kochamzapachfrezji 24.11.23, 06:47 Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prze.nick Re: Kącik fotograficzny 24.11.23, 08:52 Fajne widoki. Można wiedzieć gdzie zrobiłaś te zdjęcia? Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 24.11.23, 09:06 Moje okolice- Jezioro Tarnobrzeskie. Dawna kopalnia siarki- Machów. Na ostatnim zdjęciu widać komin- pozostałości po zakładzie. Tam teraz się bardzo zmieniło. Tarnobrzeg dużo zainwestował w turystykę. W tym roku były tłumy nad jeziorem. Wieczorem wstawię filmik. Pozdrawiam Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 24.11.23, 15:41 kochamzapachfrezji napisała: > Pozdrawiam serdecznie Ładne. Mamy piękny kraj. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 24.11.23, 16:25 Oj, tak: tyna.info.pl/pl/15_fotorelacje/379_inne/4504_jezioro-tarnobrzeskie---niedziela-9-lipca-2023.html#google_vignette Te wakacje spędziłam we Wrocławiu, też ładnie Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 24.11.23, 23:38 kochamzapachfrezji napisała: > Oj, tak: > tyna.info.pl/pl/15_fotorelacje/379_inne/4504_jezioro-tarnobrzeskie---niedziela-9-lipca-2023.html#google_vignette > > Te wakacje spędziłam we Wrocławiu, też ładnie Przez 12 lat mieszkałem na Rynku. Wolę spokojniejsze miejsca. Raz wydawało mi się, że o 3 nad ranem kilku kolesi gwałci dziewczynę, jak wyszedłem to ta mi powiedziała, że tak lubi na masce samochodu. Skoro lubi to poszedłem do domu. Miasta nie można przyrównywać tylko do Rynku. Odpowiedz Link
oponeo1 Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 14:46 Zdjęcia cudne Kiedyś wkleję swoje .Pozdrówka . Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 25.11.23, 14:30 kochamzapachfrezji napisała: > Powtórka z historii Szybko doczekałaś się odpowiedzi poniżej. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 25.11.23, 08:26 U nas też powoli ziemia pokrywa się białym puchem. Moskwa jest piękna, udanej soboty! Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 25.11.23, 09:05 swiblowo napisała: > Rano w Moskwie. Witam koleżankę z dalekiej Azji. Odpowiedz Link
swiblowo Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 17:50 Nie wiedziałam, ze granica Azji przebiega w Moskwie.... Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 18:16 swiblowo napisała: > Nie wiedziałam, ze granica Azji przebiega w Moskwie.... To była apostrofa. Cieszy mnie, że piszesz z tak daleka. Odpowiedz Link
swiblowo Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 23:45 Dziękuję, ale bez przesady, to tylko 1250 km od Warszawy. Kiedyś kursował pociąg i podróż zajmowała 19 godzin. +/- tyle samo samochodem. Samolotem 2 godziny. Za to teraz... przesiadki, cudowanie, koszty, zmęczenie.... jedni ludzie męczą drugich. Do Murmańska szybciej dotrzeć Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 09:16 swiblowo napisała: > Dziękuję, > ale bez przesady, to tylko 1250 km od Warszawy. > Kiedyś kursował pociąg i podróż zajmowała 19 godzin. +/- tyle samo samochodem. > Samolotem 2 godziny. > Za to teraz... przesiadki, cudowanie, koszty, zmęczenie.... jedni ludzie męczą > drugich. > Do Murmańska szybciej dotrzeć Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 09:59 swiblowo napisała: > A przy czym tu Finlandia? Terenach dzikich. Odpowiedz Link
swiblowo Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 10:11 Który szczyt jest najwyższym w Europie? Mont Blanc , czy Elbrus? Odpowiedz Link
swiblowo Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 10:12 Te można znaleźć na wszystkich kontynentach. Nie wszystkie leżą dookoła Moskwy) Odpowiedz Link
stefan4 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 09:53 swiblowo: > Nie wiedziałam, ze granica Azji przebiega w Moskwie.... Granica Azji przynajmniej jej północny fragment, przebiega ciut na wschód od Workuty. O tu: - Stefan Odpowiedz Link
swiblowo Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 10:13 Stefan, jeśli ten plecak to twój, jak wrażenia? Odpowiedz Link
stefan4 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 17:22 swiblowo: > Stefan, jeśli ten plecak to twój, Mój. swiblowo: > jak wrażenia? To było dawno... Wrażenia są tu. - Stefan Odpowiedz Link
swiblowo Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 18:42 Niestety mam brak dostępu do strony. Ale dziękuję. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 18:44 swiblowo napisała: > Niestety mam brak dostępu do strony. > Ale dziękuję. Kraj związku radosnego... Odpowiedz Link
stefan4 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 22:22 swiblowo: > Niestety mam brak dostępu do strony. Nie kumam, dlaczego (mnie to wchodzi na kliknięcie). Ale ja nigdy nie zrozumiem, co i po co Forum GW robi z adresami stron. Spróbuj może wpisać ludzką ręką adres h ttp://iis.ans-elblag.pl/~stefan/Hiking/Gory/Ural-VIII-04/ ale bez spacji zaraz po początkowym ,,h''. - Stefan Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 22:25 stefan4 napisał: > swiblowo: > > Niestety mam brak dostępu do strony. > > Nie kumam, dlaczego (mnie to wchodzi na kliknięcie). Ale ja nigdy nie zrozumie > m, co i po co Forum GW robi z adresami stron. > > Spróbuj może wpisać ludzką ręką adres > h ttp://iis.ans-elblag.pl/~stefan/Hiking/Gory/Ural-VIII-04/ > ale bez spacji zaraz po początkowym ,,h''. > > - Stefan Pewnie chodzi o s przed: Odpowiedz Link
stefan4 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 22:41 negativum: > Pewnie chodzi o s przed: W podanym przeze mnie adresie było ,,h t t p'', a nie ,,h t t p s'' (przepraszam za spacje, ale bez spacji Forum wariuje). To ,,s'' pojawiło się w wersji przerobionej przez Forum na niewiadomoco. Ale mnie to wchodzi nawet z tym ,,s''... - Stefan Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 22:48 stefan4 napisał: > negativum: > > Pewnie chodzi o s przed: > > W podanym przeze mnie adresie było ,,h t t p'', a nie ,,h t t p s'' (przeprasza > m za spacje, ale bez spacji Forum wariuje). To ,,s'' pojawiło się w wersji prz > erobionej przez Forum na niewiadomoco. > > Ale mnie to wchodzi nawet z tym ,,s''... > > - Stefan Podziwiam cię za twoją dosłowność. Serio. Ja jako doświadczalnik nauczyłem się, że w fizyce ±5%, to dobra zgodność z teorią. W chemii ±5% oznacza, że musisz się bawić dalej w syntezę. Odpowiedz Link
stefan4 odszkodowanie 29.11.23, 09:25 swiblowo: > Niestety mam brak dostępu do strony. Nie wiem, jak Ci to udostępnić, to jest znacznie za długie i pełne obrazków, żeby wkleić na forum. W ramach odszkodowania takie trochę inne wspomnienie: Pieczorskaja skazka Pitierskij skoryj wiatr przegania, ale czy tajny lasu zna? Tu, na bezkresnych rasstojaniach lisz tolko mietiel, da sniega, ale pod śniegiem sobie żyją baśniourody skazocznyje. . . Chcesz słuchać? Przysiądź u kastra. Bywajet, chandra duszu tianiet, tęsknota w tajdze, choć ubiej. . . Więc flaszku. . . kapsel. . . a tu z niej nie wódka, światłość na polanie, i słyszę. . . wiatr? Odpowiedz Link
swiblowo Re: odszkodowanie 29.11.23, 13:18 Odszkodowanie nie tylko satysfakcjonujące, ale i szczodre!. - dziękuję Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 18:22 kochamzapachfrezji napisała: > Widzę, że preferujesz statyczne konstrukcje. Ja tam jestem dzikus. Stąd np. koty. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 19:41 Następnym razem będzie sesja zwierząt. Mam w swojej kolekcji zdjęciowej Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 26.11.23, 20:19 kochamzapachfrezji napisała: > Następnym razem będzie sesja zwierząt. Mam w swojej kolekcji zdjęciowej Trzymam za słowo Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 09:17 kochamzapachfrezji napisała: > Takiego kota bojowego miałem Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 09:48 negativum napisał: > kochamzapachfrezji napisała: > > > > > Takiego kota bojowego miałem Wiesz, że ludzie się go bali. Nie wiem dlaczego? Że czarny to już trzeba się bać? Moja żona miała innego za rozwódki. Ten to był dopiero wredny. Wchodzę do jej mieszkania a kot przy mnie. Siadam, kot hyc na mnie i zaczyna się łasić. To też był kot dziki. Ganiał wszystkie inne koty na dzielni. Atakował psy, a mnie jakoś tolerował od pierwszego wejrzenia. Koty uwielbiam z jednego powodu. Jeszcze się taki nie narodził, kto by je do czegoś zmusił. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 10:08 U nas też jest przesąd, że czarny kot przynosi pecha. Ja w to nie wierzę. To sympatyczny kot sąsiada. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 18:25 kochamzapachfrezji napisała: > U nas też jest przesąd, że czarny kot przynosi pecha. Ja w to nie wierzę. > To sympatyczny kot sąsiada. Nie wierz nigdy kotu, póki to nie twój. Ja swoją kociczkę odchowałem od czasu, gdy była jeszcze ślepa. Potem to już był naprawdę kot obronny. Chciałbym wziąć następne "zwierzę". Ale nie mogę. Nie dlatego, że mnie nie stać. Dachowce są za darmo. Kociczka umarła na moich rękach. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 18:59 Ja nie chcę psa, mój odszedł ze starości. Miesiąc po nim płakałam. W końcu kazałam mężowi pociąć budę, by mi nie przypominała o nim. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 20:14 kochamzapachfrezji napisała: > Ja nie chcę psa, mój odszedł ze starości. Miesiąc po nim płakałam. W końcu kaza > łam mężowi pociąć budę, by mi nie przypominała o nim. "Żmije" tak mają... Zapomnieć się na da. Moja kociczka już nie żyje od jakiś 20 lat. Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 23:34 negativum napisał: > kochamzapachfrezji napisała: > > > Ja nie chcę psa, mój odszedł ze starości. Miesiąc po nim płakałam. W końc > u kaza > > łam mężowi pociąć budę, by mi nie przypominała o nim. > > "Żmije" tak mają... > Zapomnieć się na da. > Moja kociczka już nie żyje od jakiś 20 lat. A to struszka była .Starsza chyba od ciebie .Niesamowita historia .Uwazaj na żmije. > > Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 23:38 bruno-123 napisał(a): > negativum napisał: > > > kochamzapachfrezji napisała: > > > > > Ja nie chcę psa, mój odszedł ze starości. Miesiąc po nim płakałam. > W końc > > u kaza > > > łam mężowi pociąć budę, by mi nie przypominała o nim. > > > > "Żmije" tak mają... > > Zapomnieć się na da. > > Moja kociczka już nie żyje od jakiś 20 lat. > A to struszka była .Starsza chyba od ciebie .Niesamowita historia .Uwazaj na żm > ije. Tych się nie boję. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 09:14 kochamzapachfrezji napisała: > Chorwacja Krk(a)? Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 12:31 kochamzapachfrezji napisała: > Tak Nie wiem kiedy to robiłaś, ale nie zmieniło się pewnie nic od krwawej wojny. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 13:22 kochamzapachfrezji napisała: > Ponad 10 lat temu. 10 late temu to tam było już spokojnie Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 13:28 Widziałam ślady wojny, opustoszałe wsi, zniszczone budynki. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 13:53 kochamzapachfrezji napisała: > Widziałam ślady wojny, opustoszałe wsi, zniszczone budynki. Ty pewnie jechałaś już autostradą, ja się przedzierałem przez Alpy. Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 23:35 negativum napisał: > kochamzapachfrezji napisała: > > > Widziałam ślady wojny, opustoszałe wsi, zniszczone budynki. > > Ty pewnie jechałaś już autostradą, ja się przedzierałem przez Alpy. Pieszo przez Alpy to jestem pod wrażeniem . > Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 23:37 bruno-123 napisał(a): > negativum napisał: > > > kochamzapachfrezji napisała: > > > > > Widziałam ślady wojny, opustoszałe wsi, zniszczone budynki. > > > > Ty pewnie jechałaś już autostradą, ja się przedzierałem przez Alpy. > Pieszo przez Alpy to jestem pod wrażeniem . Autokarem po serpentynach. Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 21:19 kochamzapachfrezji napisała: > Tak Wiesz, że zaczynasz mnie rozumieć? Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 21:50 kochamzapachfrezji napisała: > Żmije tak mają, dobranoc. Ja się dopiero rozkręcam na noc. Ale nie muszę wstawać na 7 do szkoły. Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 23:31 negativum napisał: > kochamzapachfrezji napisała: > > > Żmije tak mają, dobranoc. > > Ja się dopiero rozkręcam na noc. > Ale nie muszę wstawać na 7 do szkoły. > W twoim wieku niezdrowo tak się podniecać . > Odpowiedz Link
negativum Re: Kącik fotograficzny 27.11.23, 23:38 bruno-123 napisał(a): > negativum napisał: > > > kochamzapachfrezji napisała: > > > > > Żmije tak mają, dobranoc. > > > > Ja się dopiero rozkręcam na noc. > > Ale nie muszę wstawać na 7 do szkoły. > > W twoim wieku niezdrowo tak się podniecać . > > Wezmę to sobie pod uwagę. Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Kącik fotograficzny 28.11.23, 05:32 Super .Wiadomo że wszyscy tu są grzeczni i z tego bólu poniewierania na różnych forach pełniej cenzury, chcą sobie dać dużo miłości i otuchy. I to jest piękne w tym narodzie i w ludziach. Kochajmy się miłość daje siłę, każdego dnia i godziny. Pozdrawiam serdecznie wszystkie osoby dobrej woli. To jest to. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 28.11.23, 06:09 Ładnie to ująłeś. Pomyliły mi się dni, myślałam, że dziś środa i szybko wstałam do pracy. Mam w środę na 6:30. Dziś mam na 10:30. Idę jeszcze podrzemac. Miłego dzionka! Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Kącik fotograficzny 29.11.23, 13:53 www.youtube.com/watch?v=0q1BLwK1VX4 Udanego popołudnia! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Kącik fotograficzny 29.11.23, 14:10 Uprzedzam ewentualne pytanie, nie można wiedzieć gdzie robione, bo z mojego okna. RODO. Odpowiedz Link