Dodaj do ulubionych

Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha...

• Gość: GW = Fakt? Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:41
      To juz jest CHORE!!! Mysle ze zarzad Lecha powinien wydac zakaz wstepu dzinnikarzom GW na stadion. Szkalowanie dobrego imienia klubu powinno byc ukarane.
    • Gość: tomaszek Prawda w oczy kole. IP: *.aster.pl 14.12.08, 18:42
      jw.
    • dryfulec Co wyscie sie tego Lecha czepili? 14.12.08, 18:42
      Nie wiem co wam, redaktorzy-kibice Legii, przeszkadza to co sie
      dzieje w Poznaniu. To sprawa Lecha, a nie wasza. Chcecie sie
      rozprawic z Lechem to sie z nim zmierzcie na stadionie, a nie
      starajcie sie go zniszczyc debilnymi artykulami. Zajmijcie sie
      strojeniem choinek i przestancie pluc na kibicow Lecha.
    • Gość: hans hebron oto TEŻ kibice Lecha IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 18:42
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,5990564,Policja_kontra_kibole_1_0__Zobacz_video_.html
      czy klub jakoś zareagował? czemu na forum Wiary Lecha się o tym nie pisze?
      • Gość: Kibic Lecha Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.173.30.236.tesatnet.pl 14.12.08, 18:52
        Kolego tu chodzi o zachowanie kibicow na stadionie bo takie akcje na
        autostradach sa co tydzien poczas sezonu i to robionych zaskocze cie
        takze przez Hoolsow(bo to sa Hoolsi a ja podkreslam ze mowa tutaj
        jest o zachowaniu kibicow na stadionie!!)twojego klubu.Wiec mi tutaj
        nie dawaj takich bajek czemu to czemu tamto zaraz mi wyjedziesz z
        Gdanskiem ze kibice Lecha tamto i to tak jak ten kretyn co robil ten
        artykul a ja ci powiem i temu szmaciarzowi nie byles nie widziales
        nie zabieraj glosu.
      • Gość: Kks Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 19:32
        A czy myslisz ze jakby klub przestal sie ukladac z kibicami to takich zajsc by
        nie bylo? Kolego to sa 2 rozne sprawy. Wiara Lecha + Ultrasi to cos zupelnie
        innego niz chuligani... Niestety Wiara Lecha wciaz nie moze sie od nich uwolnic
        (np. w Tifo na wyeksponowanym miejscu wisza szaliki Hooligans), ale miejmy
        nadzieje ze to tylko kwestia czasu. A kibicom moze byc o wiele latwiej sie nimi
        zajac niz klubowi.
        • Gość: Waldzio Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.dsl.alice.nl 14.12.08, 20:40
          Jezeli to tacy normalni kibice a bandyci nie maja wplywu na reszte kibicow to
          niech oglosza ze ci co bija sie to debile, ze nie chca nawet ich widziec na
          stadionie. Zrobia to? Zgaduje ze nie. Bo sie boja albo sami w tym gownie siedza.
          • Gość: Kks Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 21:56
            nie oglosza sie bo niektorzy ich akceptuja. Na forum jest zakaz poruszania
            tematyki chuliganskiej. Wszystko niestety musi sie dziac plynnie, powoli.
            Jeszcze kilka lat temu byla zupelnie inna sytuacja. Ja mam nadzieje ze do Wiary
            Lecha bedzie coraz wiecej blyskotliwych ludzi przychodzilo i w koncu huliganka
            przejdzie do nizszych lig a potem pojdzie w niepamiec :)
            • Gość: Waldzio Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.dsl.alice.nl 15.12.08, 00:04
              Hmmm... czy to chodzi o akceptacje? Ja widze po swoim klubie ze jest
              inaczej. Jest mnostwo fajnych ludzi, ale nie moga sie nawet w
              drobnych sprawach postawic chuligance. Byl jeden taki co powiedzial
              co mysli. Bardzo fajny koles, poswiecil mnostwo dla klubu. Dostal
              porzadnie po mordzie a na mecze juz nie moze przychodzic. Czy to
              jest normalne? Trzeba po prostu cos z tym zrobic.
              • Gość: hssr Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 04:03
                A co to ma wspolnego z Lechem? Co z tego, ze w Twoim klubie costam, ze w Legii
                costam. To, ze Wam cos nie wyszlo oznacza, ze musiscie zniszczyc osiagniecia
                innych? Bo jakos kibice Lecha sa zadowoleni z obecnej sytuacji. Tylko
                niesprzyjajace i zle zyczace mu persony tak zawziecie powtarzaja klamstwa i
                obelgi pod adresem Lecha i jego kibicow. Zwykla zawisc.
                • Gość: Kks Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: 212.160.172.* 15.12.08, 09:19
                  Nie zauwazasz, ze np. sprzedawanie szalikow chuliganskich jest jakby
                  propagowaniem tego ruchu. Tak samo jak Wiara Lecha nie chciała, żeby
                  w sklepie klubu były sprzedawane dziwne ubrania typu wielkie
                  kapelusze tak samo klub powinien dazyc do tego zeby nie propagowac
                  chuliganki w Tifo. Jednak tak jak w sytuacji z autobusem z Gorzowa -
                  Wiara Lecha powinna wg mnie oficjalnie potepic to zachowanie.
                  Wiadomo, ze w swietle prawa Wiara Lecha nic zlego nie robi, ale o PR
                  moglaby jeszcze lepiej dbac.

Mam nadzieję, że J. Kiliński i spółka sobie wkrótce poradzą. :)
                  • Gość: bar Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: *.chello.pl 15.12.08, 09:40
                    ale Tifo to nie jest sklep klubowy wiec niby dlaczego klub ma ingerować w to co
                    się tam sprzedaje? Jak w kiosku obok gazety wybiorczej lezą fakty i mity to
                    jakoś nikt nie pisze ze agora powinna zabronić sprzedawać innych gazet
                    • Gość: Kks Re: oto TEŻ kibice Lecha IP: 212.160.172.* 15.12.08, 12:14
                      Moze oficjalnie nie jest ale wiele kibicow sie z nim utozsamia.
                      Kupuje sie tam np. bilety wyjazdowe, wiec pomimo tego ze oficjalnym
                      adresem Wiary Lecha jest Bulgarska, to wiekszosc osob wlasnie za
                      Tifo uwaza siedzibe przedstawicieli Wiary Lecha.
    • Gość: KKS Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.173.30.236.tesatnet.pl 14.12.08, 18:43
      Jestem kibicem Lecha i nie nawidze Legii ale dopiero teraz na naszym
      przykladzie zaczynam kumac o co tak naprawde chodzi na Legii i
      szczerze to sie im nie dziwie.Trzymajcie sie,my bedziemy robic swoje
      i nie bedziemy przejmowac sie tym szmatlawcem.Ciekawy jestem tylko
      co panowie dziennikarze napisza po Roterdamie?Bo to ze cos glupiego
      napisza to jest pewne bo tylko takie artykuly potrafia pisac.
      • Gość: le ming Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.aster.pl 14.12.08, 19:14
        > co panowie dziennikarze napisza po Roterdamie?

Jak to napisza? "Porazka w Rotterdamie. Po heroicznej walce Lech zegna sie z
        pucharami".
    • Gość: budzik Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:45
      ten artykuł to jedna wielka poraża. w ciagu ostatnich kilku dni wyborcza
      przedstawila 3-4 teksty, ktore domniemam mialy na celu stworzenie konfliktu
      miedzy kibicami lecha a zarządem. jak dla mnie to to jest po prostu brudna
      propaganda! nieobiektywny PR!!
      • partyzant82 Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... 14.12.08, 19:20
        Gość portalu: budzik napisał(a):

> ten artykuł to jedna wielka poraża. w ciagu ostatnich kilku dni wyborcza
        > przedstawila 3-4 teksty, ktore domniemam mialy na celu stworzenie konfliktu
        > miedzy kibicami lecha a zarządem. jak dla mnie to to jest po prostu brudna
        > propaganda! nieobiektywny PR!!

Póki co Zarząd Lecha nie daje się sprowokować piszącym najwyraźniej na zlecenie
        Waltera dziennikarzynom z Czerskiej:
        www.lechpoznan.pl/art,10938,oswiadczenie_zarzadu_kks_lech_pozna_.htm
        "Szanowny Pan
        Andrzej Olejniczak
        Szef działu sportowego
        „Gazeta Wyborcza”

Szanowny Panie,

Z należytą powagą, której jednocześnie towarzyszyło spore zdziwienie Zarząd
        KKS Lech Poznań zapoznał się z treścią artykułu pana Jacka Sarzało „Kibic Lecha,
        czyli legalista schizofreniczny", który 13 grudnia 2008 roku ukazał się na
        łamach „Gazety Wyborczej". Redaktor Sarzało powołuje się na enigmatyczną postać
        „wysoko postawionego działacza z Poznania", który rzekomo przekonywał, że Kibice
        nie są uwzględnieni w długofalowej polityce naszego klubu. Otóż pragniemy raz
        jeszcze poinformować wszystkich zainteresowanych przedstawicieli świata mediów
        oraz wszystkich sympatyków piłki nożnej w Polsce, że KKS Lech Poznań buduje i
        będzie budował siłę klubu z myślą o Kibicach i dla Kibiców, gdyż to właśnie
        Kibice zasiądą na nowoczesnym stadionie, którego budowa zakończy się już w 2010
        roku. Zapewniamy również, że na obiekcie o pojemności 46-tysięcy krzesełek
        znajdzie się miejsce zarówno dla tych, którzy będą chcieli wywiesić
        niebiesko-białą flagę, jak i dla tych, którzy nie będą mieli takiej potrzeby.

Z poważaniem,

Zarząd KKS Lech Poznań"
        • maz45 Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... 14.12.08, 21:24
          Jakim prawem, kmiocie, wypowiadasz się w imieniu zarządu Lecha?!
          Dlaczego nie podpisałeś się imieniem i nazwiskiem?
          Jesteś jednym z tych uprzywilejowanych kiboli z tej waszej "wiary Lecha", ale
          normalni zwykli kibice już się buntują. Wy opływacie w przywileje, zasiadacie w
          lożach, selekcjonujecie kibiców. Macie układy, macie darmowe bilety, jeszcze
          trochę, a każecie sobie płacić haracz...
          • Gość: pacal lol :) no co za kretyn IP: *.gprs.plus.pl 14.12.08, 22:25
            Twój przedpiśca wkleił oświadczenie zarządu Lecha, zamieszczone na stronie
            internetowej:
            www.lechpoznan.pl/art,10938,oswiadczenie_zarzadu_kks_lech_pozna_.htm
            Co niby miał podpisywać własnym imieniem i nazwiskiem?
            Cudze oświadczenie?
    • Gość: :D Towarzyszu Michale Szadkowki czy Wasz US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:46
      Towarzyszu Michale Szadkowki czy Wasz Urząd Skarbowy już wie, że
      propagujecie kryptoreklamę i działacie z zamiarem odniesienia
      odpowiednich korzyści na rzecz pewnej firmy ? Zapewne nie wie bo
      przecież Wy Towarzyszu Michale Szadkowski działacie w imię
      bezinteresownego mniemania. Ciekawe czy Wy też jak ITI pożyczacie
      środki finansowe na działalność klubu Legia Warszawa ? Czy również
      zamierzacie czerpać z tego tytułu korzyści ?
      No i na koniec pewne stwierdzenie osobnika który nie jest
      prawnikiem. Tak zawny Ostrowski ( niewiadomo jakiej to jest płci
      więc niech mu będzie, że Ono to jest) wyraża się o tzw.
      stowarzyszeniach kibiców. Ono Ostrowski ja doskonale wiem, że wokół
      Was są kiepscy prawnicy o czym mogli się przekonać niektórzy
      piłkarze wobec ktorych macie niespłacone zobowiązania. Natomiast Ono
      Ostrowski wbij sobie do tej swojej główki, że to co nazywasz na
      spółkę uprawiającym kryptoreklamę towarzyszem Michałem Szadkowskim,
      że posiadają status prawny i zostały zarejestrowane przed
      odpowiednimi władzami w RP.
      Ono Otsrowski już się biedaczku nie onanizujcie bo Wam to na zdrowie
      nie wyjdzie. A teraz Ono Ostrowski zrób siku do sedesu, złóż rączki
      do paciorki i udaj się ściskać kołderkę kolankami...A dobry
      towarzysz Michał Szadkowski przeczyta Wam kolejną bajeczkę o
      niedobrych kibicach...

Jeśli Wy ich miernoty nazywacie kibolami to Was pajace nie wolno
      nazywać pajacami bo takie porównanie obraża pajaców.
    • Gość: mouse Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:47
      Oj nędzny autorzyno - od kilku dni wywołać chcesz sensację a
      tymczasem 99% ludzi na forum Twego własnego pracodawcy ma Cie za
      niedouczonego frajera... Skleć może o tym artykuł, co? Napisz co o
      Tobie myśli kibicowska Polska... panie "0"...

To co ty myśisz o nas - już chyba niewielu obchodzi... Nie znasz
      się, nie wiesz o czym piszesz, nawet nie starsz sie zrozumiec... =>
      a to oznacza zero szacunku!

Ferujesz wyroki w śwecie który cię przerasta intelektualnie..
      Co chciałeś osiagnąc? Podziw i posłuch u moherów czy moze u kibiców
      w kapciach co nigdy na stadionie nie byli i nie wiedzą jak to
      naprawdę jest? "Ciemny lud wszystko kupi"???

Szukasz sportu dal grzecznych chłopców? - pisz o golfie...

A Piłka? Kończ waść - wstydu (sobie) oszczędź...

Zatrudnij sie np. w "HUSTLERze" czy innym "Twoj weekend" - może
      wtedy ktoś będzie przeglądał twe "felietony" z wypiekami na
      twarzy...
    • mikolaj.plank Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... 14.12.08, 18:51
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1590011,2,1.html
      • Gość: Red Miki odwidziało ci się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:06
        Zawsze mówiłeś że masz GW w sercu, a teraz masz w d.upie? Czyli zmiana jak u
        Dody - o 360 stopni :))) :))) :)))
        • Gość: mikee Re: Miki odwidziało ci się? IP: *.echostar.pl 15.12.08, 10:38
          a Ty wiesz co to jest zmiana o 360 stopni? To żadna zmiana..
    • Gość: piwot Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.ip.telfort.nl 14.12.08, 18:54
      Artykuły Sz.P. Szadkowskiego mają jedną niepodważalną zaletę - tak jak w innych
      tematach wszyscy się kłócą, tak w szadkowskich są zawsze zgodni, że autor to
      debil. Ja tam panu Szadkowskiemu gratuluję, bo to mimo wszystko jakiś wyczyn.
      • Gość: :D Nie obrażaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:56
        Proszę nie obrażaj debili bo nie zasługują na porównaniu z tym
        niejakim Szadkowskim Michałem uprawiającym kryptoreklamę..
    • stachu44 Kto podskoczy "pierwszej kadrowej" PiS-u! 14.12.08, 18:55
      Zaden dziennikarz w trosce o rodzine i siebie.
    • Gość: Karol z Wadowic Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 19:01
      Super że daliście to zdjęcie zburzonej Warszawy przez Hitlerowców. Na pewno
      kibole Lecha niedługo wprowadzą to co na tej fladze w życie.

Żenada, panowie żenada...
    • Gość: Poznaniak Tak Was boli dobra atmosfera na meczach Lecha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:04
      Widać, że niektórych bardzo to boli, że zarząd Lecha współpracuje z kibicami, potrafi się z nimi dogadać i daje to znakomite efekty - świetna atmosfera i bezpieczeństwo na stadionie. Okazuje się, że jest lepsza droga do przyciągnięcia tłumów (rodzin,dzieci itd.) na trybuny, niż ta "jedyna słuszna" jaką obrały władze Legii. Na dodatek kibice Lecha nieraz dawali znać co sądzą o panu Walterze i stosowanych przez niego praktykach.

Dlatego "dziennikarze" z wyborczej próbują oczerniać nasz Klub od pewnego czasu, próbują skonfliktować kibiców z zarządem, ale mam dla Panów "dziennikarzy" złą informacje - NIGDY WAM SIĘ TO NIE UDA!!! O sile Lecha stanowią piłkarze, kibice, zarząd tego klubu i wszyscy jego pracownicy.

pozdrowienia dla wszystkich, którzy mają dość marnych prowokacji i nieobiektywnych artykułów ukazujących się na tym "rzetelnym" portaliku.
      • Gość: Pinki Re: Tak Was boli dobra atmosfera na meczach Lecha IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 19:06
        Szanowny Pan
        Andrzej Olejniczak
        Szef działu sportowego
        „Gazeta Wyborcza”

Szanowny Panie,

Z należytą powagą, której jednocześnie towarzyszyło spore zdziwienie Zarząd
        KKS Lech Poznań zapoznał się z treścią artykułu pana Jacka Sarzało „Kibic Lecha,
        czyli legalista schizofreniczny", który 13 grudnia 2008 roku ukazał się na
        łamach „Gazety Wyborczej". Redaktor Sarzało powołuje się na enigmatyczną postać
        „wysoko postawionego działacza z Poznania", który rzekomo przekonywał, że Kibice
        nie są uwzględnieni w długofalowej polityce naszego klubu. Otóż pragniemy raz
        jeszcze poinformować wszystkich zainteresowanych przedstawicieli świata mediów
        oraz wszystkich sympatyków piłki nożnej w Polsce, że KKS Lech Poznań buduje i
        będzie budował siłę klubu z myślą o Kibicach i dla Kibiców, gdyż to właśnie
        Kibice zasiądą na nowoczesnym stadionie, którego budowa zakończy się już w 2010
        roku. Zapewniamy również, że na obiekcie o pojemności 46-tysięcy krzesełek
        znajdzie się miejsce zarówno dla tych, którzy będą chcieli wywiesić
        niebiesko-białą flagę, jak i dla tych, którzy nie będą mieli takiej potrzeby.

Z poważaniem,

Zarząd KKS Lech Poznań
    • Gość: DumnyLechita Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: 82.160.150.* 14.12.08, 19:09
      Ten artykuł jak i pozostałe na temat Lecha to żenada i trzy metry mułu. ITI
      przed świętami bony redaktorzynom rozdaje?
    • Gość: Hugo Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 19:10
      A powiedz mi ostatni idioto co w kibicach Lecha jest niecywilizowanego, chamskiego i wiesniackiego? Żyjesz w innym wymiarze, w wymiarze Gazety Wybiórczej i jej trzęsąchych się ze zgryzoty pismaków, którym żal dupę ściska że może być tak wspaniale jak jest w Poznaniu a sami wiedzą że nie potrafią tego zniszczyć. Bo to co robią to tylko dziennkarski chłam, gó... które kibicom nie zaszkodzi w żaden sposób. Nie masz własnego zdania dlatego manipulują tobą jak chcą swymi tendencyjnymi artyukułami. Czytaj dalej wybiórczą i pij zimną wodę, jeszcze do tego pakietu możesz dorzucić Rydzyka. KOLEJORZ
    • Gość: asa Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 19:12
      widze że Szadkowski nie może zapomnieć lechowi że prezes zlał go totalnie mówiąc że jest dumny z kibiców ciekawy czy jakby lech odpadł już z uefa i nie był liderem też wybiurcza tak atakowała by lecha ja na od kiedy zaczał sie atak na lech skończyłem kupować to papierowe gó... i za chwile w wielkopolsce ta gazetka bedzie miała słabe zejscie
    • Gość: KK Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.hsi2.kabelbw.de 14.12.08, 19:14
      To doprawdy bardzo przykre. Zawsze uwazalam GW za gazete w miare sprawiedliwa,
      przynajmniej jesli chodzi o sport. Artykuly o Wiarze Lecha bardzo mnie
      zawiodly. Czyzby dziennikarze GW pozazdroscili poznaniakom zorganizowania oraz
      niezapomnianej atmosfery na stadionie?? Sama jestem tzw. piknikiem i nie
      spotkalam sie nigdy kiedykolwiek kupowalam bilet na mecz z jakimikolwiek
      problemami (poza dluuuuuga kolejka ;o), nigdy tez nie czulam sie zagrozona na
      zadnym meczu.
    • Gość: wro Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.as.kn.pl 14.12.08, 19:15
      czy "drogich" redaktórów podnieca pisanie w złym świetle i nieobiektywnie o kibicach?
    • Gość: niktni Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:16
      strasznie sie tych kibiców czepiacie! temu z legi to pewnie zal ze sie poklocili ze swoimi i kasa im bokiem uciekla. generalnie jak was czytam to zle jak rozrabiaja i zle jak sie zachowuja przyzwoicie!!!
    • Gość: andzia Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 19:18
      i to jest prawda z tymi kibicami lecha,zanim powstala druga trybuna
      to wiekszosc kibicow majac uklady wchodzila przez brame nie
      pokazujac biletow bo mieli uklady wsrod swoich.Wiele razy bylam tego
      swiadkiem bo tez chodze na mecze lecha i jako kibic czulam sie
      oburzona.Teraz doszlo do sytuacji ze robia selekcje na mecz
      wyjazdowy do Rotterdamu,to jest chore,a co bedzie jesli Lech
      przejdzie dalej i tez beda mecze wyjazdowe,tez beda rozprowadzac
      bilety miedzy soba a inni kibice nie beda mieli prawa do ich zakupu
      bo nie sa niby prawdziwymi kibicami.To klub rzadzi kibicami a nie
      odwrotnie.Ci z Tifo niech wypier.... ze sklepu albo niech ktos
      wytoczy im proces o nielegalna dystrybucje biletow.Pilka nozna dla
      kibicow a nie dla bandytow z bojowek.
      • silesiar79 Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... 14.12.08, 19:34
        Od 2 dni przeglądam forum Wiary LP, znam treść artykułów GW, więc wyrobiłem
        sobie zdanie. W dużym skrócie uważam, że niektórzy z GW z jakiegoś powodu
        poprzez nieprawdziwe artykuły chcieli zaistnieć, to co napisali mija się z
        prawdą i jest wybiórczym potraktowaniem rzeczywistości (choćby ta koszulka z
        napisem "terror" czy 100 "bandytów"...). Ale kij ma dwa końce - jako rzekłem -
        zapoznałem się z forum Wiary LP i stwierdzam, że stow. to stanowi grupę
        wzajemnej adoracji, zamkniętą na wszelką krytykę i odmienne zdanie, nawet ze
        strony zagorzałych i wieloletnich kibiców Lecha...Szowinizm i osobliwie
        pojmowane "dbanie o poziom kultury kibicowskiej" (cytat ze statutu WLP) rzuca
        się wyraźnie w oczy, a szkoda bo ludzie z WLP gdzieś w skrytości ducha zapewne
        są wrażliwymi facetami, z tym że strasznie zadufanymi w siebie, w swą
        nieomylność itd. I tak dochodzi do iście groteskowych sytuacji, że słowne baty
        na forum zbiera np. człowiek, które w latach 70. i 80. chodził i jeździł na
        Lecha, bo jego przewiną okazało się własne zdanie...Nie zgadzam się z wymową
        serii artykułów i felietonów GW z ostatnich dni, ale i druga strona do opisania
        na łamach dziennika się sama prosiła...I jeszcze jedno - na mecze Górnika Zabrze
        też przychodzą tysiące ludzi, także te osławione matki z dziećmi, i powiem Wam,
        że w KSG kibice znają swoje miejsce i z pewnością nie rządzą dystrybucją
        biletów, ani nie szydzą z miłośników "Górnika" z innych miast...
        • Gość: hssr Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 04:45
          Czesto ludzie nie majacy pojecia o temacie (np. red. piszacy serie tych
          artykulow) wspominaja, ze kibice Lecha rzadza klubem i tak byc nie powinno. Ale
          klub pilkarski Lech Poznan ma swojego wlasciciela i mysle, ze to do niego nalezy
          prawo decydowania o swojej wlasnosci. A tu dochodzi do sytuacji, ze jacys
          dziennikarzyna wytyka, ze kibice maja zbyt duzy wplyw na klub sam jednoczesnie
          uzurpujac sobie prawo do zabierania glosu na temat sposobu funkcjonowania klubu,
          ktory jest czyjas prywatna wlasnoscia. Przypomne - nie ma juz komuny, wszystko
          nie jest wszystkich. Ale GW z uporem maniaka probuje sila naklonic wlasciciela
          czy zarzadcow Lecha do prowadzenia takiej polityki jaka im narzuca. To jest
          absurd. Nie wiem jak mozna nie widziec oczywistych motywowo tych artykulow. A
          teraz odnosnie Twojego postu silesiar79: kibice Górnika znaja swoje miejsce? I
          dobrze! Tylko gdzie jest to miejsce? Na lamach jednego z najwiekszych dziennikow
          we Wloszech, ktory zachwyca sie atmosfera i oprawa meczu Lecha? Czy moze we
          wzorcach setek grupek kibicow w calej Polsce? Moze na stadionie Feyenoordu gdzie
          3000 Lechitow przekrzyczy slynny De Kuip? Nie. To jest miejsce kibicow Lecha.
          Nie znalezli sie tam przypadkiem. Ciezko na to pracowali latami. Taki obralismy
          model, Wy inny - moze pozostanmy przy nich i nie narzucajmy nikomu swoich
          rozwiazan. My na efekty swoich nie narzekamy. Zarzad Lecha przekazal dystrybucje
          biletow Wiarze Lecha bo wie, ze dzieki temu nie tylko bedzie to sukces
          organizacyjny, nie bedzie zadnych zamieszek czy wandalizmu, ale takze doping,
          ktorego inne kluby moga nam tylko pozazdroscic. Wlasnie dlatego, ze dbamy o to,
          zeby na taki prestizowy mecz dostal bilet ktos kto faktycznie chodzi na mecze
          Lecha czy jezdzi na wyjazdy; a nie jakis "kibic" z Suwalk, ktory nagle
          stwierdzil ze zostanie sympatykiem Lecha, jak to okresliles. I z takiego goscia
          i ja bym szydzil jesli dowiedzialbym sie, ze oczekuje ze dostanie bilet na mecz
          Feyenoordem. Takich kibicow nam nie potrzeba bo kibicami to moze oni sa ale
          sukcesu. Nikt mu nie zabroni przychodzic na stadion Lecha. Nikt mu nie zabroni
          tez pojechac na mecz z Feyenoordem i kupic bilet na miejscu. Ale z pewnoscia nie
          bedzie on reprezentowal Lecha i jego Wiary.
      • Gość: Kks Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 19:45
        Klub przy sprzedazy biletow tez najpierw daje do sprzedazy karnetowiczom, stalym
        klientom. Tifo ma ograniczona liczbe biletow do sprzedazy, wiec to chyba
        logiczne, ze sprzeda je wiernym kibicom?
      • Gość: mmm Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:48
        Czyli twierdzisz że 3000 kibiców którzy będą dopingować Lecha w
        Rotterdamie to kumple sprzedawców z Tifo? Gratuluję Ci Twojego
        geniuszu :)
      • Gość: KKSguma221 Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:31
        sluchaj koleznko... od kiedy kibicujesz lechowi ? sa tacy co
        kibicuja i jezdza za Lechem od kilkunastu lat! a od kiedy Lech
        zaczyna odnosic sukcesy to znalezli sie kibice ktorzy dobrze nie
        znaja 1 piosenki... wyjazd do Retterdamu to jest wyjazd na bardzo
        goracy teren swietni kibice... co taki kibic ktory nie potrafi
        spiewac by zareprezentowal ? i dla tych ktorzy jezdza zawsze za
        lechem sa znanoi swrod kibicow... i dla tych takze beda jako
        pierwsze rozdawane bilety... dla mnie to logiczne i sprawiedliwe...
        bo z jakiesj paki na mecz ma jechac koles ktory nie ma pojecia o
        Lechu ? na to trzeba sobie zasluzyc... wiem cos o tym bo sam
        jezdzilem za LEchem niestety i czas i finanse nie pozwalaja mi
        jezdzic za lechem... ale bulgarska odwiedzam zawsze kiedy moge! mam
        23 lata a na mecze chodze od 16 lat... i nawet ja bym sie nie pchal
        do Rotterdamu! wiec jak juz chcesz o czym pisac to sie najpierw
        dowiedz wiecej na ten temat! tyle! POzdro dla Wiary Lecha! :))
      • maz45 Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... 14.12.08, 21:19
        Brawo za odwagę. Napisałaś prawdę. Na Lechu panują mafijne układy i już niedługo
        ci wszyscy zaślepieńcy przejrzą na oczy, że są dymani bez mydła.
        Banda wygolonych dresiarzy stworzyła układ z szefami Lecha i wszyscy oni mają
        się świetnie. Zasiadają w lożach, mają wpływy, selekcjonują kibiców. Jeszcze
        trochę, a zaczną sobie kazać płacić haracz za prawo nabycia biletu, bezpieczny
        powrót, lub każą donosić na "niedzielnych" kibiców, czy aby się nie buntują...
        To jest chore i prędzej, czy później ktoś na tym ucierpi...
        • Gość: pacal odpowiedz mi szanowny idioto IP: *.gprs.plus.pl 14.12.08, 22:31
          W jaki niby sposób ja, szary kibic Lecha, jestem "dymany bez mydła" przez Wiarę
          Lecha? Zachowujesz się jak małe dziecko, argumenty godne człowieka, któremu
          jeden z oponentów dziewczynę poderwał.

A że selekcjonują kibiców? Bardzo rozsądnie.
        • Gość: mikee Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.echostar.pl 15.12.08, 10:50
          Wg twojej teorii w każdej firmie, która premiuje stałych i najlepszych klientów
          panują mafijne układy? Jakby nie patrząc Klub Piłkarski to firma, która
          sprzedaje produkt głównie w postaci spektakli, a jej klienci to kibice. W
          firmie, w której pracuję (Bank) najlepsi klienci mają zaproszenia na atrakcyjne
          "konferencje", wyjazdy na golfa, kartę na parking w centrum miasta i mnóstwo
          innych bonusów - o czym przeciętny klient może pomarzyć..
      • Gość: SRK Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:15
        O panowie z gazety sami sobie komentują swój artykuł :)

Hej Lech
    • Gość: piotrekdd Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 19:22
      boli was ze lech poznan jest na pierwszym miejscu w tabeli, boli was ze lech poznan jest w pucharach uefa, boli was to ze lechici strzelaja gole, boli was to ze na stadionie w poznaniu nie ma zadym, boli was ze na mecze chodza cale rodziny i nikomu nie dzieje sie krzywda, boli was to ze komus sie dobrze wiedzie... chora polska zawisc, komus sie wiedzie to trzeba zniszczyc... paranoja, gdzie byliscie wy wszyscy krytycy rok temu??
    • Gość: Kot Pali Legia ! - Milcz prostaku ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:26
      Oj bedzie wojna ? ! Ciekawe co teraz wymyśli Gregorij Lato ?
    • Gość: Kks Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.icpnet.pl 14.12.08, 19:27
      Naprawdę żal mi Was, dziennikarzy... Tacy biedni, straszeni przez kibiców
      naszymi bezwzględnymi i okrutnymi sądami...
    • Gość: de Re: Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.wh.uni-hannover.de 14.12.08, 19:28
      @MM = Poznaniak
      >Z tego co ostatnio czytałem, to chyba
      > nie.
      a gdzie czytałeś? Na tych zakłamanych stronach GW? Wybacz, ale oni przeinaczają
      fakty. Niby było zajście przed meczem w Gdynii, ale poczekajmy do wyroków
      sądowych, bo gazeta od razu ustaliła - bandyci. Napad na autokar kibiców
      Austrii Wiedeń - to klub ma być odpowiedzialny za to, że ktokolwiek zaatakuje
      autokar kibiców drużyny przeciwnej. Przecież to może być ktokolwiek, nawet
      niekoniecznie ktoś związany z Lechem Poznań. Kto wie czy nie będą tego typu
      zajścia objawami prowokacji kogoś kto chce Lechowi zaszkodzić. Bo co to za
      problem zapłacić komuś tysiaka, żeby oblał Bąka sokiem w hotelu? No co za problem.

Na zakończenie polecam ten komentarz:
      pl.youtube.com/watch?v=6zl0u9AAOzE
    • Gość: xcvb Władze Legii kontra kibole. I Wiara Lecha... IP: *.aster.pl 14.12.08, 19:30
      jest! wreszcie na gazecie cos nie o kibolach! a nie, czekaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka