menago1916 25.03.08, 18:01 Stek kłamstw człowieka który mecze ogląda z wygodnej trybuny prasowej, a pozniej pije wodke z klakierami Waltera. Żenada! Sarzało, ile ci dali??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic tez obywatel Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:08 prowadzacyt wywiad na sile stara sie wcisnac swoje zdanie panu RPO. Tak sie nie przeprowadza wywiadow nawet w CHRL. Drogi "dziennikarzu" dlaczego pracujac w gazecie bylego opozycjonisty chcialby pan aby pewna grupa obywatela byla pozbawiona swoich praw obywatelskich? Czy to gorsi Polacy sa? Przykro mi gazeto, ale to był ostatni miesiac prenumeraty GW z powodu takich tendencyjnych artykulow, nie tylko na tematy kibicowskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dokładnie! IP: 83.238.44.* 25.03.08, 18:14 Gość portalu: kibic tez obywatel napisał(a): > prowadzacyt wywiad na sile stara sie wcisnac swoje zdanie panu RPO. Tak sie nie > przeprowadza wywiadow nawet w CHRL. > Drogi "dziennikarzu" dlaczego pracujac w gazecie bylego opozycjonisty chcialby > pan aby pewna grupa obywatela byla pozbawiona swoich praw obywatelskich? Czy to > gorsi Polacy sa? > > Przykro mi gazeto, ale to był ostatni miesiac prenumeraty GW z powodu takich > tendencyjnych artykulow, nie tylko na tematy kibicowskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Albo prowokacja albo skrajna ignorancja IP: *.chello.pl 25.03.08, 20:38 Albo jest to prowokacja obliczona na wygenerowanie jak największej ilości "kliknięć" (dla reklamodawców) albo najbardziej niekompetentny i tendencyjny wywiad jaki miałem nieprzyjemność czytać. Tak czy owak wstyd dla Gazety Wyborczej. I to coraz częściej niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierzePOlitykom protestuj przeciwko POlicyjnemu państwu IP: *.chello.pl 25.03.08, 23:07 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marv Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:20 Dokładnie. Sarzało - zenada i wstyd, wez lepiej zajmij sie czym innym i nie kompromituj sie juz wiecej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Gratulacje! Tylko szkoda, że dopiero teraz do tego IP: *.net.autocom.pl 25.03.08, 19:27 wnisku diszedłeś! Niejaki Remuszko juz dawno opisał sposób zawładnięcia przez to qwno rynkiem prasowym w Polsce! Na dodatek, sztama "byłego opozycjonisty" (ze strony lewackiej), z "byłym" agentem ze wsi doprowadziła, że w Polsce wolności prasy tak naprawdę nie ma. W każdym rqazie, mimo, że w necie do tego qwna zajrzę, to potem myje klawiaturę i ekran. A po papierze tobym chyba skrofułów dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Gratulacje! Tylko szkoda, że dopiero teraz do 25.03.08, 20:45 Gość portalu: Marek napisał(a): > wnisku diszedłeś! Niejaki Remuszko juz dawno opisał sposób zawładnięcia przez t > o > qwno rynkiem prasowym w Polsce! Na dodatek, sztama "byłego opozycjonisty" (ze > strony lewackiej), z "byłym" agentem ze wsi doprowadziła, że w Polsce wolności > prasy tak naprawdę nie ma. W każdym rqazie, mimo, że w necie do tego qwna > zajrzę, to potem myje klawiaturę i ekran. A po papierze tobym chyba skrofułów > dostał... Nie przesadzaj i nie probuj ugrac na zlym podchodzeniu przez gw do sprawy kibicowskiej, nie probuj na tym ugrac politycznego poparcia dla ekstremalnej prawicy. To ze tutaj Gw nie ma racji nie znaczy ze nie ma racji w sprawie polityki i innych sprawach. To ze iti nie umie na razie rzadzic klubem (L) nie znaczy ze jego konsorcjum medialne jest nieprofesjonalne, ze wspiera ktorakolwiek z opcji, ze tvn jest zly i nie nalezy go ogladac. Nie. Ale to co robia zle mozna wskazywac. Ja np wiele razy nie zgadzam sie z gw, gw wg mnie tez nie porusza wielu spraw o jakich pisze np 'NIE' albo 'Fakty i Mity', o ludziach czytajacy te gazety gw tez nie pamieta i tez ma ich gdzies. GW i ITI mimo to zawladnely rynkiem bo sa i byly najlepsze. Jak ktos jest cienki to sobie bedzie tlumaczyl ze byl jakis spisek, ze ktos mu nie pozwolil i tak dalej. Zabronil ktos prawicy ekstremalnej wydawac gazety, tv, radio? Nie. Czemu sie nie udaje. Bo ludzie tych mediow nie chca. A dzis mamy pluralizm mediow, zreszta smiem twierdzic ze byl on od poczatku III RP. Radio Maryja, Gazeta Polska, GW, NIE, Fakty i Mity, RP itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIKTOR(L) Re: Gratulacje! Tylko szkoda, że dopiero teraz do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 11:42 bo polskimi mediami wciąż rządzi komuna i jej spadkobiercy. GW i ITI swoją działalnością tylko ich wspierają. cały czas utrzymujecie sie dzieki temu na powierzchni. i nie zawładnęliście mediami dlatego że jesteście najlepsi, tylko dlatego, że najgłośniej szczekacie! przez was poprostu przemawia zawiść. i tak jak niegdyś 'towarzysze' tak wy dzisiaj wspieracie się wzajemnie, czego najlepszym przykładem jest powyższy artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe(L) Typowy artykul z teza. Poza tym: jacy kibole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:33 a czym sie rozni kibol od kibica? Czy jesli ja nie biore udzialu w zadymach i uwazam wydarzenia w Wilnie za hanbe ALE nie zgadzam sie z polityka klubu wobec kibicow - jestem juz kibolem? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki 25.03.08, 19:39 O, widzę, że doświadczenie masz w wypisywaniu na ścianach CHWDP. Chińska Republika Ludowa skraca się do ChRL. A co do wywiadów w ChRL, to tam faktycznie tak się wywiadów nie przeprowadza. Osoba przepytywana jest instruowana przez dziennikarza jeszcze przed wywiadem dzięki czemu nie ma potrzeby uprawiania sofistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic tez obywatel Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 22:44 zmartwie Cie, ani razu moja reka nie pomazala zadnego muru/przystanku/etc.. Ciekawe za to skad ty wiesz jak tam się wywiady przeprowadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiek Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.aster.pl 26.03.08, 07:20 > Tak sie nie przeprowadza wywiadow nawet w CHRL. bywalec się znalazł :) pamieta, bo niedawno wypuścili? szkoda, na szczeście są stadiony. "zresocjalizują" cię mam nadzieję "raz a dobrze" 1. autor gra rolę "adwokata diabła", tj. broni tzw. niesłusznej sprawy - w tym wypadku: nieprzestrzegania prawa wobec bandytów, które może być precedensem także w sprawach dotyczących całej reszty obywateli 2. odgrywając ww., prowokuje do dyskusji, by kształacić świadomość obywatelską 3. po 1. rzucie oka na forum - nie udało mu się. mam nadzieję, że chociaż zarobił na chleb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:16 > 1. autor gra rolę "adwokata diabła", tj. broni tzw. niesłusznej > sprawy - w tym wypadku: nieprzestrzegania prawa wobec bandytów, > które może być precedensem także w sprawach dotyczących całej reszty > obywateli > 2. odgrywając ww., prowokuje do dyskusji, by kształacić świadomość > obywatelską Mając na względzie wcześniejsze artykuły, wielokrotnie chybione tezy i zacietrzewienie autora w rzeczonej sprawie (łatwo odszukać w archiwum), śmiem twierdzić że p. Sarzało rzeczywiście nie zgadza się z argumentami RPO. > 3. po 1. rzucie oka na forum - nie udało mu się. mam nadzieję, że > chociaż zarobił na chleb Biorąc pod uwagę to co napisałem powyżej, to nie był żaden chwyt literacki, więc się udać nie mogło. PS. Nazwa advocatus diaboli jest dosyć myląca i często używana (tak jak to właśnie zrobiłeś) w niewłaściwym kontekście. A.d. to jedna z funkcji w procesie kanonizacyjnym. Człowiek taki wcale nie "broni niesłusznej sprawy" - wręcz przeciwnie, jest raczej prokuratorem, który stara się znaleźć luki w linii obrony słusznej sprawy. Czyli nie ten przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: 195.117.179.* 25.03.08, 18:10 sarzalo ty p a l o .. zal czytac te twoje prymityne wypociny klakierku i przydupasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Sarzało - dziennikarska miernota, żenujący artykuł IP: *.chello.pl 25.03.08, 18:12 Po pierwsze M. Wróblewski nie jest Rzecznikiem Praw Obywatelskich, tylko pracownikiem Biura RPO, który udzielił odpowiedzi w imieniu samego Rzecznika. Po drugie RPO staje po stronie przestrzegania OBOWIąZUJąCEGO PRAWA, a nie po stronie kiboli, bo w swoich działaniach musi opierać się i odnosić do obowiązujących przepisów, a nie uznania miernoty dziennikarskiej, niejakiego Sarzało. Artykuł jest poniżej poziomu tabloidalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarKo sarzalo ćwierćwałku - ile ci dali??? IP: *.chello.pl 25.03.08, 19:32 no odpowiedz publicznie!!! pajacu nie wiesz o co chodzi, a sie piszesz takie wypociny.... nawet mi cie nie zal... ciesze sie, ze codziennie musisz patrzec na siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Sarzało - dziennikarska miernota, żenujący ar 25.03.08, 19:42 > Po pierwsze M. Wróblewski nie jest Rzecznikiem Praw Obywatelskich, > tylko pracownikiem Biura RPO, który udzielił odpowiedzi w imieniu > samego Rzecznika. W imieniu i na rachunek Rzecznika, jest więc to oficjalne stanowisko RPO. Pan Wróblewski, jako pracownik, nie jest upoważniony do przedstawiania oficjalnych oświadczeń w imieniu RPO, ale na własny rachunek. Przemówienia prezydenta też przygotowuje jego kancelaria a mimo to nikt nie ma wątpliwości, że mamy do czynienia ze stanowiskiem Prezydenta a nie pracowników kancelarii. > Artykuł jest poniżej poziomu tabloidalnego. Czyli w sam raz dla takiego 'znawcy' jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAApitan Re: Sarzało - dziennikarska miernota, żenujący ar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 20:06 Ale chociaż można się pośmiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf4 dokladnie tak.... IP: *.eranet.pl 25.03.08, 20:28 ..."Artykuł jest poniżej poziomu tabloidalnego." tekst zenujacy....kazdy obywatel RP ma swoje prawa!!!!!!!!!!! czyzby GW chce powrotu PRL????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banita żenada IP: *.chello.pl 25.03.08, 18:19 Ten artykuł tylko utwierdził mnie w przekonaniu o miernocie tutejszych pismaków. Jesteście żałośni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbl Re: żenada IP: *.acn.waw.pl 25.03.08, 18:25 panie sarzało jesteś pan zwykłą gnidą. Dawno oj daaawno nie widziałem tak żałosnego wywiadu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew Łódź Ciekawe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:30 Mimo, że jestem kibicem Widzewa Łódź (baaaardzo daleko mi do Legii) to autor tego artykułu pisał go pod konkretne zamówienie. Ciekawe czy odebrał wierszówkę od zamawiającego? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy Autor-dziennikarz nie rozumie co to jest prawo 25.03.08, 18:20 Jest oczywiście wiele podobnych przypadków gdy pedofile, szpiedzy, zabójcy mają swoje prawa negowane właśnie przez takich dziennikarzy którzy rozpowszechniają zasadę linczu,...niestety RPO w większości przypdaków boi się wychylić nosa i siedzi cichutko bojąc się że sam zostanie zlinczowany przez tłum....tu jakoś mu się wychyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Autor-dziennikarz nie rozumie co to jest praw IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.08, 18:25 pikujecie sie z tvn kazdej nocy? kto kogo zapina? Odpowiedz Link Zgłoś
dzanass Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli 25.03.08, 18:26 jestem z krakowa, od dziecka kibicuje wisle. ale to co sie dzieje na Legii to zenada. walter wykupuje w prasie artykuly ktore maja kibicow przedstwic w zlym swietle!!red szazalo jest nie obiektywny co widac w tresci zadawanych pytan!! wrzuca sie prawdziwych kibicow Legii do jednego worka z huliganami, a to jest nie dopuszczalne!! P.S NIE MA LEGII BEZ ZYLETY. WISLA KRK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.stk.vectranet.pl 25.03.08, 19:21 Ja jestem z Zabrza i od dziecka kibicuję Górnikowi, ale w 100% popieram zdanie dzanasa z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:59 a ja z Warszawy całe zycie z Legią i musze stwierdzić ,ze pan redaktor chyba się lekko przegrzał i nie rozumie słuchanego i napisanego tekstu od Rzecznika Praw Obywatelskich. Cieciu w którym fragmencie Rzecznik broni kiboli, no w którym?!!??!! you beeeyaaaatch!! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki 25.03.08, 19:44 Takie się modne ostatnio zrobiło to słowo obiektywizm, że już nawet kibice go używają. Szkoda, że poza używaniem sensu nie znają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.com 25.03.08, 22:48 dzanass napisała: > jestem z krakowa, od dziecka kibicuje wisle. ale to co sie dzieje na > Legii to zenada. walter wykupuje w prasie artykuly ktore maja > kibicow przedstwic w zlym swietle!!red szazalo jest nie obiektywny > co widac w tresci zadawanych pytan!! (...) A teraz uwaga, panowie "prawdziwi kibice", bo będzie wytłumaczenie tego artykułu. Macie drugą szansę na myślenie. Nie przegapcie proszę! Pan redaktor pięknie swymi pytaniami sprowokował pana z biura RPO do wyjaśnienia jego stanowiska i powodów takiego a nie innego postępowania. Pan redaktor nie jest (wbrew radiu maryjka i wrogom GW) stroną w tej sprawie. On tylko przeprowadza wywiad tak, by było w nim powiedziane to, co najlepiej tłumaczy zagadnienie. A więc z jednej strony mamy odpowiedź dlaczego RPO tak postąpił a z drugiej, że nie jest to obrona bandytów stadionowych. Wszystko to na tle pytań, jakie mogą nurtować przeciętnego zjadacza literek w gazecie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki 26.03.08, 08:52 Nie produkuj się. Sarzało to po prostu zwyczajna rasistowska menda. Istna mentalność gestapowca. Sarzało wychodzi z założenia że jeśli ktoś jest kibicem to nie ma praw obywatelskich i można go zwalczać jak się tylko spodoba nadludziom z zarządu. Za ten rasistowski artykuł Sarzało powinien dostać zakaz wykonywania zawodu. Gdyby napisał "Czemu RPO broni praw czarnuchów? Przecież to są małpy!" rozpętała by się niewiarygodna afera. Tymczasem o kibicach może pisać niczym Goebells o Żydach i włos mu z głowy nie spadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybor Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.brnt.cable.ntl.com 25.03.08, 18:27 Autor artykułu nie ma zielonego pojęcia o prawie (wyznając zasade że jeżeli dani kibole łamią prawą to my też możemy walcząc z nimi - wniosek: państwo bezprawia?). Po 2 - Panie autorze - słuchaj co do Ciebie mówi rozmówca bo zadaje Pan ciągle te same pytania szukając chyba odpowiedzi która by mu pasowała - żenada :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.chello.pl 25.03.08, 19:49 nie wiem, nie znam się, ale jeśli stadion nie nalezy do kibiców (lub nie jest miejski) to prawo pozwala włascicielowi wpuszczac i nie wpuszczac kogo mu tylko przyjdzie ochota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonom Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.spray.net.pl 25.03.08, 21:06 Nie jest tach w przypadku imprez masowych a taki charakter mają mecze przy Łazienkowskiej. Warunki każdej imprezy masowej określa ustawa, która nakłada obowiązek na organizatora napisania Regulaminu uczestnictwa. Regulamin imprez na stadionie Legii łamie prawa obywatelskie, gdyż pozwala organizatorowi np. uznać kogoś za "potencjonalnego" sprawcę wykroczeń a to prawna bzdura. Pan Sarzało może być potencjalnie pediofilem (albo chociażby sprawcą wypadku samochodowego) ale przecież za to go do pudła nie wsadzimy na 10 lat, ani mu prawa jazdy nie zabierzemy prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd1910 Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.08, 18:27 Żałosny, tendencyjny artykuł. Czyżby sponsorowany przez tow. Waltera? Odpowiedz Link Zgłoś
rutto Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli 25.03.08, 18:28 JEstem czytelnikiem Gazety od wielu lat. Kilka razy już się niestety zawiodłem na poziomie artykułów publikowanych na łamach GW ale ten artykuł to już po prostu absolutne dno. Pan Sarzało najwyraźniej nie rozumie czym jest prawo i co to znaczy przestrzeganie prawa. Obowiązuje ono jednakowo "kiboli" - którzy za jego łamanie powinni ponieśc karę jak również klub piłkarski, który jeśli postępuje nielegalnie powinien byż zdyscyplinowany (np. przez RPO. Nikt nie powinien stać ponad prawem. Dodatkowo warto nadmienić, że w konkrentym przypadku Legii niektóre osoby, których klub określił jako "potencjalnych sprawców kłopotów" i którym zabrania się wstępu na mecze nawet nie były w Wilnie w czasie zamieszek. Za takimi w szczególności osobami wstawia się RPO i bardzo dobrze. Oby zawsze tak sprawnie działał. Odpowiedz Link Zgłoś
sven.hannawald Re: 25.03.08, 18:29 Hipokryzja "Gazety Wyborczej" w najczystszej formie. Z jednej strony "GW", między innym piórem Leniarskiego walczy o prawa człowieka w Tybecie, a z drugiej strony Sarzało krytykuje Rzecznika Praw Obywatelskich za obronę praw człowieka w Polsce. Wstyd! Zresztą to nie pierwszy wygłup redaktora Sarzały. Jak długo jego pseudomoralistyczne wypociny będą jeszcze drukowane w "GW"? Kiedy zauważycie przekroczenie granicy śmieszności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunnyside Re: IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.03.08, 20:59 Wyborcza i jej dziennikarze słyną z takich dziwnych wolt. Kolejny przykład - z jednej strony Wyborcza robi kampanię na rzecz ratyfikowania traktatu lizbońskiego (a jednym z głównych argumentów na rzecz ratyfikacji są właśnie prawa człowieka, które to zapisy traktatu rzekomo mają gwarantować), a z drugiej zaś strony pan Szarzało atakuje Rzecznika Praw Obywatelskich za działania wymierzone w łamanie obowiązujących przepisów prawnych, powodujące ograniczanie praw obywatelskich. Żenada na którą stać tylko dziennikarzy Wyborczej. Daleko mi do sympatii do zwykłych baranów-zadymiarzy, którzy dodatkowo są kibicami klubów piłkarskich, ale kolejna krucjata Wyborczej zaczyna być śmieszna. A co do określenia "kibole" - Wyborcza generalnie ma słabość do piętnowania zjawisk, grup społecznych, itp. wymyślonymi przez siebie słowami-kluczami. Jednakże znowu strzela kulą w płot, ponieważ (chcąc niechcąc) kategoryzuje tym słowem zbyt dużą liczbę kibiców. Na miejscu kibiców (nie tylko Legii, ale wszystkich klubów) zrobiłbym to samo z tym słowem co Wyborcza zrobiła ze słowem "wykształciuch", czyli je zawłaszczyła i nadała zupełnie nowe znaczenie (na zasadzie "wszyscy jesteśmy wykształciuchami"). Czyli pejoratywnym z począku określeniem dziennikarze Wyborczej zaczęli określać wszystkich przedstawicieli środowiska intelektualnego i w ten sposób nadali mu nowego, wręcz nobilitującego, znaczenia. Kibice powinni zrobić to samo z "kibolem", żeby zagrać nierzetelnym dziennikarzom Wyborczej na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPiSPOPSLLiDLPR Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:30 Rzeczywiście, wywiad na dennym poziomie. Zastanawia mnie tylko, czy gdyby RPO był człowiekiem LiDu, to ten wywiad wyglądałby tak samo? Szczerze w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.forweb.pl 25.03.08, 18:34 Gość portalu: antyPiSPOPSLLiDLPR napisał(a): > Rzeczywiście, wywiad na dennym poziomie. Zastanawia mnie tylko, czy > gdyby RPO był człowiekiem LiDu, to ten wywiad wyglądałby tak samo? > Szczerze w to wątpię. ... lub z PO. Idę o zakład, że nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:36 sory a tak z innej beczki wie ktos moze z jakiej partii jest Pan Wroblewski.Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyre Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.chello.pl 26.03.08, 00:18 Czytam Wyborczą praktycznie codziennie, więc dziwię się jak tak tendencyjny artykuł mógł trafić na łamy tej gazety. Metody, którymi chciałby redaktor Sarzało walczyć, z tymi których on sam tylko definiuje jako "kibole" przypominają zamierzchły PRL - najpierw lokalizujemy sobie wroga, a potem dopiero staramy się tak interpretować przepisy prawa, by go zniszczyć. Żenada. p.s. Pochodzę z Krakowa i nie jestem kibicem Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peether Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:37 Sarzało albo jest idiotą, albo drąży, żeby móc dać dobry tytuł przepraszam bardzo, ale RPO wyraźnie mówi, że broni tego, aby prawo było wobec obywateli przestrzegane, nawet jeśli to jest złe prawo tak trudno to zrozumieć Panie Jacku? studia dziennikarskie nie pomogły?? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Giewałt!!! 25.03.08, 18:46 kibice Legii za malo kochaja propagandziste stanu wojennego,rekomendowanego przez tow.Urbana tow.Waltera.I biuro RPO nie chce zmusic tych kibicow do otoczenia miloscia calego komunistycznego ITI.Toz to ,ze strony tychze kibicow ;zasciankowosc,ksenofobia,pederastofobia,ciemnogrodztwo i woda na młyn odwetowcow(kaczystow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiJezdzac na wyjk Re: Giewałt!!! IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 25.03.08, 18:51 Mysle, ze to nie ma znaczenia ktora klika jest akurat przy korycie. jezdzac na wyjazdy przezylem juz wszystkie opcje polityczne i prawa czlowieka wzgledem kibicow byly jednakowo lamane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismac Re: Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni ki IP: *.spray.net.pl 25.03.08, 21:10 Myślicie że on ma studia? Tylu błędów warsztatowych w jednym wywiadzie nie robią nawet redakcje pism kobiecych. Przecież koleś sam pyta i niemal na chama sugeruje jaką chce odpowiedź. Wiem że to bardzo w stylu wyborczej, ale z dziennikarstwem ma to niewiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.08, 18:41 Autor tego artykułu musi być chyba ślepy jeśli nie widzi jak śmieszny a zarazem żenujący jest ten stek wypocin. Najbardziej śmieszą mnie masowo wypowiadane słowa "kibol", "chuligan", "bandyta". Gratuluję, Gazeta trzyma poziomek, oby tak dalej! Panie Sarzało: Chciałbym panu uświadomić, że nie wszyscy kibice Legii z żylety brali udział w zamieszkach w Wilnie i nie wszyscy są bandytami. Wiem, że może być to dla pana trudne do pojęcia, ale proszę chociaż spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Gdy Żydów traktuje się wg zasady odp. zbiorowej 25.03.08, 18:41 Gdy Żydów traktuje się wg zasady odpowiedzialności zbiorowej jest źle, gdy kibiców (wszystkich prześladuje się za winy kilku/kilkunastu) to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Dlaczego rzecznuik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 25.03.08, 18:47 czytajac ten wywiad przypomniala mi sie gazetka szkolna z mojej podstawowki :)) byla niemalze jednakowo infantylna jak powyzszy wywiad. Zastanawiam sie czy pan Szarzalo jest taki glupi codziennie czy poprostu spial sie na ten wywiad. Ciekawe ile razy czlowiekowi z RPO opadly rece? Ile razy mozna zadawac to samo pytanie inaczej je formulujac? Najlepsze jest to: "Podziwiam pana wiarę w kiboli. A może zamiast tylko krytykować nieprzestrzeganie prawa, rzecznik mógłby podsunąć własny pomysł, jak poradzić sobie z problemem chuligaństwa na polskich stadionach? " Panie Szarzalo, prosze teraz zrobic wywiad z uczetnikami ostatniego meczu wyjazdowego GKS'u Katowice. Ot tak, zebysmy mogli przeczytac cos zdrugiej strony barykady. Jesli to kwestia pieniedzy to mysle, ze kibice sie moga na pana zlozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Dlaczego rzecznuik praw obywatelskich broni k IP: *.aster.pl 25.03.08, 18:50 Dlaczego? Proste, toz to elektorat PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Dlaczego rzecznuik praw obywatelskich broni k 26.03.08, 09:07 Dlaczego? Bo to ludzie tacy sami jak i inni. Pomyśl zanim coś napiszesz rasistowska mendo! Odpowiedz Link Zgłoś
pundu Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli 25.03.08, 18:51 Haha. RPO to niechluj, nie czyta dokładnie pism jakie dostaje. Na zapytanie, dlaczego TVP Sport i Historia są płatnymi kanałami, odpowiedział nie prawdziwie, że są bezpłatne, a problem tylko w tym, że nie ma analogowych częstotliwości dostępnych. Jest to oczywistą nieprawdą. Gdyby były bezpłatne, znalazły by się w ofercie każdej platformy cyfrowej i powinny być nie odpłatnie na satelicie, każdy wie że tak nie jest. W dodatku pomylił TVP Kultura z Historia, bo nie dokładnie przeczytał pismo. Wspomógł TVP więc, niech wspomaga wszystkich bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.static.dsl.webpartner.net 25.03.08, 18:52 Facet nie wie co pisze,nigdy nie byl na meczu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Odry Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 25.03.08, 18:53 Panie Jacku Sarzalo. Dlaczego Pan jak i cala redakcja GW jest tak negatywnie nastawiona na kibicow? Dla was ludzie ktorzy byli wtedy w Wilnie to sa wszyscy ci ktorzy chodza na zylete i wszystkich tych powinno sie wyrzucic ze stadionow.... bzdura straszna. Sugerujecie sie caly czas tym (fakt glupil i idiotycznym) wybrykiem w Wilnie, a dlaczego nie przypomnicie sobie jaka atmosfere tzw. Zyleta robila zawsze na Lazienkowskiej, jakie oprawy byly i doping kiedy przyjezdzal Lech, Widzew itp. Wy swoim jednostronnym podejsciem do sprawy, powtarzam, jednostronnym podejsciem, niszczycie polska pilke. Legia jest tak slaba ze az zal na nia patrzec a jak jeszcze sie zobaczy ze klub ze stolicy gra tylko przy "cieplej" publicznosci, to jest to wstyd w calej Europie. W Grecji, Atenach, pomimo rowniez wielkich wybrykow chuliganskich, "zyleta" Panathinaikosu nie jest zamykana, bo tak mozna nazwac wasze dzialania. Pan Jacek marudzi tu ze nie moze pojsc z dzieckiem na stadion bo kibice przeklinaja majac przyspiewki typu "j*ba* pzpn". Rozumiem ze Pan redaktor chcialby chodzic na stadiony typu Groclin badz kiedys Amica gdzie atmosfera jest piknikowa dzieci biegaja po stadionie, a atmosfery zadnej. Domyslam sie ze jest pan przeciw calemu zarzadowi PZPN, a mimo tego robicie z cala GW akcje, wytepic wszystkich kibicow, ktorzy chodza na swoje "zylety", maja lyse glowy i tatuze.... brawo ! takimi dzialaniami wlasnie laczycie sie z PZPN, ktory np. ostatnio wiekszosc biletow na Euro rozdal swoim zarzadcom itp., a dla kibicow, ktorzy zrobili by swietna atmosfere i pokazali by dumnie jak sie bawi Polska, to Pzpn dal jakas smieszna liczbe wejsciowek.... Gdybyscie tak samo jak PZPN rzadzi biletami na mecze rep. tak jakbyscie Wy mieli mozliwosc rozdawania wejsciowek na mecze ligowe, dokladnie tak samo by to wygladalo. Jeszcze raz napisze. PROSZE O POZNANIE DRUGIEJ STRONY MEDALU ! A pytania typu: Jaki RPO mialo by pomysl na walke z chuliganstwem? jest zalosne. Po co wy sie takich rzeczy pytacie? Odpowiedz jest prosta. Beda stadiony bedzie bezpieczenstwo. Jak w Anglii zwalczyli to? wlasnie w ten sposob. To jest jedyne, sprawiedliwe wyjscie z calej tej sytuacji, a nie stanie z alkomatem i sprawdzanie kibicow czy nie sa pijani (akcja z meczu Lech-Wisla)..... patologia najwieksza w Europie !! ZASTANOWCIE SIE CO WY ROBICIE Z POLSKA PILKA ! jestescie tacy sami jak PZPN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba wywiad na żenującym poziomie Panie Sarzało IP: *.silesialan.pl 25.03.08, 18:55 Panie Sarzało - nienawidze stadionowych huliganów a kibiców Legii jako Ślązak mam generalnie głęboko w d.pie. Jednak po przeczytaniu tego wywiadu jestem pełen podziwu do tego jak bardzo się Pan "napocił" żeby postawić Rzecznika Praw Obywatelskich pod murem jako rzekomego adwokata chuliganów z Legii. Nieważne, że RPO robił to co do niego ustawowo należy, ważne jest to, że Pan postawił sobie jakąś teze (albo ktoś inny ją postawił a Panu polecono jej bronić) i na siłę ja Pan udowadnia. Szczytem żenady jest stawianie obok artykułu odnośnika do artykułu sprzed kilku miesięcy o niedobrych kibicach. To chyba tak dla podniesienie poziomu grozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:57 Co? Zabolalo fachowcow z GW z red. Blonskim i dziennikarzyna Stecem na czele, ze jednak nie maja racji? Panowie, non stop sie osmieszacie, nie znajac realiów zycia kibica. Moze nadszedl czas na wyjecie glowy z pisuaru i rozeznanie sie dokladniej w temacie, ktory tak lubicie roztrzasac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Czytaj to Sarzało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:57 www.goool.pl/main.php?id=11158 I miej trochę obiektywizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupkal Dlaczego rzecznik praw obywatelskich broni kiboli IP: *.ghnet.pl 25.03.08, 18:59 RPO tak jak każdy urzędnik musi kierować się zasadą legalizmu. Szkoda tylko, że RPO nie widzi, że wykonwywanie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych np. ze względu na przewidziane tam śmieszne sankcje jest dla klubów piłkarskich zabójcze. Myślę, że dożywotnie zakazy wstępu na stadnio, za wybryki chuligańskie nie jest nadmierną karą. A to dlatego, żę taka kara chroni interes wszystkich tych, którzy nie rozrabiają przed-na-po meczach. A przecież nasze życie i zdrowie jest bezcenne. tupkal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Sarzalo kiedy odpowiesz na list Wiary Lecha IP: *.eastwest.com.pl 25.03.08, 19:07 dlaczego nie odpowiadasz na listy wyslane do redakcji i na skrzynke mailowa? Tak postepuje dziennikarz? Zreszta tym wywiadame stawiasz sie w jednym rzadku z Walterem i jego wybrykami w PRl i Paradowska jak wielbila czyny aktwyu w jedynie slusznych latach dla srodowiska GW. Widac po zdjeciach na Twoich blogu ze robienie takiej zenady sprawia tobie debilna przyjemnosc. Z takimi jak Ty nie prowadzi sie zadnego dialogu. Piszesz klamstwa a pozniej nie raczysz odpowiedziec na oficjalne pisma. Pindol dla Ciebie z Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmal GW maluczkich IP: *.acn.waw.pl 25.03.08, 19:07 Panie SaRzAŁO, Stec i Błoński! Apeluje! Jak najwięcej takich artykułów w GW, bo sami wystawiacie świadectwo swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 pan rzecznik zyje w chyba w kosmosie 25.03.08, 19:04 najpierw twierdzi ze dawanie lapowek lekarza nie jest w sumie az takie zle a teraz ze na stadionach niejest naprawde tak zle i ze wszystkok to winnna policjie. Niedlugo zacznie prawdopodobnie twierdzic ze zdjecia i filmy z rozrobek kiboli to wszystko fotomontaz i ze ktos chce wrobic te biedne owieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meksykaniec A ty na jackowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:10 O czym ty mówisz?zakuty pisowski łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: nie mieszkam w Chicago IP: *.dyn.optonline.net 25.03.08, 19:50 To mieszkasz na Greenpoincie,Bedford albo Diggs ave , co za roznica . Nadal nie masz pojecia o co chodzi w konflikcie miedzy kibicami a zarzadem Legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: pan rzecznik zyje w chyba w kosmosie IP: *.dyn.optonline.net 25.03.08, 19:45 Po co zabierasz glos w temacie o ktorym nie masz zielonego pojecia ? Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 za takie rozroby jak byly w Wilnie 25.03.08, 19:50 wsadzili by gosci na 5 lat do pudla i ubylo by troche kiboli na wolnnosc. Dla dobra wszystkich innych Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 w New Jersey albo innym stanie 25.03.08, 19:52 Z jakiegos powodu nie ma tutaj problemu z malolatami i lysymi biegajacymi miedzy lawkami na meczach. Dzeki temu na mecze przychodza cale rodziny , nie obawaiajac sie ze dostana cegla w glowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66+1 Re: w New Jersey albo innym stanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 20:28 a ty długo bedziesz sam sobie odpowiadał w postach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: za takie rozroby jak byly w Wilnie IP: *.dyn.optonline.net 25.03.08, 19:52 Znowu pudlo ! Kibicow Legii na tym meczu bylo 3 tysiace a rozrabialo okolo 200 Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 o 200 za duzo 25.03.08, 20:18 i tych wlasnie 200 powinno byc wsadzonych do wiezienia. Jak im nie podaba sie jakis zespol to niech stworza swoj wlasny. Bedac na meczach hokeja, footbolu czy koszykowcki nie zauwazylem nigdy jakis bitew chuliganow z policja. Dzieki temu te 15 000 tysiecy osob ktore przyszlo ogladac taki mecz moglo go ogladac w spokoju i nie martwic sie ze jakis zakompleksiony idiata ma akorat dola i chce wyzyc sie na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: o 200 za duzo IP: *.dyn.optonline.net 25.03.08, 20:41 Tych 200 zgoda . A co z reszta ? Problemem jest to ze wlasciciel Legii wrzuca wszystkich kibicow do jednego worka .Dziennikarze GW powinni byc obiektywni a nie sa . Z tym spokojem na meczach w USA to troche przesadziles . Na meczach Devils-Rangers czesto dochodzi do bojek kibicow . I nie mow mi ze to nieprawda bo za dlugo mieszkam w Clifton Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 nie wiem w jaki sposob miejsce mojego zamieszkania 25.03.08, 20:21 poze miec wplyw na moja opinie lol. ale nie mieszkam w NY, tylko w NJ , i nie w miejscu gdzie jest duzo polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: nie wiem w jaki sposob miejsce mojego zamiesz IP: *.dyn.optonline.net 25.03.08, 20:44 Poniewaz sadzac po twoich komentarzach znasz sprawe tylko z jednej strony a kilku dziennikarzy GW nie jest obiektywnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petra Sarzało gamoniu IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.08, 19:04 gamoniu, biuro RPO stanęło po stronie przestrzegania a nie po stronie chuliganów. Nadal tego nie rozumiesz? to tak jak byś chciał karać więzieniem wszystkich, na których w supermarkecie katem oka patrzą 'ochroniarze' bo są potencjalnym zagrożeniem. Albo wymierzał karę śmierci za przekroczenie prędkości (choć, tu Ci podpowiadam, niedouku, kodeks tego NIE PRZEWIDUJE). Odpowiedz Link Zgłoś