Gość: Cyfra Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.w.pppool.de 12.07.06, 22:24 Gość portalu: tul napisał(a): > Zidane - straciles teraz moj szacunek. Idziesz do tv tlumaczyc sie i poplakac. > Lepiej te sprawe zostawic na zawsze nie rozwiazana. To juz niczego nie zmieni. Twoj szacunek buraku to Zidane ma w dupie...i nie tylko on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus123 Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:25 jesteś inteligenty inaczej. Wczuj się w sytuację Zi Zu! To 100% facet. Zidane jestem z tobą! A durny makaroniarz zasłużył na dozywotnią dyskwalifikację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs "Materac" lepiej nie pokazuj sie... IP: *.m.pppool.de 12.07.06, 22:25 na europejskich boiskach. twoja kariera jest skonczona !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAcel Re: "Materac" lepiej nie pokazuj sie... IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 13.07.06, 11:26 tak, tak, Polkowice są przeciw :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja zTobą z Zizou!! Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: 82.139.52.* 12.07.06, 22:30 Zizou jestem z Tobą i jestem dumny za to co zrobiłeś!!! Jest coś ważniejszego niż piłka nożna! To BóG, HONOR I OJCZYZNA (czyli Matka, Siostra, Rodzina). Żałuję tylko, że nie wdeptałeś tego robaka w ziemię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.06, 22:38 No tak kolejny fanatyk chama Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Zidane przemówi o 19.40 12.07.06, 22:46 >BóG, HONOR I OJCZYZNA Jak jestem za zizou ogolnie, to akurat ten jego bog to by ci ten durny leb maczeta obcial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.slupsk.pl 12.07.06, 22:30 mecze z makaronami zawsze sie tak konczą .makarony swoja kiepska piłka prowokują wyzwiskami,itp.piepszone mami synki,ciągle całe zycie przy mamusi...zizu poprostu zachowałsię po męsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:32 rozumiem go ale mógłto załatwić po meczutz mogli dać sobie po razie jak to faceci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:33 a dla mnie zidus jestes meski, szkoda ze mojemu facetowi daleko do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:43 Mientki ten Zidane, dał się sprowokować jak dzieciak. Logika Gołoty. Jak by był z niego twardziel to by zacisnął zęby i skopał dupę Materazzi'emu po meczu. Gwiazdorstwo położyło mu się na mózg. Na boisku liczy się drużyna, a nie mamusia i siostrzyczka. Cienas ... To teraz Kaczyński powinien z bańki zasadzić niemieckim pismakom bo obrazili mu mamusię ... To są faceci? Cieniasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.07.06, 22:38 Jakby ktoś powiedział o moich najbliższych to co powiedział Materazzi to nie tylko dostałby z 'byka' ale jeszcze bym go skopał!!!!!!!!To Materazzi powinien być ukarany! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista A mógł zabić 12.07.06, 22:46 Przecież dla sumiennego wyznawcy Islamu rodzina to rzecz święta. Powinien więc Zidane Materazziego na miejscu zastrzelić, albo przynajmniej pchnąć nożem. A tu tylko tryknął jak koziołki z Poznania. FIFA powinna to wręcz nagrodzić nagrodą fair play, Zidane okazał sie wspaniałomyślny. Drogi Zizu - jeśli jesteś praktykującym Muzułmanem i nie akceptujesz brutalnych reguł gry wymyślonej w EUROPIE, to przecież kto ci każe tutaj grać? Mogłeś przecież sobie pograć w piłkę w Katarze czy Arabii Saudyjskiej. Tam takich sztuczek w stylu Materazziego się nie stosuje, a jeśli już to winowajcy obcina się - do wyboru - język, ręce lub genitalia (jak chciał szanowna Matka Zizu). Przy okazji - zmuszał ktoś Twoich rodziców, by osiedlać się w tej zgniłej moralnie Francji? Mam nadzieję, że nie wciskasz kitu i faktycznie się przeniesiesz do Algierii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnn Re: A mógł zabić IP: 194.146.251.* 12.07.06, 22:48 Cienki bolek z tego hhmmmyy co on teraz bedzie "słaby psychicznie", jednym slowem do PSYCHOLOGA i koniec kariery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olympique Lyonnais Podpisujcie petycje zmiany w PZPN, juz 2700 osob IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 12.07.06, 22:49 Petycja online do ministra sportu o natychmiastowe zmiany w PZPN i polskiej pilce. Jesli zgadzasz sie z trescia, podpisz i – BARDZO WAZNE – rozeslij znajomym email z informacja (gotowy tekst ponizej). www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html Jesli sie wszyscy zmobilizujemy mozemy zebrac 10,000 a moze i 100,000 podpisow. Powiedzmy bardzo glosno, co myslimy. W koncu PZPN pracuje dla NAS, kibicow! Skopiujcie tekst ponizej i rozeslijcie emailem do wszystkich znajomych! +++++++++++++++++++++++++++++ PETYCJA O NATYCHMIASTOWE ZMIANY W PZPN – JUZ PONAD 2500 SYGNATARIUSZY PRZECZYTAJ – JESLI ZGADZASZ SIĘ Z OPINIĄ PODPISZ PETYCJĘ ONLINE, SKOPIUJ TEN EMAIL I PRZEŚLIJ DALEJ Polska zasługuje na dobry futbol, Polskę stać na dobry futbol! Jesteś sfrustowany(a) po występie polskiej reprezentacji na Mundialu? Masz dość ciągłych porażek naszych zespołów - na Mistrzostwach Świata, w eliminacjach Mistrzostw Europy, w europejskich pucharach? Rolą piłkarzy jest gra dla nas, kibiców. Rolą PZPN jest wsparcie rozwoju polskiej piłki dla nas, kibiców. Polska piłka upada od lat, PZPN nie zrobił nic by temu zapobiec. Koniec z frustracją. Czas na działanie, czas głośno powiedzieć, co myślimy. Prezes PZPN Michał Listkiewicz musi odejść, a przede wszystkim całe PZPN musi przejść głębokie zmiany. Podpisz petycję online do Ministra Sportu o natychmiastowe zmiany w PZPN: www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html Po zebraniu odpowiedniej liczby podpisów zostanie ona przekazana ministrowi. +++++++++++++++++++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: A mógł zabić IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 12.07.06, 23:02 flamengista napisał: > Przecież dla sumiennego wyznawcy Islamu rodzina to rzecz święta...... > Drogi Zizu - jeśli jesteś praktykującym Muzułmanem i nie akceptujesz > brutalnych reguł gry wymyślonej w EUROPIE, to przecież kto ci każe tutaj > grać? ...... Mnie wydaje się że jesteś żałosny w swoich wypocinach! Chcesz pokazać że należysz do grona bardzo licznych, europejskich, katolickich sympatyków i fanów kulturalnej piłki kopanej.Takich którzy uwielbiają oglądać chwile kiedy jeden drugiego kopie po piszczelach, wali w skroń tak że przeciwnik nie może "złapać błędnika", depcze po kroczu i skacze po lężacym piłkarzu,itp. itd. czyli eliminuje fizycznie z gry! Lecz wszystko jest o'key bo w pobliżu jest okrągła piłka. Lecz naraz stałeś się świadkiem zadanej kontuzji/urazu psychicznego. Ciosu lub kopnięcia nie było widać a ten sponiewierany jest "bandytą"! To przerosło Ciebie i dlatego jesteś żałosny! Bo to są obecne sposoby na pozbycie się przeciwnika z gry. Nic nie widać i nic nie słychać! Futbol schodzi coraz bardziej na manowce wielkiego sportu ! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista czy ja kogoś obrażam? 12.07.06, 23:16 Przecież nic złego nie napisałem;) Muzułmanina czy Islam piszę z szacunku dużą literą... Też mi się nie podoba, że futbol staje sie coraz bardziej brutalny. Problem w tym, że Zidanowi nikt nie kazał wychodzić na boisko w Berlinie. Zaakceptował reguły tej gry, podobnie jak jego rodzice powinni byli - przyjeżdżając do gościnnej Francji - zaakceptować podstawowe wartości przestrzegane przez francuskie społeczeństwo. Tymczasem Zidane w chamski - jeszcze bardziej od prymitywnego Materazziego - sposób, pokazał że taka gra mu się nie podoba. Świetnie, jego prawo. Tylko czemu w to wchodził? Nikt mu przecież nie kazał. Skoro na europejskich boiskach piłkarze notorycznie się prowokują nawzajem, Zizu mógł kopać piłkę w rodzinnej Algierii, prawda? Cóż, ale tam nie dostałby tyle co w Juve czy Realu... Podobnie rodzice Zizu - szczególnie urocza seniorka rodu Zidane'a - mają wyraźny kłopot z zaakceptowaniem europejksich wartości. Szanowna Pani Zidane, może w Algierii mają niektórzy w zwyczaju pozbawiać genitaliów tych ludzi, którzy ich obrazili. Ale mieszka Pani teraz w cywilizowanym kraju, więc może pora zejśc z drzewa? A jeśli nie - to co Panią tutaj trzyma? Proszę wracać do siebie i kastrować do woli, jeśli takie panują zwyczaje wśród Berberów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: czy ja kogoś obrażam? IP: *.acn.waw.pl 12.07.06, 23:24 flamengista napisał: Podobnie rodzice Zizu - szczególnie urocza seniorka rodu Zidane'a - mają wyraźny kłopot z zaakceptowaniem europejksich wartości. Jeżeli uważasz, ze obrażanie mamy i siostry to europejskie wartości, i jeżeli uważasz, ze prowokowanie i chamstwo to "reguły tej gry" to jesteś takim samym małym człowieczkiem, jak materac. I przestań kreować się na Europejczyka, bo słoma ci z butów wystaje. Śmieszny jesteś w tych swoich wynurzeniach o europejskiej kulturze i wartościach, jak i nic nie wiezsz o "gościnnej Francji", której 61% spoleczeństwa wybaczyło Zidane'owi i powiedzialo, ze postąpił słusznie, mimo, że prawidłową konsekwencją była czerwona kartka. Pomyśl, tak rzetelnie, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista nie przekręcaj wypowiedzi 12.07.06, 23:31 Obrażanie czyjeś matki jest chamstwem pod każdą szerokością geograficzną - u Europejczyków, Zulusów, Maorysów czy Eskimosów. Chodzi o REAKCJĘ na to chamstwo. Kulturalny człowiek nie "wali z byka". Kulturalny człowiek nie domaga sie za pośrednictwem mediów, by inemu człowiekowi obcinano genitalia. Sondaż, o którym piszesz został zrobiony bezpośrednio po Finale. Bardzo jestem ciekaw wyników podobnego sondażu teraz, a w szczególności "życzliwej" reakcji społeczeństwa na interesujacą wypowiedź madame Zidane. Zwracam ponownie uwagę - ja nikogo nie obrażam, choć po raz wtóry ktoś mnie tu wyzywa. Na forum oczywiście nie da się sprzedać "byka", ale i tak można postąpić w sposób cywilizowany. To znaczy olać kogoś, kto cię obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: nie przekręcaj wypowiedzi IP: *.acn.waw.pl 12.07.06, 23:54 flamengista, niczego nie przekręcam, przecież cytowałem. A teraz kolejne cytaty: "Tymczasem Zidane w chamski - jeszcze bardziej od prymitywnego Materazziego - sposób, pokazał że taka gra mu się nie podoba. Świetnie, jego prawo. Tylko czemu w to wchodził? Nikt mu przecież nie kazał. Skoro na europejskich boiskach piłkarze notorycznie się prowokują nawzajem, Zizu mógł kopać piłkę w rodzinnej Algierii, prawda?" Żenująca wypowiedź - to, zę tak się gra, nie jest do ku*wy nędzy regułą, tym bardziej europejską zasadą tej gry - zrozum to - tylko jakąs dewiacją, wynaturzeniem, z którym trzeba stanowczo i zdecydowanie walczyć, a czego ani FIFA, ani UEFA nie robią. I normalni ludzie tego NIE AKCEPTUJĄ. Na tej zasadzie, jak kiedyś dostaniesz w mordę od polskich żuli na przystanku, mogę powiedzieć, ze takie są reguły polskich ulic i nikt nie kazał ci po nich łazić. "> Sondaż, o którym piszesz został zrobiony bezpośrednio po Finale. Bardzo jestem > ciekaw wyników podobnego sondażu teraz, a w szczególności "życzliwej" reakcji > społeczeństwa na interesujacą wypowiedź madame Zidane." Będzie identyczny, bo francuskie spoleczeństwo, jeżeli zdajesz sobie z tego sprawę, kieruje się zasadami Liberte, Egalite, Fraternite i jakiekolwiek rasistowskie wątki (oprócz wyjątków podzielających idee Le Pena) są tępione. Tak samo są tępione takie wypowiedzi, jak twoje, przypominające o pochodzeniu i odsyłające ludzi np. do Algierii. Jak wiesz (albo i nie), we Francji nie używa się pojęcia "obywatel Francji" tylko "Francuz", do wszystkich, także tych pochodzących z byłych kolonii. Za taki tekst odsylający Zizou do Algierii wypowiedziany na ulicy we Francji dostał byś po ryju, całkiem prawdopodobne że od rodowitego Francuza, ktory wie dużo więcej o gościnnej Francji i wartościach francuskiego społeczeństwa. "Ale mieszka Pani teraz w cywilizowanym kraju, więc może pora zejśc z drzewa? A jeśli nie - to co Panią tutaj trzyma? Proszę wracać do siebie i kastrować do woli, jeśli takie panują zwyczaje wśród Berberów..." Typowy przykład prymitywnej ksenofobii, głupiego rasizmu ("zejść z dzewa"...)nietolerancji i niezrozumienia ludzkich uczuć, cechujący ludzi, którzy za wszelką cenę chcą być bardziej "europejscy" i dać wyraz temy, jak bardzo są "cywilizowani". Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Już lepiej 13.07.06, 00:11 Przynajmniej jest polemika zamiast garści inwektyw (choć i te ciąlge sie pojawiają. Zastanawiam się, czy nie umiesz inaczej rozmawiać?). Ale do meritum: "Żenująca wypowiedź - to, zę tak się gra, nie jest do ku*wy nędzy regułą, tym bardziej europejską zasadą tej gry - zrozum to - tylko jakąs dewiacją, wynaturzeniem, z którym trzeba stanowczo i zdecydowanie walczyć, a czego ani FIFA, ani UEFA nie robią. I normalni ludzie tego NIE AKCEPTUJĄ". Świetnie, ja też nie jestem tym zachwycony. Ale: - Zidane i jego koledzy z reprezentacji sami zaczepek nie unikali w stosunku do Włochów i innych zespołów; - jest 1000 lepszych sposobów na walkę z dewiacją i wynaturzeniem, niż walnięcie prowokatora z byka. To był akurat najgorszy z możliwych. "Na tej zasadzie, jak kiedyś dostaniesz w mordę od polskich żuli na przystanku, mogę powiedzieć, ze takie są reguły polskich ulic i nikt nie kazał ci po nich łazić" Zły przykład, bo po ulicach chodzą normalni ludzie, nie mają innego wyjscia bo np. tą trasą idą do pracy - i powinni mieć spokój. Po futbolowych boiskach biegają profesjonaliści, w swój zawód mają wpisani takie "przyjemności". I są za to odpowiednio wynagradzani. "Będzie identyczny, bo francuskie spoleczeństwo, jeżeli zdajesz sobie z tego sprawę, kieruje się zasadami Liberte, Egalite, Fraternite i jakiekolwiek rasistowskie wątki (oprócz wyjątków podzielających idee Le Pena) są tępione". Świetnie, ale czy matka Zidane jest rasistką? raczej kompletną idiotką, a jej wypowiedź powinna zostać przez normalnego człowieka potępiona. "Tak samo są tępione takie wypowiedzi, jak twoje, przypominające o pochodzeniu i odsyłające ludzi np. do Algierii. Jak wiesz (albo i nie), we Francji nie używa się pojęci a "obywatel Francji" tylko "Francuz", do wszystkich, także tych pochodzących z byłych kolonii. Za taki tekst odsylający Zizou do Algierii wypowiedziany na ulicy we Francji dostał byś po ryju, całkiem prawdopodobne że od rodowitego Francuza, ktory wie dużo więcej o gościnnej Francji i wartościach francuskiego społeczeństwa". Ja tylko napisałem, że Francuzom, którym NIE PODOBA się we Francji i NIE AKCEPTUJĄ wartości europejskich - a więc owego Liberte, Egalite, Fraternite, oznaczającego że ich córki mogą nosić spódniczki mini, sypiać z chłopakami przed ślubem a nawet z sypiać z innymi dziewczynami, a do tego przejść np. na buddyzm, jeśli tylko mają na to ochotę - tym Francuzom przecież nikt, absolutnie nikt nie broni wrócić tam, skąd przyjechali. "Typowy przykład prymitywnej ksenofobii, głupiego rasizmu ("zejść z dzewa"...)nietolerancji i niezrozumienia ludzkich uczuć, cechujący ludzi, którzy za wszelką cenę chcą być bardziej "europejscy" i dać wyraz temy, jak bardzo są "cywilizow ani". Żenujące." Żenujące jest tolerowanie chamstwa i fanatyzmu innych w imię politycznej poprawności. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Zidane zachował się po chamsku. Jego matka również. Pokazali równocześnie, że mimo długoletniego pobytu w Europie zupełnie nie rozumieją, co oznacza być Europejczykiem i wyznawać europejskie wartości. Po prostu publiczne namawianie do kastracji nie leży w tradycji europejskiego savoir-vivru. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Już lepiej IP: *.acn.waw.pl 13.07.06, 00:34 rzynajmniej jest polemika zamiast garści inwektyw (choć i te ciąlge sie > pojawiają. Zastanawiam się, czy nie umiesz inaczej rozmawiać?) Z rasistami, takimi jak ty, nie. > - jest 1000 lepszych sposobów na walkę z dewiacją i wynaturzeniem, niż walnięci > e > prowokatora z byka. To był akurat najgorszy z możliwych. Pewnie tak, tylko nikt tego nie robi, dlatego też hasło "kick racism out of football" musi być, niestety, egzekwowane przez zawodników. I to jest tragedia. > Zły przykład, bo po ulicach chodzą normalni ludzie, nie mają innego wyjscia bo > np. tą trasą idą do pracy - i powinni mieć spokój. Po futbolowych boiskach > biegają profesjonaliści, w swój zawód mają wpisani takie "przyjemności". I są > z a to odpowiednio wynagradzani. A na boisku nie biegają normalni ludzie? Nie mają zapisane w kontraktach: "akceptuję fakt, iż częścia piłki nożnej jest wysłuchiwanie obelg od innych pilkarzy. to jest jedna z zasad tej gry", wiec n9ie mają "w swój zawód mają wpisani takie "przyjemności"". To też są normalni ludzie i nie mają innego wyjścia, bo w pewnym sensie "tą trasą chodzą do pracy" "> Świetnie, ale czy matka Zidane jest rasistką? raczej kompletną idiotką, a jej > wypowiedź powinna zostać przez normalnego człowieka potępiona." To w ogóle czytanie bez zrozumienia - rasistą jest materazzi, a reakcją na rasizm słowa matki Zizou, które, biorąc pod uwagę zasady i specyfikę francuskiego społeczeństwa, przyjmą ze zrozumieniem. "> Liberte, Egalite, Fraternite, oznaczającego że ich córki mogą nosić spódniczki mini, sypiać z chłopakami przed > ślubem a nawet z sypiać z innymi dziewczynami, a do tego przejść np. na buddyzm jeśli tylko mają na to ochotę - tym Francuzom przecież nikt, absolutnie nikt nie broni wrócić tam, skąd przyjechali." Totalny brak zrozumienia tematu. Trzy zasady Wielkiej Rewolucji Francuskiej nie dotyczą wychowywania dzieci wewnątrz rodziny, ale stosunków społecznych i życia we wspólnocie, tolerancji i poszanowania praw drugiego człowieka. Tolerancja odnosi się też do odmiennych poglądów, zwyczajów religijnych itd, ale widać z twoich wypowiedzi, że nie wiesz, co to znaczy, bo dla ciebie jest tylko jedna mozliwość - jakieś wynaturzone i bliżej nieokreślone "wartości europejskie". Zakrawa to na faszyzm, więc się zastanów i uważaj. "> Pokazali równocześnie, że mimo długoletniego pobytu w Europie > zupełnie nie rozumieją, co oznacza być Europejczykiem i wyznawać europejskie > wartości." Ty tez nie rozumiesz. Nie wiesz, co to tolerancja, odmienność, wielokulturowość, multireligijne społeczeństwo - symbole dzisiejszej Europy. Jesteś rasistą i ksenofobem, na dodatek z lekka faszyzującym. Prezentujesz europejskość w wydaniu Le Pena, LPRu i Oriany Fallaci. Nie odpiszę na żadnego twojego posta, bo szkoda mojego czasu, a jutro o 8:00 mam być w kancelarii i poprowadzić sprawę. Przeciwnikiem w sprawie jest z pochodzenia Hindus, wyjątkowo nieprzyjemny typ, jednak nie śmiem odesłać go do Pendżabu, tym bardziej obrazić jego matki, bo mimo, że to prawnik i wykształcony gość, wypatroszyłby mnie na miejscu. Zresztą w odwrotnej sytuacji zrobiłbym to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista wyszło szydło z worka;) 13.07.06, 12:24 Przez całą naszą dyskusję nikogo nie obrażam. Ty obrażasz mnie nagminnie, zarzucając mi rasizm, ksenofobię, faszyzm. Już to świadczy o pewnym poziomie oponenta, posługującego się wytartymi schematami i stereotypami. Obawiam się, że jesteś fanatykiem tzw. politycznej poprawności. Po prostu nie wolno nikomu powiedzieć, że Zidane-Muzułmanin postąpił źle, a jego Matka zachowuje sie skandalicznie. To jest rasizm? Nie, to jest stwierdzenie faktu. Ale właśnie an tym polega pułapka politycznej poprawności. Podstawy są szlachetne, ale wynaturzenie ich - jak w tym przypadku - narusza podstawy demokracji. Po prostu jednym (Muzułmanom) wolno więcej niż innym. I mam to bezkrytycznie zaakceptować? Najgorsze w politycznej poprawności jest to, co prezentujesz. Nie ma w niej miejsca na dyskusję. Jest tylko jedna droga - całkowita akceptacja, zupełnie bezkrytyczna innych, nawet jeśli niszczą oni naszą kulturę i ład społeczny. Zidane zachował się głupio. Jeśli jest prawdą co powiedział (a mam pewne wątpliwości - bo gdyby miał czyste sumienie, od razu by wszystko opowiedział, a nie dwa dni konsultował sie z adwokatem!) - to powinien od razu wnieść sprawę do FIFA. A nie taranować Włocha. Tym samym z ofiary (?) zamienił się w bandytę. Natomiast jeszcze gorzej zachowują się ludzie, którzy próbują go na wszelkie sposoby usprawiedliwić. Przecież to wielki Zidane, idol młodzieży, mistrz świata, mistrz Europy, tryumfator Ligi Mistrzów, jedna z największych gwiazd w historii futbolu. Zawodnik doświadczony, kapitan Francuzów. Można od takiego człowieka trochę więcej wymagać - tak jeszcze można tłumaczyć zachowanie nieokrzesanego młokosa, a nie dorosłego człowieka. Wszyscy akceptują bez zastrzeżeń tłumaczenia Zidane'a, podczas gdy tak naprawdę racje są pół na pół. Nie ma świadków. Zidane też może kłamać, kręcić. Ma wiele do stracenia. Mimo, że niby kończy karierę piłkarską, ma wiele kontraktów reklamowych i całą ta sprawa wpływa fatalnie na jego wizerunek. To nie szczery chłopak, który przyznał się do głupiego czynu. To wyrachowany zawodowiec, który przez dwa dni debatował ze specami od wizerunku i adwokatem, jak sprawę przedstawić w mediach. Mylisz również całkowicie pojęcie tolerancji i wielokulturowości. Tolerancja oznacza akcpetację inności, ale z bardzo istotnym zastrzeżeniem - że i nasza inność będzie akceptowana. Słowem - dziewczyna pochodzenia algierskiego powinna we Francji mieć prawo decydować o swoim życiu. tego niestety większość algierskich muzułmanów zrozumieć nie chce. A ty udajesz, że nie widzisz problemu. Wielokulturowość z kolei oznacza, że przyjmujemy imigrantów akceptując ich inność, pod warunkiem że ci zaakceptują w zamian nasze najważniejsze wartości. Najwyraźniej nie wiesz, że we Francji nie ma polityki weilokulturowości, a jest polityka asymilacyjna. Każdy imigrant staje się Francuzem, w domu może robić co chce, ale nie może w pracy czy w szkole nachalnie demonstrować swojej odrębności religijnej. Chciałbym, żeby - jak piszesz - wielokulturowość była symbloem obecnej Europy. Ale obecnie polityka wielokulturowości jest w odwrocie. Obecnie symbolami Europy są niestety Madryt, Londyn, zamieszki we Francji, zabójstwo Van Gogha etc. Nie musisz ze mną dyskutować. Jesteś po prostu zamknięty na racje innych, a kto ma przeciwne zdanie, jest rasistą. Wygodne podejście, bo nie pozwalające na żadne dylematy moralne. Ale człowiek, którego nie nurtują wątpliwości, to człowiek ograniczony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanno Zdaje się że Zidane pochodzi z rodziny tzw Harkisó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:28 flamengista napisał: "zmuszał ktoś Twoich rodziców, by osiedlać się w tej zgniłej moralnie Francji?" Zdaje się że Zidane pochodzi z rodziny tzw Harkisów, czyli Algierczyków, którzy kolaborowali z Francuzami w trakcie wojny algierskiej. Rodzina Zidana i tak miała wielkie szczescie im się udalo dostać do Francji, bo wielu Harkisów w Algierii powieszono, a przedtem wykastrowano, albo jeszce gorzej. en.wikipedia.org/wiki/Harki Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista ale teraz jest inaczej 13.07.06, 12:26 Zidane jest uwielbiany w Algierii. Sam kraj całkiem nieźle się rozwija. Skoro tutaj mu źle, po co ma się męczyć? Jest demokracja, może się osiedlić gdzie mu sie żywnie podoba. Wieć moze faktycznie ta deklaracja o zamieszkaniu w Algierii ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przechodzień Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:51 Popracujcie trochę nad ortografią. Dyktanda... te rzeczy... A potem coś piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Zidane przemówi o 19.40 12.07.06, 22:55 "Dlaczego każe się tylko tego, (...)" karze KARZE do cholery od karać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brudny makaron Materazzi ty brudna wloska kur..o !! IP: *.nwrk.east.verizon.net 12.07.06, 22:55 Odpierdo... se od Krola Futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorkan zizou ty zasranya ku..ka cioto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:07 odpie..ć się od najlepszego piłkarza MŚ2006 materazziego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waterman50 Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.microchip.net.pl 12.07.06, 22:57 Słowo"KARZE" pochodzi od "kara",zatem powinno być pisane przez"RZ".Ten portal powinien zatrudniać choćby jednego fachowca od ortografii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mro Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: 80.50.253.* 12.07.06, 23:01 Ja uważam, że Zidane postąpił może nie rozważnie, ale wcale mu się nie dziwie. Uważam, że gdyby nie był sprowokowany nic takiego by nie zrobił. Wiele rzeczy można puścić mimo uszu, ale tematy zawierające obrażanie rodziny to daleko przekroczona granica. Nie powinno się Zidane'a za to jeszcze bardziej pojeżdżać, czy krytykować. On już swoją karę dostał, czerwień w finale i osłabienie drużyny w kluczowym momencie... W konsekwencji brak tytułu. Trzymałem kciuki za Włochów, ale uważam że to co zrobił Materazzi to było nie do przemilczenia, powinien za to beknąć. Odebranie medalu to najniższy wymiar kary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 12.07.06, 23:08 doskonaly komentarz mro! brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.17.14.vie.surfer.at 12.07.06, 23:14 podzielam twoje zdanie tylko w czesci, tzn jezeli chodzi o ukaranie materazziego. natomiast uwazam, ze odebranie medalu materazziemu nie jest mozliwe, bo to jest gra druzynowa i musialbys ukarac cala druzyne, a to by nie bylo sprawiedliwe w stosunku do pozostalych. uwazam, ze wysoka kara pieniezna, np. 100000 € albo i wiecej, byloby adekwatne, gdyz nie jest to bagatela i to bylby wyrazny sygnal dla reszty swiata, ze takie rzeczy nie beda tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: 213.199.198.* 13.07.06, 08:01 Drogie dzieci,panie i panowie interesujący się futbolem raz na 4 lata, zrozumcie, że prowokacja słowna w futbolu występuje od lat. Sędziowie i władze piłkarskie udają, że jej nie ma, ale niestety jest i zapewne będzie! Domaganie się kary dla Materaca jest przezabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Burak zizu :( IP: *.e-wro.net.pl 12.07.06, 23:04 Wyszedł z zizu burak i tyle , jak ktos grał kiedys w piłke lub cos innego jakis sport druzynowy wie ze prowokacje to normalna sprawa i tutaj mozne poznac normalnych ludzi ktorzy nie dadzą sie sprowokowac , zizu był autorytetem dla dzieciaków z całego swiata a teraz ???? co im powiesz wilki zizu .. bijcie z głowy bedziecie wielcy :( , zwykły burak jestes zizu normalny huligan z podparyskiej arabskiej dzielnicy zrywaj sie spowrotem do afryki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Burak zizu :( IP: *.17.14.vie.surfer.at 12.07.06, 23:09 koles, zidane zostal juz ukarany i to publicznie, wiec dzieci ktore to widzialy na pewno swoje wnioski z tego wydarzenia wyciagna. lepiej byloby jednak tym dzieciom wytlumaczyc dlaczego nie zostal ukarany ten ktory go do tego sprowokowal, gdzyz z tego wlasnie moga one wyciagnac mylne wnioski. jak wiesz kazdy medal ma dwie strony i rozsadny czlowiek przyglada sie obydwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Re: Burak zizu :( IP: *.e-wro.net.pl 12.07.06, 23:36 Dzieciaki nie oglądają dziennika i nie interesują sie sprostowaniami w TV :( za to oglądały napewno finał MS 2006 wiec tak naprawde utkwi im w głowie zizu bijący z głowki :( Odpowiedz Link Zgłoś
asia12310 Re: Burak zizu :( 12.07.06, 23:41 Gość portalu: Apasz napisał(a): > Wyszedł z zizu burak i tyle , jak ktos grał kiedys w piłke lub cos innego jakis > sport druzynowy wie ze prowokacje to normalna sprawa i tutaj mozne poznac > normalnych ludzi ktorzy nie dadzą sie sprowokowac , zizu był autorytetem dla > dzieciaków z całego swiata a teraz ???? co im powiesz wilki zizu .. bijcie z > głowy bedziecie wielcy :( , zwykły burak jestes zizu normalny huligan z > podparyskiej arabskiej dzielnicy zrywaj sie spowrotem do afryki ! Jezeli z Zizu wyszedl jak to okreslasz "burak" to z ciebie wyszedl .... Obawiam sie nawet pomyslec a co dopiero zacytowac publicznie. Domena Polakow NIESTETY! jest eliminacja wszystkich ktorzy czesto przez przypadek uwidaczniaja narodowa ceche naszego narodu czyli brak podstawowych zasad kultury osobistej czyli naprosciej mowiac chamstwo. Taktez sie stalo w przypadku pilkarza, czlowieka ktory z podanych nam przez niego przyczyn (prawdziwych badz nie) zachowal sie tak a nie inaczej. My zamiast w jakis wytlumaczalny sposob zwryfikowac zachowanie Zidana (bo przeciez jest on czlowiekiem)to wyzywamy go od chamow, burakow i wysylamy aby zyl w tej "swojej Algieri" wykazujac skrajny rasizm. Nie znam zadnego Algierczyka i chociazby ten fakt nie daje mi zadnego prawa dyskryminacji slownej tego panstwa czy tez przedstawicieli tego narodu. Wstydz sie czlowieku za swoje poglady, a jezeli Zidane dowie sie o porownaniu go do buraka to mysle ze wykarze daleko idace poczucie humoru i uzna to jako komplement, bo burak w moim przynajmniej mniemaniu nalezy do szlachetnych warzyw bulwiastych bogatych w wiele witamin i mineralow ktore maja gleboki wplyw na ksztaltowanie sie komorek mozgowych w rozwijajacych sie dopiero zalazkach - polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: 157.150.192.* 12.07.06, 23:06 Arabowie maja swira na punkcie krewnych. Przeciez krewnych obrazil nie jego, wiec o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Ludzie niepotrzebnie robią z tego aferę. IP: 80.51.236.* 12.07.06, 23:10 Ludzie! To jest męska gra, w której zdarzają sie takie "wpadki". Obrażał, to dostał i tyle. Drugi dostał czerwoną i już. Nie mówię, żeby gra polegała na faulowaniu, czy tez biciu, ale w piłce takie rzeczy się zdarzają. Jeden nie powinien obrażać, a drugi bić. Nie trzeba tu nikomu niczego przebaczać. Chociaż mecz był bardziej ciekawszy! I niech futbol będzie grą czystą, ale i z pojawiającymi sie od czasu do czasu hmm... niezwykłymi zdarzeniami.;) Pozdrawiam wszytskich fanów sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorr Materazzi to psychopata, ale Zidane nie powinien b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:13 Materazzi to psychopata, ale Zidane nie powinien był się zniżać do jego poziomu. Tłumaczenie było zupełnie zbedne, bo cokolwiek by powiedział taki półanalfabeta i rzeźnik jak Materac, Zidane nie powinien byl reagować tak jak zareagowal. Udowodnił w ten sposob że nie ma klasy i że w gruncie rzeczy tak bardzo się od Matarazziego nie różni. Mój szacunek dla Zidana wyparował całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Materazzi to psychopata, ale Zidane nie powin IP: *.17.14.vie.surfer.at 12.07.06, 23:19 latwo jest oceniac innych siedzac w wygodnym fotelu. jezeli grales w pilke kiedys w druzynie (regularne mecze) powinienes wiedziec, ze przezywa sie rozne nastroje, ktore moga byc spotegowane takimi czynnikami jak upal, wyczerpanie fizyczne, itd. i to wlasnie mialo miejsce w tym meczu. nikt nie popiera tego co on zrobil, ale definitywnie odmawiac mu jakiejkolwiek wartosci jest mocno przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaci Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.pools.arcor-ip.net 12.07.06, 23:15 a ja stracilam szacunek do wlochow. jezeli ktos swoje nieudacznictwo probuje ratowac takimi metodami - jest dla mnie ZEREM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: del piero Zidane to frajerro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:18 Materazzi cel osiągnoł, Zidane dał się podejść i osłabił zespół, życie jest pełne prowokacji i zasadzek. Francji udał się jeden mecz z Brazylią, ledwie wyszli z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Zidane to frajerro IP: *.17.14.vie.surfer.at 12.07.06, 23:27 widze, ze chyba tylko jeden mecz ogladales. wlosi sa znani z tego (udowodnili to niejednokrotnie) ze nie przebieraja w srodkach aby osiagnac sukces. zwlaszcza obroncy sa szkoleni w roznych metodach oslabiania przeciwnika. cos takiego jak duch sportowy jest tylko mrzonka w tej druzynie. wszystko co oni robia jest wyrachowane i metodyczne. czasem ma sie wrazenie, ze tam nie ma zadnego przypadku, ze wszystkie mozliwe warianty zostaly juz przeanalizowane i wlasciwe srodki zastosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Zidane to frajerro IP: 212.244.126.* 13.07.06, 09:27 Gość portalu: gosciu napisał(a): > widze, ze chyba tylko jeden mecz ogladales. > wlosi sa znani z tego (udowodnili to niejednokrotnie) ze nie przebieraja w > srodkach aby osiagnac sukces. zwlaszcza obroncy sa szkoleni w roznych metodach > oslabiania przeciwnika. tak, zrob z Wlochow wojownikow ninja, ktorzy zazdrosnie strzega swoich tajemnic, obroncy sa szkoleni w roznych metodach oslabiania przeciwnika. Tylko wloscy obroncy? Czy moze wszyscy obroncy? Na tej zasadzie ja moge napisac, ze "fracuzi sa znani z tego (udowodnili to niejednokrotnie) ze nie przebieraja w srodkach aby osiagnac sukces. zwlaszcza Henry byl szkolony w symulowaniu fauli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKE R Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:23 W Zidanie przemowil znowu zwykly zbir z Marsylii, smutne to... chociaz w gorszym scenariuszu mogl wyjac majchera i wbic materacowi pod siodme ziobro... tez byscie go wtedy bronili??? Odpowiedz Link Zgłoś
clr Re: Zidane przemówi o 19.40 12.07.06, 23:24 Gość portalu: tul napisał(a): > Zidane - straciles teraz moj szacunek. Idziesz do tv tlumaczyc sie i poplakac. > Lepiej te sprawe zostawic na zawsze nie rozwiazana. To juz niczego nie zmieni. Napisz do niego co stracil - moze wtedy bedzie wiecej plakal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.aster.pl 12.07.06, 23:28 Pie.rdoli jak potłuczony, niewiniątko w d.upę ...e. Po pierwsze czemu ci spece od czytania nie wyczytali co powiedział Zidane do Włocha kiedy szli obok siebie?? Może nie byłoby to na rękę Algierczykowi... Po drugie, czy ktokolwiek zawracałby sobie głowę tym faulem dłużej niż minutę gdyby uczestniczył w nim zwykły piłkarz zamiast tej pompowanej przez media przygasłej gwiazdy??? Po trzecie Marco okazał się inteligentniejszy od Francuza i ( pewnie w rewanżu na chamską krytykę ze strony Zidana ) tylko zwyzywał go słownie wiedząc, że ten głupek zaraz się sam załatwi...i załatwił się. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wawa Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.chello.pl 12.07.06, 23:34 Kosztowało to dużo ale dobrze zrobiłeś!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek z Komańczy Re: Zidane przemówi o 19.40 IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 23:36 Brawo Zizou, facet inaczej nie może się zachować. Tylko naprawdę miękkie fiuty myślą inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś