Dodaj do ulubionych

Futbolowy seksizm

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:08
a juz myslalem ze Graeme LeSaux dopadl kolege z druzyny pod prysznicem i
dostal w twarz;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Elwis Futbolowy seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:08
      Tylko Lks SSA 2005
      • Gość: futbol_fan Re: Futbolowy seksizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:14
        Luton Town a nie Lutton!
    • Gość: yak Niech sobie kobietki sędziują lige dla babeczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:15
      o co tyle wrzasku??
    • Gość: Riki Uwielbiam kobiety.... IP: 212.244.156.* 14.11.06, 16:31
      ....ale niedawną bramkę w pucharze brazylii pamiętam dobrze
    • Gość: o! kobiety do łopat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:48
      jak chcą równouprawnienia to niech pracują fizycznie
    • Gość: - Żadna kobieta nie rozumie spalonego,sędzie też nie IP: *.aster.pl 14.11.06, 16:56
      • Gość: prawda Re: Żadna kobieta nie rozumie spalonego,sędzie te IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.11.06, 16:58
        Powiedzial prawde,wiec nie bredz kabaretowy dziennikarzyno,ze zostal przez
        wszystkich potepiony
        • voltri Kobiety rozumieja spalone... 14.11.06, 17:09
          Panie dziennikarzu, mysle ze forumowicze odpowiedzieli retorycznie pytanie na
          koncu tekstu.
          Przeciez wiadomo ze konkurencji kobiet we wspolczesnym swiecie boja sie
          glownie.... KASTRACI (udowodnione naukowo- problemy ze wzwodem)! Mamy juz ty
          kilku na forum... Clopaki, nie zmieniac nickow, dziewczyny zostawic w spokoju,
          i marsz do seksuologa !!! :)))
          buziaki, v.
      • Gość: cwir Swieta prawda IP: 87.86.53.* 14.11.06, 19:59
        jeszcze zadnej kobiecie nie udalo mi sie wytlumaczyc na czym polega spalony.
        nawet to rysowalem i pokazywalem na Playstation na powtorkach w zwolnionym
        tempie. nie ma bata i tyle. trener Luton Town troche pojechal z tym seksizmem
        ale z glownym zarzutem sie zgadzam. kobiety sie do tego nie nadaja i kropka.
        • wazzka Re: Swieta prawda 14.11.06, 20:38
          dziwne...ja rozumiem
    • leoleo jestem przeciw... 14.11.06, 17:06
      jestem przeciw politycznej poprawności!
      jezeli mozna brutalnie zrugać sędziego faceta (słusznie czy nie, z
      przeprosinami czy nie, patrz mourinho, ferguson) to kobiety w tym zawodzie -
      przecież nie z łapanki - nie mogą żądać wyjątkowego traktowania.
      zarzut seksizmu bezcelowy - mężczyzn-sędziów wyzywa się od impotentów, chu..w
      itp
      obrona sędziego kobiety - tylko merytoryczna; sedziowała bez zarzutu więc
      trener jest .....(tu dowolny epitet)
      leoleo
    • leoleo Re: Futbolowy seksizm 14.11.06, 17:09
      Gość portalu: hans hebron napisał(a):

> a juz myslalem ze Graeme LeSaux dopadl kolege z druzyny pod prysznicem i
      > dostal w twarz;)
      to graeme le saux jeszcze ma prawo wstępu do szatni?
      wydawało mi się że to piłkarski emeryt
    • Gość: deithwen Futbolowy seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:13
      a pamietacie np. trzy zolte karteczki Grahama Polla i w ogole jego fantastyczne
      sedziowanie na MŚ. A kojarzycie slynnego hiszpanskiego sedziego liniowego, ktory
      sedziowal w niedziele mecz Barca-Saragossa... faceci - sedziowie myla sie
      notorycznie, ale to jak kobieta popelni blad, to od razu podnosi sie larum, ze
      sa beznadziejne, kompletnie sie do tego nie nadaja i najlepiej to niech siedza w
      domu i piora przepocone meskie majty...
    • Gość: seksista Futbolowy seksizm IP: *.hstl6.put.poznan.pl 14.11.06, 17:13
      baby do garow i praczki!!!
      rece precz od pilki noznej
      • sheepkeeper Nie da się udawać, że wszyscy są równi 14.11.06, 17:47
        bo każdy rodzi się z indywidualnymi predyspozycjami, jeden ma porażenie mózgowe,
        inny jest zdrowy, a jeszcze inny kulawy. Uogólniając, płeć również jest w bardzo
        dużym stopniu determinantem tego do czego się "nadajemy". W obecnych czasach na
        siłę staramy się dać równouprawnienie wszystkim, nie patrząc na indywidualne
        predyspozycje. I zbyt często na siłę się przepycha słabiaków tam, gdzie się nie
        nadają, tylko dlatego żeby nie narazić się na zarzut dyskryminacji. Faceci są
        czasami słabymi sędziami, kobiety też. I każdemu należy się obiektywna ocena.
        A rzeczniczki równouprawnienia i inne oszołomy starają się zbudować nam świat
        gdzie nie będzie miało znaczenia kim jesteśmy i czy się do czegoś nadajemy. Taki
        świat w którym jak się będzie widziało faceta, to się nie będzie myślało "facet"
        tylko "ktoś". Zmuszanie ludzi do niezauważania różnic w imię politycznej
        poprawności to największe powszechnie akceptowane gó.. z jakim się zetknąłem.
        Równouprawnienie dla kolorów! Wszystko jedno czy światło będzie zielone czy
        czerwone! :|
        • Gość: marcin Re: Nie da się udawać, że wszyscy są równi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:12
          Bardzo to ciekawe. A z czym takim kobieta sie rodzi, ze jej to meczow nie
          pozwala sedziowac? Rozumiem, ze gorzej nadaje sie do fizycznej pracy. Ale co ma
          pilka nozna do plci?? Glosowac kiedys tez nie mogly, bo to byly "meskie sprawy".
          Osobom, ktore walcza o rownouprawnienie chodzi o jedno - o rowne szanse i rowne
          mozliwosci, pozbawione stereotypow i kulturowych uprzedzen.
          • Gość: kibic Re: Nie da się udawać, że wszyscy są równi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:46
            widze ze jestes troche niedouczony, kobiety mają duzo gorszą wyobraźnie
            przestrzenną (potrzebna przy spalonym) i tylko dla tego gorzej sie nadają na
            sędziny (ów). jest jeszcze sprawa czasu reakcji bo to mali chłopcy od małego są
            szkolą w refleks (zabawy z piłką itp) pewnych rzeczy uwarunkowanych społecznie
            nie da sie przeskoczyc, mozna je próbowac zmieniac ale jak na razie jest jak
            jest. nie bez powodu nie ma sędziny głównej w jakieś znaczącej lidze.
    • Gość: pd Futbolowy seksizm IP: 213.241.46.* 14.11.06, 17:49
      To jak widzę niestety jedyny trener na Wyspach, który miał odwagę powiedzieć
      prawdę. Reszta to cioty,które boją się feministycznej krytyki.Kobiety sedziowe
      niech sędziują babską piłkę. Nikt im przecież nie broni. Cholera mnie bierze
      jak czytam ten żałosny artykuł.
    • Gość: uff "panna" Środa będzie zachwycona:-D IP: *.4web.pl 14.11.06, 17:56
    • Gość: woj Futbolowy seksizm IP: *.ekspres.net.pl 14.11.06, 17:59
      ma rację-baby do garów!!!
    • ylemai jaka jednoznaczna ocena! 14.11.06, 18:01
      a mi się wydaje że rację miał trener. Piłka to męski sport. nie wszędzie chcemy
      kobiet. Choćby ze względów estetycznych.
      • Gość: Yogi Re: jaka jednoznaczna ocena! IP: *.wcm.opole.pl 14.11.06, 18:04
        Ze względów estetycznych do kobiety do wymiany koszulek !!!
    • Gość: bzzz Futbolowy seksizm IP: *.broker.com.pl 14.11.06, 18:28
      Szkoda, ze ni enapisano ani slowo o zasadnosci lub nie, slow goscia. Moze od
      tego trzeabby zaczac, ze faktycznie sedzina byla do ... bani
    • Gość: lancet "Mamo ja wariat!!"... IP: *.telia.com 14.11.06, 18:28
      (...)"Newell robi wrażenie solidnego idioty - po pierwsze dlatego, że wyraża
      tak idiotyczne opinie (to chyba nie wymaga komentarza)..."
      ---------------------

W wiekszosci z polglowkami i "funkcjonalnymi analfabetami" macie do czynienia,
      wiec takie "prawdy objawione" tenze motloch kierowany przez was, kupi
      bezwarunkowo i bedzie klaskal w lapki kretynow z zachwytu, jak
      to "dowaliliscie" takiemu odrazajacemu "idiocie seksiscie"..

I trudno oczekiwac od polglowka - czyli od was.. "z czuba".. - by rozumial ze
      jest.. polglowkiem! - gdyz.. jest polglowkiem!!

Sami (owo "z czuba") tez osiągacie "gorny pulap" - ale raczej "kurtury" niz
      kultury osiaganej przez skundlony plebs - plebs ktory dominuje dzis
      wszechwladnie..
      Podobnie z "gornymi pulapami" inetektualnymi (bardziej adekwantnie:
      - "z pulapamy yntelektualnymy"), tez sa to pulapy skundlonego i chamowatego
      plebsu.

Paranoja siega nie tylko "rasizmu na stadionach".. - Okazuje sie iz jest to
      patologia progresywna i rozprzestrzenia sie na kolejne dziedziny i obszary
      zycia i UMYSLU..
      - Teraz bede czekac na moment, kiedy "z czuba" zacznie podnosic problem
      homofobii w piłce noznej i lansowac sedziow-pedalow, walczac o specjalne
      przywileje dla nich, jak tez o wprowadzenie specjalnego statusu lesbijkom i
      pedalom w pilce noznej meskiej - tfu! - co za obrzydliwy SEKSIZM!! -
      nieprawdaz "intelkektualysty" "z czuba"??
      - i w pilce noznej zenskiej - tez niedobrze.. to sugeruje dyskryminacje tych
      no.. rownych mezczyznom - i pedałom ktorzy nie sa przeciez "menciznami"..

Dobrze prawie "inetelektualysty" "z czuba"??? (a tak poza tym.. to... u was
      wszyscy w domu???)

Kiedys.. Za dobrych i normalnych czasow, ktore pamietaja tylko najstarsi
      gorale.. mawialo sie w takich przypadkach (i do takich jak nie tylko ci "z
      czuba"): - "Mamo!! - ja wariat!! - Kup mi kapelusz z rekawami i lotnisko!".. -
      wzruszalo sie ramionami, popukalo w czolo.. i szlo sie dalej..

Dzisiaj.. Dzisiaj Wojtek Mlynarski jawi sie prawdziwym prorokiem ze swoimi
      slowami:

- ..."Bo kochani! - kto na codzien zyje w cyrku,
      Temu cyrkiem zdaje sie normalne zycie"..

I kto dzisiaj komu "puka sie" w czolo??

lancet
      • Gość: cynik na..y czy jak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:52
        stary, bełkoczesz !!! ile plebsowych piwek wypiłeś??
    • Gość: fan Futbolowy seksizm IP: *.server.ntli.net 14.11.06, 18:50
      I ta sytuacja swiadczy o obłudzie tego kraju. Cały czas jak tu jestem, szczyca
      się tym, że podobno można wszystko powiedzieć, i na kazdego. A tu co. Ze sobie
      wyraził opinie o paniach, z calym szacunkiem, w futbolu. Swoja droga to dziwie
      sie organizacji pilkarskiej, która z takim namaszczeniem broni sie przed
      nowinkami w stylu kamera i czujnik w bramce(czy pilka przekroczyla linie,czy
      nie) powolujac sie na tradycje, a z drugiej strony wpuszcza kobiety do swego
      grona. Byla juz jedna w federacji(dzialaczka) i brala lapowki jak ta lala i
      przeszla przez nie jedno wyrko dla karirery!!!!!Tak wiec, jakby nie bylo,
      przyznaje mu, racje
      • janspruce Re: Futbolowy seksizm 14.11.06, 20:14
        Jak beda mieszane druzyny to nie mam nic przeciwko babskim sedziom. Wk.....
        mnie jednak nachalnosc bab tak samo jak pedalow.
      • Gość: FP Re: Futbolowy seksizm IP: *.szczecin.mm.pl 14.11.06, 20:33
        kurcze..
        nie mam nic przeciwko rownouprawnieniu i to zarówno kobiet jak i mezczyzn,
        ale sa pewne dziedziny w ktorych przeciwna plec poprostu sie nie sprawdza, nie
        nadaje, nie pasuje.
        Ok, czasy sie zmieniają, kobiety glosuja i rzadza panstwami.
        ..Ale czy poradzą sobie na boiskach np. klasy okregowej?...w starciu z
        zasapanym, w*urwionym klebkiem testosteronu..

tak czy inaczej zycze powodzenia w dazeniu do profesjonalizmu.
        • Gość: czeska Re: Futbolowy seksizm IP: 82.139.20.* 25.01.07, 14:52
          "... w dążeniu do profesjonalizmu" a co to niby ma znaczyć? xD
          Wogóle nie rozumiem czym wy się tu tak podniecacie... jakiś kompleksik czy co?
          xD
          Artykulik taki miły w odbiorze a komenty takie jakieś "wściekłe", nie
          rozumiem...
    • Gość: tsw Odpolskich sędziów nawet ślimak bylepiej sędziował IP: *.pro.lama.net.pl 14.11.06, 20:10
      Od Polskich sędziów nawet ślimak by lepiej sędziował ! nawet drzewo dąb czy doda !
      • Gość: el bujo szacunek dla Newell`a i co za ciota to pisała??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:02
        Guardianie to pisemko dla przegranych frajerów a koszerna niestety dryfuje w
        stronę mielizn na których Guardianie już dawno osiadł . Sport to nie walka o
        doskonałość a nie równouprawnienia!!! Dojdzie do tego że kobieta piłkarz będzie
        oskarżać mężczyznę piłkarza o nadmierne stężenie testosteronu we krwi(;-P .
        Czekam z niecierpliwością na taki wybryk a jestem pewny że dożyje czasów takiego
        zidiocenia w Jewropejskim Sojuzie ;-D
    • Gość: mihow Re: Futbolowy seksizm IP: *.echostar.pl 15.11.06, 10:31
      prawda jest niestety taka ze coraz czesciej, jest tak jak z murzynami, ze jak
      nie wezniesz go do skladu to jestes rasista, a jak go wezniesz to jest
      rownouprawnienie. Zaznaczam przy tym ze jestem za sportem kobiet w 100%, ale
      jezeli babeczka sie myli, to trzeba powiedziec - pomylilas sie!! a nie traktowac
      tego jak seksizm.to po pierwsze. po drugie, ile razy my faceci mozemy sie
      przyznac, ze cos zle zrobilismy i musimy to zrobic bo inaczej najwyzsza
      instancja(kobieta) sie nie bedzie oddzywac, czyli cala wypowiedz tego trenera
      luto ma wlsnie taki kontekst, widocznie chlop ma teraz jakies problemu w domu,
      a jak nie teraz to na pewno je bedzie mial w przyszlosci:))
      pozdrawiam
      • tyrranus Re: Futbolowy seksizm 15.11.06, 12:08
        owszem, racja jest taka, że jak laska sędziuje jak ostatnia dupa to trzeba
        powiedzieć, że z niej jest ostatnia dupa i powinna wypier... z boiska i nigdy na
        nie nie wracać.

Błędem tego trenera nie jest to, że zgnoił bnabę, tylko to, że powiedział, że
        sędzia jest dupa BO jest kobietą.

Być może to prawda, że kobiety są beznadziejnymi sędziami - ale lepiej nie
        uogólniać opinii tylko jechać po konkretnym przypadku - to pozwala się obronić
        przed oszołomami poprawności politycznej....
        • Gość: sexista baba to mi może pomasować IP: 213.199.198.* 15.11.06, 16:50
          po meczu obalałe nóżki. Białogłowy nie winny dziarsko podążać za futbolistami
          na boisku gdyż ilość przekleństw wydobywających się z ich otworów gębowych może
          spowodować nieodwracalne zmiany w jakże wątłej psyhice kobiet:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka