Dodaj do ulubionych

Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych l...

IP: *.chello.pl 08.08.09, 16:08
Polonia Bytomska Królowa całego Śląska !
Obserwuj wątek
    • Gość: heniek Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych l... IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 08.08.09, 16:43
      nigdy juz nie postawie na odre :( życze im spadku
    • Gość: Warszawiak Polonia się odrodziła. Brawo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:56
      Polonia Bytom, jest w tym sezonie moim ulubionym klubem piłkarskim
      ze śląska jak i z całego południa. Mało się onich mówiło w
      poprzednim sezonie, a przecież zajęli 8 miejsce.

Brawo dla Polonii, kibic polskiej piłki z Warszawy.
    • Gość: scie Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych l... IP: 62.140.137.* 08.08.09, 17:07
      każdy to powie Szombierki rządzą BYTOMIEM!
      • Gość: PB Re: Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 17:09
        buahha szombry hehehe b-klasa :D
        • mikolaj.plank Re: Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych 08.08.09, 17:14
          spadaj Odro ;)
      • sagi2007 Mimo prezydenta 08.08.09, 18:09
        szombierkarza (który przebiera się tylko w szaliki Polonii) to
        Królowa Śląska rządzi w Bytomiu !
    • Gość: krakus Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych l... IP: 85.128.7.* 08.08.09, 17:09
      jestem kibicem Wisły, ale też bardzo lubię Polonię, życzę powodzenia w tym
      sezonie. :)
    • Gość: pb jj Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych l... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.09, 18:29
      wezcie tego pacana co komentuje żałosneeeeeeeeeeee
    • Gość: mg Ekstraklasa: Polonia wygrywa w Wodzisławiu dzię... IP: 70.48.45.* 08.08.09, 22:24
      Maly klub, z jeszcze mniejszym budzetem ale stara sie jak moze.
      Brawo Polonia, tylko tak dalej.
      • Gość: goopee 1954 1962 ... 2010!!! IP: 91.197.37.* 08.08.09, 22:36
        Mały klub... hehe dobre sobie!
        Ciągle jedyny w Posce jako zdobywca europejskiego pucharu.
        Wielki klub, z małym budżetem byłoby na miejscu.
        • Gość: Jerry Re: 1954 1962 ... 2010!!! IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 08.08.09, 23:21
          Ambitni to oni sa, ale umiejetnosci ...chyba okregowka Europy.
          • Gość: gt Re: 1954 1962 ... 2010!!! IP: 91.197.37.* 09.08.09, 00:29
            Okręgówka Europy to w tym roku Warszafka i Cracków. Niestety...
        • Gość: mg Re: 1954 1962 ... 2010!!! IP: 70.48.45.* 09.08.09, 03:10
          Maz racje, wielki klub z wielka historia. Chodzilo mi o to ze to
          teraz may klub z tylko jedna sekcja sportowa (pilka), nie jak
          kiedys. Ale zaslugi to ma wielkie.
          • hekserakt Re: 1954 1962 ... 2010!!! 09.08.09, 04:08
            Jak nieroby i lenie z Górnika Zabrze spadli oczko niżej, to jedynie Polonia
            Bytom może zrekompensować emocje piłkarskie na śląsku. Bo, pozostałe kluby z
            tego regionu, raczej będą się broniły przed spadkiem.
    • patryk_z_wawy Ekstraklasa: Polonia wygrywa w Wodzisławiu dzię... 09.08.09, 09:37
      nic nie mam do Polonii, ale na dluzsza mete, max na co ich stac do 6,7
      miejsce. Jak beda mecze z Lechem, Wisla, Legia to mysle, ze juz tak rozowo
      moze ne byc, aczkowlwiek przez te 2 lata udowodnili juz, ze stac ich rowniez
      na dobre wystepy z czolowka ligi. Ale tak jak mowie, przy ilosci 30 spotkan w
      sezonie, wyjda wszystkie braki, niedociagniecia i aspekty finansowe, najgorsze
      jest to, jak taka Wisla, albo Legia robia prawie wszystkich, jak chca, a potem
      przegrywaja z estonskimi, albo gruzinskimi zespolami, pokazuje to, jak slaba
      lige mamy jesli chodzi o wszystkie 16 zespolow ekstraklasy, zal
    • sks.rewera Ekstraklasa: Polonia wygrywa w Wodzisławiu dzię... 09.08.09, 17:13
      Mało mnie interesowały do tej pory szach-maty piłkarskie, także opinie fanów
      futbolu. Ale chwilę temu założyłem swoje konto. Bo przeczytałem komentarz o
      drugim meczu wygranym przez Polonię (bytomską, rzecz jasna!) oraz Twoją opinię.
      Dzięki serdeczne. (Zresztą opinie inne, choć krytyczne, są rzeczowe ale nie
      złośliwe. I za nie też dzięki.)
      Widziałem w 1965 roku rewanżowy mecz Polonistów w finale Pucharu Rappana z
      niemieckim klubem i zwycięstwo 5:1 (po porażce 0:3 na wyjeździe). Kilka miesięcy
      później przeżywałem Ich zwycięstwo w Pucharze Ameryki (tego dnia otrzymałem
      telegram, że dostałem się na studia; stąd moja doskonała pamięć).
      ...a teraz mam przed sobą oryginalny znaczek klubowy SKS.Rewery Stanisławów,
      założonej w 1908 roku, ukochanej przez mego Tatę, "kibola" i Rewery i lwowskiej
      Pogonii, od której barwy wzięli po wojnie poloniści z Bytomia.
      ...i czuję, że mój Tata gdzieś daleko - bo zmarł dawno - jest nadal z Polonią...
    • sks.rewera Re: Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych 09.08.09, 17:16
      Gość portalu: kibic napisał(a):

> Polonia Bytomska Królowa całego Śląska !
      • sks.rewera Re: Odra w meczu z Polonią Bytom szuka pierwszych 09.08.09, 17:20
        Mało mnie interesowały do tej pory szach-maty piłkarskie, także opinie fanów
        futbolu. Ale chwilę temu założyłem swoje konto. Bo przeczytałem komentarz o
        drugim meczu wygranym przez Polonię (bytomską, rzecz jasna!) oraz Twoją opinię.
        Dzięki serdeczne. (Zresztą opinie inne, choć krytyczne, są rzeczowe ale nie
        złośliwe. I za nie też dzięki.)
        Widziałem w 1965 roku rewanżowy mecz Polonistów w finale Pucharu Rappana z
        niemieckim klubem i zwycięstwo 5:1 (po porażce 0:3 na wyjeździe). Kilka miesięcy
        później przeżywałem Ich zwycięstwo w Pucharze Ameryki (tego dnia otrzymałem
        telegram, że dostałem się na studia; stąd moja doskonała pamięć).
        ...a teraz mam przed sobą oryginalny znaczek klubowy SKS.Rewery Stanisławów,
        założonej w 1908 roku, ukochanej przez mego Tatę, "kibola" i Rewery i lwowskiej
        Pogonii, od której barwy wzięli po wojnie poloniści z Bytomia.
        ...i czuję, że mój Tata gdzieś daleko - bo zmarł dawno - jest nadal z Polonią...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka