Dodaj do ulubionych

Bild: Lehmann numerem 1

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:22
No i tragedia dla Kahna. A to może i dobrze, w końcu tyle czasu Lehmann
czekał na numer 1.Niech sobie przypomnę , Kahn przyszedł do Bayernu chyba z
Karlshrue ok. 94 roku, Bayern od 12 sezonów, wicemistrz świata z Niemcami,
Puchar Mistrzów z Effenbergiem, ma już co wspominać, a Lehmann- Dortmund i
tytuły z Arsenalem.Osiołkowi w żłoby dano...
Obserwuj wątek
    • Gość: oburzony czytelnik Skandal !!!!! IP: 81.210.69.* 07.04.06, 15:23
      jedynym godnym tej pozycji jest Oliver Kahn !!!!

• Gość: jazz Re: Skandal !!!!! IP: *.pptp.stw-bonn.de 07.04.06, 15:42
        nie znasz sie, Kahn sie skonczyl.
        • Gość: wiebial lehmanna pokona tylko.. IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.06, 15:46
          nasz superrrrr Rasiak,teraz pokaze co potrafi, goooolllllll!!!!!!!!
        • Gość: b_lebowski Re: Skandal !!!!! IP: *.net.pl 07.04.06, 17:31
          Lehman jest momentami nieobliczalny, ale chyba jednak lepszy of Kahna. Może się
          jednak spalić pod presją na wielkiej imprezie,będzie chciał udowodnić,że nie od
          parady (sic!) jest nr 1 i w meczu otwarcia puści niezłego babola. Niemcy
          zremisuja z Kostaryką 1:1 i przeciwko Polakom będzie bronił Kahn. Szkoda, że na
          inaugurację to my nie gramy z Niemcami.
          • Gość: naf Re: Skandal !!!!! IP: *.m.pppool.de 07.04.06, 17:37
            > zremisuja z Kostaryką 1:1 i przeciwko Polakom będzie bronił Kahn. Szkoda, że na
            > inaugurację to my nie gramy z Niemcami.

ty napewno nie bedziesz gral
      • Gość: MUFIK Re: Skandal !!!!! IP: *.static.qsc.de 07.04.06, 18:09
        ... masz calkowita racje. Zobaczylismy to na ostatnich MS w finale. Kahn pokazal
        tam swoja klase...
      • Gość: Goalkeeper Re: Skandal !!!!! IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 10.04.06, 13:01
        chyba głupi jesteś Lehmann żądzi jest najlepszy!!!!!!!!!!!!!!!!! a ty fajansie
        założe sie że kahn dał ci dupy i dlatego uważasz ze powinien być nr 1
    • Gość: mikelet Bild: Lehmann numerem 1 IP: *.finasto.uni-bonn.de 07.04.06, 15:51
      Do artykulu nalezaloby dodac ze "Bild" nazywany jest rowniez "Der Luegner"
      (niem. klamca)
    • Gość: grzechura cos nie wydaje mi sie IP: *.hrz.uni-siegen.de 07.04.06, 16:00
      zeby jakikolwiek trener na ok 60 dni przed Mudnialem powiedzial Ty jestes nr 1
      a Ty 2. W ciagu tych 60 dni moze sie wiel zdarzyc i nie wieze zeby taka decyzja
      juz zapadla. Bild to tak jak u nas Fakt (ten sam wydawca) do do tego jeszcze GW
      to opisuje, wiec to juz napewno plotka
      • Gość: trener Re: cos nie wydaje mi sie IP: *.versanet.de 07.04.06, 17:09
        Informacja zostala potwierdzona,wszyskie kanaly TV w Niemczech
        to komentuja.
        • Gość: hehe Re: cos nie wydaje mi sie ze jestem na... IP: *.5.15.vie.surfer.at 07.04.06, 17:29
          ...forum mniejszosci polskiej w Niemczech...
          • Gość: trener Re: cos nie wydaje mi sie ze jestem na... IP: *.versanet.de 07.04.06, 17:53
            ...tobie sie tylko wydaje a ja jestem pewny ze nie znasz sie na
            pilce noznej ani na polityce buraku jeden.
            • Gość: maciek Re: cos nie wydaje mi sie ze jestem na... IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 21:07
              no i dobrze. Precz z Terminatorem!
            • Gość: --- ty sie trener na wszystkim znasz... IP: *.5.15.vie.surfer.at 07.04.06, 21:59
              ...wiec bierz sie do zmywaka
      • Gość: adriana Re: cos nie wydaje mi sie IP: *.net.autocom.pl 07.04.06, 21:33
        wielu trenerów już wybrało numer 1 (np.Anglicy znają swojego już od marca),
        nawet jak coś się stanie przez ten czas, który został do MŚ ,to przecież po to
        jest nr.2
    • Gość: M.Ellis No i zła wiadomość dla Polaków IP: 82.160.11.* 07.04.06, 17:59
      bardzo liczyłem na "babolca" Kahna i jakąś szansę dla naszych zawodników na
      wygranie
      • Gość: Luk Re: No i zła wiadomość dla Polaków IP: *.LOVELLS.COM / 213.61.29.* 07.04.06, 21:13
        Z Wlochami akurat bronil Lehmann. Ale to szczegol.
        W tej chwili to lepszy bramkarz. Gra wiecej w polu, lepiej wychodzi do pilek.
        Gra nogami podczas gdy Kahn niestety tylko wypi..ala pilke w trybuny.
    • Gość: Falkor Re: Bild: Lehmann numerem 1 IP: *.netcologne.de 07.04.06, 22:07
      Jesli to prawda to Klinsmann pokazal, ze ma jaja. Wybral wyzsza forme przed
      wielkim nazwiskiem. Ciekawe czy Janasa stac na taka decyzje?
      • Gość: boro Re: Bild: Lehmann numerem 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:42
        Pewnie nie, Janas wezmie Boruca, niestety.
    • Gość: bramkarz Re: Bild: Lehmann numerem 1 IP: *.t.pppool.de 07.04.06, 22:54
      - Jestem zaskoczony i rozczarowany. Skoncentruję się na zdobyciu z Bayernem
      mistrzostwa i pucharu Niemiec, a potem chyba skończę karierę - oświadczył Kahn
      na stronie internetowej Bayernu.
      Na stronie Bayernu nie ma ani slowa o konczeniu kariery Kahna.
      www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell/news/2006/07687.php?fcb_sid=f807e3d32a11fe32cfea7dd4f5acbb6f
    • Gość: peternow luksusowy problem IP: *.s44.loc / *.pools.arcor-ip.net 07.04.06, 23:27
      2 swietni bramkarze do wyboru, gdyby tak u nas eh
      • Gość: pjuk Kuszczak i Dudek podobna klasa IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 07.04.06, 23:51
        a za nimi po wyleczeniu kontuzji Bialkowski. Akurat na tej pozycji mamy
        najwiecej klasowych zawodnikow.
        • elfhelm tak, ale... 07.04.06, 23:59
          wciąż im daleko do JL czy OK...
    • elfhelm Kahn jest też mistrzem Europy z 1996 07.04.06, 23:58
      ale chyba w ogóle nie grał - pierwszym był Koepke (nie wiem, czy Kahn w ogóle
      zagrał w jakimś meczu).

W każdym razie JL jest obecnie w znacznie lepszej formie...
      • Gość: virenque Re: Kahn jest też mistrzem Europy z 1996 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.06, 13:55
        Eh wy historicy futbolu z bożej łaski...

Kahn przyszedł do Bayernu Monachium na sezon 1994/95 z Karlsruher SC zaraz potem
        jak z tym zespołem dotarł do półfinału PUEFA 1993/94 i wypromował się na rynku
        europejskim. Grał więc na Olimpiastadion poczynając od sezonu 1994/95 do chwili
        obecnej ( no teraz to gra Alianz Arena). W tym czasie zdobył PUEFA 1995/96 i PLM
        2000/01 a także szereg triumfów krajowych i pucharowych w Bundeslidze ( szkoda
        miejsca by wymieniać). W bramce Bayernu zastąpił Aumanna i teraz ponoć ma
        ustąpić miejsca Rensingowi.
        W reprezentacji na turniejach finałowych ME i MŚ grał od 1994 roku.
        Był w kadrze na MŚ94 jako trzeci bramkarz ( dubler Illgnera i Koepke)bez gry
        w kadrze na ME96 jako drugi bramkarz ( dubler Koepke przed Reckiem) bez gry
        w kadrze na MŚ98 jako drugi bramkarz ( wciąż dubler Koepke przed Lehmannem) bez gry
        po tym turnieju Koepke skończył karierę reprezentacyjną i nr 1 do dzisiaj to Kahn
        w kadrze na ME200 pierwszy bramkarz ( przed Lehmannem i Buttem) trzy gry
        w kadrze na MŚ202 pierwszy bramkarz ( znowóż przed Lehmannem i Buttem) siedem
        gier i wicemistrzostwo świata
        w kadrze na ME204 pierwszy bramkarz ( przed ponownie Lehmannem i Hildebrandem)
        trzy gry.

Jak widać Lehmann wysiedział się na turniejach już na ławce patrząc na Kahna i
        słusznie nastał jego czas, tym bardziej iż prezentuje obecnie zdecydowanie
        równiejszą i lepszą formę od Bawarczyka, wciąż grając w Lidze Mistrzów. A pewnie
        Kahn nie pojedzie wogóle na MŚ bo się obrazi i skończy karierę ( conajmniej
        reprezentacyjną). Nawet wielcy muszą wiedzieć kiedy trzeba odejść i w jakim stylu.

Co do Lehmanna. Jakoś wszystkim uciekło kto był bramkarzem Schalke 04
        Gelsenkirchen w sezonie 1996/1997 gdy klub ten zdobywał PUEFA karnymi w finale z
        Interem. Lehmann bronił w Schalke do sezonu 1998/99 kiedy przeszedł do AC MIlan
        gdzie po nieudanym dla siebie sezonie ( mimo mistrzostwa Włoch dla rossonerich-
        bronił głównie Abbiati) wrócił do Niemiec do Borussi Dortmund.
        Tam grał w okresie 1999/2000 do 2002/03 zdobywając Mistrzostwo Niemiec 2001/02 i
        finał PUEFA z Feyenoordem w tym samym sezonie.
        W Arsenalu Londyn jest od sezonu 2003/04- w tym samym sezonie mistrzostwo Anglii
        i ćwierćfinał PLM.

Jak widać jest to również bardzo doświadczony bramkarz aczkolwiek nie tak
        rozreklamowany jak Kahn i cały ten Bayern Monachium.

I jeszcze na koniec aby się wypowiadać o historii futbolu trzeba trochę wiedzieć
        i poczytać czego ewentualnym adwersarzom życzę.
    • Gość: jagoda Re: Bild: Lehmann numerem 1 IP: 82.160.130.* 04.08.06, 16:19
      po prostu uwielbiam Lehmanna. spontanicznosc, zywilowosc, klasa, takt. tak ujme
      to jaki jest ten wspanialy sportowiec, mimo ze ma 37 lat jest bardziej
      wysportowany niz te wszystkie cwane mlodzieniaszki, dla ktorych bardziej licza
      sie skandale i gwiazdowanie niz zawodowe sukcesy. lehmann jest po prostu
      najlepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka