Gość: mu fan IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 17:22 hahahaha ten Kirkland mnie rozwala:) Powiedziec o nim "człowiek ze szkła" to za mało:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ronaldo Re: Dudek wraca do bramki Liverpoolu! IP: *.sask.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:27 Jerzy dudek wraca do skladu wtedy gdy KIRKLAND jest kontuzjowany tylko z tego powodu teraz zagra ma poprostu szczescia tak jest zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser kirkland jest lepszy, ile razy dudek zawalil?? IP: *.his.uni.torun.pl 13.12.04, 17:32 setki razy zawalil, i gra tylko i wylacznie dlatego ze kirkland jest kontuzjowany, ale kirkland jest lepszy, dziwi mnie dlaczego polacy pisza u dudku gdu on zawalil wszystko w reprezentacji?zawalil wystarczajaco w liverpoolu?dudek to bardzo bardzo slaby bramkarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Independence Do konesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:27 Dudek to bardzo słaby bramkarz? Moim zdaniem bardzo słaba to jest Twoja wiedza o piłce nożnej. Głupie bramki zawalali nawet najwięksi bramkarze świata. Ostatnio kilka wpadek przytrafiło się Oliverowi Kahnowi. No chyba, że uważasz, że Kahn to też łamaga, od którego każdy człowiek wzięty z ulicy by bronił lepiej. Nie wnikam... Jak wytłumaczysz postawę Dudka podczas ostatniego meczu Polska - Francja i w czasie eliminacji do mistrzostw świata? Pewnie powiesz, że miał po prostu szczęście i strzelali w niego... Szczęście można mieć raz, drugi, ale nie w kilkunastu meczach pod rząd! Obecnie nie ma w Polsce lepszego bramkarza od Jurka i jest zaledwie kilku, którzy grają w klubach o porównywalnej renomie, co FC Liverpool. Przemyśl pewne rzeczy, zanim zaczniesz pisać głupoty na forum, albo oczerniać ludzi z powodu własnych kompleksów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Liverpoolu 'koneser' nie masz racji IP: *.ght.iadfw.net 13.12.04, 22:31 Mysle ze Dudek jest lepszy od Kirklanda. Kirkland coraz marniejszy, juz nawet sie nie zalapywal na reprezentacje narodowo. A Dudek bronil ze az bylo milo popatrzec. Do tego Kirkland jest ze szkla, co tydzien to go albo biegunka albo inna nieprzyjemnosc gnebi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Do konesera IP: *.his.uni.torun.pl 14.12.04, 15:29 w eliminacjach gra dobrze?? a bramka hartsona?? co robil dudek?? to samo, czyli stoi na linii bramkowej, mowisz o meczu z francja?? ok, gral super, a ja mowie do ciebie co gral dudek w 2 meczach z szwecja?? z rumunia w bydgoszczy?z japonia w lodzi? z dania w poznaniu? z lotwa w wawie?tez szmate z walia?a przede wzzystlkim mistrzostwa swiata?? porazka, mowisz o kahnie?? o ktorym?? bo ten obecny to szmata, i dlatego wyladowal na lawie w ostatnym meczu reprezentacji, zgadza sie ze nie ma lepszych od dudka, prezentuja ten sam poziom, ale jestem pewien ze tyle szmat zaden z innych bramkarzy nie puscilby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scouse Pytanie do "konesera" IP: *.aster.pl 14.12.04, 20:13 Z czystej ciekawości, bez wnikania w kwestie merytoryczne - gdzie i kiedy uczyłeś się polskiego??? Masz tak przedziwną składnię i używasz tak niesamowitych dziwolągów frazeologicznych, że ze śmiechu nie jestem w stanie śledzić toku twego rozumowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Kirkland na szczaw!!! IP: *.tpi.pl 14.12.04, 19:07 Koneserze swojej ignorancji to że tobie w życiu nie wyszło i jedyny wysiłek jaki podejmujesz to plucie na kogoś w Sieci nie świadczy, że masz racje. Kirkland byłby dobry, gdyby chodziło o Szczakowiankę, w Anglii może on co najwyżej liczyć na protekcję, żeby wychodzić w pierwszym składzie. Dudek nie miał najlepszego sezonu, ale czy jest ktoś, kto non stop utrzymuje się na topie, Człowieku "ze sto razy" - skąd te statystyki, wydłubałeś z nosa. Ignorant nie koneser. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Dudek powinien odejsc z Liverpoolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:10 .. a nie bawić się w klocki Beniteza. Chociaz jest lepszy od Kirklanda to i tak trenener go nie wystawi. Dudek powinien olać trenera wlasnie w takich momentach jak teraz - "albo stawiasz na obiektywnie lepszego (na mnie) albo graj sobie trzecim bramkarzem" Dudek ma juz swoje lata, ale rowniez renome na miedzynarodowej arenie, wiec zamiast bawic sie w klocki powinien postawic sprawe jasno, a nie sciemniac i lagodzic pewne sytuacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwisamulacha Re: Dudek powinien odejsc z Liverpoolu IP: *.proxy.aol.com 13.12.04, 22:03 Zgadzam sie bez zastrzezen! Pilkarz, to nie artysta, czym starszy tym lepszy- latka leca i Dudek musi o tym myslec, a nie grzec lawe! Troche slawy juz zdobyl i niech znyka, poki ktos go chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic do Ronaldo IP: *.ght.iadfw.net 13.12.04, 22:38 A Kirkland ma tez szczescie. A ma szczescie ze on Anglik. Tam gdzie jest rowna rywalizacja miedzy Anglikiem i nie-Anglikiem zawsze w Anglii wybioro Anglika. Moze i Dudek nie jest lepszy od Kirklanda, ale i Kirkland nie lepszy od niego. Ostatnio nawet do reprezentacji do nie brali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEKIBOL WRESZCIE KTOŚ NA ZACHODZIE POLAKÓW POSŁUCHAŁ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Gdyby nie wysokość kontraktu... IP: *.osk.enformatic.pl 13.12.04, 17:43 ...Dudi powinien pożegnać się z kibicami Liverpoolu (są wspaniali) i znależć sobie inny klub. Obecny układ jest niezdrowy dla klubu, Dudka i Kirklanda (szczególnie). Życie jest jednak brutalne i Dudi tego nie zrobi, a Liverpool też go nie puści i będzie płacił. Musi, bo Kirkland jest cienki jak dvpa węża. Koneser, masz dużo racji, ale mecz z Francją był pierwszym, który dla reprezentacji Dudek wybronił. Udowodnił, że ma refleks. Oby tak dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: IP: *.talents.cz 13.12.04, 17:56 koneser, moze nadajesz sie na konesera bierek albo spinaczy Ciekawe, ze znasz sie lepiej na futbolu niz ludzie z Liverpoolu i Feyenoordu. Jak kazdemu bramkarzowi zdarzaja sie mu wpadki. Ale co jak co gdyby byl tak lewy jak niektorzy o nim sie wypowiadaja bronilby w Rozwoju Katowice a nie w Premiership. Moze nie jest pilkarzem klasy Bufona, albo Schmeichela, ale jest przyzwoitym bramkarzem. I 3mam mu kciuki jak kazdemu, ktory chce byc dobry nie tylko w polskiej lidze, ale i tam gdzie futbol jest na troszke wyzszym poziomie. GO AHEAD DUDI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo jakbym bral taka kasiore IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 13.12.04, 18:56 to moglbym grzać lawę do emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: jakbym bral taka kasiore IP: *.wmgalicja.krakow.pl 13.12.04, 20:34 tak ci sie tylko wydaje skoro chcesz pieniedzy znaczy ze jestes typem ktory nie potrafi sie zadowolic tym co ma. tak jak 90% ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Gdyby nie wysokość kontraktu... 13.12.04, 20:25 Popieram! Nie starczy tych polskich kompleksów? Każdego, kto się wybije od razu w błoto. Żenada. Dudek nie jest gorszy, choć rozumiem, że Anglicy chcą mieć w bramce kogoś na poziomie. Za legendę robi tam Shilton, człowiek sprzed lat, specjalista od "pachówek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Gdyby nie wysokość kontraktu... IP: *.his.uni.torun.pl 14.12.04, 15:32 wlasnie, mecz z francja byl 1 ktory wybronil, a rozegral duzo spotkan w kadrze, i nie wybronil zadnego waznego meczy, a 1 towarzyski, i wlasnie o to mi chodzi, we waznych meczach nic nie pokazal, nic,pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowa74 Re: Dudek wraca do bramki Liverpoolu! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 13.12.04, 17:52 nie wierze w zadne kontuzjie tylko tak sie mowi co maja powiedziec gra jak szamciarz i dlatego wchodzi jurek jak jurek bedzie gral jak szmaciarz poszukamy trzeciego ladne sobie oby na dluzej tym razem zagoscil w bramce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Not To duża ulga IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 19:41 Jest szansa na mniej częste relacje z drugiej ligi angielskiej na pierwszej stronie polskiego portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Dudek wraca do bramki Liverpoolu! IP: *.plus.com 13.12.04, 20:15 DUDEK chyba nie ma honoru za grosz , jezeli zamierza dluzej grzac lawe w liverpoolu . cale zycie bedzie liczyl tylko na kontuzje tego ryzego dupka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Bramka dla Evertonu NIE padła z rzutu wolnego IP: *.wroclaw.mm.pl 13.12.04, 21:53 no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomistrz Re: Bramka dla Evertonu NIE padła z rzutu wolnego IP: *.crowley.pl 14.12.04, 09:45 Dokładnie. Mam wrażenie, że pan dziennikarz grał w głuchy telefon z mocno poszarpanymi łączami. Jak się bierze za pisanie artykułu, trzeba wiedzieć co, gdzie, kiedy, jak. Irytująca staje się niekompetencja niektórych pismaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeetam A kogo to obchodzi ????????? IP: 80.50.48.* 13.12.04, 22:00 q ur w a ma c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Liverpoolu mnie obchodzi, bo Dudek to nasz IP: *.ght.iadfw.net 13.12.04, 22:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyczek Kirkland poprostu pada psychicznie IP: 161.159.4.* 13.12.04, 23:08 Ja mysle ze Kirkland poprostu siada psychicznie ... te kontuzje sa zbyt czeste i dziwne ... tak jak np. ten teraz ... plecy? No nie wiem ... tak czy siak .. zawsze dobrze ze Dudek gra ... cieszy mnie jego morda w telewizorze ... Oby tak dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: Dudek wraca do bramki Liverpoolu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:45 Kirkland może Dudkowi czyścić korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam BRAWO DUDEK! IP: *.swipnet.se 14.12.04, 00:30 BRAWO DUDEK! YOU ARE THE MAN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Czy Dudek ma jaja? IP: *.chello.pl 14.12.04, 01:13 Dudek powinien jak najszybciej odejsc z tego szmacianego Liverpool'u. Jest bramkarzem duzo lepszym od tego kawalka drewna, ktore nieudolnie probuje grac w bramce Liverpool'u od kilkunastu meczy. Dudek ma doswiadczenie, dorobek miedzynarodowy i talent do gry w pilke. Brakuje mu zadziornosci i silnej woli. Powinien walnac w stol i wypiac sie na ludzi, ktorzy na sile probuja udowodnic, ze kawalek drewna o fizjonomii Down'a, bez jakiegokolwiek dorobku miedzynarodowego jest lepszym materialem na golkeepera (jak mawia nasz slynny sprawozdawca, jedyny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur MA , ...NIE TRZEBA SPRAWDZAC.TEN NIBY... IP: *.42.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 14.12.04, 06:58 BRAMKARZ KIRKLAND JEST ANGOLEM w Anglii, A TO ZNACZY COS WIECEJ NIZ BARDZO DOBRY BRAMKARZ Z POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemka serio o Dudku IP: 195.41.66.* 14.12.04, 10:59 Dudek jest dobrym bramkarzem. Kiedy przyszedl do Liverpoolu i rozegral caly sezon statystycznie rzecz ujmujac byl najlepszym bramkarzem na Wyspach i wpuszczal znacznie mniej niz bramkarze w MU czy w Arsenalu. Potem lekkie nieszczescia w kilku meczach i zla prasa. Na dodatek to nieszczesliwe nazwisko (Dude to po angielsku tyle co szmaciarz, no moze fircyk czy pajac, w kazdym razie fatalnie sie kojarzy jak dla bramkarza). Ogladalem ostatnie wystepy Kirklanda. On broni kiedy pilka w niego trafia, kiedy strzal jest niecelny lub kiedy ma mase czasu na reakcje. W naprawde watpliwych sytuacjach jest slabawy i mysle, ze czesto wpuszcza kiedy Dudek by wybronil. Takze ma klopoty z koordynacja ruchow a to w przypadku bramkarza zle wrozy na przyszlosc. Wydaje mi sie, ze z Kirklanda nigdy nic nie bedzie chocby nawet stal w bramce 10 lat. Bramka z Evertonem. No nie wiem. Wydaje mi sie, ze Kirkland byl zasloniety co nie zmiania mej opinii, ze byl zle ustawiony, wyszedl do srodka a przed soba mial obronce, ktory zaslonil mu zupelnie strzelajacego. No i potem reakcja jak w kiepskiej komedii. Po jego lewej rece pustka taka, ze nic tylo przywalic. No i chlopina z Evertonu przywalil. Wszystko na ten temat. Mysle, ze gdyby byl w tej sytuacji Dudek to zostal by na linii bramkowej i tym samym mialby czas na wybronienie srednio silnego strzalu z 25 m. Mysle, ze szansa byla na jakies 50%. Zreszta, kwestia bramkarska na Wyspach jest obrona i jej gra a nie bramkarz. Sporo bramek pada z kilku metrow i albo obrona dopuszcza do sytuacji strzalowych albo nie. Bramkarz ma utrudnione zadanie i tlumy walace pod bramke przy rzucie roznym to regula. Dudek nie czuje sie z tym najlepiej. Zas w pozostalych sytuacjach jest dobry, ma refleks, zwykle dobrze sie ustawia. Zreszta, w tej chwili cala czolowa trojka PRL: Arsenal, Chelsea i MU ma przecietnych bramkarzy a Arsenal wprost celuje w szmatlawych wpustkach. Dudek na tym tle wypada calkiem do rzeczy. Mysle, ze wkrotce prasa odpusci liczenie na Kirklanda bo nie ma na co liczyc i to nawet Bush by zauwazyl. Atmosfera sie oczysci i jezeli Dudek dotrwa do nastepnego sezonu to bedzie gral pierwsze skrzypce. Gorzej, ze zima ma byc czasem zakupow w Liverpoolu a widac, ze nie ma kto strzelac w tej druzynie. Moze sprzedaz Dudka ma dac pieniadze na napastnika? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mourinho ad. Chelsea IP: *.aster.pl 14.12.04, 20:24 Gość portalu: siemka napisał(a): > (...) w tej chwili cala czolowa trojka PRL: Arsenal, Chelsea i MU ma > przecietnych bramkarzy (...) Generalnie dobrze mówisz, ale co do Čecha to się akurat nie zgodzę. Wyłapuje naprawdę trudne piłki, a najmniejsza w Premiership ilość puszczonych bramek w sezonie o czymś jednak świadczy (choć fakt, że to przede wszystkim zasługa rewelacyjnej obrony). Zresztą nawet w Ligue 1, bez defensywy Chelsea, nieźle sobie radził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PoloniaKSPoLE Re: MA , ...NIE TRZEBA SPRAWDZAC.TEN NIBY... IP: *.aster.pl 14.12.04, 11:42 PAra ra ra ra ra ra ! To co mówisz ty to nieprawda!!! tatata! lalala twoja wiedza jest mocno ograniczona hahaha tak tak tak jestem tadzio rak i niestraszny mi zaden hak ani ptak! mowie ci ze jestes gupiiiiiiii! TY gupi gupku! Papa Robale cmok w krok! :D :) :-D :@ :P :-$ ;* :& :^ :! :# :% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranio Re: MA , ...NIE TRZEBA SPRAWDZAC.TEN NIBY... IP: 195.41.66.* 14.12.04, 12:08 ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: MA , ...NIE TRZEBA SPRAWDZAC.TEN NIBY... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 14.12.04, 16:28 > PAra ra ra ra ra ra ! To co mówisz ty to nieprawda!!! tatata! lalala twoja > wiedza jest mocno ograniczona hahaha tak tak tak jestem tadzio rak i > niestraszny mi zaden hak ani ptak! mowie ci ze jestes gupiiiiiiii! > > TY gupi gupku! > > Papa Robale cmok w krok! :D :) :-D :@ :P :-$ ;* :& :^ :! :# :% -:))) tak to jest jak slabo rozwiniety czternastolatek dorwie sie do komputera. Ale dosc smieszne, szczegolnie te Papa Robale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolek_londyn Re: Dudek wraca do bramki Liverpoolu! IP: 2.5.PRE* / *.cip.org.uk 14.12.04, 16:19 Brawo polska szkola dziennikarstwa!!! Po pierwsze, Liverpool gral z Tottenhamem w Pucharze Ligi, a nie Anglii!!! Po drugie, Lee Carsley strzelil gola z gry, a nie po strzale z rzutu wolnego. Patalachy! Odpowiedz Link Zgłoś