szkopekmm 05.09.11, 08:36 Panie Stec to jest opowiadanie czy news? Matko, aż odechciało mi się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martiness Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się władzą 05.09.11, 13:54 Podobno Stec wydaje książkę: "Jak w 4000 słowach powiedzieć 'Czy mógłbym się napić kawy'". To będzie hit. Odpowiedz Link Zgłoś
macski Re: Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się wła 05.09.11, 20:04 siema panie lodzianinie!! to fakt ze stec jest nie do czytania i w ogole to on jest gej hehe a widzewek i tak bedzie mial mistrza razem z janerka a slyszalem nowy kawalek...o zonie jst Odpowiedz Link Zgłoś
hearthland93 Re: Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się wła 05.09.11, 18:47 szkopekmm napisał: > Panie Stec to jest opowiadanie czy news? Matko, aż odechciało mi się czytać. Ani opowiadanie ani tym bardziej news. To jest felieton , ale o tym nie mogłeś przecież wiedzieć bo nie potrafisz przeczytać więcej niż 3-4 zdania. Felieton (fr. feuilleton - zeszycik, odcinek powieści), specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski (prasowy, radiowy, telewizyjny) utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający - często skrajnie złośliwie - osobisty punkt widzenia autora. Charakterystyczne jest częste i sprawne "prześlizgiwanie" się po temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
szkopekmm Re: Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się wła 06.09.11, 10:29 niestety po dwóch akapitach zamknąłem okno :( chodzi mi tylko o to, że Pan Rafał zawsze pisze w ten sposób (czytaj felieton) co jest nudnawe, jak widać nie tylko moim zdaniem :) no ale niech pisze :] Odpowiedz Link Zgłoś
rekin2008 Co za bajarz! A ko, ko, ko, ko 05.09.11, 19:13 Opanuj się chłopie. Szkodzisz sobie. Widać, że masz mało do powiedzenia poza daniem nam do zrozumienia, że znasz pare plotek. Pisz po męsku, paplaczu cudny. Odpowiedz Link Zgłoś
radtwardowski Re: Co za bajarz! A ko, ko, ko, ko 05.09.11, 19:28 Mam te same mysli po przeczytaniu "felietonu". Zalosny kobiecy styl tego pismaka stara sie pokryc jego malostkowosc, kretactwo i szkodzenie futbolowi w Polsce przez nienawisc do Wisly i moze Krakowa w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Nikt tak wody nie leje jak Rafałek. 05.09.11, 21:51 Nie powiem, konkluzje ma czasem trafne, ale jest niestety bezwstydnym grafomanem. Tego felietonowego baroku nie idzie przełknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
miszung troche przesada z tymi korkami blaszczykowakiego, 05.09.11, 19:31 mierzejewskiego wobec maleckiego. Mierzejewski np. pokazal ze do reprezentacji nie nadaje sie zupelnie(niecelne podania, zmarnowa systuacja sam na sam itp), to duzo wiekszy jezdziec bez glowy niz malecki, ktory przynajmniej w odbiorze pilki gral w miare poprawnie. Wasilewski zmiennikiem Piszczka-dziwne, z Meksykiem zagral lepiej niz Piszcek w ktorymkolwiek z meczow kadry Polski. Odbieranie wladzy Smudzie-hm, no to spora przesada.Smuda zdaje sie kontrolwac suyuacje, a powolania byly naturalna konsekwencja pewnej strategii-chce wygrac jutro z Niemcami. Jakis tam postep w grze kadry sa widoczne, mi osobiscie podobali sie sie boczni obroncy Wasilewski i Wawrzyniak i defensywny pomocnik Matuszczyk oraz oczywiscie Obraniak(nie liczac czerwonej kartki). Artykul uwazam za dobry , poniewaz prowokuje dyskusje, w intersujacej nas kwestii-kiedy kadra zagra tak jak o tym marzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Mierzejewski nakrywa Małeckiego czapką. 05.09.11, 21:59 A w zasadzie czapeczką. To zupełnie inna klasa zawodnika, Mały ma zerową technikę użytkową, nikły przegląd pola i inteligencję poniżej piłkarskiej przeciętnej, potrafi depnąć do przodu i ma serducho do walki, bez pożytku w defensywie. A Mierzejewski to grajek myślący, lubi kombinacyjną grę, dużo widzi, jet kreatywny - może być liderem każdej drużyny. Małecki gubi się nawet pod Wawelem. I tak jak Mierzejewski ma wciąż szansę na europejską karierę, tak Małecki zerową. Odpowiedz Link Zgłoś
macski Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się władzą 05.09.11, 20:07 stec czuje presje ze nikt nie chce jego wynurzen i narzekan czytac ani sluchac i jest na sile promowany ( nazwisko w tytule artykulu ) no i jest oczywiscie najmadrzejszy i najladniejszy. pewnie ma ukryta chrapke przeleciec smude i zabrac mu tych slabych jak 150 "pilkarzy-srarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
d.lomiwojski Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się władzą 05.09.11, 20:11 Już nie mogę się doczekać jutrzejszych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_ma_leszka Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się władzą 05.09.11, 21:34 ale dostaną baty od szkopów ja przewiduje jakieś 4-0 www.za10groszy.pl/start/469523921/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr_nauk Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się władzą 05.09.11, 21:46 Oh, jakie tu stado znawcow dziennikarstwa. Jesli o mnie chodzi to, zwazywszy, ze wiekszosc "niusow" na gazecie jest o niczym (taki a taki byly pilkarz powiedzial co wiedzial, drugi go zacytowal a trzeci nie), prawde mowiac wole poczytac Steca, ktory z tego co sie dzieje probuje przynajmniej wyciagnac jakies wnioski i do tego przekazac to jezykiem strawnym dla osoby, ktorej zdarza sie czytywac teksty nieco bardziej skomplikowane stylistycznie niz sms-y i ksiazki Dana Browna. A fakty sa takie: 1) Smuda nie bardzo wie co robi - jako trener klubowy, majacy zawodnikow dla siebie na co dzien, potrzebowal zwykle ponad rok by cos z tego zrobic - tu nie ma takiego luksusu; 2) na tym etapie sam noczywiscie ie zrezygnuje przed Euro i nikt go nie zwolni, zreszta obiektywnie jest juz na to za pozno; 3) w tej sytyuacji to, ze kadre ustawiaja zawodnicy, ktorych szkola prawdziwi trenerzy, nie musi byc az tak glupim pomyslem... Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: Reprezentacja Polski. Smuda podzielił się wła 05.09.11, 22:19 Oh, jakże masz marne zdanie o narzekających na styl Steca. Szkoda, że nie wziąłeś pod uwagę, że nie o "skomplikowanie stylistyczne" się rozchodzi, ale o jakość stylistyki. I szczerze gratuluję, że zdarza ci się czasem odrywać od Dana Browna. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Polski napastnik lepszy niżeli Niemiecki. 06.09.11, 22:59 Polska pokazała klasę światową. Ale w zasadzie był tylko mecz między Niemcami. Borussia Dortmund- Kolonia czy Bajery Wku...ć się idzie po ostatnią minuta, ale gdzie jest sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś