŚO), Wojtkowiak(ŚO) (chyba że Arboleda też dostanie paszport ;d), Boenisch(LO)- Matuszczyk(ŚPD)- Błaszczykowski(PS), Obraniak(ŚP), Grosick(LS)i- Majewski(ŚPO- za napastnikiem)- Lewandowski(N)
      Rezerwa: Tytoń(BR), Fabiański(BR), Kuszczak(BR) (jak odejdzie z ManU albo wejdzie do 1 składu), Wasilewski(PO), Kikut(PO), Glik(ŚO), Jodłowiec(ŚO), Głowacki(ŚO), Sadlok(ŚO), Peszko*(PS, LS), Mierzejewski A.*(ŚPO, LS), Jeleń*(N), Brożek Pi.*(LS), Brożek Pa.*(N<=, ŚPO), Dudka(LO, ŚPD), Murawski(ŚPD, ŚP)
      *=zawodnicy mający szansę zagrać, reszta powinna być perspektywą w razie kontuzji, powinni być fundamentem drużyny i nimi Smuda nie powinien rotować.
      Formacja proponowana przezemnie wygląda dziwnie ale to w praktyce wyglądałoby to trochę inaczej.
      Pewnie kogoś ważnego pominąłem- przepraszam pisałem na szybko
      • zielarin Re: Jedenastka na Euro 2012. Tak zagra reprezenta 08.06.11, 20:27
        nie zgodze sie ! patrząc na mecz z argentyną można smiało powiedziec ze na boisku cos zrobic probowali : szczesny piszczek wawrzyniak DUDKA(on moim zdaniem dał z siebie 300%) mierzejeski błaszczykoski matuszczyk lewandoski reszta sei opie...ła nie moge przebolec brożka w ataku bo poprostu jakos go nie lubie oraz murawskiego w defensywnej pomocy bo to dla mnie poprostu drewno!
    • patrickvcf Moja Kadra 08.06.11, 20:10
      BR: Jerzy Dudek (1), Artur Boruc (2), Tomasz Kuszczak (3)
      OBR: Grzegorz Wojtkowiak, Łukasz Piszczek, Manuel Arboleda, Marcin Wasilewski, Arkadiusz Głowacki, Damien Perquis, Mirosław Sznaucner, Sebastian Bönisch
      POM: Rafał Murawski, Dariusz Dudka, Roger Guerreiro, Adam Matuszczyk, Ludovic Obraniak, Sławomir Peszko,
      Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski
      NA: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń, Kamil Grosicki, Paweł Brożek
    • patrickvcf Moja Drużyna 08.06.11, 20:18
      4-1-3-2
      BR: Jerzy Dudek
      OBR (od prawej): Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Bönisch
      POM: Dariusz Dudka (defensywny), (od prawej) Jakub Błaszczykowski, Ludovic Obraniak, Sławomir Peszko
      NA: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń

Bądź w sytuacji 4-2-3-1
      Do Dudki dołącza Adam Matuszczyk, zamiast Jelenia (ale lepszy tamten system)
      • zielarin Re: Moja Drużyna 08.06.11, 20:31
        moim zdaniem ten twój drugi system zamieniajac dudka na boruca to w tym momencie najlepsze mozliwe ustawienie polskiej kadry
      • bez.komentarza Re: Moja Drużyna 08.06.11, 21:33
        Marcin Wasilewski to prawy obrońca, a nie środkowy:] Ja nawet nie wiem, czy on kiedykolwiek grał na stoperze. Nie można robić tak, że skoro piłkarz to obrońca, to mozna go rzucić gdziekolwiek - na prawą obronę, na lewą, do środka. Bądźmy poważni. Wasilewski nie jest stoperem.

Ułożyłeś obronę, w której na środku gra prawy obrońca, w dodatku daleki od dawnej formy, po 30 i ze średniego klubu. Przecież taki Głowacki jest lepszy od Wasilewskiego, tym bardziej, że to nominalny stoper.

Co do bramkarza - przez ostatnie 3 czy 4 lata Dudek zagrał, nie wiem, 5,6 oficjalnych spotkań. Ja bym się bał go powoływać. Ok, jest w Realu. Ale tylko rezerwowym. Żaden trening nie zastąpi meczu. Poza tym Dudek swoje zagrał. To byłoby nie fair, że Dudek, który poszedł do Realu odcinać kupony i zgarniać kasę będzie grał, a Szczęsny, który ambitnie walczy o nr 1 w Arsenalu będzie grzał ławę. Jak dla mnie na dzisiaj Szczęsny jest lepszy.
    • bez.komentarza Mam dwie uwagi. 08.06.11, 21:21
      1). Autor zakłada, że Polacy będą grać systemem 4-5-1 (albo 4-4-1-1 - mniejsza o nazwę, chodzi o to, że według autora zagramy tylko z jednym napastnikiem i wysuniętym ofensywnym pomocnikiem). I pod ten system autor ustalił skład. A co, jesli okaże się, że zagramy systemem z dwoma napastnikami (4-4-2), bo akurat w formie będzie np. Jeleń albo Brożek? Wtedy linia pomocy będzie inna, bo w środku zagra najpewniej Obraniac i Dudka (o ile będą w formie).

2). Panuje powszechny zachwyt nad Perquisem. Muszę przyznać, że ja tego piłkarza nigdy nie widziałem podczas gry (ani w meczach ani w urywkach) i nie mam pojęcia, jak on gra. W Polsce popmuje się balon "Perquis to zbawca na środku obrony", a tak naprawdę chyba mało kto wie, jaki on naprawdę prezentuje poziom. Zresztą kto z Was kiedykolwiek widział Perqusia w akcji? Żeby tylko się nie okazało, że to będzie niewypał.

Widziałem mecz z Argentyną i muszę przyznać, że trójka z Borusii jest o niebo lepsza od reszty piłkarzy. A Piszczek to dla mnie fenomen. Jeszcze nigdy nie widziałem takiego bocznego obrońcy w Polsce (Polaka) - dobry w defensywnie i ofensywie. Piszczek jest bardzo dobry.
    • bez.komentarza Pomyliłem się 08.06.11, 22:04
      Przepraszam, Wasyl jednak grał/gra na stoperze.
    • bez.komentarza Skład według mnie (według obecnej formy) 08.06.11, 22:11
      System 4-4-2

Szczęsny - Piszczek,Głowacki,Wojtkowiak,Boenisch - Błaszczykowski,Dudka,Obraniac,Peszko - Lewandowski,Jeleń

Mam nadzieję, że Głowacki i Jeleń nie złapią kontuzji. Nie dałem Perqusia, bo nie mam pojęcia, jak gra. Nie dałem Arboledy, bo jego gra ostatnio nie powala na kolana. Wojtkowiak prezentuje zbliżony poziom. Dałem Boenischa, ale mało go widziałem w akcji:]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka