Gość: jonek95 Euro puchary w kanale otwartym podpisz petycję !!! IP: *.cdma.centertel.pl 27.06.11, 10:33 Euro puchary w kanale otwartym podpisz petycję !!! www.petycjeonline.com/europuchary_w_kanale_otwartym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandyta Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.opera-mini.net 27.06.11, 10:50 To sku...syny jebane! Jeszcze im malo. Teraz beda trzymac kibicow to na Euro bedzie rozpie...na maxa i wtedy bedzie im dopiero wstyd... Zamknac tych politykow-bandytow. Ludzia zakazuja na nic nie ma w kraju pieniedzy a oni w biora jaka kase Bog wie za co... Pilka nozna dla kibicow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajajakies To po ch...a budowali stadiony? IP: *.speed.planet.nl 27.06.11, 11:01 Skoro teraz zakazuja mi jako kibicowi Slaska wejsc na Stadion Narodowy w Warszawie na mecz z Legia, Baltic Arene w meczu w Gdyni, stadion w Poznaniu w meczu z Lechm tylko dlatego ze nie mieszkam w Warszawie, Gdansku czy Poznaniu i jestem "przyjezdnym" kibicem! Skandal DOnek palnij sie w ten rudy leb i przy oazji palnij swoich ministrow co to tak profesjonalnie w sposob totalitarny pociagaja za sznurki w PZPNie. Rzad kretynow...Donek wez popros Sikorskiego niech napisze note do FIFA bo to przeciez skandal co sie dzieje z tymi kibicami no po prostu takie bydlo ze trzeba im zakazywac wjazdu na stadiony a najlepiej wybudowac stadion i nikogo nie wpuscic..paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszan Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.248.232.85.bartpl.com 27.06.11, 11:03 I bardzo dobrze - dopóki chamy od pługa oderwane nie nauczą się normalnie zachowywać a przede wszystkim kulturalnie - nie powinno być w ogóle wstępu na mecze! Chcą się lać to niech idą na ustawkę a nie bardachę robią na stadionie gdzie są też NORMALNI ludzie którzy zamiast robić burdę kibicują swojej drużynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 11:41 Normalni ludzie o cos walcza a ty jestes zwykla ciota jak Pajacykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.147.35.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.11, 11:48 Nie jestem kibolem, nigdy nie byłem za nic oskarżony ani karany, nie brałem nigdy udziału w zamieszkach, zadymach, ustawkach itp. Ale nie będę miał wstępu na mecze wyjazdowe mojej drużyny. Dlaczego? Bo w tym kraju rząd, policja itp. idą na łatwiznę i stosują odpowiedzialność zbiorową. A stado lemingów klaszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Re: Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.opera-mini.net 27.06.11, 12:29 Kibice? phi. dwie porażki, mecz ze średniakiem i ci wszyscy "kibice" siedzą w domu oglądając taniec z gwiazdami. Ja właśnie takim "kibicem" jestem i nie wyobrażam sobie żebym mógł mieć prawo narzucać swoje racje ludziom, dzięki którym mój klub funkcjonuje, którzy chodzą na wszystkie mecze i zdzierają gardła żeby dopingiem wspierać swoich zawodników. To są kibice. 90% pozostałych to gapie - jak się coś dzieje to zajrzą. A ci gapie chcą wykurzyć ze stadionów ich rdzennych mieszkańców. Kibole są i będą zawsze, mogą się jedynie zmienić, co zresztą dzieje się od kilkunastu lat i idzie w dobrym kierunku. Jeżeli pomimo zmian jakie przez ten okres nastąpiły, nagle następuje eskalacja napiętnowania ich, można się spodziewać tylko złych efektów. -------------------- Na świecie dzieje się dokładnie tyle zła, ile Ci powiedzą w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.man.poznan.pl 27.06.11, 13:35 masz racje! To niech wyłapią tych chamów czego od wielu lat nie zrobili mimo monitoringu, ale oni zakażą tobie czy mnie wejśc na stadion a chamów i tak nie złapią!!!! Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.181.38.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.11, 13:48 Gość portalu: true napisał(a): > masz racje! To niech wyłapią tych chamów czego od wielu lat nie zrobili mimo mo > nitoringu, ale oni zakażą tobie czy mnie wejśc na stadion a chamów i tak nie z > łapią!!!! Paranoja! W skali kraju wywalono ciężką kasę na monitoring, kamery, inne zabezpieczenia na stadionach po to, aby teraz z nich nie skorzystać i rąbać siekierą na oślep! "Stłucz pan termometr, nie będziesz pan miał gorączki". Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym 27.06.11, 11:37 Kiedy kibole opluwali PZPN to GW nazywała ich z upodobaniem i wielką atencją OPINIĄ PUBLICZNĄ,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Drogi nie zbudowane, dworce przypudrowane... IP: 195.177.83.* 27.06.11, 11:38 ja nie musze nic mowic od tego jest rzecznik praw obywatelskich... tobie tez polecem lekturke. www.rpo.gov.pl/pliki/12283084460.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Drogi nie zbudowane, dworce przypudrowane... IP: 195.177.83.* 27.06.11, 11:42 RPO swego czasu napisal: Jeszcze raz chciałbym podkreślić, iż jestem świadom problemów z jakimi borykają się organizatorzy imprez sportowych w związku z chuligańskimi zachowaniami pseudokibiców. Warto jednak pamiętać, iż dostęp do dóbr kultury fizycznej stanowi jeden z aspektów konstytucyjnego prawa dostępu do dóbr kultury (art. 73 in fine Konstytucji). Dodatkowo potwierdza tę tezę art. 1 ustawy z dnia 18 stycznia 1996 r. o kulturze fizycznej (Dz. U. z 2007 r. Nr 226, poz. 1675), gwarantujący każdemu obywatelowi równe prawo do różnych form kultury fizycznej. Z tego punktu widzenia wszelkie działania organizatorów imprez sportowych stanowiące ograniczenie wyżej wskazanego prawa (a taki charakter ma bez wątpienia § 17 Regulaminu) muszą znajdować ścisłe uzasadnienie w konieczności zachowania porządku i bezpieczeństwa podczas meczu. Działania podejmowane w sposób arbitralny, oparte o nieprecyzyjne przesłanki, wydają się niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Drogi nie zbudowane, dworce przypudrowane... IP: *.man.poznan.pl 27.06.11, 11:45 Prosze Pan wypowiedź do której Pan sie odniusł ma bardzo bardzo duzo w swojej krótkiej treści do przekazania w porównaniu do pustosłowia Pana. Pokazuje, to co każdy moze zaobserwować na forum nawet tym, ze Ci pseudointeligentni ludzie zachowują sie tak samo albo nawet gorzej od kiboli na tych forach!!! Razi chamstwo i ciągoty do stosowania represji totalitarnych. Moze ta cała pseudointeligencja Polska za duzo ksiązek czyta za duzo Mein Kampf i innych podobnych pierdół.. Wiec prosze Pana hipokkryzją jest Pana wypowiedź godząca we wpis, ze człowiek nie ma nic do powiedzienia gdy Pańska wypowiedź ma jeszcze mniej treści! Do książek zapraszam zatem bo Pana wpisy zasmiecają forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flam Jaki rząd, tacy kibice ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:16 Rząd do ...., kibole taka samo. Jakie Państwo, taka reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.compower.pl 27.06.11, 12:27 "Pomysł należy uznać za dobry " PZPN należy uznać za zbyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobacz koniecznie Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym IP: *.centertel.pl 27.06.11, 12:31 www.zdradzila.pl/?id=ttnlw8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi POdziekujcie Stecowi i Zytnickiemu- na chleb nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 14:42 maja wiec musza wymyslac tematy zeby za wierszowke bylo - druga Bialorus!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym 27.06.11, 15:02 Piłka jest dla kibiców. ta decyzja jest skandaliczna Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok piłka jest dla kiboców, a nie dla 27.06.11, 16:07 chmaskiego kibolskiego motłochu! I dlatego ta decyzja jest doskonała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: piłka jest dla kiboców, a nie dla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.11, 16:40 Juiż się tak nie podniecaj niezdrowo, bo się posikasz ze szczęścia niedługo. Cieszy Cię, że (nie)rząd łamie prawo i wymusza na niezależnych instytucjach posłuszeństwo szantażem? Lubisz takie akcje, co? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok specjalisto od prawa, he, he, he 27.06.11, 23:58 1. dowody, że ów "nierząd łamie prawo" - jakaś poważna ekspertyza prawna??? 2. Dowody, że artykuł 34.1 ustawy o imprezach masowych jest niekonstytucyjny! - jakaś skarga była w tzw. międzczyczasie, jakieś orzeczenie???? Wszystko to jedynie wasze srata-tata-pitu-pitu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty trollku forumowy bez elementarnej wiedzy...he he IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.11, 09:17 Oj oj żałosny krzykaczu forumowy :) Chcesz dowodów, czy ekspertyzy? A mozę nie odróżniasz? Najlepszym dowodem jest zachowanie rządu i wycofywanie się policji ze swoich wcześniejszych kłamstw opiniach o bezpieczeństwie obiektów. W kilku psiarnia już nawet postulowła wprowadzenie cenzury pisząc, że podczas imprezy możliwe jest skandowanie antyrządowych haseł i obrażanie premiera :D Teraz tylko czekać aż zaskarżone decyzje wojewodów z maja będą unieważnione przez sądy administracyjne i przyjdzie zapłacić odszkodowanie. Konstytucyjnośc przepisów jak może przeczytałeś na wikipedii raczej nie moze być badana prewencyjnie na wnioosek zwykłych pojedynczych obywateli. Co innego skarga... Z drugiej strony rzeczoną ustawę oprostestował z tego co pamiętam RPO. Niekonstytucyjność nadużycia prawa jakim jest pragmatyczne, niezgodne z istotą przepisu używanie art 34.1 do karania klubów oraz jawny sznataż ze strony ministra, jest tak oczywista, ze tylko debilowi wychowanemu za komuny trzeba to tłumaczyć. No chyba że mamy do czynienia z debilem forumowym który nikomu nie moze przyznać racji. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kto tu jest trollem i krzykaczem??? 28.06.11, 10:01 sam stwierdziłeś powyżej, że paragraf 34.1 nie jest niekonstytucyjny............. wiec, przestan truć, ponieważ jest to nudne! I powtarzam jeszcze raz: jeżeli w najbliższym czasie TK uzna tą ustawę lub szczególnie ten paragraf za niekonstytucyjny - wówczas będziesz miała rację, a ja sobie posypię głowę popiołem. Po zamknięciu stadionów, same kluby wprowadziły też restrykcje............. A to pokazuje, że ustawę napisano i sformułowano zgodnie z ustawą zasadniczą tego kraju. Zrozum to wreszcie i skończ z tą politycznie podyktowaną obroną bandytów!!!! Chcesz mieć rację? Chcesz masz! I co???? Czujesz się lepiej??? A Polska jest krajem demokratycznym, w którym obowiązuje prawo! Jeżeli tego nie akceptujesz - ZMIEN TO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: kto tu jest trollem i krzykaczem??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.11, 11:31 Ręce opadają... Gubisz sie już w tym swoim wywodzie :) Ja wiem, że mam rację i nie musisz mnie w tym utwierdzać. To postępowanie rządu godzi w konstytucyjne zasad, któych jak widać nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok człecze nie medrkuj! 29.06.11, 01:11 po prostu, bronisz złej sprawy! I tyle! A o prawie nie masz pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: piłka jest dla kiboców, a nie dla IP: *.181.56.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.11, 17:19 1410_tenrok napisał: > chmaskiego kibolskiego motłochu! I dlatego ta decyzja jest doskonała! Poplułeś się? Odpowiedzialność zbiorowa NIE ROZWIĄŻE ŻADNEGO PROBLEMU tylko go odsunie w czasie. Tylko wyłapanie i ukaranie konkretnych osób będzie skuteczne. Zakaz wyjazdów kiedyś będzie zniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pa- 28.06.11, 00:08 lancie!!! Jaka odpowiedzialność zbiorowa??? Polska Liga oraz jej członkowie to firmy prywatne, które winny postępować wedle zasad biznesowych! tolerując chulinganstwo i bandytów stadionowych firmy te spowodowały powstanie sytuacji niebezpiecznej dla reszty normalnych kibiców. W świetle ustawy o imprezach masowych wojewoda, który jest instancją nadzorującą, ma prawo nie dopuścić do takich sytuacji! Tak mówi ten artykuł! rozumiesz to idioto???? To jest bat ukręcony na szmaciarstwo stadionowe! Nikt tu nie mówi o odpowiedzialności zbiorowej! Tu się mówi o odopowiedzialności organizatora imprezy za jej przebieg!!! Capischi??? W momencie, kiedy kluby wypieprzą ze swoich fanklubów zadymiarzy zakaz wyjazdów na mecze zostanie zniesiony. Mieszkając na zachodzie widziałem wielokrotnie zadymy wywoływane przed brytyjskich kiboli! Wprowadzenie restryktywnego prawa oraz zabronienie brytyjskim klubom uczestnictwa w rozgrywkach UEFA przyni0osło doskonałe rezultaty. Dokładnie taki model musi być wprowadzony w Polsce. Bydło stadionowe - jak szczury! Won do kanałów!!!! Na stadionach ma być spokój i miejsce jedynie dla kibiców, dla normalnych ludzi, którzy kochają piłkę. Działania powyższe mają służyć właśnie temu, aby to kluby zrobiły porządek na swoim podwórku!!!!! Dlaczego ten porządek ma robić państwo??? Z jakiej racji ma za robienie porządku płacić przeciętny Kowalski ze swoich podatków???? Jeszcze raz powtarzam: kluby są prywatnymi firmami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: pa- IP: *.12-3.cable.virginmedia.com 28.06.11, 01:32 Piszesz tak ładnie o Anglii, to i ja dorzucę parę słów. W zeszłym roku dokonano na Wyspach około 3500 aresztowań na stadionach a na meczu Stoke-Blacburn zginął na stadionie kibic zmasakrowany śmietnikiem. Jeszcze gorzej jest w okolicach stadionów i na mieście. Tylko w ostatnich tygodniach kibice wbiegali na "świętą" murawę, na którą nikt nie wbiega, kilkanaście razy, czyli więcej niż w PL w ostatnich kilku latach! Gdyby na Wyspach mieli stosować względem kbiców nasze podejście to z przykładów, jakie przytoczyłem wychodzi, żeby musieli wszystkie ligi zamknąć. Mamy bardzo surowe prawo dotyczące imprez masowych oraz nowe stadiony powstające jak grzyby po deszczu. To przynosi efekty - fakty są takie, że frekwencja rośnie nieprzerwanie od kilku lat, a statystyki łamania prawa na meczach spadają b.szybko (co przyznaje policja podające swoje oficjalne dane) A warto dodać, że po zaostrzeniu ustawy, to co kiedyś nie było wykroczeniem ,dzisiaj już jest. Mimo to liczba zdarzeń spada, a frekwencja w ostatnim sezonie wzrosła w Ekstraklasie około 60-70 %! Takie są fakty. Fakty mówią co innego niż media i premier Tusk. Owszem, czasem się coś zdarzy, ale wtedy powinno się karać winnych! A zdarza się wszędzie jak widać: w Barcelonie po wygraniu LM, czy w spokojnej wydawałoby się Kanadzie po przegranym meczu hokeja. Na co idą podatki Polaków, skoro policja mówi, że sobie nie radzi i najlepiej prewencyjnie zamknąć stadion albo przynajmniej nie wpuszcać gości? Przecież to kompromitacja państwa i policji! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A co się stało z ze sprawcami??? 28.06.11, 10:06 To cie już nie interesuje! Dożywotnie zakazy stadionowe.................... W Polsce będzie porządek i tyle, czy się to wam podoba, czy nie! Kiedyś stadiony angielskie wyglądały jak twierdze. Teraz wystarczy sobie obejrzeć stosowne filmiki na You Tubie, aby stwierdzić, że w porównaniu do czasu sprzed lat 20-15 stadiony angielskie, to przedszkola. Jeżeli ludzie wbiegają na murawę po zakonczeniu meczu, jest to wówczas zabawa, radość, a nie jak w Polsce BURDEL I BANDYTYZM. Skonczy się burdel i bandytyzm, też polscy kibice (nie kibole) będą wbiegać na murawę, aby cieszyć się wraz z piłkarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS_B Re: A co się stało z ze sprawcami??? IP: *.dolsatbelchatow.pl 28.06.11, 14:44 Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi - właśnie na tym polega różnica - tam SPRAWCY dostają zakazy stadionowe. Pooglądaj sobie jak jest w Anglii, tak samo są dymy. Tylko u nas nie umie się złapać sprawców, zamiast tego wylewa się dziecko z kąpielą i zamyka stadiony, albo zakazuje wyjazdów, ludziom, którzy nic nie zrobili. Czemu ja nie mogę sobie pojechać na mecz np. do Warszawy? A nie mogę, bo zorganizowanych wyjazdów nie ma, samemu nie wejdę, nie mając karty kibica Legii, zresztą przy wylegitymowaniu okazałoby się, skąd jestem i i tak nie zostałbym wpuszczony. Co robi policja, która nie umie złapać żadnego debila w trakcie awantury w Bydgoszczy? We Frankfurcie na 200 złapano 100. Jakoś na dobrze zabezpieczonych meczach Ekstraklasy, zadymy nie było już od dawna, a w trakcie ostatnich 2 lat liczba incydentów stadionowych spadła dwukrotnie. Tylko rząd musi sobie zrobić PR, na ludziach, którzy na stadiony nie chodzą i wierzą w medialne bzdury, że tam jest niebezpiecznie. Dodatkowo walcząc ze środowiskiem kibiców (nie kiboli), które ma swoje zdanie i potrafi się zebrać i je wyrazić. Przeciw postępowaniu rządu dziwnym trafem protestuje Helsińska Fundacja Praw Człowieka, a także Rzecznik Praw Obywatelskich. Nawet Ekstraklasa S.A. powiedziała, że zamykanie stadionów jest złe. Większość ludzi ze środowiska piłkarskiego tak samo jest przeciw działaniom rządu. Czy oni wszyscy bronią bandytów wg Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS_B Re: skoncz opowiadać bajki IP: *.dolsatbelchatow.pl 29.06.11, 07:17 No masa argumentów, pełne pole do dyskusji. Które rzeczy to niby bajki z tego co napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość biedaku... IP: *.147.51.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.11, 11:27 A jednak się popluł... Sam już nie wiesz komu i na jaki temat odpisujesz. O jednym tylko pamiętasz: żeby każdego w każdym poście nazwać idiotą, palantem, szmatą itp... Powiem ci coś: wcale nie wzmacnia to twoich wywodów, nie są ani odrobinę bardziej spójne i logiczne. Twoja agresja cię zaślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: biedaku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.11, 11:41 Dokładnie o to mu chodzi. Zresztą pierwszy raz zapamiętałem jego nick'a na jakimś regionalnym forum wrocławskim, na którym woził sie ze swoimi prawicowymi bzdetami, obrażając wszystko i wszystkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to fajnie, że 29.06.11, 01:20 wystawiasz nos poza wawę........... "Prawicowe"??? Co to oznacza "prawicowe"??? Jeżeli mnie masz na myśli, to wiedz, że ja mam zupełnie inne przekonania, jakkolwiek na myśl przed komuchami i tego typu bydełkiem, to rzeczywiście mnie wzdraga. Jednak takie opisywanie mnie nie zmieni aktualnej sytuacji: kibole zostaną wypieprzeni ze stadionów, to kwestia czasu. A ci, którzy ich bronią - to koniukturaliści polityczni. Wcale wam nie chodzi o wolność, czy konstytucje. Wy kochacie zadymy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok sam jesteś biedakiem gościu, 29.06.11, 01:17 bronisz, podobnie jak ten idiota qwerty prawa do anarchii! Nie interesuje was obowiązujące prawo! Was interesuje prawo do zadym. Zapewne jesteście z pewnej partii........ Najsmieszniejsze jest to, że Ustawa o imprezach masowych został bez kłopotu podposiana przez Lecha Kaczynskiego, a w czasie kiedy ją uchwalano, nikt nie protestował. Dopiero, kiedy zaczęto ją stosować, a pewna partia stwierdziała, że zrobi sobie punkty u bandytów stadionowych, wówczas, zaczęto popierać zadymiarzy. A więc! Czekamy na skargę do TK i czekamy na stwierdzenie niezgodności z konstyktucją tej ustawy. A na razie: trochę mi was żal i tych waszych zawijasów piskorzowatych. Zyczę szczęścia. Co ty gościu wiesz o logice............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szulgus Ciekawostka IP: *.toya.net.pl 27.06.11, 17:42 Kibice ŁKS Łódź rozpoczęli akcję poszukiwania grobów założycieli klubu. Założycielami ŁKS byli Arnold Heiman, Henryk Lubawski i Jerzy Hirszberg - można m.in. przeczytać na stronie klubu. (zapomniano o Fajwelu Wassercugu-skarbnik) odnaleźli grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera. Jego grób znajduje się na cmentarzu Żydowskim w Łodzi. www.sport.pl/pilka/1,65029,2994598.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi popieram ale Stec ci powie ze tak musi byc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty rząd totalna bzdura aż brak słów na takie bezsensowne IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 20:44 działanie wbrew prawu! Rząd łamie konstytucje i prawa człowieka dyskryminując swoich obywateli a my sie na to godzimy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Mistrzostwa Swiata w Pilce Noznej Kobiet IP: 80.149.179.* 28.06.11, 09:33 Czy w Polsce ktos wie, ze trwaja Mistrzostwa Swiata w Pilce Noznej Kobiet ??? Odpowiedz Link Zgłoś