Gość: majrix IP: *.tkb.net.pl 24.10.03, 17:33 i tyle w temacie jakiejkolwiek dobrej woli ze strony FIVB wyjasnienia sytuacji w Polsce !!!! Nie bo nie!!!! Biesiada święta niewinna krówka i nie ma co sie spotykac bo nie!! żenada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tadeusz Luzny KOMUNA ?! IP: 67.70.228.* 24.10.03, 17:38 Az nie chce mi sie uwierzyc ze ten artykul to nie jest jakas kaczka dziennikarska! To jakas paranoia zeby FIVB decydowal kto rzadzi w polskiej siatkowce. Uwazam ze polki zwiazek powinien w demokratyczny sposob wybrac swoje wladze nawet bez ogladania sie na konsekwencje ze strony FIVB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombardier Nie dalismy sie Hitlerowi nie dajmy sie dupkow Acoscie IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 24.10.03, 21:48 Wspomnijmy na to co przed II wojna mowil nasz wielki minister spraw zagranicznych Jozef Beck - sa chwile w ktorych trzeba podejmowac trudne deyczje ale najwazniejszy zawsz jest honor. Miejmy swoj honor i niech go byle jaki dupek Acosta (ktory przypomina kogos w stylu dyktatora Pinocheta) nie wazy sie deptac!! Nie dalismy sie Hitlerowi nie dajmy sie i jemu. Panie prezesie Krasnicki, prokuratorzy do dziela!! A tak w ogole jakby Biesiada mial choc troche przyzwoitosci powinien sam podac sie do dymisji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł;-/ QRWA ALE KLIKA!!! jak to ma być zdrowe?????? IP: *.acn.waw.pl 24.10.03, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrów Piep... Acosta IP: *.promax.media.pl 24.10.03, 17:54 Jedna wielka banda, pewnie im Biesiada przesyła kase albo panienki... nie można tych debili podać do jakiegoś Trybunału? Jak to możliwe że na takie zachownie nie ma żadnego prawnie dopuszczonego środka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Acosta to mafioso IP: *.eds.net 24.10.03, 18:11 ale w jednym ma racje, dopoki sad nie skaze Biesiady bedzie go popieral. Tylko poprzez wyrok skazujacy lub nowe wybory mozna sie go pozbyc. A w wyborach Biesiada wygrywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodziarz PI.....CWANIAK IP: *.netlandia.pl 24.10.03, 18:12 śmierdzi, śmierdzi i jeszce raz śmierdzi - Pan ,,Uczta" przygotował się nawet na taką okazję - uprzedził FIVB, że ktoś mu zazdrości i może kopać dołki pod nim - PIEP....CWANIAK, w piekle się za to przypieczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 18:15 FIVB ma w nosie stan w jakim znalazł sie nasz związek siatkarski.Nie można liczyć na ich obiektywną decyzjęUważam że PKS powinien podjąć niezależną od FIVB decyzję biorąc pod uwagę nawet najgorsze czyli wykluczenie naszych druzyn z rozgrywek międzynarodowych i mistrzowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolan Usunąć Biesiadę bez wzgledu na konsekwencje IP: 80.51.240.* 24.10.03, 18:24 Kto jest za usunięciem Biesiady bez względu na konsekwencje ? Ja mam już tego wszystkiego dosyć, to są układy mafijne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest wampir TAK, ALE... IP: *.buga.uga.pl 24.10.03, 18:33 kto ma to niby zrobić? prezes? ktokolwiek inny będzie się bał, albo jest jego kumplem. może kluby powinny założyć związek niezależny od pzs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Usunąć Biesiadę bez wzgledu na konsekwencje IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 18:45 Rozgonić to towarzystwo(wzajemnej adoracji)!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Popieram!! IP: *.tkb.net.pl 24.10.03, 21:15 Popieram aby nawet kosztem ewentualnego zawieszenia naszyc zespołów "postawić się" a później po ewentualnym skazaniu Biesiady pozwać FIVB do odpowiednich instytucji światowych. Jesli Bosman mogl wygrać z UEFA, to tym bardziej Polska może wygrać z FIVB, może wizja odszkodowań za lata zawieszenia spowoduje ze Acosta i jego drużyna zaczną być bardziej elastyczni. Tylko mam nadzieje że Krasnicki ma na tyle silne dowody (w co wierzę) że pozwoli to na wyjaśnienie sprawy. Nawiasem mówiąc żeby Biesiadzie zależalo na polskiej siatkówce a nie na tuszowaniu malwersacji (do tego trzeba być blisko koryta) już dawno ustąpił by ze stanowiska. Ale ja mysle ze jemu wisi czy nasze zespoły będą grały czy nie, będzie sie trzymał do końca. i jeszcze coś. uważam że Biesiada w FIVB znaczy tyle co nic. Jest z pewnych względów wygodny dla Acosty (przyczyn dla których tak jest niestety nie znam) ale że g... znaczy w tej organizacji świadczy choćby to że nie potrafi spowodować gry Doroty Świeniewicz w PŚ. Makaroniarze mają w d... i naszą sietkówke i Pana Biesiadę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lars Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro IP: 80.51.244.* 24.10.03, 18:49 chryste jaka mafia w tej siatkówce siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwozdz Tandemom stop ?!? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.10.03, 18:50 Z jednej strony chciałby żeby Prezes Polskiej Konfederacji Sportu przeciął te układy, nawet kosztem wykluczenia reprezentacji, z drugiej żal mi osiągnięć naszych pań (w przypadku panów nie ma czego załować - niestety). Ogólnie paranoja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Dzizas, to jest naprawdę banda... IP: *.edox4.net 24.10.03, 18:57 Kiedy będą wybory szefa FIVB? Przeciez za kadencji tych łobuzów Biesiada jest bezkarny. Jak mnie to WPIENIAAAAAAAA!!!!!!!! Niech ja go gdzieś zobaczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewen Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro IP: *.ols.vectranet.pl 24.10.03, 19:30 a co ten acosta , dupek jeden bedzie chronil zlodzieja biesiade?? nic nie mozna poradzic na takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thommas Tylko Prokuratura IP: *.ceu.hu 24.10.03, 19:48 Ciekawe, czy pan Acosta bedzie tez podwazal wyrok niezawislego Sadu polskiego, ktory skaze Biesiade za ogromne malwersacje. Na co czeka Prokuratura????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wayduś Żenująca postawa FIVB! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 20:47 Postawa FIVB, a w szczególności pana Acosty jest godna pożałowania. Prezes światowej siatkówki w żaden sposób nie przyczynia się do promowania ducha fair-play i znoszenia układów i układzików w sporcie. Sami powinniśmy móc decydować w naszych sprawach, a pana Biesiadę zamknąć za kratki, za to o co się go podejrzewa, to może wówczas będzie argument do tego by go zwolnić. Czy naprawdę nie ma żadnego prawa, które pozwala nam na podejmowanie decyzji we wnątrz naszego związku i PKSu? Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro 24.10.03, 20:53 Ten list z FIVB swiadczy, ze cos w miedzynarodowej siatkowce musi byc nie tak. Ton przyjety przez nich jest dziwnie konfrontacyjny i wrecz zastraszajacy. Brak w nim woli dialogu. Byc moze sytuacja powinna byc leczona nie tylko w polskiej federacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ryboly Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro 24.10.03, 23:01 To są telefony gnid będących na garnuszku Acosty i FIVB: Biesiada Janusz 501 080 506, Skorek Edward 604 12 12 58, Irek Marek 502 19 55 75. Dzwońce, esemesujcie. To są ludzie bez ambicji więc i tak nic im nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_Kasi S. Pokażmy honor! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 21:35 Nie dajamy się mafii! sami odejdźmy z FIVB. To jest chore!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkimzimu Pieprzyć Biesiadę i konsekwencje IP: *.conex.net.pl 24.10.03, 22:00 Jeżeli nawet kosztem usunięcia biesiady jest wykluczenie naszych drużyn z PŚ i walki o igrzyska to pieprzyc to!!! nie bedzie burek Acosta z przydupaskiem Biesiadą paść swoich grubych dupsk na strachu że wykluczą nas z jakichs rozgrywek. pokazać tym dupkom że mogą sobie tymi pogróżkami tyłek podetrzeć. ponad FIVB jest chiba jeszcze jakas instytucja mniej skorumpowana do ktorej mozna sie bedzie odwolac! A najlepiej to zastosowac wariant anglicy kontra turek co Beckhama obrazil: podać publicznie adres Biesiady i jak mu kibice pod oknem serenady bedą spiewać to sam spier... gdzie Acosta rośnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 22:40 A to numer.Po raz kolejny pan B.ma w dupie to co o nim mówi Pan Kraśnicki,prokurator i inne osobistości Polskiego sportu.Jest panem na swych włościach dotąd az mu się znudzi lub nie będzie już nic do wytransferowania z PZPS.Po mnie może zostać spalona ziemia-tak sobie rządzi ten elokwentny fircyk mając poparcie kolesia Acosty.Ile jeszcze zła musi zrobić aby wreszcie ktoś dobrał mu się do dupy?Związek już jest bankrutem bo zgodnie z przepisami nierozliczenie dotacji państwowej powoduje- oprócz zwrotu tejże- zawieszenie na 3 lata otrzymanie jakiejkolwiek innej dotacji z państwa.Za co więc mieliby jechać na olimpiadę siatkarze czy siatkarki.Nie będzie stypendiów olimpijskich,pieniędzy na zgrupownia,mecze,wyjazdy.A może wspólnie dadzą panowie B. i dr.A.Panie Biesiada jeśli masz pan odrobinę honoru strzel sobie w łeb lub zrezygnuj jak tak kochasz siatkówkę.Pokaż swą miłość i poświęć ją dla milionów widzów.A jak nie to jesteś największym dupkiem jakiego znam i mordercą siatkówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro IP: *.rzeszow.mm.pl 24.10.03, 23:37 Dobrze powiedziane.Chodzi mi po glowie pewna mysl,ale odpowiedz na nia moga znalezc chyba tylko wyrobieni prawnicy.Jesli np. Polki awansuja z Pucharu Swiata na Igrzyska,, a w wyniku pozniejszej decyzji pana Krasnickiego zawieszajacej prezesa Biesiade w funkcji prezesa PZPSu szef FIVB Acosta usunie polskie zespoly z rozgrywek miedzynarodowych,co to bedzie oznaczac?Ja na chlopski rozum tlumacze sobie ,ze wowczas Polki znajda sie pod piecza MKOLu,wiec jakiekolwiek decyzje Acosty beda bezzasadne,przeciez Olimpiade nie organizuje FIVB ,a jedynie wprowadza ona uwarunkowania dotyczace sposobu kwalifikacji na te Impreze.Tak wiec Acosta nie moze wplynac wtedy na udzial naszych reprezentantek w Atenach.W tej sprawie jestem jednak profesjonalnie niekompetentny ,wiec chcialbym uslyszec opinie prawnikow-wyjadaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: FIVB popiera Biesiadę i odrzuca propozycję ro IP: *.kalisz.mm.pl 24.10.03, 23:02 Ciekawe ile Acosta dostał od Biesiady kasy za takie poparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Joker IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 01:02 A prezes Biesiada patrzy na to wszystko i głośno się z tego śmieje: "Nic mi nie zrobicie, jestem niezniszczalny, nieśmiertelny. Jestem jokerem w talii Acosty. Kraj jest przeżarty korupcją, więc nie mogę pozostawać bierny. Sprawa Rywina to mały pikuś w porównaniu z tym co dzieje się w PZPSie i FIVB." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jer odwołać przekrętasów, chrzanić Seppeya! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 09:55 Ton wypowiedzi Seppeya to jak dyktat kolonialny wobec Bantustanu. Chrzanić taką "międzynarodową" organizację! Polska powinna prowadzić swoją politykę a nie ulegać szantażowi jakiegoś siatkarskiego Bokassy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek LUDU MÓJ LUDU! - Czy babcia ma wąsy? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 09:57 Nie tylko Acosta, ale cały siatkarski świat się z naszego grajdołka śmieje. I ma rację, bo to nie Acosta czy Biesiada tylko polskie prawo i sądy są do d..y. Dwa lata gryzipiórki piszczą i co? - wpuściły szefa polskiego sportu w maliny. Biesiada nie tylko nie jest skazany, ale nawet nie jest osądzony, a więc dla całego cywilizowanego świata jest NIEWINNY JAK BARANEK. Skończy się tym, że szef polskiego sportu to jeszcze Acostę przeprosi. Kibice niech lepiej piszą skargę na polskie sądy do międzynarodowego trybunału, a nie psioczą na uznane głowy i szanowane w cywilizowanym świecie osobistości. A najlepiej niech wszyscy dumnie wypną pierś i powiedzą : My som ważne - co tam jakaś zasrana siatkówka. My czytate i wszystkie matryce z GW mamy odbite w naszych mózgach. I wszystkie teksty, co do przecinka, umiemy nienagannie recytować : stuk-stuk,stuk-stuk, stuku-stuku,stuk-stuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: LUDU MÓJ LUDU! - Czy babcia ma wąsy? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 11:15 Cytat: "W konkluzji sekretarz generalny FIVB stwierdził, że międzynarodowa federacja nie może przyjąć zaproszenia ani "zaakceptować tonu" listu prezesa PKSport" Janku, proszę przeczytaj list i odpowiedz i pokaż mi coś co byłow "złym tonie" w treści listu Kraśnickiego???? za to odpowiedź z FIVB jest chamowata i gburowata, w stylu "ty mi kmiotku nie podskakuj i ciesz sie że zyjesz". Kiedyś Ci zadałem pytanie czy gdy Kraśnicki sie uprze to Biesiada w imie dobra polskiej siatkówki powinien ustąpić. Ty mi wypunktowałeś że jeśli zostanie spełnionych kilka warunków to powinien, jednym z nich było to że jeśli PKS dogada sie z FIVB to tak. Jak sam widzisz nawet to jest niemożliwe, gdyż "powszechnie szanowane osobistości" mają w dupie za przeproszeniem polskie władze państwowe i nawet nie raczą sie z nimi spotkać i porozmawiać. uważasz ze to jest w porządku???? no powiedz szczerze co o tym myślisz? Acosta dobrze zrobił że nie chce sie nawet spotkac czy jednak powinien porozmawiać? jak znam życie zaraz sie zastanowisz i wypiszesz kilka punktów całkiem nie na temat (czyli odpowiedz na konkrtene pytanie). pozdrawiam Cie (choć zauważ że na około 30 wypowiedzi tylko Ty sam trwasz w obronie FIVB i Biesiady). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: LUDU MÓJ LUDU! - Czy babcia ma wąsy? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 14:22 Drogi majrix! Było już nudno bo, jak sam zauważyłeś, wszyscy piszą na jedno kopyto. Po dymisji Wspaniałego noszę w sobie zadrę czarnego humoru, bo wiele spraw trzeba zaczynać od nowa - mówię nie tylko o trenerze i siatkarzach, ale i o sympatiach kibiców. Kraśnicki rzeczywiście okazał się niegodnym zaszczytu porozmawiania z Acostą ( inaczej mówiąc Acostą pokazał mu bardzo ważną część swego ciała ). Acosta kategorycznie podtrzymał swoje stanowisko: a)FIVB jest światową organizacją sportową zrzeszająca federacje siatkówki poszczególnych państw i niezależną od władz politycznych tych państw. b)Każda próba zwolnienia prezesa PZPS, bez prawomocnego wyroku sadowego obciążającego tegoż prezesa, władze FIVB uznają za zamach na swoją niezależność. Można się oczywiście oburzać ( słusznie ) na zachowanie Acosty i uważać, że władza FIVB jest zbyt despotyczna i absolutna w stosunku do władz państwowych swoich członków. Ale w rzeczywistości są dwa wyjścia: 1)PZPS opuszcza szeregi FIVB, 2)Kraśnicki zawiadamia FIVB o prawomocnym wyroku sądu polskiego w sprawie prezesa PZPS. Oczywiście punkt 1) pociągnie za sobą dalsze działanie ze strony FIVB. Oczywiście punkt 2) wymaga czasu. Kraśnicki czeka ( uważam, że słusznie na wyniki PŚ w Japonii). Potem przystąpi do realizacji punktu 2). Serdecznie pozdrawiam Janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak i kibic Plwajmy na Bieiade.. IP: *.net.pulawy.pl / 10.44.26.* 25.10.03, 10:25 .... i całe to skorupwane środowisko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plasti Ladnie, ladnie... IP: *.ny325.east.verizon.net 25.10.03, 16:13 No to fajny list - tylko moje male pytanko. Jak taki czlowiek rzadzi swiatowa siatkowka? Przeciez prezesa FIVB wybieral nie J. Biesiada, tylko wieksze gremium, jak rozumiem przedstawiciele narodowych organizacji pilki siatkowej z calego swiata. Czy oni wszyscy wlaza mu bez wazeliny w pupe i kradna pieniadze ze swoich zwiazkow? No bo o czym to swiadczy ze na czele Miedzynarodowejblablabla Siatkowki jest cham, podatny na korupcje, nie liczacy sie z zadnymi zasadami? Przeciez tego czlowieka ktos wybral, znajac jego dotychczasowe 'osiagniecia'... Czy nie jest aby tak ze to sa wlasnie realia calej swiatowej siatkowki, skoro ma ona takiego a nie innego reprezentanta... Przeciez dr Acosta to nie jakis szeregowy dzialacz siatkarski... Tego sie obawiam... Kiedy beda nastepne wybory w FIVB, jakie on ma obecnie poparcie narodowych federacji? To jest smutne i straszne... Fuj... Odpowiedz Link Zgłoś