Dodaj do ulubionych

Piotr Trochowski - mówią o nim Zidane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:29
szkoda. co robi PZPN? trzeba mieć oczy otwarte. Polacy mieszkają w róźnych
krajach. Szkoda talentów.
Obserwuj wątek
    • Gość: realista Re: Piotr Trochowski - mówią o nim Zidane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:52
      ja tam mu nie wierze... akurat w polskiej kadrze, go nie chcieli to poszedł
      grać dla silniejszych Niemców.... bujdy plecie, dla mnie to zdrada....
      • Gość: kibic Zdrada nie zdrada... IP: *.superkabel.de 20.05.09, 19:48
        To kolejny Polak grajacy dla innej reprezentacji.

A wszystkich lubiacych dobre kino zapraszam TUTAJ
    • Gość: mag propozycja dla PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:04
      mam propozycję - niech pan prezes odpali sobie np football managera i
      poprzegląda składy wszystkich niemieckich drużyn, a gdy zobaczy polskie
      nazwisko, niechże, qrwa, zadzwoni gdzie trzeba i zaproponuje gre w naszej
      reprezentacji :( :( :( co za kraj... co za ludzie...
    • Gość: Benfica Kłamie, perfidnie kłamie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:11
      Jakiś niekonsekwentny ten Peter. Najpierw twierdzi, ze wolałby grac dla Polski,
      ale na trzeźwa sugestię, ze jeszcze nic straconego, bo nie grał w kadrze
      seniorów odpowiada - droga zamknięta. Skoro tak mu zależy, to dlaczego
      definitywnie wyklucza grę dla Polski. Sam udziela odpowiedzi - 16 lat w
      Niemczech zrobiło swoje, to jest jego kraj. Ja go nie potępiam ani nie oceniam,
      ale po co wygadywać głupoty i kreować się na biedną ofiarę krótkowzroczności
      polskiego selekcjonera? Zresztą Klose też miał być gwiazdą światowego formatu i
      co z tego wyszło? Żal na niego patrzeć. Brożek rządzi. Niemcy to mistrzowie w
      kreowaniu własnych "talentów" na wielkie gwiazdy. Jesli za rok nie pomogą
      sędziowie, to z tymi Podolskimi czy Trochowskimi nawet nie wyjdą z grupy. A
      potem bedzie jeszcze gorzej, skoro Trochowski był jedynym, który potrafił
      żonglować piłką (sic!).
    • Gość: kaczynski "spieprzaj dziadu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:25
      Trochowski powiedzial ze do Polski sie nie przeprowadzi...nic nie mowil ze dla
      Polski grac nie bedzie!....a swoja droga to Listiekwicz to pajac.jezdzi po
      zagranicy w tych swoich pedalskich okularach i nic nie widzi. za to zrobil
      akcje nadawania polskiego paszportu johnsonowi z crystall palace...,podczas gdy
      frankowski musial zaladowac 100goli w polskiej lidze by trafic na dobre do
      repry.Listiewicz jest zalosny. Cytujac Kaczynskiego: "spieprzaj dziadu" :-)
      • Gość: Benfica przeczytaj uważnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:30
        żartujesz sobie? mowa jest wyraźnie o ewentualnej grze dla Polski, która w
        świetle nowych przepisów, jeszcze jest mozliwa. Nie dla Trochowskiego jednak...
        Gorący apel do Ciebie - czytaj uważnie zanim poprawisz. :)
        • a.adas Re: przeczytaj uważnie! 22.08.05, 10:33
          Hej, jest pewna różnica
          chłopak w reprezentacji Niemiec gra od 5 lat, od szesnastego roku życia. Ma
          teraz wszystkim powiedzieć: "pocałujcie mnie w dupę"? Dostałby powołanie do U-
          16 Polski i sytuacja byłaby kompletnie inna.
          Mam tylko nadzieję, że jak nie zagra do 2010 w reprezentacji Niemiec, to nie
          będzie próbował grać dla Polski
          • Gość: sikor Re: przeczytaj uważnie! IP: *.pliva.pl 22.08.05, 14:28
            spokojnie, może i nie bedzie grał w tej repie, ale niemiecki związek też go
            wydyma powołując na jedno spotkanie, bo anusz widelec zrobi sie z niego Zidane,
            a Zidane to był ogórek na początku...
          • adam81w Re: przeczytaj uważnie! 10.12.09, 00:35
            a.adas napisał:

> Hej, jest pewna różnica
            > chłopak w reprezentacji Niemiec gra od 5 lat, od szesnastego roku życia. Ma
            > teraz wszystkim powiedzieć: "pocałujcie mnie w dupę"? Dostałby powołanie do U-
            > 16 Polski i sytuacja byłaby kompletnie inna.
            > Mam tylko nadzieję, że jak nie zagra do 2010 w reprezentacji Niemiec, to nie
            > będzie próbował grać dla Polski

jakie "pocałujcie..."? Po prostu jeśli czujesz się Polakiem to grasz w kadrze
            Polski. I co z tego gdzie ile grał? To go jakoś obliguje do gry w reprze takiego
            kraju? Niby czemu? Gdyby się wtedy zdecydował grać dla nas to wg mnie byłoby dobrze.
    • Gość: marcelus_walles poprawiacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:36
      "Rzadko bywam w ojczyźnie, ale kiedy tu jestem, czuję się naprawdę świetnie.
      Fajnie jest słyszeć, że wokół wszyscy rozmawiają po polsku, tutaj wiem, skąd
      pochodzę. Na zmiany jest już jednak za późno. Od 16 lat mieszkam w Niemczech,
      przyzwyczaiłem się i tak już chyba zostanie - twierdził podczas pobytu w Gdyni."

czy mozesz mi powiedziec szerloku gdzie w tej wypowiedzi doszukales sie watku o
      grze dla reprezentacji jednej badz drugiej??? - to wtracenie ma jedynie aspekt
      kulturowy. nadinterpretujesz kolego tak jak byli towarzysze blednie pojmowali
      zgraje stonek na wydmach polskiego wybrzeza.

• Gość: zed Re: poprawiacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 01:17
        drogi marcellusie z jesienią średniowiecza w dupie: łatwiej było by ci
        zinterpretować powyższą wypowiedź Trochowskiego, gdybyś choć trochę interesował
        się całą sprawą, a nie polegał na wypocinach redaktorów z GW - Trochowski już
        dawno powiedział, że choć chciał grać dla Polski, to nie doczekał się powołania,
        wybrał więc reprezentację Niemiec, i że nawet gdyby była możliwość zmiany barw,
        to on z niej nie skorzysta, że teraz to już trudno. takich jego wypowiedzi było
        kilka, więc interpretacja twego adwersarza była prawidłowa.
      • Gość: Benfica Re: poprawiacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 02:28
        Gdybyś zacytował cały fragment watsonie, miałbyś wszelkie dane (poza intelektem
        oczywiście) ku temu, by zorientować się o co tak naprawdę chodziło
        Trochowskiemu:
        " W pierwszej reprezentacji Niemiec jeszcze nie zadebiutował, dlatego - zgodnie
        z nowymi przepisami FIFA - może jeszcze zagrać dla Polski. - Rzadko bywam w
        ojczyźnie, ale kiedy tu jestem, czuję się naprawdę świetnie. Fajnie jest
        słyszeć, że wokół wszyscy rozmawiają po polsku, tutaj wiem, skąd pochodzę. Na
        zmiany jest już jednak za późno".
        Pierwsze zdanie, kluczowe dla odczytania sensu wypowiedzi, jakimś dziwnym
        trafem Ci umknęło. Nie wierzę w przypadki, zwolennikiem spiskowej teorii
        dziejów w przeciwieństwie do ciebie też nie jestem, znajduję zatem jedną
        odpowiedź: głupota. Zwykła ludzka głupota, której konsekwencją jest wtórny
        analfabetyzm i niemożność zrozumienia krótkiej prasowej notatki. Osobista
        wycieczka też żałosna i niegodna repliki. Reasumując - Wilhemem z Baskerville
        nie zostaniesz, jeśli już mamy pozostawać przy literackich odniesieniach.
        • Gość: gosciu555 Re: poprawiacz IP: *.WEH.andrew.cmu.edu 22.08.05, 03:15
          kadra powinna go wziasc na testy i przynajmniej zobaczyc czy warto sie o niego
          starac czy jak
          • Gość: Marcin79 Po co na testy? IP: *.schindler.com 22.08.05, 08:48
            Na testy można wziąć Rafała Murawskiego z Amiki Wronki, temu Trochowskiemu
            należałoby pokazać, że jest potrzebny i go po prostu powołać. Jak już
            zadebiutuje w reprezentacji Polski, będzie skreślony dla Niemiec i wtedy można
            sobie go testować. Na razie trzeba działać szybko, jeśli komuś zależy.
    • Gość: kibic_reprezentacj MOZE NIE JEST JESZCZE ZA POZNO!!!!!! IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 22.08.05, 13:11
      PZPN, trenerze Pawle Janasie, działacze.... może nie jest jeszcze za późno,
      żeby ściągnąć tego piłkarza do reprezentacji Polski!!!!! Niech ktoś szybko coś
      zrobi!!!!!!!!!!!!
    • Gość: lolo Matka Trochowskiego prosila ROK TEMU i co... IP: 199.198.220.* 22.08.05, 16:48
      Do dzis PZPN ma to w dupie i nie ma czasu bo musi rozplanowac "drukarnie" na
      nastepny sezon. A zrobilo sie trudniej...
    • Gość: zgrzyt Listek ty nieużytku, ty zdrętwiały ......, ty nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 17:12
      Listek ty nieużytku, ty zdrętwiały ......, ty nic nie umiesz i wszystko zwalisz
    • Gość: Korenio To naprawde swietny pilkarz IP: *.pool8290.interbusiness.it 28.08.05, 15:40
      Szkoda !!!!!!!!
      Ale naprawde nie jest za pozno !!!!!!!!!
      Stracilismy Podolskiego i wielu innych chlopakow ktorych serce bije dla Polski
      ratujmy TROCHOWSKIEGO on chc4e grac dla Polski ale o to trzeba sie
      postarac !!!!!!!!! Mieszkalem w Monachium i wiem co mowie !!!!! Niie marnujmy
      tego chlopaka my nie mamy rozgrywajacych tej klasy co On !!!!!!!
    • martincool Re: Piotr Trochowski - mówią o nim Zidane 28.08.05, 15:53
      My narzekamy że od czasów Deyny nie było w Polsce rozgrywającego światowej
      klasy a Niemcy zawsze mają do nich niesamowite szczęście.
      Najpierw czołowymy pilkarzami na tej pozycji byli Overath i Netzer, potem Bernd
      Schuster i Matthaeus, później Haessler, Moeller i Effenberg. Teraz mają
      Ballacka i wcale nie muszą się martwić co będzie dalej bo już na horyzoncie
      jest kolejna wielką "10" czyli Trochowski. Polskiego pochodzenia czy nie ale
      faktem jest że to niemiecką a nie polską ekipę poprowadzi do sukcesów...
      • Gość: ronaldo96 Re: Piotr Trochowski - mówią o nim Zidane IP: *.76.classcom.pl 17.05.09, 17:43
        bo przekreslamy najwieksze talenty ktore moglibysmy miec w druzynie ale i tak
        dobrze ze graja w innych reprezentacjach bo jakby graliw polskiej to nikt by
        nie bral ich na powaznie np taki Smolarek ciagle chca go kulby a jak orzejdzie
        do ktoregos to siedzi na lawce wiec dobrze ze graja w innych
    • Gość: lysys Re: Piotr Trochowski - mówią o nim Zidane IP: *.adsl.alicedsl.de 23.09.08, 22:32
      znam starego Trochowskiego wiecie kim jest?zulem..stary cygan :/ dobrze ze mlody
      sie wybil bo takiego ojca miec to dziekuje caly czas tylko chleje...
    • Gość: piotrek Zobacz to IP: 82.160.157.* 28.09.08, 20:20
      ksjgodzinowice.pl.tl/ Zapraszam!!!!
    • Gość: Rich Kolejne smutne klimaty IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.09, 23:37
      Niech im się dobrze wiedzie. Poza tym jednak nikt mi nie powie, że jest
      usprawiedliwienie, ehh bo nie zadzwonili z PZPNu. I co z tego ? Obraniak sam
      sie pchał do reprezentacji. I tyle w temacie. wszyscy wielcy polski ale z
      daleka. Chcą być niemcami niech se będa, ale niech nie zamulają i nie
      wciskają kitu o swojej polskości
      • adam81w Re: Kolejne smutne klimaty 10.12.09, 00:28
        Dokładnie Rich. Obraniak jakoś mógł. Ponad rok się starał o nasze obywatelstwo.
        A taki Trochowski to widać jak chciał.
    • adam81w Co to w ogóle za głupie myślenie? Bliżej dalej? 10.12.09, 00:26
      Jak jesteś Polakiem i czujesz się Polakiem to grasz dla polskiej
      reprezentacji. Czujesz się Niemcem to grasz dla niemieckiej. I nie robisz
      sobie jaj z reprezentacji narodowej grając tam gdzie cię akurat chcą. Nie
      słuchasz podszeptu menedżerów czy kogo tam. Czekasz. Trudno nie chcą cię na
      razie w reprze twojego narodu to nie grasz w innej. Jak w ogóle można o tym
      pomyśleć? Dla kibica to jest coś niepojętego.

"- Moje serce jest bliżej Polski, ale nikt się mną nie interesował, dlatego
      gram dla Niemców - mówi 21-letni Piotr Trochowski, piłkarz HSV Hamburg"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka