Gość: dez Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.ghnet.pl 28.08.09, 07:30 a co z nieuznana bramką dla Bruggi. Tu pewnie powiecie, że sędzia posttąpił prawidlowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaRaS Powinien być gol dla Lecha? IP: *.171.229.234.dsl.crowley.pl 28.08.09, 07:57 Szkoda, że takie faule w polu bramkowym Kasprzika były normalką. Zgodziłbym się z nieuznaniem bramki gdyby sędzia był obiektywny, a nie tępy h*j ciągnął za Belgami cały mecz. Poza tym jedna sytuacja nie zapewni awansu, gdyby Lech grał lepiej lub CHOCIAŻ wykorzystał np okazję Lewy, nie spieralibyśmy się tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqwerty Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.aster.pl 28.08.09, 08:35 miśki, generalnie jak jest faul to sędzia też macha rączką. Może po prostu machnął ręką gwiżdżąc, że jest faul, a dopiero podbiegł do miejsca faulu i to potwierdził, jak wszyscy zaczęli głupieć na stadionie. Faul był i kropka. Pod konic meczu jak podobnie wpadł na Kasprzika jakiś Belg,to Lubański z całą stanowczością stwierdził, że takie sytuacje to faul... Borek chyba ugryzł się w język, bo mu wyjątkowo nie wtórował. Pech był jeszcze taki, że nasi kochani komentatorzy byli w cholerę nieobiektywni, co i oglądającym się udzieliło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betis Sevilla Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.via.zamek.net.pl 28.08.09, 08:43 Za to publika była mocno obiektywna:) Weź się walnij w czoło. To nasz zespół i nasi komentatorzy, co mieli sprzyjać Belgom? Myślisz że telewizja Belgijska rozczulała się nad Lechem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqwerty Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.aster.pl 28.08.09, 08:47 no akurat w czasie 'strzelenia' bramki to lechici szaleli. Ja tylko mówię, że jak Borek komentuje mecze, to faule na bramkarzu w piątce są dla niego oczywiste. Wczoraj jakoś tak nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: 212.244.165.* 28.08.09, 08:54 Czy wy oglądaliście inny mecz czy co? Jaki faul? Pod bramkę wchodzili wszyscy , Rengifo stał tyłem do bramkarza i został przepchnięty przez obrońce na bramkarza właśnie. Idąc dalej tokiem rozumowania sędziego to powinien być karny bo popchnięto Rengifo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly2faule Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.brochow.net 28.08.09, 09:08 oczywiście, że był faul. bawi mnie natomiast to, że mówicie, że walka rengifo z tamtym "belgiem" nie miała wpływu. jak koleś jest pchnięty, to logiczne, że leci. poleciał na bramkarza - jest faul. ok, ale dlaczego nie ma faulu na rengifo? przecież on sam nie wbiegł w tego bramkarzyka. poza tym, co to za sędzia, który ulega namowom bramkarza na zmianę decyzji? a tak swoją drogą, to mój bramkarz w piłkarzykach jest lepszy niż stijnen, a lewandowski nie wykorzystując tej sytuacji stracił mój szacunek. zresztą chyba nie tylko mój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.aster.pl 28.08.09, 09:25 Bramkarz na linii to niemal świętość, w polu bramkowym jest nietykalny, a w polu karnym uprzywilejowany. W tym wypadku mówimu o faulu na linii. Jest faul, nie ma dyskusji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulawinka Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:33 gol byl to oczywiste. sedzia - tragiczny, Lech powinien sie domagac odszkodowania od uefy i przede wszystkim wyrzucic tego sedziego z rozgrywek miedzynardowych - takiego sedziowania to ja w polskiej III lidze nie widzialem! przy bramce zawodnicy Lecha sie ciesza, zawodnicy brugii martwia, stijnen biegnie do sedziego protestuje a sedzia zmienia decyzje... komedia. nie wspomne nawet o ewidentnej czerwonej kartce z dyskwalifikcja 2-3 meczowa dla vargasa za kopniecie (dwukrotne!) lezacego bandrowskiego bez celu na pilke oraz o czerwonej kartce dla blondela za chamskie naskoczenie na bedacego wlascwie bez pilki injacia. brugge gra w 9 i przegrywa 0:1. tego nawet zielinski nie p....e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutry Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.superkabel.de 28.08.09, 09:34 Co zrobil zielinski z tym zespolem krotkim czasie to sie w glowie nie miesci. Z druzyny z ciagiem na bramke i do tego skutecznej Lech stal sie zespolek ktory kalkuluje by nie stracic bramki a moze cos sie strzeli. Moze i sedzie nie uznal nam prawidlowo zdobytej bramki ale takie pomylki powinny byc wkalkulowane w pilke i nie powinnysmy tego rozpamietywac nalezy raczej pamietac ze Lewy w dziecinny sposob zgubil pilke bedac sam na sam z bramkarzem ze nie dopisalo nam szczescie po poprzeczce Stilicia!!! A karne to byl koszmar i wypowiedz pana "trenera" karnych to my nie cwiczylismy wiec ja sie pytam co to za trener co nie cwiczy karnych przed tak waznym meczem. Temu panu juz dziekujemy to najbardziej cisnace sie slowa ktore musze tu napisac!!!! 697952.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutry Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.superkabel.de 28.08.09, 09:35 697952.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p28 Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:40 Lech przegrał, bo: nie miał koncepcji na grę; nie potrafił podać piłki, a jak już to robił to na oślep lub za plecy wychodzącego na pozycję zaowdnika; bo ma w składzie gwiazdy, którym brak zaangażowania bo za Smudy mieli słabą obronę ale mieli pomysł na grę, środek pola i napad; bo za Zielińskiego nie mają już nic I to jest powód porażki a nie to czy sędzia gola uznał czy nie uznał. Bramkarz w polu bramkowym jest nietykalny i tyle. Mógł go uznac ale nie musiał. I nawet jeśli gra się źle, to trzeba wykorzystywać sytuacje bramkowe. jeśli się tego nie robi to się nie wygrywa. Lech może mieć pretensje do siebie. Sędziego bym sie nie czepiał. Belgowie chcieli strzelić gola i robili wszsytko aby to zrobić. Lech go nie chciał strzelić i nie strzelił więc wygrać nie mógł Pytanie do trenera - czy Pan wie na czym polega gra w piłkę nożną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: 88.220.67.* 28.08.09, 09:45 sedzia zmienil decyzje 3 razy, 1. pokazal na pole bramkowe 2. odgwizdal gol - i wszyscy sie pogodzii - belgowie tez 3. jak 2belgow zaczelo z nim gadac - odgwizdal wolny jeszcze raz liniowi nic nie pokazywali, jakby wolnego nie bylo i czekali na srodek. MECZ SPRZEDANY. POCO KOMU 900TYS JAK MOZNA DOSTAC 1.5MLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:54 Gol mógł być uznany, ale równie dobrze i nie mógł, tylko zmiana decyzji przez sędziego jest co najmniej dziwna, jak już uznał i bez sygnalizacji sędziego liniowego o faulu, powinien był ją utrzymać a nie zmieniać po protestach bramkarza. Odejście Smudy to wielka strata dla Lecha i błąd Prezesa (-ów). Lewandowski- bez szybkości , bez sił i bez umiejętności strzeleckich, sprzedać Go jak najszybciej, bo każdy taki mecz w jego wykonaniu, to strata ewentualnych tysięcy euro, jeszcze kilka takich meczy i powinien trafić na ławę. Z trenerem Zielińskim nie ma szans ani na podbój Europy ani na zdobycie mistrza. Jest takie przysłowie, że "... kto szkłem d...ę podciera...", to komentarz do braku podwyżki dla F. Smudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwarek Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.telbeskid.com.pl 28.08.09, 10:07 patrzac na to co sie wczoraj stalo w 33 minucie, to moim zdaniem byl gol albo karny dla lecha, howard webb gwizdnol cos takiego w meczu austria-polska... dla mnie to wogole jest nie porozumienie, jak zawodnik brugii popycha zawodnika lecha na bramkarza to jest faul lecha? pomimo tego uwazam ze lech niezasluzyl, przykro mi, ale lepiej odpasc teraz, niz pozniej sie skompromitowac jeszcze bardziej (czasy gdy amica grala...) Odpowiedz Link Zgłoś
gregor13 Re: Powinien być gol dla Lecha? 28.08.09, 10:13 Kurcze, skoro obrońca lekko popchnął Rengifo, to powinien być karny!!! Przecież po meczu Arsenalu z Celtikiem wielki boss Wenger tłumacząc symulanta Eduardo wyraźnie powiedział, że po obejrzeniu powtórek nie ma pewności, czy aby Boruc na pewno "NIE DOTKNĄŁ" nogi swojego symulanta. Więc skoro za "dotknięcie" był karny, to tym bardziej powinien być za popchnięcie, choćby lekkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo_pk Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.08.09, 10:13 z tego co widziałem na powtórkach to sędzia najpierw prawą ręką pokazał na środek boiska, a po chwili lewą ręką na pole bramkowe, czyli miejsce faulu... nie było więc zmiany decyzji pod wpływem protestów bramkarza tak jak to komentatorzy Polsatu żałośnie opowiadali, była zła sygnalizacja sędziego: najpierw powinien pokazać miejsce faulu, a potem "w którą stronę" ten faul był... ale takie zachowanie arbitra może wskazywać, że początkowo chciał uznać bramkę, ale błyskawicznie zmienił decyzję na korzyść Belgów... symptomatyczne jest to, że piłkarze Lecha nie wykłócali się, tak jakby zgodzili się z interpretacją sędziego co do tego zdarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:19 Jacek Zieliński powinien się uczyć wypowiedzi od Andrzeja Wiśniewskiego. :P www.youtube.com/watch?v=o_sVLU09j8U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolagen Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.comarch.com 28.08.09, 10:34 Co do sytuacji z bramką to był faul Rengifo na bramkarzu. To co wśród zawodników jest dopuszczalne (np. to ze obrońca naciskał na Rengifo) w polu 5m jest faulem na bramkarzu. Tyle. Sędzia popełnił błąd będąc niezdecydowanym i wprowadzając zamieszanie. Nie byłoby tych dywagacji gdyby Lewandowski strzelił w sytuacji sam na sam i nie przewracał się przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem... Wilk i jego "celne" podania... Niby karne to loteria, ale Djurdjevic jak ustawiał sobie i poprawiał piłkę to widać było ze coś wykombinuje (prawie się nie połamał strzelając) :| Gdzieś słyszałem ze lewonożni częściej pudłują jedenastki - prawda to (choć tak czy siak mawia się że jest prawda, gó... prawda i statystyka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:41 w pewnych momentach Lech grał słabo. a takie Bruge jak mówił Lubański wyprowadziło akcję doprowadzili do remisu i były karne. nawet Cypr ma swojego przedstawiciela w LM a my kiedy ostatnio mieliśmy? ale to już nie to. gdyby grali z Lechem w tamtym roku Kolejorz by ich rozniósł. chociaż cieszmy się że Lech w ogóle powalczyć i mogliśmy ich oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
mic_rophon Re: Powinien być gol dla Lecha? 28.08.09, 10:44 Jak Djurdjevic brał rozbieg na pół boiska - miałem złe przeczucia. I niestety, typowy strzał "na pałę". Zgadzam sie z krytycznymi opiniami o grze Lecha. Ale gol powinien byc uznany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: 193.0.242.* 28.08.09, 10:49 Ile jeszcze porażek potrzeba władzom Lech żeby przyznać, że zakończenie współpracy z Franciszkiem Smudą było błędem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kozen81 Re: Powinien być gol dla Lecha? 28.08.09, 10:52 Bramkarz nietykalny w polu karnym?W większości sytuacji tak, ale piłka nożna to gra kontaktowa. Rengifo wpadł na bramkarza, to fakt, ale został popchnięty. Wg mnie bramka powinna zostać uznana. Nie zmienia to faktu, że zasłużyliśmy na porażkę. Niestety żadna drużyna nie wygra meczu nie mając napastników...a Lech z tego co widziałem nie ma żadnego. Lewandowski...szkoda słów, chłopak był bardzo zmęczony, to było widać...w sumie się nie dziwię tyle razy padać i się podnosić z murawy...każdy by się zmęczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AccKid Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: *.tys21.1000lecie.pl 28.08.09, 10:53 Z tego, co widziałem na żywo sędzia od razu pokazał lewą ręką na pole bramkowe, a prawą, dla kogo jest rzut wolny. O czym tu więcej gadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Z Re: Powinien być gol dla Lecha? IP: 94.124.17.* 28.08.09, 10:59 zwroccie uwage ze sedzia nie wskazal na srodek boiska. pokazal rzut wolny wskazujac prawa reka kierunek wykonania a lewa miejsce przewinienia. cala zamotka powstala bo Lubanski niedowidzi a Borkowi samoopalacz wpadl do oka... nie bylo ani chwili wahania sedziego i zmiany decyzji.... Odpowiedz Link Zgłoś