Dodaj do ulubionych

Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane

IP: *.autocom.pl 24.07.07, 18:01
Dowidzenia, do 3 ligi.
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.hcz.com.pl 24.07.07, 18:03
      Czyli Wisła Płock jednak zagra w ekstraklasie?
      • Gość: domar Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 24.07.07, 18:12
        Czyli kase od wisly plock za miejsce w oe ktos dostal ???
        niechcieli dac ruchowi licencji zeby wprowadzic wisle plock zrobila sie afera ,
        ruchowi odpuscili !!! teraz zaglebie spuszcza wisla w OE i niebedzie afery bo
        nikt sie za "skorumpowanym" klubem nie wstawi !!!!!!chyba ze pseudokibice
        a co z cracovia ...z zaglebie lubin....z belchatowem ....itd itd mnie nawet
        dziwi ze prokuratura tak szybciutko przygotowala dokumentacje dt zaglebia
        sosnowiec a o lubinie czy cracovi jakos cisz

wnioski takie ze jak klub bogaty to se moze korumpowac ile chce a jak bidny to
        wypad do 3 ligi
        ja kibicem zaglebia sosnowiec niejestem i nigdy niebylem ale to ze ich spuszcza
        przewidzialem jak tylko ruch dostal licencje

mam w dupie taka lige !!!!! gdzie najbardziej skorumpowany to jest PZPN
        • Gość: simon Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:24
          wszystko to co sie dzieje wokol polskiej pilki to SZAMBO !!! to nie ma juz nic
          wspolnego ze sportem !!! ech... co za kraj :/
          • h5n1_kaczory "Wszystko to co sie dzieje wokol polskiej pilki... 24.07.07, 22:23
            to SZAMBO !!!"

Właśnie dlatego zrezygowanłem z CYFRY+ żeby oderwać się od zapachu tego SZAMBA!
          • stasio_paluch Wywalić Lubin z ekstraklasy!!! 25.07.07, 07:52
            Co jest z prezesem Zagłebia Lubin, dlaczego nie ma kar dla Zagłebia?!
            Kupili ekstraklase i za to powinni wylądowac w III lidze!!! Dosyć świętych krów!

Zagłebie Lubin na zawsze oszustami - dopóki nie odpokutuja win w III lidze.
        • Gość: polak Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.c157.petrotel.pl 24.07.07, 18:36
          zapominasz ze miejsce w OE zagłebie dostało kosztem innej drużyny zdegradowanej
          za korupcje,czy w takim razie też poszła tam
          kasa?
          KALI UKRAŚĆ-DOBRZE,jak UKRADNĄ KALEMU-ŻLE!!!!
        • Gość: q Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:41
          Ja ci mogę dać pieniądze- na lekarza i słownik ortograficzny.
        • Gość: manu Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:47
          Przed rozpisywaniem sie o bogactwie Wisły Płock proponuję zapoznać się z
          budżetem klubu i jego finansowaniem. Obecnie klub jest finansowany przez miasto
          i lokalne firmy, a Orlen do każdej wyłożonej złotówki dokłada kolejną, dlatego
          opinie laików na temat pieniędzy jakimi dysponuje klub można włożyć między
          bajki.
          p.s. Swoją drogą uważam że Wisła nie powinna grać w OE, ponieważ piłkarze swoją
          grą udowodnili że nie zasługują na tą klasę rozgrywek. Jeżeli mają awansować to
          niech zrobią to na boisku
          • Gość: Piotrek Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.c246.petrotel.pl 24.07.07, 23:28
            Co wy ludzie macie za pojęcie, jak to wszystko czytam to mnie krew zalewa, co
            jeden to mądrzejszy.
            Dlaczego tak uważasz? Jeżeli chodzi o Wisłę Płock, to ci piłkarze jak dobrze
            napisałeś którzy swoją grą udowodnili, że na tę klasę rozgrywek już dawno ich
            nie ma w Płocku, oni oświadczyli że nie mają zamiaru grać w II lidze, i tu jest
            największy absurd obecnej piłki nożnej. Piłkarz przez swoją kiepską grę spuszcza
            klub do II ligi a sam szuka sobie innego klubu bo on nie chce grac w II lidze, i
            taki typ jeden z drugim będą grac w I lidze. W Wiśle Płock jest nowa ekipa,
            nowych młodych chłopaków chętnych do gry. Uważam, że takie kluby jak Zagłębie
            Sosnowiec, Polonia Bytom czy Odra Wodzisław nie są porównywalne do Wisły Płock.
            Nie wiem po co ktoś zmieniał wcześniej podjęta decyzje o tym, ze karnie z OE
            zostają usunięte kluby Arki i G. Łęcznej i w ich miejsce wchodzą 2 drużyny z II
            ligi w tym przypadku Ruch i Jaga (jak najbardziej zasłużenie). Po co ktoś to
            zmienił 4 kolejki przed końcem OE. Przez co w/w kluby dostały awans do I ligi.
            Tylko po co, jak tam wszystko jest na poziomie 3 ligi.
            • Gość: coss Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.bsi.bytom.pl 25.07.07, 08:31
              widziałeś choć jeden mecz Polonii, że taki z ciebie chłopek-roztropek?
              sam piszesz, , że w Płotce grają teraz jacyć szczyle napaleni, że ktoś im z braku laku piłkę pozwoli kopnąć w II lidze (za rok w III).
              jak to się ma do poziomu Polonii Bytom, która w sezonie zdobyła 60 bramek (najwięcej w lidze)?
              wiem, że gruba kasa wtopiona przez Wisełkę na nieudanym przęcie z Ruchem cię boli, ale nie zastępuj twardych faktów swoimi majaczeniami.
            • Gość: mexic Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:35
              Prawda jest taka, że najbardziej na tym aby Płock dalej grał w 1 lidze
              zainteresowany jest Listkiewicz i jego wielki przyjaciel Dmoszyński. Kiedy już
              pod koniec sezonu wiedzieli że legalnie nie ma szans bo kadra jest po prostu
              żenująco słaba wymyślili, że zmienią przepisy i nikt nie spadnie poza Arką i
              Górnikiem Ł. Ale że się zrobił szum, sprzeciwili się nie tylko działacze innych
              klubów i Ekstraklasy S.A. ale też C+ a to mogło spowodować straty liczone w
              dużych bańkach to się z tego wycofali, ale nie zaprzestali szukać dziury. Z
              licencjami się nie udało, bo członkowie zarządu pzpn wzięli już kasę od klubów i
              głupio by było sie wycofać więc Ruchu nie ruszyli, tak samo jak i Polonii Bytom.
              Całe szczęście prokuratura dostarczyła dowody na Sosnowiec więc Zagłębia nie
              będzie w lidze a jego miejsce zajmie Płock. Mam tylko nadzieje że w najbliższym
              sezonie uda się w końcu ukarać wszystkie kluby które najwięcej zyskały na
              spółkach z fryzjerem.
              Oczywiście nie ma szans na degradację każdego skorumpowanego klubu bo nie miałby
              kto grać w 1, 2, 3, 4 i wszystkich innych lokalnych ligach. A prawda jest taka,
              że czystego klubu nie ma nawet jednego. W ligach lokalnych kupuje się mecze bo
              prezes kandyduje do rady ngminy i musi się wykazać sukcesem, w 3 lidze bo aby
              awansować trzeba zapłacić sędziemu żeby sędziował prawidłowo, w drugiej aby
              wejść do 1 lub nie spaść do 3 ligowego bagna. W 1 aby się utrzymać bo kasa
              lepsza a koszty mniejsze lub aby załapać się na pucharowe miejsce, bo uefa może
              coś sypnąć.
        • Gość: antypseudoPZPN Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:34
          jak nie udało się z Ruchem, to załatwią Zagłębie.
          Bo Wisła Płock musi grać w eksraklasie.
        • h5n1_kaczory "mam w dupie taka lige !!!!! gdzie najbardziej..." 24.07.07, 22:19
          skorumpowany to jest PZPN" !!!

Popieram.
          • util Nadal jest zwolennikiem konsekwentnego karania? 25.07.07, 07:56
            Panie legalista - co z Zagłebiem Lubin? Jakoś umknęła wam ta kwestia.
            Lubin nietykalny, bo prezesem PiSowczyk a pieniądze łoży KGHM?
            Troche przyzwoitości, prawniczyno...
        • Gość: zaglebie mi wisi Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.popl.cable.ntl.com 24.07.07, 23:58
          swiete slowa bracie
      • Gość: czili Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: 89.174.33.* 25.07.07, 00:05
        Mam nadzieje że już sie podniosą
      • Gość: benia Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: 83.142.217.* 25.07.07, 16:13
        Właśnie dla takiej Wisły Płock Zagłębie zostanie zdegradowane. Dlaczego nie
        stało to się zaraz po zakończeniu rozgrywek, bo teraz drużyna poniosła koszty
        przygotowń stadionu, montaż oświetlenia. Ruch ma wielkie długi , ale ujeło się
        za nim kilka sław i wszystko dało się załatwić. Panowie powinni zdegradować też
        zespół z Lubina tam też były podobne przekręty. Nie jestem kibicem Zagłębia, ale
        szkoda mi ich. Warszawka robi to co chce i jak chce.
    • Gość: niebieski a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 18:04
      ... byle by tylko zdążyć wsadzić Płock do OE.

Kary za korupcję tak, rzeczpospolita robespierr'owa - NIE !!!
      • Gość: dk Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.c157.petrotel.pl 24.07.07, 18:39
        niebieski odp. sie wreszcie od Płocka,zróbcie lepiej zrzute na długi Ruchu
        wobec byłych graczy
        • Gość: niebieski Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 21:33
          a jak nie to co ? poskarżysz sie mamie.
      • Gość: q Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:47
        Znaczy.... chcesz żeby Zagłębie grało w lidze mimo zakończonego śledztwa i
        nieodpartych dowodów korupcji? Wam w tym Chorzowie chyba powietrze szkodzi
        • Gość: niebieski Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 21:35
          chce by ich ukaranie zostalo rozpatrzone po np. czwartej kolejce. Niech bedzie
          tak jak bylo np. z Arka. Pasi ? )))) Nie bardzo co )))))
          • Gość: Nafciarz Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:41
            Bardzo pasi, a dlaczego nie????
            • Gość: niebieski Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 21:50
              a dlaczego to czwartkowe zapalenie płuc ?
              • Gość: Nafciarz Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:57
                a to pytanie do Pana Tomczaka:
                www.ekstraklasa.org, formularz kontaktowy umiejscowiony po prawej stronie.

My to mamy w d...e bo przygotowujemy się na Polonię
            • Gość: szeryf Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:19
              Płock, ze względu na kibiców, nie powinien być w OE. Na decydującym meczu z
              Górnikiem Zabrze było was może z 50.... Skandal
              • Gość: JJ Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.c149.petrotel.pl 25.07.07, 14:31
                A jak Ty to szeryfie policzyłeś skoro byliśmy rozproszeni po wśród kibiców
                Górnika?
      • Gość: ja Re: a co to, a dokąd, a po co tak gna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:32
        zostaw ty WISłę PłOCK w spokoju. co oni są winni. Dość tego plucia na niewinnych
        piłkarzy i nowych działaczy. zastanówcie się wszyscy co wy wyprawiacie. dość
        podpuchy przez takich panów jak piechniczek i tomaszewski. gdyby prawdą było że
        Płock maczał w tym wszystkim palce TO NA PEWNO WZMOCNIENIA BYłY BY ZUPEłNIE INNE.
        A ONI TWORZYLI DRUżYNę NA II LIGę I CI PIłKARZE IM WYSTARCZALI. MIłYCH DNI DO
        ROZPOCZęCIA OE DLA WSZYSTKICH
    • Gość: yuniorek Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: 213.199.243.* 24.07.07, 18:08
      Tepic Korupcje i to w zarodku precz z ligi
    • Gość: jenek a gdzie reszta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:09
      skoro tak, to co z pozostałymi zamieszanymi?
      Czyli są równi i równiejsi, jednak koniecznie trzeba udupić kogoś ze Śląskiego..
      • Gość: q Re: a gdzie reszta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:50
        PZPN ma w tej chwili papiery TYLKO na Zagłębie Sosnowiec. Sprawy Lubina,
        Cracovii i Pogoni(która już praktycznie nie istnieje) wciąż są prowadzone, a tym
        samym nie mogą zostać przekazane do PZPN-u.
      • pacal2 Łęczna i Gdynia to też Śląsk, prawda? 24.07.07, 20:29
        Na pozostałych przyjdzie czas, jak przyjdą kolejne dokumenty z prokuratury.

Myślenie nie boli, wiem to z praktyki, ty tylko z teorii więc możesz nie
        dowierzać "yntelygentom" i trochę się bać, ale naprawdę nie ma czego. Spróbuj...
        • Gość: jenek Re: Łęczna i Gdynia to też Śląsk, prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:14
          postokroć nie wierzę, że tylko przypadkiem znalazły się kwity jedynie na
          Zagłębie S.
          Żeby nie było, jestem za ukaraniem wszystkich.
          Ale odkąd wiosną PZPN wydał (zmienioną później w wyniku ogólokrajowego larum)
          uchwałę, że z ligi nikt nie spada (czyt. Wisła Płock), odkąd nie przyznano
          licencji Ruchowi (kolejne larum wywołało jej przyznanie) stwierdzam, że usilnie
          szuka się miejsca w lidze dla Płocka.
          Ponieważ chodzi tylko o 1 miejsce, to nikomu nie w smak wywalać z OE kandytata
          do Ligi Mistrzów ze stajni KGHM ale "jakiśtam" Sosnowiec najlepiej się nadaje.
          • Gość: Płockier Re: Łęczna i Gdynia to też Śląsk, prawda? IP: *.c246.petrotel.pl 24.07.07, 23:35
            Bzdury synu piszesz oj bzdury. Myślenie nie boli.
          • Gość: Paszczak ...brednia na kółkach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:07
            ...nie ma czegoś takiego jak "stajnia KGHM", a Lubin także będzie ukarany, ale
            panowie prokuratorzy z Wrocławia szukają na Lubin kwitów, bo te 3, które mają
            nie wystarczają do spuszczenia Lubina z ligi...więc szukają i będą szukać, aż
            znajdą...czyli nigdy...

...Sosnowiec ma 30 zarzutów - Lubin 3...wydaje się Wam, że kara powinna być
            identyczna?...
    • Gość: qqryq Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.zab.nat.hnet.pl 24.07.07, 18:12
      To że ich wywalą to ok. Ale robią to tylko po to żeby Wisła P weszła.
      Ktoś musiał poleciec. Albo Ruch albo Zagłębie.
      Z dwojga złego niech leci Zagębie ale ogólnie ta OE to żenada i kpina z kibiców
      ze strony PZPNu jak i klubów, które w połowie nie powinny dostać licencji.
      • Gość: biba Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:32
        Kto za tym stoi? To proste Orlen!!! Potezna kasa sponsora Wisly stad takie
        mieszanie w lidze. NIE TANKUJE NA ORLENIE i kropka
        • Gość: q Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:52
          Wiesz chociaż ile kasy Orlen daje Wiśle i na jakich warunkach? Domyślam się że
          nie wiesz, bo wtedy nie robiłbyś z siebie głupka.
        • Gość: leon Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.centertel.pl 24.07.07, 19:00
          pie..cie Panowie niezdrowo o tym orlenie, az sie rzygac chce. Nie jestem
          kibicem Płocka, ale zaglebie powinno beknac i to porzadnei, nie jak areczka,
          ktorej degradacje do 4 ligii (tak wg mnie powinno byc) uratwoala kasa krauzego,
          a wlasciwie to jego koneksje. orlen nie ma tu nic do tego
        • Gość: zKs ogarnijcie sie !!!! IP: *.c154.petrotel.pl 24.07.07, 19:37
          ... debil jestes i tyle na takich jak ty szkoda slow Orlen kupil cala lige mamy juz majstra kupionego a takze udzial w LM :) ja pier.... co za ludzie
          • Gość: Nafciarz Re: ogarnijcie sie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:44
            zKs, z nimi szkoda gadać, tu nie docierają logiczne argumenty, na wszystko jest
            jedna odpowiedź, Wisła kupiła i tyle. Brakuje słów po prostu żeby opisać ich
            debilizm!
        • Gość: Piotrek Sląskie biadolenie. IP: *.c246.petrotel.pl 24.07.07, 23:39
          Zatankuj swój umysł. Śląsk biadoli, a ja sie zastanawiam po co nam tyle
          psełudoklubów ze Śląska z ich brudnymi stadionami na poziomie 3 ligi z okresu
          "Gierkowskiego" Dlaczego?
          • Gość: coss Sport...? IP: *.bsi.bytom.pl 25.07.07, 08:40
            Piotrusiu!
            Wytłumaczę ci jeszcze raz, powoli, żeby już inne dzieci się z ciebie w hilfce nie śmiały, o co tu chodzi:
            Kluby ze Śląska będą grać w OE bo na to zasłużyły. Bo wygrywały.
            To smutne, że zapłaciliście tyle pieniążków, żeby nie spaść a Ruch jednak dostał licencję, ale popatrz:
            wujek z PZPN już dla was znalazł miejsce. Otrzyj łezki.
            Póki Orlen z wami, jesteście niedegradowalni.

pozdrowienia z Beuthen
          • Gość: Adams1906 Re: Sląskie biadolenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:18
            1.SOSNOWIEC to nie śląsk tylko ZAGŁEBIE DĄBROWSKIE w któego skład wchodzi min.
            Sosnowiec , Dąbrowa , Będzin .
            2.Może mamy stadion na poziomie 3 ligi , a czy na twoim stadionie bylo kiedyś 40
            tyś. kibiców ? jak na naszym stadionie , może jesteśmy biedniejszym miastem ,
            nie mamy poważnych sponsorów , ale mamy za to KIBICÓW i chociażby z szacunku dla
            nich PZPN nie powinien sie tak zachowywać .

A tutaj do wcześniejszych wypowiedzi -
            To dlaczego zarzuty na początku z prokuratury do PzPn`u trafily właśnie na temat
            Zagłębia Sosnowiec , a nie na temat Mistrza Polski Zagłębia Lubin ?.

`Nie ważne jak i gdzie , i w jakiej lidze , zawsze będziemy tam , gdzie oni będą
            grać !`
            • Gość: Paszczak ...głupie pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:12
              ...bo kwity na Sosnowiec nie mieściły się już w szafach pancernych całej
              prokuratury...a na Lubin mają na razie tylko 3...już wiesz...to nie zadawaj
              głupich pytań....
      • Gość: ja Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.c157.petrotel.pl 24.07.07, 18:47
        a kto po zagłębiu powinien być w OE
        • Gość: Bragg zdegradować wszystkich i zlikwidować OE IP: *.law.uj.edu.pl 25.07.07, 11:48
          Skoro niektóre kluby KUPOWAŁY po więcej aniżeli dziesięć meczów w sezonie, to
          ktoś im musiał je SPRZEDAWAĆ. Proste oblicznie wskazuje, że WSZYSTKIE kluby są
          umoczone w aferze korupcyjnej i dlatego należałoby je wszystkie zdegradować do
          drugiej dywizji. Mistrza za sezon 2007/2008 wyłoni PZPN w drodze przetargu
          publicznego albo poprzez losowanie. I po problemie.
    • Gość: S. Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.crowley.pl 24.07.07, 18:12
      no to lecimy....ale wrócimy, nawet z piekła...
      BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE !!!
    • Gość: dr Ciekawski A to ciekawe? IP: *.smstv.pl 24.07.07, 18:13
      Przecież liga nie gra a tu nagle wczoraj w nocy Zagłębie kupiło 15 meczów?
      Pół roku pieprzycie o 15 zarzutach. Jeszcze wczoraj pisało o 15.Najbardzoiej
      umaczane kluby już ukarano gadaliście. Śmierdzi to wszystko jak siedziba
      związku na Miodowej. Ciekawe jaki wakacje sponsoruje Płock dziadkom z PZPN.
      Ciekaw też jestem ile zarzutów zostanie postawionych PZPN wszak to z jego
      szeregów zatrzymano najwięcej osób.
      • Gość: kazik Re: A to ciekawe? IP: *.bois.qwest.net 24.07.07, 18:16
        co wolno wojewodzie[pewnym klubom i dzialaczom],to nie tobie smrodzie[pewnym
        klubom i dzialaczom].
      • maruda.r Re: A to ciekawe? 24.07.07, 19:17
        Gość portalu: dr Ciekawski napisał(a):

> Przecież liga nie gra a tu nagle wczoraj w nocy Zagłębie kupiło 15 meczów?
        > Pół roku pieprzycie o 15 zarzutach. Jeszcze wczoraj pisało o 15.Najbardzoiej
        > umaczane kluby już ukarano gadaliście. Śmierdzi to wszystko jak siedziba
        > związku na Miodowej. Ciekawe jaki wakacje sponsoruje Płock dziadkom z PZPN.
        > Ciekaw też jestem ile zarzutów zostanie postawionych PZPN wszak to z jego
        > szeregów zatrzymano najwięcej osób.

Ciekawe i żałosne jest również to, że Arka, Górnik i Zagłębie nie kupowały
        meczów na bazarze czy allegro, ale od konkretnych drużyn. Co więc dzieje się ze
        sprzedającymi? Wszystko gra? Kibice ich za to kochają? A może PZPN brał dolę od
        sprzedających?

• Gość: ga A listek,krecina, kolator, engel, dalej trawaja IP: *.hsd1.co.comcast.net 24.07.07, 20:07
          jak skaly....zero wstydu, zero honoru
    • Gość: cartman Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.chello.pl 24.07.07, 18:14
      PZPN to jeden wielki burdel. Cwaniaki i kombinatorzy!!!!!!!!!!!!
      A Zagłębie i tak wróci!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ghuj Racja, Zaglebie i tak wroci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:15
        ..
        • Gość: ghuj Ale do III ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:16
          HAHAHA ! Won sprzedawczyki!!! Plock i tak spadnie..
          • Gość: kazik Re: Ale do III ligi IP: *.bois.qwest.net 24.07.07, 18:17
            ponoc Lechia bedzie rzadzic!
          • Gość: xs Re: Ale do III ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:18
            pzpn fakt burdel, ale wkoncu kiedys trzeba zacząć wymagać od klubów by były
            wiarygodne, były spółkami, żeby nie występowała korupcja.
            • Gość: normalny Re: Ale do III ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:22
              rudy,tochel,nowak i reszta tego umoczonego dziadostwa jak zobaczę was na
              Ludowym to zęby wy..e,skur....łe mordy!!!!!!!
            • Gość: cartman Re: Ale do III ligi IP: *.chello.pl 24.07.07, 18:23
              kluby powinny być przejrzyste a cała liga wiarygodna, ale nie można na kilka
              dni przed rozpoczęciem rozgrywek wydawać i cofać decyzji kto zagra w I lidze a
              kto nie. na to było kilka miesięcy
              • Gość: kazik Re: Ale do III ligi IP: *.bois.qwest.net 24.07.07, 18:24
                lepiej pozno niz wcale.
    • Gość: T. Rozważania : zostawić piętnastkę ? IP: *.aster.pl 24.07.07, 18:26
      Mimo wszystko trudno mi zrozumieć jak Tomczak widzi problem odwołań. To raz.

Dwa - co w końcu z Łęczną?! To bardzo ważne!
      Trzy - teoretycznie w przypadku kar za korupcję miał być dokoptowany do OE
      kolejny zespół z 2. ligi. Czyli Lechia, ale ta musiałaby grać w Gdyni (czy
      władze Gdyni sie zgodzą?) i przystąpiłaby do sezonu ze sporym opóźnieniem.
      Kolejna jest Polonia Warszawa, tu stadion wprawdzie nowoczesny, (choć dopiero od
      września) ale najgorsze, że krzyk się podniesie jakoby drużyna Listkiewicza
      wchodziła kuchennymi drzwiami. Może jednak Płock? Ale to krzyk jeszcze większy...
      Zostawić piętnastkę? Sosnowiec wyląduje w drugiej lidze(ma tyle zarzutów co Arka
      i podobno też dobrowolnie chce się poddać karze) za klub Ptaka, a stratny
      będzie Kmita Zabierzów. Oj ciężka decyzja...
      • Gość: kazik Re: Rozważania : zostawić piętnastkę ? IP: *.bois.qwest.net 24.07.07, 18:28
        zawsze pisalem,ze polskie wszystkie ligi za wielkie,ale "kibice"sa na to glusi.
        • Gość: Lodzianin-Widzew Re: Rozważania : zostawić piętnastkę ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 22:12
          A może miejsce szykowane jest dla Górnika Łęczna, który prawnie może wywalczyć
          anulowanie kary?
      • Gość: (L)nista Re: A co z kupczykami Cracovią? IP: *.chello.pl 24.07.07, 18:29
        Dokąt Filipiak będzie dawal łapówki w PZPN niech zrozumie że nie mozna kupic
        wszystko
      • Gość: T. Ale Kmita już oficjalnie w 2. lidze, wyjścia: IP: *.aster.pl 24.07.07, 18:57
        Albo na jakiś czas zostawiamy Sosnowiec i potem degradujemy z podobnymi
        obwarowaniami jak w zeszłym sezonie Arkę i Łęczną, albo mamy ciężki wybór między
        Lechią, Polonią W. i Wisłą P.
    • Gość: Płock Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.c155.petrotel.pl 24.07.07, 18:30
      Zagłębie zostanie zdegradowane, ale nie w tym sezonie BARANY!!!
    • Gość: ga Ludzie zjednoczyc sie i na warszawe ... IP: *.hsd1.co.comcast.net 24.07.07, 18:43
      okupowac PZPZ az wszyskie dziady podadza sie dodymisji.....przeciez to jakas
      zenada...caly swiat sie z nas smieje.....
    • Gość: awk Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.aster.pl 24.07.07, 18:57
      To nie Ruch, nie ma kto wybronić.
    • Gość: Caly Plock szczesc WISLA PLOCK-gratulacje IP: *.am.solvay.com 24.07.07, 19:00
      A jednak-rzutem na tasme jestesmy w OE
      SPONSORZY-gratulacje
      Teraz kasa na transfery i jedziemy!
      • Gość: ;> Re: WISLA PLOCK-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:04
        po.ebalo Cie prawda?
      • Gość: Nafciarz Re: WISLA PLOCK-gratulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:32
        Marna prowokacja człowieku - weźcie sobie do tej OE Pelikana Łowicz, nas już
        zostawcie w spokoju, dajcie nam normalnie z honorem grać w II lidze o OE, bez
        tych wszystkich licencji, degradacji itd., dość już tego szamba!!!
      • Gość: kibic Re: WISLA PLOCK-gratulacje IP: *.kabatnet.waw.pl 24.07.07, 20:06
        sprawiedliwie było by aby weszła nastepna z licencja z II ligi ostatecznie niech
        rozegraja baraż
        • Gość: Johny Re: WISLA PLOCK-gratulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:12
          Właśnie że niesprawiedliwie bo i tak już Zagłębie weszło kuchennymi drzwiami do
          OE, 3 miejsce w II lidze nie jest premiowane bezpośrednim awansem do I ligi. Ile
          jeszcze PZPN wepchnie drużyn z II ligi, aż dojdzie do Polonii?!
    • Gość: mirmax Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:05
      Oj a zagłębie kupie mecz lubin zostaje?
      • Gość: Paszczak Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:27
        ...do szkoły zasuwaj tumanie...bo pisać w ojczystym języku to niestety nie
        potrafisz...MATOŁ
        • Gość: asd Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:23
          podejrzewam, ze kolega chcial napisac zaglebie "kupie mecz" lubin wiec nie
          cwaniakuj tak tylko pomysl najpierw
          • Gość: Paszczak wypad z analfabetami z internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:16
            ...nie będę zastanawiał się nad wypocinami jakiegoś analfabety...chciał
            napisać?...to dlaczego nie napisał?...TUMAN
    • Gość: GKS Ruch i Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:13
      Może przez te ostatnie wydarzenia związane z przyznawaniem licencji nie pójdą
      na marne i nauczą niektórych kibiców zwaśnionych drużyn większej pokory...
      Pamiętam głosy sporej liczby kibiców właśnie tych drużyn (Ruch i Zagłębie) gdy
      wyrzucali z ligi GKS aż do IV, gdy z szyderczością i pogardą życzyli upadku
      jeszcze niżej, aż na samo dno piłkarskiej mapy... Teraz sami widzicie jakie to
      nie przyjemne i bolesne... My tak czuliśmy się 2 lata temu... Ja w odróżnieniu
      życzę Wam jak najlepiej na boiskach OE oraz zdrowej i sportowej rywalizacji...
      Niech wygrywa lepszy, tylko na boisku... Powodzenia. Kibic GKS Katowice
      • Gość: 1906 Re: Ruch i Zagłębie IP: 193.151.49.* 24.07.07, 19:59
        Masz rację kolego, ja też tak myślę.
        Przypomnij sobie jednak ogromną radość śląskich kibiców wtedy kiedy Zagłębie ze
        względów finansowych.upadło na samo dno - a nie do 4 ligi !
        Były długi, ale na dniach miały być pieniądze(za sprzedanych zawodników) na ich
        uregulowanie Wtedy Dziurowicz, ani nikt inny nie dał mu najmniejszej szansy na
        ratunek.

Pamiętasz tą radość i satysfakcję śląskich kibiców ???
      • Gość: Sosnowiczanin Re: Ruch i Zagłębie IP: *.telpol.net.pl 24.07.07, 20:38
        Różnica między nami jest taka iż my nie rzucamy w naszych piłkarzy koktajlami
        mołotowa, nei wyciągamy z autokaru naszych grajków po przegranym meczu i ich
        nei bijemy, i nie podszywamy sie pod innych kibiców robiąc zasadzki w lasach na
        innych.
        Inna sprawa nei obwiniajcie kibiców z Sosnowca, Płocka, Lublina, Gdyni itp za
        korupcje zarządów, działaczy itp. Bo kibice mają z tym tyle wspólnego co
        Pelikan Łowicz z OE. Piłka nożna dla Kibiców!! W Sosnowcu większość kibiców
        sama była rozczarowana faktem iz grajkowie nasi nie zasłużyli na awans do OE na
        boisku tylko rpzy zielonym stoliku. Wiele głowsó było takich że chcemy być w
        drugiej lidze i na ten awans zasłużyć, a nie wepchać sie tam na siłe na
        czwartego. Odnośnie kto na nasze miejsce. Na bank nie będzie to Wisła Płock.
        Następna w tabeli była LEchia która defakto licencji nie otrzyma na gre w OE.
        Następna w kolejce jest drużyna Leśnego Dziada Liścia Polonia Warszawa. Remont
        stadionu w Warszawie? czyżby wiedzieli oczymś o czym nikt inny nei wiedział?.
        To było do przewidzenia. To że Zagłębie Sosnowiec powinno beknąć za swoje
        uczynki to oczywiste. Mam tylko nadzieje zę PZPN będzie konsekwentny w swoich
        czynach i reszte też ukara. Nadzieja matką głupich. Kto znajomości i kase ma
        ten w Oranżadzie sobie gra.
        • Gość: Mauy Ruch i Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:33
          Mądrze piszesz gościu jesteś kibicem zagłębia jak się nie trudno domyślić pomimo
          wszystkiego podziwiam twoją rozsądną wypowiedź bo mógłbyś "spokojnie" przeklinać
          pzpn na czym świat stoi ja się cieszę moja dRużyna zagRa w extRaklasie nie
          tRudno się domyślić o kogo chodzi pozdRo dla noRmalnych wykopać animalnych
      • Gość: RUCH Re: Ruch i Zagłębie IP: *.telpol.net.pl 24.07.07, 20:51
        GKS I ZAGŁĘBIE. Ani jedni ani drudzy nie są prawdziwymi ŚLĄZAKAMI lecz to co
        odróżnia te dwa kluby od siebie to to że Zagłębiacy mają charakter, czego
        niestety brakuje kibicom z Bukowej!
      • Gość: niebieski brzydki dospelek klamczuszek IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.07, 21:46
        posłuchaj szczylu. Nikt was nie zrzucil do IV ligi, bo IV ligę dostaliście w
        prezencie (takoż i II).
        A wiesz czemu bo ten wg. ciebie zrzucony GKS-Dospel juz nie istnieje, a wiesz
        dlaczego. Bo kopnęliście w dupę waszych wierzycieli i udajecie, ze korupcja to
        nie wy to Dziurowicze.

Ani nie splaciliście, żadnych długów i ani się nie poczuwacie zakupów
        Dziurowicza (ale co dziwne, nie odcinacie się od tych "sukcesów" z wyprzedaży).

Podsumowując. Dospel sam zleciał do II ligi po czym przestał istnieć, więc nie
        mógł SPAŚĆ do IV. Do czwartej ekspresowo za damski ch.. z klasy B awansowano
        nowy Dospel. Dospel prezesa F. co to się San Marinczykom nie kłaniał.

Goń się królu walkowerów, anie zgrywał męczennika i idiotę !
      • Gość: sosnowiczanin'06 Re: Ruch i Zagłębie - a gdzie kara dla GKSu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:59
        Was nie wyrzucali...Wy nie dostaliście licencji..ot co! Wg wszelkich prawideł
        powinniście dopiero teraz odpowiadać za korupcję za czasów Dziurowicza...bo w
        Waszym przypadku kary za korupcję jeszcze nie było!!!
    • Gość: julnik Zagłębie S. będzie zdegradowane-co z 1 kolejką? IP: 213.158.197.* 24.07.07, 19:34
      Liga rusza za 3 dni co z meczem Lecha? Z kim będzie grał?Musi być szybka
      decyzja!Prawdopodobnie z Wisłą Płock.Dobrze że krętaczy nie będzie w OE.
      • Gość: JA Re: Zagłębie S. będzie zdegradowane-co z 1 kolejk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:59
        Jeśli masz jaja i potrafisz być stanowczy to twoje pytanie nie ma sensu. Jeśli precz z krętaczami z OE to Lech też nie powinien tam grać (vide czasy Baniaka)
    • Gość: Bartosz Czy prokuratorzy z Wrocławia są rzetelni !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:46
      Dlaczego ufacie prokuratorom z Wrocławia? Są oni kibicami Śląska Wrocław. Czy
      nie zauważyliście, że do Wydziału Dyscypliny trafiają dokumenty tylko takich
      klubów,których Śląsk Wrocław nienawidzi, czyli: Arki, Zagłębia Sosnowiec mówi
      się o Lubinie itd. Natomiast nie trafią z klubami zaprzyjaźnionymi ze Śląskiem.
      Śląsk kupił sobie awans do I ligi jeszcze w 2000 roku, a wcześniej w 1995 roku
      i nic mu nie grozi. Przecież mówili, że w korupcje umoczonych jest ponad 30
      klubów I-szej, II-giej i trzeciej ligi, a tu akurat te kluby wybrano i kara się
      je surowo. Dla zachowania większego obiektywizmu sprawę powinno się przenieść
      przynajmniej częściowo do prokuratury w innym mieście. Ponadto proces sądowy
      powinien prowadzić sąd spoza Wrocławia. Nie jest bowiem powiedziane czy
      niektóre zarzuty prokuratorskie przez sąd nie zostaną odrzucone. I co wtedy?
      Tomczak będzie płacił klubom odszkodowanie z własnej kieszeni?
      • Gość: kibic Re: Czy prokuratorzy z Wrocławia są rzetelni !? IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.07.07, 19:59
        Chyba masz rację do tego bardzo cicho o Polarze który sprzedawał wszystko co się da.
      • Gość: struś Re: Czy prokuratorzy z Wrocławia są rzetelni !? IP: 195.205.145.* 24.07.07, 20:00
        Śląsk nienawidzi Zagłębia Sosnowiec? A to dobre...:D :D

> Śląsk kupił sobie awans do I ligi jeszcze w 2000 roku, a wcześniej w 1995 roku
        > i nic mu nie grozi.

Wtedy jeszcze nie było artykułu o korupcji w sporcie w kodeksie karnym, puk, puk
      • Gość: To jest prawda... Re: Czy prokuratorzy z Wrocławia są rzetelni !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:10
        Dlaczego ci panowie działają nie tak jak ich uczono na wykładach???Próbować
        chcą ukryć prawdziwych sprawców.Zastosowali tzw.FALANDYZACJĘ. A szukają tylko
        tych których na dzień dzisiejszy mogą -u t o p i ć-.A co będzie jutro ,zwalić
        na innych nie zdołacie.My to napuszczanie mamy zapisane.A normalni kibice nie
        damy sobie wmówić jacy to jesteście idealni...
      • Gość: szeryf Re: Czy prokuratorzy z Wrocławia są rzetelni !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:14
        Stary w jakim świcie Ty żyjesz? Zagłębie Sosnowiec ze Śląskiem Wrocław może nie
        pałają wielką miłością ale ja i moi kumple po meczu w/w drużyn poszliśmy razem
        na browarka... Było...super... Pozdro dla śląska... dla ekipy poznanej pod
        McDonaldem w Sosnowcu...
    • Gość: pepe co za bajzel ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:49
      dzień przed inauguracją ligi będą degradować ! Szambo mamy w polityce i całym
      sporcie. Żenada i kompromitacja. Czy w tym kraju będzie kiedyś normalnie ?
      • Gość: RUCH Zagłębiu gratuluję spadku !!! IP: *.telpol.net.pl 24.07.07, 20:40
        Panowie dla Was to naprawdę optymalne wyjscie ! Po pierwsze -10 pkt. na
        starcie. Po drugie wizja gry w Wodzisławiu. Po trzecie relegacja z ligi po
        zakończeniu sezonu. Z -10 pkt. na starcie spadacie wprost do 3 ligi! A tak
        macie czas na remont stadionu, zero minusowych punktów i wielki potencjał aby
        za rok wrócić w chwale do OE. POWODZENIA !!!
        • Gość: Adams1906 Re: Zagłębiu gratuluję spadku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:20
          jeśli spadniemy do II ligi , ze stadionem nic sie nie ruszy , no chyba ze
          spadniemy po tym sezonie , kiedy będzie już oświetlenie , podgrzewana murawa , i
          zadaszone 3 tyś krzesełek .
    • Gość: Obłudne zarzuty Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:58
    • Gość: oszusci oj, oj i na nic te wszystkie lapoweczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:02
      jak mi przykro oszusci zakichani
    • idziboss Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane 24.07.07, 20:16
      wygląda na to, że Wisła Płock MUSI w tym sezonie zagrać w ekstraklasie, wygląda
      również na to, że nie ma znaczenia czyim kosztem. Sosnowiec ma to nieszczęście
      być ostatnią szansą Płocka na ekstraklasę. Smutne, ale prawdziwe.

TYLKO KTO PAJACE BĘDZIE CHCIAŁ OGLĄDAĆ TAKĄ LIGĘ ????

ps. popatrzcie gdzie dzisiaj jest siatkówka, czy koszykówka. Łączy je jakaś
      dziwnie mała liczba afer...
      • Gość: TOM SOSNOWIEC Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:38
        jak spadac to teraz , stadion bedszie ,zarząd sie zmienił , piłkarze konkretni ,
        trener tez .Tylko to utrzymac i pokazac ze śa jaja i za rok czysci bez afer
        ,ograni z infrastrukturą wchodzimy .Zal tylko kasy z oe i c+ ale ten rok i tak
        bedzie stracony i za rok degradacja czyli lepiej za misiąc byc juz po wszystkim
        niz za 2 lata. Żaden spnsor nie bedzie zainteresowany klubem który jest cały
        czas w gazetach i tv pokazywany jako siedlisko korupcjii.Przeciąc wrzoda i
        tyle.A swoją drogą klub z takim budzzetem i p przy takiej widownii kupował mecze
        z których nic nie wynikało?Wole Zagłębie w 3 lidze niz taki cyrk bo mnie to obraza.

• Gość: ps Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:48
          bilety po 15 zł ,10 tys na meczu , dogadac sie z szczakowianką na 2 lige i
          pokazac że ZAGłEBIE TO MY.Pokazac dziadom z pzpn że jak nie teraz to za rok, bo
          tam jest nasze miejsce od zawsze na zawsze
          • Gość: hehehahahaha dziadom z PZPN?a kto wam kazal lapowki dawac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:23
            to wina PZPNu, ze kupowaliscie mecze?
            • Gość: Sosnowiczanin Re: dziadom z PZPN?a kto wam kazal lapowki dawac? IP: *.telpol.net.pl 26.07.07, 11:30
              Łapówki nam jak i innym klubom kazał płacić system w jakim sie wszyscy
              znaleźliśmy. A ty myślisz że te 30 zarzutów to wszystko z inicjatywy Zagłębia.
              Mecze były kupowane sprzedwane. Pozatym nie raz bywa tak ze sędzia sam
              przychodzi do klubu i robi coś w rodzaju szantażu: "płacicie albo przeciwnicy
              wygrają. Już ja sie o to postaram." Bywałem na meczach Zagłębia w różnych
              ligach i widziałęm jak sprawiedliwie sędziowali. Tyle karnych nie widzieli,
              tyle karnych podyktowali, kartki za tak zwany damksi członek.
              To jest system korupcyjny który obowiązywał już od lig A,B klasy. Każdy klub w
              mniejszym lub też większym stopniu brał w tym udział.
      • Gość: delirium tremensis Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:42
        biedne Zagłębie Sosnowiec.... oni tylko oszukiwali kibiców i ustawiali mecze.
        Trzeba im współczuć! Jak to dobrze że oszukiwali i okradali kibiców płacących za
        bilety! A teraz ta zła Wisła Płock chce kosztem biednego Zagłębia, które wszyscy
        normalni kibice kochają i szanują. Na pewno Wisłą kupiła sobie miejsce, mam na
        to kwity tak jak każdy normalny kibic. I jeszcze ten okropny PZPN z nieuczciwymi
        przepisami według których w miejsce zdegradowanego zespołu wchodzi pierwszy
        spadkowicz. Przecież to skandal! Przecież zanim został wprowadzony ten przepis
        to go nie było! A teraz jest. To Orlen ten przepis wprowadził tak jest... każdy
        normalny kibic ma kopie rozporządzenia Rady Nadzorczej PKNu którym kieruje się PZPN
        • Gość: Sosnowiczanin Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.telpol.net.pl 24.07.07, 20:48
          Zobaczymy jak u Ciebie będzie z sarkazmem jak sie za za Twój klub wezmą :D.
          Powtarzam po raz kolejny. KArać wyszstkie kluby zamieszan w korupcje. TE co
          sprzedwawały i te co kupowały. A nie tylko płotki żeby opini publicznej zamknąć
          mordki.
          • Gość: delirium Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:57
            Jak będą mieli dowody - droga wolna.
          • Gość: Nafciarz Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:58
            Sosnowiczanin, jak się wezmą za nasz klub to będziemy się domagać surowej kary
            bo nie będzie nikt z nas wała robił i tyle. A post delirium... jest bardzo dobry
            bo z humorem przedstawia chore, debilne myślenie dużej części kibiców
            piłkarskich w tym kraju.
        • Gość: jacu Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.smstv.pl 24.07.07, 23:47
          Dawno takich bredni nie czytałem jacyś biedni, jacyś bogaci i źli. Takie rzeczy
          to są w bajkach. Idz spać dziecko pa pa
    • kyrus Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane 24.07.07, 20:21
      No cóż słusznie, są dowody niezbite to ok, konsekwencje powinny być i kropka.
      Z równością egzekwowania prawa bywa jednak różnie. Nie wyobrażam sobie aby np:
      imiennik klubu z Sosnowca poniósł takie same konsekwencje, choć kibice i
      sympatycy piłki krajowej, którzy interesują się nią trochę dłużej niż jeden
      sezon, nie są tzw. "w ciemię bici" . A takich drużyn jest dużo, z kapitałem,
      dużymi pieniędzmi, kontaktami czy choćby z poparciem ludzi władzy. Takim ujdzie
      bardzo dużo, winy zostaną wymazane, zatuszowane, nastąpi abolicja, no bo dojdą
      do wniosków, że trzeba dać im szansę itp. To wszystko niestety bardzo brzydko
      pachnie. A My prawdziwi kibice, niestety musimy w tym fetorze po raz kolejny
      uczestniczyć i tak sezon po sezonie...
      • Gość: ZagSos Re: Zagłębie Sosnowiec będzie zdegradowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:29
        Nigdzie do tej pory nie znalazlem nawet wzmianki o losach Lecznej.Zostali w
        nagrode za korupcje w tej pieprzonej OE ?
    • Gość: przemo Do Canal+ IP: *.rcb.vectranet.pl 24.07.07, 20:43
      Orendż Ekstrakupa...

Pytanie do Canal+
      Dlaczego dajecie się tak dymać przez miśków z PZPN?
      Przecież nikt normalny nie bierze tego cyrku pt. polska ekstraklasa na poważnie!
    • Gość: Bolek Czy prokuratura we Wrocławiu taka pewna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:40
      Znając polski wymiar sprawiedliwości to silne dowody dla niego mogłyby nie być
      takie przekonywujace dla sądu np. w Stanach Zjednoczonych. Trzeba pamiętać o
      sprawie Edwarda Mazura. Polscy prokuratorzy zarzekali się, że mają bardzo silne
      dowody a sąd amerykański je odrzucił. Podobnie jest w Trybunale w Strasburgu
      gdzie Polska bardzo często przegrywa. Ciekawe jak tę całą aferę osądziłyby sądy
      np. w USA. Może należałoby poczekać do wyroków sądów (najlepiej soza Wrocławia)
      przynajmniej pierwszej instancji. We Włoszech aferę korupcyjną w futbolu
      osądzał sąd i skończyło się to inaczej niż w Polsce.
      • tasman69 Re: Czy prokuratura we Wrocławiu taka pewna? 24.07.07, 23:28
        Gość portalu: Bolek napisał(a):

>... Może należałoby poczekać do wyroków sądów (najlepiej soza Wrocławia)
        > przynajmniej pierwszej instancji.

Bolek trafiłeś w sedno! Tylko podaj mi choć jeden przykład w naszej piłce,
        gdzie czekano na jakikolwiek wyrok (nawet nieprawomocny). Wszystko fajnie,
        oskarżenia, prowokacje, kasa w bagażniku, Fryzjer i inni... ale do jasnej
        cholery gdzie są wyroki??? Dlaczego tylko oskarżenia i podejrzenia są podstawą
        dla leśnych dziadków do przsuwania druzyn "wte i we wte". Jak sie prokuratorowi
        we Wrocku beknie to druzyna spada o dwie klasy, albo wraca do OE. Toż to
        przecież jakiś obłęd.
        Żebu nie było wątpliwości nie bronię tego całego szamba w naszej piłce. Awans
        Zagłębia Sosnowiec do OE też przyjąłem z miesznymi uczuciami, bo jako dawny
        sympatyk tegoż, po raz kolejny zawiodłem się na piłkarzach, którzy przerżnęli
        swoją szansę w normalnej rywalizacji... ale niestety mam niodparte wrażenie, że
        skoro Niebiescy się postawili, to PZPN szuka innego "winnego". I co by tu różni
        Płocmani nie wypisywali jakoś mi tu brzydko zalatuje krcią robotą Prezesa klubu
        z Płocka.
        Reasumując. Udowodni się winę klubowi - wyalić z ligi. Zostaną cztery drużyn w
        OE? To dogadać się z Czechami i Słowakami i zmontować fajną ligę
        środkowoeuropejską a nasze Ptaki- cudaki i inne fryzjery niech sobi kupczą
        meczami w jakieść 4 lidze.
        Pozdrowienia dla wszystkich - bez względu na barwy - którzy cenią sobie
        rywalizację na zielonej murawie a nie przy zielonym stoliku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka