Gość: wszyscyartysci Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.icpnet.pl 18.06.09, 09:52 jakie to smutne, znów sie jątrzy wokół Lecha. może dzienikarze nie dostali biletów dla swych krewnych, lub zapłacono aby tak pisali. już czytałem ze lech bedzie rozprzedany zima - i nic. ze kibice bija, rzadza w klubie - i nic. lech zdobył puchar polski a legia nic i to was boli.wrescie zrozumcie ze wasze teksty nic nie zmienia. teraz jest kolejnosc wisła, lech, legia, za rok bedzie lech, wisła, slask, lechia, legia. nic na to nie poradzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghul Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.icpnet.pl 18.06.09, 09:56 Oczywiście. Stała nagonka Gazety Wyborczej na Lecha i na Poznań. Naprawdę artykuły o ekstraklasie i przygotowaniach miast do Euro 2012 to w waszym wydaniu dno kompletne. Jakieś insynuacje, jacyś dziwni informatorzy, niby zastraszeni nie wiadomo z jakiego powodu. Śmiechu warte takie newsy. Dział sportu wieje Warszafką na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale JaJa Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:01 GW równa do poziomu Faktu. BRAWO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guzioł Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.06.09, 10:01 "mówi dyrektor sportowy Marek Pogorzelczyk, kierownik Amiki Wronki, gdy klubem trząsł Ryszard F. ps. "Fryzjer"." --- Nie ma to jak brudy na Lecha w GW na początek dnia. Panie Szadkowski, oficjalnie uznaję pana Kretynem Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 10:10 Czegoś takiego jeszcze nie czytałem w żadnej gazecie nawet w brukowcach... Żenujący artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.jmdi.pl 18.06.09, 10:11 Nie wiem, o co wam chodzi, tekst jest dla mnie czytelny. Wszyscy wiemy w jaki sposób kupowało się mecze. Składała się na nie drużyna, z premii meczowych itp. Skoro w kasie się zgadza przy rubryce "wypłaty", (jak mówią w klubie)natomiast część niewtajemniczonych piłkarzy i sztabu nie ma tych pieniędzy, odpowiedź podsunięta przez pana redaktora nasuwa się sama. Skoro kasą zarządza ten sam kasjer co w AMICE, wszystko składa się do kupy ;-) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 10:15 to znaczy że jesteś po prostu walnięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.jmdi.pl 18.06.09, 10:17 A umiesz odpowiedzieć merytorycznie??? A wiesz co to znaczy??? ;-) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.cust.tele2.pl 18.06.09, 10:51 Komentujący ten artykuł też nasuwają się sami... przeczyta, podchwyci, a co najlepsze jeszcze uwierzy... litości... za grosz szacunku w niektórych ludziach już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: 212.244.45.* 18.06.09, 11:17 Nie wiem czy zasługujesz na merytorycznie, ale: Po pierwsze to czy osoba o której się mówi że w czasie gdy Fryzjer coś tam coś tam została o coś oskarżona? - nie Po drugie każdy może sobie wymyślić dowolną sprawę i powiedzieć że ma informatora który mówi to czy tamto i napisać artykuł w gazecie szkalujący niewinnych ludzi. Polskie prawo nie ułatwia niestety walki z plugastwem wśród dziennikarzy. A Ty skoro rzucasz takimi oskarżeniami to może podpisz się własnym nazwiskiem pod postem. Moje nazwisko się nie pojawi bo uwłaczało by mi to że podpisuję się pod odpowiedzią do kogoś kto wierzy w takie bzdury. A Ty wiesz co to znaczy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.jmdi.pl 18.06.09, 14:08 Ja rzucam oskarżeniami? Zrozumiałeś co napisałem? Nie ja, ale pan redaktor, tylko tak można wytłumaczyć to dorzucone zdanie o panu który zajmował się kasą w Amice i Lechu. I nie napisałem, że wierzę, ja tak odebrałem to co napisał redaktorek. Czy jak się podpiszę nazwiskiem, to coś zmieni? Litości. A prawo radzi sobie z kłamstwami wśród dziennikarzy np. Kwaśniewski-"Życie". ;-) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 16:13 Do kupy to skladają się twoje myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale JaJa Zapomnieliscie ze dla GW liczy sie kasa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:20 Panowie Dziennikarzyny, Ja wiem, ze jest prawo prasowe i w sumie to nie ma sposobu aby udowodnic wam klamstwa. Tylko zapomnieliscie o jednym. Dla waszych szefow liczy sie kasa. Jak jutro spadnie sprzedaz w Wielkopolsce, to bedzie trzeba kogos wystawic do odstrzalu. GW dla kasy poswiecila nawet Michnika, wiec nad wami nikt sie niezajaknie. Bojkot GW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony28____ Zapomnieliscie ze dla GW liczy sie kasa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:23 W stolycy żal dupe debilom ściska. To tyle w temacie dwóch idiotów z "ITI - wybiórczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środkowy Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:33 Jednak to prawda!Tzw.dziennikarze sportowi Gazety,to jednak manipulanci.I nie idzie o to czy Lech płaci czy nie,ale generalnie wszyscy ale to wszyscy ludzie od sportu są po prostu dętymi cepami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic58 żałosne dziennikarstwo IP: *.icpnet.pl 18.06.09, 10:36 Szkoda słów na ten artykuł. Zastanawia mnie tylko ilu ludzi może podać GW do sądu za pomówienia. Rzetelność dziennikarska nakazuje przynajmniej sprawdzić swoje dane. Dlaczego do sportu mieszacie Bogu ducha winną firmę z ... Wrześni! Potraficie pisać artykuły, a nie potraficie sprawdzić, że Amika to firma z Wrześni z Lechem nie mającą nic wspólnego, nie wspominając fryzjera. Przecież literka w nazwie dużo znaczy, ale cóż to dla was znaczy literka, skoro wzięliście kasę za cel artykułu. Podobnej treści artykuł w futbol.pl ale tam nie narobił rozgłosu sprawie, więc pewnie mocodawca poszedł z tym do innych dziennikarzy na dorobku i proszę udało się. Szkoda, że polskie prawo nie wprowadziło jeszcze kar za czarny PR. Jak można pisać o ściganiu za korupcję jednocześnie samemu robiąc większe świństwa. GW? hmmm znaczeń może być naprawdę dużo, to tylko literki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Fryzjer... IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 10:41 Mogliście sobie darować Szadkowski to wspomnienie na końcu... Tak ciężko zauważyć ,ze klub stara się zerwać ze swoją, jak i swoich pracowników przeszłoscią pomiatając takim symbolem klubu jakim jest Piotr Reiss? Robią to dla dziennikarzyn, żeby się nie przypieprzali o byle co, a oni dalej drążą... Żałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszczyk^3 Ot, g*wn*na rzetelność IP: *.opera-mini.net 18.06.09, 10:42 dyrektor sportowy Marek Pogorzelczyk, kierownik Amiki Wronki, gdy klubem trząsł Ryszard F. ps. "Fryzjer" (ch)ałtór, wskaż jakikolwiek związek z tematem powyższego cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebbor Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.173.19.144.tesatnet.pl 18.06.09, 10:43 Poziom faktu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.W.. Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:48 GW - G^W%# a nie gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodziu Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.09, 10:45 Jak macie jaja Panowie "dziennikarze" - to przyznajcie się chociaż wprost kto Wam dał siano za napisanie tego paszkwila, który w porządnej gazecie by nie miał prawa się ukazać. Czaruś Kucharski czy któryś z klubów rywalizujących o tych samych graczy co Lech? Poza tym dobre - nie ujawnimy informatorów i nagle zdjęcie płaczka Arboledy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.W.. a nie gazeta Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:56 Na tasmach Gudszowaty - Michnik pojawia sie cala prawda. W GW pisze sie artykuly za pieniadze. Pod tym szyldem jest to dosc powszechna praktyka o ktorej wiedza nawet naczelni. Jesli nie wierzycie to sami posluchajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.cust.tele2.pl 18.06.09, 11:05 Co to się porobiło... dziś dla pieniędzy ludzie są w stanie zszargać nawet swoje nazwiska: Przemysław Iwańczyk i Michał Szadkowski ... nic nawet ich nie obchodzi co tam ludzie będą o nich pisać, ale koleje losu każdego żywota niejednokrotnie się odwracają i wtedy dopiero będzie się myśleć... "co ja wówczas narobiłem...". Panowie... są już dziś tacy, którzy do pracy was nie przyjmą... ale obecnie nic to was nie obchodzi, na szczęście mnie wcale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:57 Szanowny reklamodawco GW! Mam na imię Maciej, mam 32 lata, jestem z Poznania. Mam wyższe wykształcenie i sporo zarabiam - jestem częścią rynku docelowego, do którego chcesz trafić. Na znak protestu przeciw fatalnemu poziomowi dziennikarstwa w Gazecie, przyrzekam: nigdy już nie kupię papierowego wydania, przestaję też czytać artykuły na portalu. Może mój protest niewiele znaczy, ale jak podobnie napiszą i zrobią inni, może odczujesz spadek sprzedaży w Wielkopolsce i zrezygnujesz z reklam w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Popieram. IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 11:08 Czasem kupowałem GW, np. ceniłem Duży Format, ostatni artykuł Orlińskiego z podróży do Hiszpanii też był fajny itd., ale dosyć tego... Cenię inne działy, ale pomyje wylewane na Lecha przez szadkowskiego i innych misiów są nie do przyjęcia. Ja rozumiem pisać, jeżeli w klubie dzieje się źle, ale poziom obiektywizmu zaobserwowany w tym 'artykule' to już szczyt... Już nawet na legialive ;-) obiektywniej piszą. Trudno, cała gazeta straci, jako że muszę ją kupować z całkowiecie nieobiektywnym działem sportowym... Cieszcie sie, szadkus pewnie dostanie premię, bo liczba kliknięć w te brudy będzie imponująca, ale razę popatrzeć w długim terminie... Zostanie serwis internetowy, polecam wyborcza.pl (choć usability jest żenuące), zamiast coraz bardziej Fucktowego gazeta.pl. Jednakże, nie zbliżę się do żadnej strony firmowanej przez Agorę nie uzbrojony w blokowanie reklam. Będę wycinał wszystko równo z ziemią, więc nie jestem pewien, cay Agora będzie ze mnie miała jakikolwiek przychód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to koniec A ja właśnie usunąłem.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.09, 12:32 stronę Gazeta.pl z ulubionych. Teraz siedzę na wakacjach więc mam czas by poszukać zastępstwo dla tego szmatławca który do dzisiaj czytałem. Dodam tylko, że jestem po 30-tce, też nieźle zarabiam, mam swoją firmę i niestety reklamodawcy mnie tu więcej nie zobaczą. Zapraszam innych do przyłączenia się do protestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_a_nie_pismak Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 11:05 Ktos mi powiedzial, ze redaktorzy, ktorzy napisali ten tekst gwalca kozy.Oczywiscie nie moge podac zrodla tej informacji bo moj informator bardzo prosil abym nie ujawnial jego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bojkot GW Bojkot GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:08 Bojkot GW to sposob na walke z tego typu gazeciarstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.cust.tele2.pl 18.06.09, 11:09 słyszałem to już z niejednych ust... na początku myślałem, że ktoś sobie jaja robi, ale coś musi być na rzeczy skoro tak wiele osób o tym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:21 Szadkowski twoja nienawiść do Lecha jest tak wielka,że należy rozpatrywać twoje "dziennikarstwo" z perspektywy klinicznej.Jestem pewien, że gdybyś np urodził się na Bliskim Wschodzie, to zostałbyś islamskim fundamentalistą i skończył z bombą w kieszeni. To niesamowite jak GW się stacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartas Lech płaci, ale nie wszystko IP: 188.33.106.* 18.06.09, 11:06 Ten artykuł jest więcej niż żenujący. Warszafka jednak nadal ma kompleksy, takie paszkwile to niemal naruszenie dóbr osobistych z art. 23 KC. Odpowiedz Link Zgłoś
gare_j71 Fakt to (przy Was) gazeta opiniotwórcza 18.06.09, 11:16 już zupełnie zeszliście na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal znowu brak logiki i konkretów IP: 84.203.104.* 18.06.09, 11:18 Pan Szadkowski znany jest z atakowania Lecha Poznań już od wielu lat,a to nie pierwszy tekst w którym brakuje rzetelności i konkretów. Jeżeli zapytano 3 członków zespołu, to mogło to być 2 trenerów i 1 piłkarz lub na odwrót, wiec dlaczego jest napisane "trenerzy i zawodnicy", kompletny brak logiki, pachnie mi tu manipulacja. Poniżej hipotetyczny tekst o wszystkim i o niczym (czyli jak zrobić sensacje). The Washington Post donsi: Dziennikarze z Gazety Wyborczej twierdzą, że Pan Szadkowski jest nałogowym alkoholikiem oraz hazardzistą, wielu z nich opowiada o libacjach alkoholowych którymi chwalił się w redakcji oraz o pożyczkach których mu udzielali na spłatę długów w ksynie. Wszyscy rozmówcy nie chcą tego jednak powiedzieć pod nazwiskiem. O problemach Pana Szadkowskiego mówi się już od kilku lat- opowiada jeden z dziennikarzy Faktu. Gdy zamykało się wydanie naszej gazety, w której miał się ukazać ten tekst, dwóch naszych informatorów jeszcze raz poprosiło, aby za żadne skarby nie ujawniać ich nazwisk. I to wszystko. Wystarczy zmienić nazwiska, podać anonimowych informatorów i już mamy sensację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej pn Re: Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:18 Okres transferów a tak wiadomość może zniechęcić do klubu nowych piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Trudno się dziwić... 18.06.09, 11:22 Jest kryzys, kuchenki i lodówki Amici nie sprzedają się już tak jak kiedyś, to kasy brakuje. Business is business... Całe szczęście natomiast, że leszek wraca do kolebki, swej ojczyzny, miejsca urodzenia, czyli do Wronek. Odpowiedz Link Zgłoś
dwakilo Re: Dajcie już spokój szadkowskiemu 18.06.09, 11:28 Ja też słyszałem, że "redaktor" Szadkowski gwałci Kozy. Ten drugi co prawda tylko owce. A informacje mam od ludzi w bezpośrednim środowisku "dziennikarzy". Przed chwilą prosili mnie jednak bym za żadne skarby nie ujawniał ich nazwisk. Przysięgają jednak, że to apropos Kóz i Owiec to absolutna prawda. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
mattg Lech płaci, ale nie wszystko 18.06.09, 11:30 Czy szanowni autorzy artykułu mogliby zaspokoić ciekawość mą (i jak widzę innych także) i uprzejmie wyjaśnić, jaki jest sens umieszczania pod koniec artykułu zdania "mówi dyrektor sportowy Marek Pogorzelczyk, kierownik Amiki Wronki, gdy klubem trząsł Ryszard F. ps. "Fryzjer"."??? Bo kompletnie nie widzę związku między powyższym stwierdzeniem, odnoszącym się do wydarzeń historycznych, a omawianym (współczesnym) "problemem"... To jest takie szczeniackie, podwórkowe i prymitywne nie szczędzenie złośliwych komentarzy i wykorzystywanie każdej okazji, żeby przemycić kąśliwą uwagę. Rzucić błotem, zawsze się coś przyklei i niech zostanie. Niech naród wie, że mówi dyrektor sportowy Marek Pogorzelczyk był kierownikiem Amiki Wronki, gdy klubem "trząsł" Ryszard F. ps. "Fryzjer". A co, skoro jest "okazja"... Panowie redaktorzy - potraficie sklecić JAKIEKOLWIEK SENSOWNE zdania w formie wyjaśnienia, co autor miał na myśli? Jeśli miał cokolwiek na myśli? I wy chcecie, żeby wasz zawód i waszą "pracę" szanować? Praca celowo ujęta w cudzysłów, bo takie zakończenie artykułu podkopuje wiarę w sens tego, co robicie... To jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Dzisiejsze papierowe wydanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:33 Dzisiejsze papierowe wydanie wyjaśnia całą sprawę. Obok tego artykułu jest o wiele większy pod tytułem "Co z Lewandowskim" i w nim żale Kucharskiego, że Lech nie chce sprzedać Lewandowskiego. Jest to dla p. Kucharskiego o tyle ważne, że w tym roku kończy mu się kontrakt z Lewandowskim i chce jeszcze na nim cokolwiek zarobić. To tyle. Aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zawaldemar jak można e-Gazetą podetrzeć sobie.... 18.06.09, 12:05 tyłek? Pewnie jakoś można jak donoszą dobrze poinformowani piłkarze i działacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Lech płaci, ale nie wszystko IP: *.promax.media.pl 18.06.09, 11:34 Czytam ten artykuł z niesmakiem i to wielkim.Rozumiem możecie nie lubić tej czy innej drużyny.Wasza sprawa.Ale artykuł jest napisany tak tendencyjnie ,że wszystkie Fakty , Superexpressy to przy Was małe pikusie. A już zaznaczenie że Pan Pogorzelczyk pracował z fryzjerem jest po prostu chamstwem. Ja na miejscu Pogorzelczyka spotkał bym się z wami w sądzie.Wtedy musieli byście podać swoich informatorów tych niby piłkarzy Lecha. Zeszliście całkowicie na psy. To wygląda jakby artykuł pisany był na zlecenie,kogo nie wiem , ale tak mi to niestety wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty pismaki Lech płaci, ale nie wszystko IP: 88.220.179.* 18.06.09, 11:38 Ci dwaj panowie są naprawde żenujący. Ich nieobiektywność i przekłamanie rzeczywistośći to kpina. Prędzej pigmej zrobi wsad do kosza niż oni wypuszczą coś godnego uwagi spod ich klawiatury. Niestety od dziecka ta gazeta (gw) jest u mnie w domu, ojciec ją kupuje. Kiedyś, za młodych lat ją czytałem, lecz teraz po serii nieobiektywnych artykułów biorę ją do ręki tylko wtedy gdy skończy się papier toaletowy w domu, a potrzeba wizyty w toalecia jest tak silna, iż nie pozwala na spacer do sklepu po nowe rolki:)A dla tych dwóch panów mam kawałek napisany dla ich kolegów po fachu lecz nie z pionu sportowego lecz muzycznego przez chłopaków z ,,RR Brygady''. www.youtube.com/watch?v=kF7wFtHNBL0 Miłego słuchania panowie. Odpowiedz Link Zgłoś