Dodaj do ulubionych

Hymn Polski na Mistrostwach Świata

IP: *.pronet.lublin.pl 02.06.02, 17:33
Nasz hymn wykona - Edyta Górniak.
Czy nie lepiej by było gdyby śpiewał Torzewski ?
A może jakieś inne propozycje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Reformat Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 02.06.02, 19:15
      Ja osobiście wolałbym Torzewskiego.
      Przecież jak Górniak zaśpiewa z pizdą na wierzchu, to skompromituje cały kraj.
      • Gość: mentor Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 2.3.STABLE* / *.telia.com 02.06.02, 20:48
        Ona nie ma glosu na humn,nasz hymn to nie amerykanska ballada!
      • Gość: alek Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 02.06.02, 21:16
        racja nie nadaje sie chyba, że zrobi potem chłpakom odnowe
        • Gość: PAweł Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 195.205.233.* 05.06.02, 07:56
          Polski hymn narodowy powinien zaśpiewać Polak, a nie Rom!
          • Gość: aaa Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 150.254.87.* 05.06.02, 09:59
            Jeżeli nie ma śpiewać polskiego hymnu rzekomy "Rom", to cz w polskiej drużynie
            moga grać rzekomi Polacy?
      • Gość: barth09 Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 22:39
        Na meczu z Portugalią ma śpiewać Villas z Wodeckim w duecie....
    • Gość: elvis Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 21:02
      Niech śpiewa w duecie Olisadebe z Kwaśniewskim.
    • Gość: djes Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 22:36
      ja bym wolal zeby hymn zaspiewal pan Solorz z polsatu chyba jemu sie nalezy ten
      honor zaplacil 20 mln $ za prawa do mundialu to teraz dajcie mu zaspiewac!!!
    • Gość: ugugunan Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 02.06.02, 22:40
      Najpiękniej hymn Polski zabrzmiałby w wykonaniu 50 tys. gardeł polskich
      kibiców, ale cóż...
    • debie Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 03.06.02, 14:22
      Każdy byłby lepszy od Edyty Górniak. Jeżeli przegramy...(odpukać) to wiem czyja
      będzie wina.
      • Gość: Łysy hh Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 14:45
        a ja jestem za edyta gorniak.ma zajebisty wyglad i dobry glos.a ten tenor niech
        kurwa sobie spiewa w operze a nie na stadionach.jest beznadziejny,dobrze ze nie
        zaspiewa bo to bylby obciach...
        • leser7 Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 03.06.02, 20:09
          Jak przegamy to będzie wina Aleksndra Kwaśniewskiego!
        • czorny10 Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 04.06.02, 16:04
          Gość portalu: Łysy hh napisał(a):

> a ja jestem za edyta gorniak.ma zajebisty wyglad i dobry glos.a ten tenor niech
          >
          > kurwa sobie spiewa w operze a nie na stadionach.jest beznadziejny,dobrze ze nie
          >
          > zaspiewa bo to bylby obciach...

a ja piszę:
          darujcie mu, to nieszczęśliwy człowiek

• Gość: bogusia Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 5.3D* / *.pounder.dialup.pol.co.uk 04.06.02, 19:22
            jestes palantem ,hymn ma brzmiec jak hymn a nie jak serenada a jak Gorniakowa
            jest ladna to jej miejsce jest w miss disco polo a nie na world cup
            • Gość: Łysy hh Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 17:11
              a ty dziwka nie wyszlo jej trudno juz nie zaspiewa
        • liberomarco Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 18:48
          Masz tak samo pusto w glowie jak ta twoja Edyta.
        • Gość: peja Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.toya.net.pl 05.06.02, 23:51
          Obciach to już był jak zaśpiewała Edyta.Może dobra jest w obciaganiu lachy ale
          napewno nie w śpiewaniu!!!!
    • Gość: Szarek Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 16:36
      Po co śpiewać hymn,ładniej brzmi wyłącznie grany. Co my jesteśmy wiocha , czy
      amerkańscy baseboliści. Śpiewać mogą kibice. Ciekaw jestem czy jakiś Koreaniec
      będzie Śpiewał ich hymn.
      • Gość: emo Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.06.02, 17:36
        Gość portalu: Szarek napisał(a):

> Po co śpiewać hymn,ładniej brzmi wyłącznie grany. Co my jesteśmy wiocha , czy
        > amerkańscy baseboliści. Śpiewać mogą kibice. Ciekaw jestem czy jakiś Koreaniec
        > będzie Śpiewał ich hymn.

W 100% popieram
    • Gość: fakir Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 03.06.02, 17:21
      fakt ..powinien spiewac Torzewski, ciekawe kto o tym decydowal ze zrobi to
      Gorniak?
      • Gość: Kazek Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 03.06.02, 18:10
        Nie przesadzajcie, Górniak jest tragiczna, ale Torzewski ze swym patetycznym
        hymnem reprezentacji to obrzydlistwo.
        • Gość: ToLeP Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 04.06.02, 16:32
          Gość portalu: Kazek napisał(a):

> Nie przesadzajcie, Górniak jest tragiczna, ale Torzewski ze swym patetycznym
          > hymnem reprezentacji to obrzydlistwo.

Bullshit. Torzewski jest świetny. Byłem na meczu z Kamerunem w Poznaniu. Śpiewa w
          idealnym tempie, trzyma melodię, dwie zwrotki z refrenami w takim czasie, w jakim
          EG zaśpiewała jedną. A 25tys. kibiców śpiewało równiuteńko wraz z nim.
    • Gość: Bohusz Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 17:28
      Nie wiem, czy wiecie, ale Edyta będzie śpiwać dlatego, że najbardziej popularna
      jest własnie w Azji, przede wszystkim w Japonii i Korei !!!
      • Gość: kf Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 17:42
        a ja chyba wiem co zrobila i komu...
        a co do spiewania hymnu przez edyte to stwierdzam: wioska polska wioska.
        ps. a moze zaspiewala by hymn koreanski?
        • Gość: robal Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.ustka.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 20:28
          Musialbyc w koncu jakis pretekst zeby nasza beznadziejna Edycia wiozla swoja
          d**** do Korei za friko.
          • Gość: Jarro Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.satkabel.com.pl 04.06.02, 22:28
            Edyta Górniak jest cudowna, rewelacyjna.
    • Gość: Murphy Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.umcs.lublin.pl 03.06.02, 17:58
      A może by tak zespół" ich Trojr" , tak są popularni ostatnio naspewno
      zrobiliby furore.
      • Gość: Reformat Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 04.06.02, 13:29
        Już słyszałem. Ludzie ona nas ośmieszyła!
        Gdzie Torzweski??
        • anx Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 04.06.02, 13:59
          jAK BYŁO?????
          • Gość: ugugunan Dramat!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 04.06.02, 14:11
            anx napisał(a):

> jAK BYŁO?????

Tragicznie - 3 x za wolno i pretensjonalnie. Ledwo można było poznać, że to nasz
            Mazurek...

ŻENADA!!!!

• Gość: Riannon_ Re: Dramat!!! IP: 195.117.95.* 04.06.02, 14:23
              Kto tę piszczałkę wybrał do śpiewania naszego hymnu???
              Jak cienko śpiewała tak cienko nasi chłopcy grać będą, buuuuuuuuuuuuu
            • Gość: robal Re: Dramat!!! IP: *.ustka.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 14:24
              Mozna bylo to przyrownac do tej zasranej dumki albo nawet marszu zalobnego. Mamy
              taki piekny hymn, ktory jest dynamiczny i naprawde potrafi obudzic w nas wole
              walki za wszelka cene a tu qpa!!!!!!!!!
              Myslalem ze pilkarze sie rozplacza takie to smutne bylo!!!!!
              Hymn powinien nas budzic do walki droga Edytko. Takie cos mozesz sobie zaspiewac
              po naszej przegranej a nie przed meczem.
              Pozdrowienia
              Mam nadzieje ze w drugiej polowie sie obudzimy.
          • debie Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 04.06.02, 14:28
            Profanacja polskiego hymnu
            • Gość: Mike Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.06.02, 16:39
              Zasmucilo mnie ogromnie to nieszczesne wykonanie Hymnu Polskiego.
              Pocieszylo to ze WSZYSCY internauci skrytykowali ta interpretacje.
              NIECH ZYJE POLSKA-SWIETOSCI NIE RUSZAC !!!!
              • Gość: lech Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.02, 16:57
                Gość portalu: Mike napisał(a):

> Zasmucilo mnie ogromnie to nieszczesne wykonanie Hymnu Polskiego.
                > Pocieszylo to ze WSZYSCY internauci skrytykowali ta interpretacje.
                > NIECH ZYJE POLSKA-SWIETOSCI NIE RUSZAC !!!!
                Taki hymn, jaka pilka!!!

• Gość: vampeta Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.profinet.eu.org 04.06.02, 14:40
      powiem tyle - kompromitacja. ona nigdy nie umiała śpiewać a za taka kase i ja
      bym tam marsz pogrzebowy odstawił.
      • Gość: tomis Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 18:37
        Edyta umie śpiewać. Edyta ma ładne nogi i seksowne biodra. Ale ... niech już
        nie śpiwa naszego hymnu na mundialu. Jestem za puszczeniem Mazurka z taśmy przy
        kolejnych meczach. Niech ryknie z odpowiednią dynamiką i drivem. To nie był
        najlepszy pomysł. Co do meczu - cóż Koreańczycy byli lepsi.
    • Gość: deviant Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 212.160.232.* 04.06.02, 14:49
      ja proponuje ich troje bo to fajny zespol i taki na czasie
      • nick_tymczasowy Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 04.06.02, 15:02
        Gość portalu: deviant napisał(a):

> ja proponuje ich troje bo to fajny zespol i taki na czasie

ja bym wolała O.N.A :)
        edyta rzeczywiscie smecila rowno, to wszystko jej wina...
    • Gość: Jaga Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.home / 80.48.249.* 04.06.02, 15:34
      A mnie się bardzo podobało wykonanie naszego Hymnu przez Edytę. To nie jej
      wina, nagłosnienie było takie jakie było, i coś chyba z sygnałem TV było nie
      tak! I proszę teraz nie zwalać całej winy na Edytę to nie jej wina i tak od
      poczatku było wiadomo, że niestety, ale Polska daleko nie zajdzie, nie czarujmy
      się! Edyta była SUPER!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich!
      • Gość: kkkk Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 62.154.220.* 04.06.02, 16:10
        Cos ze sluchem u Paniusi nie bardzo, albo robywaltelstwo ma Paniusia od
        niedawna i nie zdazyla sie jescze dobrze wsluchac w Mazurka Dabrowskiego!!!!
      • Gość: elo Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.toya.net.pl 04.06.02, 16:26
        Edyta była beznadziejnaaa!!!!!To była profanacja polskiego hymnu.
        • Gość: kibic523 Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 16:36
          Masz człowieku chyba nierówno pod sufitem! Ona śpiewała tak jak jej zagrali, a
          skoro zagrali trzy razy wolniej... Chcesz zrzucić na kogoś winę to zrzuć na
          organizatorów i daruj sobie takie durnowate komentarze.
      • liberomarco Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 18:52
        Swir z Ciebie i nie znasz sie.
      • leia Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 23:08
        Zgadzam się z Jagą. Edyta była wspaniała. Gdyby śpiewała nasz hymn w Anglii
        wcale nie byłaby powolna a wręcz za szybka ;-). Za dużo sobie wszyscy
        obiecywali. Nie wiem po czym, bo od 1982 roku to my nie mamy drużyny
        piłkarskiej. Ja bynajmniej nic o tym nie wiem. I nie przekona mnie ani miły Pan
        Babiarz ani uroczy Pan Szaranowski. A mazurka na 3/4 (chyba) słuchajcie w
        wykonaniu radia "jedynka"
        • Gość: magda Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.filg.uj.edu.pl 06.06.02, 11:39
          Chyba ci sie Szaranowicz ze Szpakowskim pomylili, gratuluję znajomości okolic
          sportu...
    • Gość: czm Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.chello.pl / *.chello.pl 04.06.02, 15:58
      hymn? to edyta nie spiewala kolęd
      • Gość: sebek Re: Engel - Gentelmen Roku IP: 213.76.127.* 04.06.02, 16:23
        podobno pan trener powiedział że jest zły że hymn śpiewała Edyta - gratuluję
        taktu i kultury.
        • Gość: KHysiek Re: Engel - Gentelmen Roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 16:43
          Ja go popieram, powinien tylko równie wprost mówić o swoich piłkarzach.
    • Gość: ziemek Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 2.4.STABLE* / 10.1.114.* 04.06.02, 16:27
      chłopaki zagrali tak dobrze , jak dobrze Edysia zaśpiewała ...
      • Gość: Michu Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.inet.cns.fra.dlh.de 04.06.02, 16:37
        Nie pochlebiaj im !
        • Gość: narval Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.abo.wanadoo.fr 04.06.02, 16:49
          no to chalture odwalila ta 'piesniarka'!!
          Ktos napisal, ze spiewala jak jej zagrali?!
          Muzyka leciala z play-back'u!!
          Gdzie nasz oryginalny, marszowy, wspanialy hymn!
          i jak tu sie dziwic czemukolwiek?!
          Jaki poczatek meczu taki i koniec!!

Mam nadzieje, ze w meczu z Portugalia uslyszymy wreszcie "NASZ HYMN" - mazurka
          Dabrowskiego!!
          • Gość: kibic523 Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 16:55
            > Ktos napisal, ze spiewala jak jej zagrali?!
            > Muzyka leciala z play-back'u!!

Sam sobie odpowiedziales - spiewala jak zagrali. Licentia poetica matole -
            zagrali, odtworzyli, whatever... Co, miala moze spiewac we wlasciwym tempie?
            Wtedy to by dopiero powstawala prawdziwa kakofonia!

Z reszta... Polacy zagrali do dupy, reszta nie ma wiekszego znaczenia. Szukasz
            tematu zastepczego? He he "to nie my slabo zagralismy, to ona zle zaspiewala i
            dlatego przegralismy". Zlej baletnicy...
            • Gość: ToLeP Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 04.06.02, 17:01
              Gość portalu: kibic523 napisał(a):

> > Ktos napisal, ze spiewala jak jej zagrali?!
              > > Muzyka leciala z play-back'u!!
              >
              > Sam sobie odpowiedziales - spiewala jak zagrali. Licentia poetica matole -
              > zagrali, odtworzyli, whatever... Co, miala moze spiewac we wlasciwym tempie?
              > Wtedy to by dopiero powstawala prawdziwa kakofonia!

Jestem pewien, ze miala wplyw na playback. Zreszta byly proby. Jesli melodia
              posiadana przez Koreanczykow byla do niczego, wystarczylo w kilkanascie minut
              sciagnac porzadna w mp3. Jasne?
              A poza tym, ta glupia cipa NIE MIALA PRAWA sobie aranzowac melodii i wprowadzac
              swoich improwizacji!
              • Gość: SEBEK Re: PRZED PORTUGALIĄ IP: 213.76.127.* 04.06.02, 17:06
                przed nastęnym meczem najprawdopodobniej usłyszymy hymn z taśmy - i na kogo
                wtedy zwalicie winę - na złą jakość taśmy czy może sprzetu do odtwarzania?
                Podziwiam waszą nieograniczoną inteligencje.
                • Gość: ToLeP Re: PRZED PORTUGALIĄ IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 04.06.02, 17:10
                  Gość portalu: SEBEK napisał(a):

> przed nastęnym meczem najprawdopodobniej usłyszymy hymn z taśmy - i na kogo
                  > wtedy zwalicie winę - na złą jakość taśmy czy może sprzetu do odtwarzania?

Na nikogo. Jesli bedzie to "referencyjne", albo, przepraszam za wyrazenie "WHQL"
                  nagranie z niedawno wydanego oficjalnego prezydenckiego CD z hymnem. Proste,
                  prawda?

• Gość: narval Mazurek Dabrowskiego! IP: *.abo.wanadoo.fr 04.06.02, 17:17
                    Dodam jeszcze, ze to byla profanacja Naszego Hymnu!!

Przeciez tam bylo ok. 1000widzow z Polski i kiedy ich pokazali nie widzialam,
                    zeby spiewali/ Marsz marsz Dabrowski (itd)

a przeciez to ta melodia powinna 'grzac krew w zylach'....a nie mrozic!!

nie mozna bylo wogole zalapac rytmu!!....no, bo i go nie bylo!!
                    • Gość: smbdy Re: Mazurek Dabrowskiego! IP: *.ustka.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 18:19
                      Gość portalu: narval napisał(a):

> Dodam jeszcze, ze to byla profanacja Naszego Hymnu!!
                      >
                      > Przeciez tam bylo ok. 1000widzow z Polski i kiedy ich pokazali nie widzialam,
                      > zeby spiewali/ Marsz marsz Dabrowski (itd)
                      >
                      > a przeciez to ta melodia powinna 'grzac krew w zylach'....a nie mrozic!!
                      >
                      > nie mozna bylo wogole zalapac rytmu!!....no, bo i go nie bylo!!

Dokladnie!!
                      Przypominam ze to nie byl jakis tam festiwal w Opolu, tylko BARDZO WAZNY mecz
                      naszej reprezentacji!!
                      Takie rzeczy niech se wyprawia pod prysznicem jak jej nikt nie slyszy.
                      • leia Re: Mazurek Dabrowskiego! 05.06.02, 23:15
                        Jak to profanacja?
                        To była "interpretacja"
                        Każdy artysta a zwłaszcza artystka, ma prawo do własnej interpretacji.
                  • Gość: szary Re: PRZED PORTUGALIĄ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 08:38
                    JESTEM ZA TYM ŻEBY NASZ HYMN LECIAŁ Z TAŚMY W WYKONANIU ORKIESTRY
                    REPREZENTACYJNEJ WP. TO JEST TA MELODIA KTÓRĄ WSZYSCY ZNAMY. ZAWSZE BYŁEM Z
                    NIEJ DUMNY BO NA TLE INNYCH HYMNÓW PREZENTOWAŁĄ SIĘ SUPER !
                    PRECZ Z GÓRNIAK !!! PRECZ Z TÓRZEWSKIM !!!!
              • Gość: smbdy Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.ustka.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 18:15
                Zdecydowanie mial wplyw na podklad!!!!!!!!!!

Szkoda tylko kur..... ze Jacek Cygan slow nie napisal!

ZENADA
                • Gość: Sobek Ta porazka to wina Gorniakowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.2.1R* / *.cpe.net.cable.rogers.com 04.06.02, 18:47
                  To wlasnie ona doprowadzila do porazki polskiej reprezentacji!!! ;)
                  • Gość: A.Cooper Re: nowi kandydaci do Hymnu IP: 62.89.106.* 04.06.02, 22:19
                    w związku z show Edytki zgłaszam do konkursu przed Portugalią Shazzę w duecie z
                    Kwachem, a przed USA siebie z Jędrkiem Lepperem ( o ile zna gość text). PZPN
                    stawia tylko przelot, wykonanie ze free.
                  • Gość: iggi Re: Ta porazka to wina Gorniakowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sosnowiec.pik / 192.168.1.* 05.06.02, 15:20
                    Gość portalu: Sobek napisał(a):

> To wlasnie ona doprowadzila do porazki polskiej reprezentacji!!! ;)

Na Pewno !!!!
                    Bo trawa była za sprężysta....
                    korki odwrotnie przykrecili....
                    a tak wogóle to mecz był sprzedany !!!!
                    • leia Re: Ta porazka to wina Gorniakowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.06.02, 23:24
                      No jasne! Gdyby Górniakowa zamiast śpiewać ganiała po boisku to na pewno byśmy
                      wygrali!!!! Minimum 6:1. Wynik Pazury. O ile miałaby pazury...
                  • Gość: iggi Re: Ta porazka to wina Gorniakowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sosnowiec.pik / 192.168.1.* 05.06.02, 15:27
                    Gość portalu: Sobek napisał(a):

> To wlasnie ona doprowadzila do porazki polskiej reprezentacji!!! ;)

Na Pewno !!!!
                    Bo trawa była za sprężysta....
                    korki odwrotnie przykrecili....
                    a tak wogóle to mecz był sprzedany !!!!
                • pietia7 Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 04:33
                  Podobno przysiegal ,ze przed meczem z Portugalia napisze.
                  • leia Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 23:26
                    kto i co? napisze?
    • Gość: maniek Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 154.5.230.* 05.06.02, 06:03
      Ludzie ,jakie to ma znaczenie w jakiej tonacji spiewala Pani Gorniaknasz hymn
      ktorego i Tak wiekszosc z nas zna dwie zwrotki,pilkarzom potrzebny byl trening
      i dobry plan taktyczny, mazurek Dabrowskiego jest juz tylko "dodatkiem".
      Jak wam teskno za rytmicznymi melodiami zapiszcie sie do Wojska.
      • Gość: rotax Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.filar.pl 05.06.02, 08:25
        Dla samej gry spiew nie ma znaczenia, ale to jest HYMN. To tak jakby nasza
        flage powiesic do gory nogami....kolory sie niby zgadzaja ;)
      • Gość: kwazar Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.06.02, 09:04
        zdaje sie, ze pare osob (na szczescie tylko pare) nie rozumie o co w tym
        ogolnym oburzeniu chodzi. Nikt przy zdrowych zmyslach nie zwala winy na
        Gorniak, ale nie da sie zaprzeczyc, ze dziewuszka odwalila kiche jakiej dawno
        nie mielismy okazji slyszec. W Boże Narodzenie to może sobie paniusia tak
        popierdywac, ale nie przed dziesiatkami milionow ludzi!!! A swoja droga, to
        Gorniakowa i jej hymn to tak samo chory pomysl jak hamburger Mc Polska, nasz
        hymn w reklamie sieci IDEA czy logo Coca-Coli na czerwieni naszej flagi. Ci
        ostatni jako jedyni zreflektowali sie w ostatniej chwili. Reszcie zabraklo
        dobrego smaku, gustu i taktu.
        • Gość: beata Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 212.116.75.* 06.06.02, 09:23
          Niestety obawiam sie, ze calkiem spora grupa ludzi zwalila wine za porazke w
          meczu na Edyte Gorniak. Nie wiem czy sa przy zdrowych zmyslach czy nie - na
          pewno latwiej znalezc kozla ofiarnego (zwlaszcza jezeli jest nia kobieta, ktora
          odniosla sukces) niz obarczyc wina "swoich pupilkow". Przeraza mnie wulgarnosc
          wypowiedzi, brak szacunku wobec piosenkarki. De gustibus non est disputandum -
          jednym sie interpretacja pani G. podoba innym nie (mnie akurat sie podobala!)
          ale czy musimy tak bardzo te piosenkarka zmieszac z blotem? Wiecej kultury na
          co dzien drodzy kibice!!!
    • Gość: panda Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.slawno.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 08:22
      To było żałosne. Koreańczycy wynajęli Górniak po to żeby zahipnotyzowała
      naszych zawodników. Jej wycie idealnie zbiło z nóg biało-czerwonych. A swoją
      drogą uważam, że czas tej pani już dawno minął i mam nadzieję, że po tym
      występie ubyło jej wielu wielbicieli.
    • Gość: Daco Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.szydlowo.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 08:25
      Ciekawe kto zafundował ten wyjazd Pani Górniak, ZUS, PZU a może UFO ???
    • Gość: kuba Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.hrz.uni-essen.de 05.06.02, 10:45
      Ja tez jestem ciekaw kto podjal decyzje o spiewaniu hymnu przez Edyte Gorniak.
      • Gość: NOWA Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 217.98.124.* 05.06.02, 12:16
        jA MYŚLĘ ŻE EDYTA EÓRNIAK POWINNA PRZEPROSIĆ ZA TAK TRAGICZNE WYKONANIE NASZEGO
        HYMNU NARODOWEGO I TO JAK NAJSZYBCIEJ
    • Gość: Woda Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.06.02, 12:26
      Przez moment zastanawiałam się, co Edyta Górniak śpiewa. Pomijam fakt, że
      nagłosnienie nienajlepsze, a cały stadion koreańskich kibiców kompletnie
      zagłuszał jej śpiew. To nie miejsce na artystyczne interpretacje takich pieśni.
      Gdy słyszymy nasz hymn - powinna nam wyskakiwać gęsia skórka z emocji! A tu
      nic...
      Co więcej, miałam ochotę zatkać uszy. A Koreańczycy zachowali się jak banda
      buraków, gwiżdżąc i zagłuszając polski hymn. Dziki naród.
      • Gość: kropa Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 17:35
        Gość portalu: Woda napisał(a):

> To nie miejsce na artystyczne interpretacje takich pieśni.

O właśnie!Tu trzeba po prostu zaśpiewać hymn ,a nie szaleć z interpretacjami :>
        A pozatym Edytka to się nadaj do śpiewania 'To nie ja byłam Ewą' itp. itd.

> Gdy słyszymy nasz hymn - powinna nam wyskakiwać gęsia skórka z emocji! A tu
        > nic...

No ja wyszedłem z pokoju,bo to co zaśpiewała to była profanacja hymnu :(

> A Koreańczycy zachowali się jak banda
        > buraków, gwiżdżąc i zagłuszając polski hymn. Dziki naród.

No zachowują się jak nasi podczas MŚ w skokach narciarskich :>
      • Gość: d_canada Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 5.3R* / *.ed.shawcable.net 05.06.02, 21:50
        Gość portalu: Woda napisał(a):

> ...A Koreańczycy zachowali się jak banda
        > buraków, gwiżdżąc i zagłuszając polski hymn. Dziki naród.

A jak sie mieli zachowac, oni byli tak samo skolowani ta 'piosenka' jak i my
        Polacy. Tylko naszemu skolowaniu towarzyszyl jeszcze szok. Dopiero jak Edytka
        zawyla na koniec to wszyscy na stadionie sie uciszyli - Polacy z saskoczenia a
        Koreanczycy, bo zdali sobie chyba sprawe ze to moze rzeczywiscie byly jakies
        WARIACJE a moze Hymn Polski(???)i nalezy zachowac powage.
        Wstyd...i to nie dla Koreanczykow.
        A'propos...byles kiedys w South Korea??? Zdziwilbys sie jak bardzo nie dziki to
        narod i gra lepiej w pilke nozna niz my Polacy (nie bedac nawet w FIFA
        notowaniach - a wiec daleko za miejscem 38 gdzie plasuje sie nasz (???) druzyna).
    • Gość: marcel Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: 195.117.152.* 05.06.02, 15:59
      Zawodziła jak stara baba w kosciele. Spalić ją na stosie.
    • Gość: aurely Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.02, 17:24
      Gość portalu: k2 napisał(a):

> Nasz hymn wykona - Edyta Górniak.
      > Czy nie lepiej by było gdyby śpiewał Torzewski ?
      > A może jakieś inne propozycje ?

W nastepnych spotkaniach Polakow - Hymn Polski bedzie spiewal polski tenor:
      MIS KOLARGOL. ( jako rezerwowy misia do Korei leci Reksio ).
    • Gość: Dash Nowinka! IP: *.rem.pl 05.06.02, 23:23
      Podobno Edyta Gorniak bedzie teraz prowadzila nowy teleturniej na
      polsacie "Jaki to hymn?" :)
    • arniq Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 23:24
      to prowokacja w wykonaniu chyba NIEPOLKI tylko jakiejs zjawy z innej planety
      (kulturalne określenie)
      jednym słowem szok,szok,szok
      • leia Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata 05.06.02, 23:29
        przede wszystkim nie Polki. Osobno znaczy się. Poza tym odczepcie sie od Niej.
        Jak jej zagrali tak zaśpiewała. W końcu Wajda też się zbłaźnił a jakoś nikt go
        nie rozlicza (niedopuszczalne we Włoszech).

• Gość: wkrętak Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 11:15
      Nie czytałem wszystkich opinii tutaj zamieszczonych, bo jest ich sporo. W tych,
      co przeczytałem, nie widziałem zainteresowania na temat gaży dla naszej
      artystki od hymnu, za jej występ. Z tego, co ta pani do tej pory dała poznać o
      sobie wiem, że raczej za friko nie śpiewa. A jeśli tak, to kto za to zapłacił?
      W końcu utrzymanie reprezentacji i pensja trenera oraz wszystkie fiki miki
      kosztują nas, podatników. A ja sobie nie życzę marnowania moich pieniędzy. Mam
      do tego chyba prawo, nie? Mam świadomość, że nasza reprezentacja nie może
      wygrać wszystkich meczów, bo była by mistrzem świata i zrobiłby się kłopot. Ale
      ta piosenkarka i niektóre osoby towarzyszące(?) niepotrzebnie obciążają budżet.
      Nie chcę sprowadzać wszystkiego do pieniędzy ale nad kasą trzeba panować! A
      skoro jest tylu niezadowolonych z występu tej pani, to znaczy, że forsa poszła
      w błoto.
      • Gość: niekibic Re: Hymn Polski na Mistrostwach Świata IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 12:00
        może jakaś instytucja w Rzeczpospolitej potraktuje występ? pani eg jako
        profanację Hymnu Polskiego i zastosuje sancje np. zakaz występów publicznych
        lub karę pieniężną analogicznie do reakcji FIFA na "występ" piłkarskiej
        gwiazdeczki brazylijskiej pana rivaldo, toż to się działo na tej samej imprezie
        jakby nie było światowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka