Dodaj do ulubionych

nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia

01.01.24, 17:32
Już kombinują jak dobrać się do telewizji Republika
www.wirtualnemedia.pl/artykul/jak-odbierac-tv-republika-gwiazdy-tvp-michal-rachon-danuta-holecka
wpolityce.pl/polityka/676648-jest-zawiadomienie-ws-slow-pietrzaka-bodnar-zabral-glos
wpolityce.pl/spoleczenstwo/676649-dyskusja-wokol-slow-pietrzaka-wyrwane-z-kontekstu
oraz innych mediów prawicowych
wpolityce.pl/polityka/676623-szczerba-vs-bakiewicz-wspolczesna-forma-rasizmu
"Poseł Koalicji Obywatelskiej Michał Szczerba zamieścił na platformie X wpis, w którym domaga się od operatorów sieci kablowych „natychmiastowego zerwania negocjacji z Mediami Narodowymi”. Politykowi PO odpowiedział Robert Bąkiewicz, prezes wspomnianej przez Szczerbę telewizji. „To co robi Szczerba i jemu podobni, to współczesny rodzaj rasizmu kulturowego” - napisał."
Obserwuj wątek
    • hordol Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 01.01.24, 19:18
      z racji wypowiedzi pietrzaka należy zamknąć tv republika.ciekawe....
      a swoją drogą:
      wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-niemcy-uchodzcy-mieszkaja-w-bylym-obozie-koncentracyjnym,nId,1890472
      • negativum Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 01.01.24, 19:27
        hordol napisała:

> z racji wypowiedzi pietrzaka należy zamknąć tv republika.ciekawe....
        > a swoją drogą:
        > wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-niemcy-uchodzcy-mieszkaja-w-bylym-obozie-koncentracyjnym,nId,1890472

Niemcy to mają doświadczenie w tej materii. Skoro im wolno, to po co się mają marnować inne niemieckie wynalazki architektury?
        Takie Birkenau jest bardzo przytulne, szczególnie zimą. Ma bardzo wydajne ogrzewanie.
    • negativum Przeżył ktoś najazd migrantów na własnej skórze? 01.01.24, 19:58
      Tak serio się pytam. Kto miał za sąsiadków 50 Czeczenów? Bo ja miałem.
      • prze.nick Re: Przeżył ktoś najazd migrantów na własnej skór 01.01.24, 22:02
        za wczesnej III RP było u mnie na Górnym Śląsku mnóstwo przybyszów z dawnego ZSRR
        • negativum Re: Przeżył ktoś najazd migrantów na własnej skór 01.01.24, 22:29
          prze.nick napisał:

> za wczesnej III RP było u mnie na Górnym Śląsku mnóstwo przybyszów z dawnego ZS
          > RR

Miałeś 50 Czeczeńców za sąsiadów na klatce? Miałem. Teraz w tym mieszkaniu mieszkają Hindusi. 2 chłopaków dwie dziewczyny. Pełna kultura. Dzień dobry to mi się kłaniają z daleka. Ważne jest kto kogo pierwszy zobaczy. Jak ja ich wypatrzę, to mówię pierwszy. Na początku z nimi była rozmowa po angielski, teraz już mówią po polsku.
          • prze.nick Re: Przeżył ktoś najazd migrantów na własnej skór 02.01.24, 01:47
            aż tylu sąsiadów nie miałem
            • negativum Re: Przeżył ktoś najazd migrantów na własnej skór 02.01.24, 02:07
              prze.nick napisał:

> aż tylu sąsiadów nie miałem

W jednym mieszkaniu?
              Przyjechała rodzina Czeczenów, ona i on. OK. Po tygodniu już była ona i on + 5 młodszych. OK.
              Po 2 tygodniach było już ona i on, +młodszych, +30 znajomych. Po miesiącu ta rodzina już liczyła koło 50 ludzi. Czyli 10 tradycyjnych domostw na wsi.
              Na szczęście mieszkam w dobrej spółdzielni. Ta pozbyła się ich w ciągu 3 dni. Był nalot policji, za nalotem.
              To trzeba przeżyć. Przeżyć płaczącą dziewczynę na klatce. Na pytanie dlaczego płacze - "zgwałcili mnie".

Hindusi są spoko. Jak zapomnę jajek do żurku to idę do nich. Jak oni czegoś zapomną to idą do mnie.
              Ale najazd Czeczenów przeżyłem i nie życzę go nikomu innemu.
              • prze.nick Re: Przeżył ktoś najazd migrantów na własnej skór 02.01.24, 23:29
                w jednym mieszkaniu było 4 z Ukrainy ale dosyć śniadzi
                problemów nie było
    • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 09:56
      To straszne. Szkoda, że nie udało się w wolne medium przekształcić TVN i Wyborczej. Łatwiej by było gdyby wszystkie media były państwowe, jak w PRL-u. Spółeczki skarbu państwa są państwowe i dzięki temu mogą spokojnie doić użytkowników zgodnie z prawem.

Swoją drogą godna podziwi jest postawa scharakteryzowana już przez samego Jezusa: Czemuż to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?
      • negativum Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:30
        oby.watel napisał:

> To straszne. Szkoda, że nie udało się w wolne medium przekształcić TVN i Wyborc
        > zej. Łatwiej by było gdyby wszystkie media były państwowe, jak w PRL-u. Spółecz
        > ki skarbu państwa są państwowe i dzięki temu mogą spokojnie doić użytkowników z
        > godnie z prawem.
        >
        > Swoją drogą godna podziwi jest postawa scharakteryzowana już przez samego Jezus
        > a: Czemuż to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dos
        > trzegasz?
        >

GW kroiła ciebie przez 30 lat. Ile kosztuje reklama na szpaltach?
        • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:33
          negativum napisał:

> GW kroiła ciebie przez 30 lat. Ile kosztuje reklama na szpaltach?

Kroiła mnie? W jakiż to sposób?
          • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:40
            a ile pieniędzy podatników poszło na ogłoszenia i subskrypcje?
            • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 09:54
              prze.nick napisał:

> a ile pieniędzy podatników poszło na ogłoszenia i subskrypcje?

Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?
              Jezus Chrystus, Bóg.

Ile pieniędzy podatników poszło na ogłoszenia i subskrypcje, a ile na media publiczne, które mimo ogłoszeń i abonamentu i subwencji maja dwa miliardy straty?
              • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:37
                Mają 2 miliardy straty? Skąd masz te dane?
                • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:48
                  prze.nick napisał:

> Mają 2 miliardy straty? Skąd masz te dane?

Z mediów.
                  • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:51
                    Poproszę o jakiś link bo takiej informacji nie mam.
                    • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 12:04
                      prze.nick napisał:

> Poproszę o jakiś link bo takiej informacji nie mam.

Niezależne media nie informują o tym? Czemu? A wyszukiwarka? Też nie działa? Wiesz, znam ten zabieg. Najpierw zleca się komuś, żeby tracił czas na wyszukiwanie i linkowanie informacji, bo "nie widziałem, nie słyszałem, o niczym nie wiem", a potem następuje wzruszenie ramion i zakwestionowanie wiarygodności źródła informacji.
                      • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 12:12
                        Czyli nie umiesz poprzeć swojego twierdzenia o stracie 2 mld linkiem?
                        • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 12:40
                          prze.nick napisał:

> Czyli nie umiesz poprzeć swojego twierdzenia o stracie 2 mld linkiem?

Umiem ale nie chcem. Słyszałem to w telewizji, czytałem na portalach internetowych. Bez wysiłku można znaleźć tę informację za pomocą wyszukiwarki. Obawiam się jednak, że wiarygodne uważasz tylko media nie informujące o tym.
                          • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:06
                            Zabawię się w świętego Tomasza i jak nie zobaczę linka to nie uwierzę.
                            • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:14
                              prze.nick napisał:

> Zabawię się w świętego Tomasza i jak nie zobaczę linka to nie uwierzę.

Wiara jest Twoja indywidualna sprawą. A jak zobaczysz linka, to uwierzysz skoro fundamentem wiary jest nie zobaczyć, a uwierzyć.

Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli.
                              Jezus Chrystus, Bóg.
                              • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:16
                                Tyle że Chrystus zmartwychwstał.
                                A gdzie są te 2 milardy strat to tylko ty wiesz.
                                • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:29
                                  prze.nick napisał:

> Tyle że Chrystus zmartwychwstał.
                                  > A gdzie są te 2 milardy strat to tylko ty wiesz.

Widział go ktoś po zmartwychwstaniu? Co u niego? Po co zabijać a potem wskrzeszać, skoro można było nie dopuścić do śmierci, ułaskawić zanim został skazany? Jeśli chodzi o te 2 mld, to nie tylko ja wiem. Teraz wiesz i Ty, bo Ci powiedziałem, ale ani nie chcesz przyjąć do wiadomości, ani sprawdzić.

Chyba jednak wiem o co chodzi, skąd ten brak wiary. Napisałem, że media publiczne miały stratę, a one sobie tę stratę zaplanowały na rok 2024. Moja culpa. Trzeba być precyzyjnym. I trzeba być dudą, żeby w tej sytuacji wetować budżet, w którym przeznaczono pieniądze na wyrównanie strat.
                                  • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:31
                                    Przeznaczył je na onkologię, jak Totalni chcieli gdy byli w opozycji big_grin
                                    • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 14:11
                                      prze.nick napisał:

> Przeznaczył je na onkologię, jak Totalni chcieli gdy byli w opozycji big_grin

Skandal, prawda?
                                      • negativum Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 14:15
                                        oby.watel napisał:

> prze.nick napisał:
                                        >
                                        > > Przeznaczył je na onkologię, jak Totalni chcieli gdy byli w opozycji big_grin
                                        >
                                        > Skandal, prawda?
                                        >

Stadnina Janów Podlaski najlepszym hodowcą
                                        Dzięki wynikom uzyskanym przez konie polskiej hodowli, prestiżowy tytuł Najlepszego Europejskiego Hodowcy trafił do Stadniny Koni Janów Podlaski, a Polska uzyskała tytuł Najlepszego Narodowego Zespołu Pokazu.

Na F28 wieszczą jej śmierć.
                                        filarybiznesu.pl/finanse/wokol-pieniadza/prestizowy-tytul-najlepszego-europejskiego-hodowcy-trafil-do-stadniny-koni-janow-podlaski/a22668
                                        Nawet swych rodziców przekonałem, że by mieć jakieś pojęcie nie należy się ograniczać do DW.

https://media.wplm.pl/thumbs/4b7/OTYwL3VfMS9jY181NTVkZi9wLzIwMjQvMDEvMDIvMTIwMC83NjAvOWE4ZWNmN2VmMmMwNDJkNGJkMjFhMzJhYTdkZDZjMjguanBlZw==.jpeg
      • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:33
        skąd pochodziły pieniążki na założenie wymienionych przez ciebie mediów to temat na zupełnie inna pracę
        ja się nie podejmuję ale co nieco wiem na ten temat

a Chrystus mówił tutaj o umyśle i prawie karmy (ciąg dalszy cytatu to zdaje się - jak innym odmierzacie tak i wam zostanie odmierzone)
        Dyskusja na temat kodu w NT też mogłaby być interesująca. Może kiedyś o tym napiszę.
        • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:37
          prze.nick napisał:

> skąd pochodziły pieniążki na założenie wymienionych przez ciebie mediów to tema
          > t na zupełnie inna pracę
          > ja się nie podejmuję ale co nieco wiem na ten temat
          >
          > a Chrystus mówił tutaj o umyśle i prawie karmy (ciąg dalszy cytatu to zdaje się
          > - jak innym odmierzacie tak i wam zostanie odmierzone)
          > Dyskusja na temat kodu w NT też mogłaby być interesująca. Może kiedyś o tym nap
          > iszę.

Skąd pochodziły pieniążki na Polsat? Skąd pochodziły pieniążki na imperium ojca Rydzyka? Skąd pochodziły pieniążki na inwestycje prezesa?
          • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:38
            trzeba się cofnąć do kantu okrągłego stołu
            • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 09:55
              prze.nick napisał:

> trzeba się cofnąć do kantu okrągłego stołu

To prawda. Bardzo wcześnie Kaczyński zaczął kantować.
              • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:40
                Historycznie to pierwszy masoński okrągły stół przywiózł do Polski Niemiec, nielegalnie koronowany (przegrał elekcję) August II Mocny.
                Jakoś historia lubi się powtarzać.
                • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:50
                  prze.nick napisał:

> Historycznie to pierwszy masoński okrągły stół przywiózł do Polski Niemiec, nie
                  > legalnie koronowany (przegrał elekcję) August II Mocny.
                  > Jakoś historia lubi się powtarzać.

Po drodze była Targowica. Historia lubi.
    • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:06
      wpolityce.pl/media/676812-korespondencje-dla-tvp-nadaje-dziennikarka-deutsche-welle
      "Kompromitacja neoTVP! Korespondencję z Berlina dla Telewizji Polskiej przedstawia dziennikarka... Deutsche Welle. "Żenujący kabaret""
      • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:35
        prze.nick napisał:

> wpolityce.pl/media/676812-korespondencje-dla-tvp-nadaje-dziennikarka-deutsche-welle
        > "Kompromitacja neoTVP! Korespondencję z Berlina dla Telewizji Polskiej przedsta
        > wia dziennikarka... Deutsche Welle. "Żenujący kabaret""

A kto miał przedstawić, skoro mąż Przyłębskiej wyjechał?
        • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 02.01.24, 23:39
          to już nie mój problem, że neo TVP integruje się z niemieckim ARD
          für Deutschland
          • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 09:56
            prze.nick napisał:

> to już nie mój problem, że neo TVP integruje się z niemieckim ARD
            > für Deutschland

Trudno traktować poważnie tego typu brednie.
            • hell-raiser1 Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:02
              Zobaczymy co dalej. Nie oglądałem wiadomości tego typu.Wczesniej opozycja nie miała tam szans zaistnieć, czy dadzą taka szansę politykom PIS teraz?
              • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:44
                Opozycja przez jakiś czas sama bojkotowała TVPiS aby potem się skarżyć że jest mało reprezentowana.
                Partia na którą głosowałem czyli PJJ nie była w TVP wcale.
                • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:55
                  prze.nick napisał:

> Opozycja przez jakiś czas sama bojkotowała TVPiS aby potem się skarżyć że jest
                  > mało reprezentowana.
                  > Partia na którą głosowałem czyli PJJ nie była w TVP wcale.

To prawda. Opozycja sama jest sobie winna, że Tusk nie mówił wiele, a jak powiedział, to po niemiecku.
            • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 11:42
              Jakie brednie?
              Pani korespondent neo TVP pracuje w Deutsche Welle należącym do ARD a jej mąż jest wysłannikiem ARD w Warszawie.
              • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 12:06
                prze.nick napisał:

> Jakie brednie?
                > Pani korespondent neo TVP pracuje w Deutsche Welle należącym do ARD a jej mąż j
                > est wysłannikiem ARD w Warszawie.

No i co z tego? Dziennikarze profesjonalni i wiarygodni pracują w profesjonalnych i wiarygodnych mediach, reszta robi w propagandzie.
                • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 12:14
                  Deutsche Welle to niemiecka telewizja publiczna.
                  Reprezentuje niemiecki a nie polski punkt widzenia.
                  • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 12:42
                    prze.nick napisał:

> Deutsche Welle to niemiecka telewizja publiczna.
                    > Reprezentuje niemiecki a nie polski punkt widzenia.

Informacja nie ma barw. Media w Polsce już dawno przestały informować, zaczęły kreować rzeczywistość. Niemniej jednak zwykle dziennikarz prezentuje punkt widzenia redakcji, a nie kraju.
                    • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:03
                      O słynnym liście Niemca Marka Dekana do polskich pracowników Axel Springer jak mają pisać słyszałeś?
                    • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:04
                      Albo że ARD jest posłuszna rządowi niemieckiemu ( np tuszowanie molestowań na Sylwestra kilka lat temu)?
                      • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:16
                        prze.nick napisał:

> Albo że ARD jest posłuszna rządowi niemieckiemu ( np tuszowanie molestowań na S
                        > ylwestra kilka lat temu)?

O wytycznych dla mediów publicznych w Polsce od pisowskiej władzy słyszałeś? U ostawianych konferencjach prasowych?
                        • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:20
                          Nie słyszałem.
                          • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:31
                            prze.nick napisał:

> Nie słyszałem.

A widziałeś?
                            • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 13:37
                              Może małe oświadczenie - głosowałem na PJJ a nie na PiS, które uważam za zło ale dużo mniejsze niż PO
                              A teraz odpowiedź na twoje pytanie - nie widziałem nic o wytycznych.
                              PS. Mnie również zastanawia dlaczego wszystkie główne media wspólnie nawalały w 2020 kretyńską narrację o straszliwym kowidzie.

• oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 14:24
                            prze.nick napisał:

> Nie słyszałem.

I niczego nie widziałeś? Telewizji, portali nie oglądałeś?
                            • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 14:43
                              Szczerze? Omijam TVN i Onet szerokim łukiem, więc tej narracji z USA/Niemiec/Izraela nie znam i na mnie podprogowo działać nie są w stanie.
                              Jedyne skąd się o tej narracji dowiaduję to z FK i FŚ i wyjątkowo z WP Sorosa (tam jeszcze można komentować).
                              Mój problem jest inny - wywalane jest z youtube mnóstwo ciekawych materiałów a google omija ciekawe rezultaty.
                              Ale daję sobie radę. Polecam materiały video (po angielsku głównie) na rumble.com czy bitchute.com
                              • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 16:13
                                prze.nick napisał:

> Szczerze? Omijam TVN i Onet szerokim łukiem, więc tej narracji z USA/Niemiec/Iz
                                > raela nie znam i na mnie podprogowo działać nie są w stanie.
                                > Jedyne skąd się o tej narracji dowiaduję to z FK i FŚ i wyjątkowo z WP Sorosa (
                                > tam jeszcze można komentować).
                                > Mój problem jest inny - wywalane jest z youtube mnóstwo ciekawych materiałów a
                                > google omija ciekawe rezultaty.
                                > Ale daję sobie radę. Polecam materiały video (po angielsku głównie) na rumble.c
                                > om czy bitchute.com

Nie Ty jeden nie dajesz się manipulować nie tym, lecz tamtym. W TVN można było ujrzeć i spotkania z wyborcami zarówno Tuska jak i Kaczyńskiego. Ale po co dać się manipulować, Tuskowi skoro można dzięki niezależnym mediom wiedzieć, że Tusk nic nie mówi, a jak mówi, to plecie głupoty, prawda?
                                • prze.nick Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 03.01.24, 23:02
                                  po owocach ich poznacie
                                  widziałem Tuska w akcji gdy był premierem w latach 2007-2014
                                  to co mówi kompletnie nie ma znaczenia bo i tak co innego zrobi
                                  tylko frajerzy potem płaczą bo uwierzyli w obietnice Tuska, jak np te ze zniesieniem abonamentu
                                  • oby.watel Re: nie tylko o TVP chodzi KOalicji 13 grudnia 04.01.24, 10:26
                                    prze.nick napisał:

> po owocach ich poznacie
                                    > widziałem Tuska w akcji gdy był premierem w latach 2007-2014
                                    > to co mówi kompletnie nie ma znaczenia bo i tak co innego zrobi
                                    > tylko frajerzy potem płaczą bo uwierzyli w obietnice Tuska, jak np te ze zniesi
                                    > eniem abonamentu

Znasz polityka, który nie obiecuje gruszek na wierzbie? Naprawdę ważniejsze od tego jak rządzi jest kto rządzi? Nie ma różnicy między mediami relacjonującymi konferencje prasowe przedstawicieli opozycji, a mediami, które pokazują tylko przedstawicieli władzy? Widziałeś w TVP podczas PRL-u przedstawiciela opozycji demokratycznej? Widziałeś w TVP PiS relacje ze spotkań wyborczych członków opozycji? Widziałeś wczoraj w TVP konferencję prasową Kaczyńskiego?
                    • negativum 8080 :) 03.01.24, 13:35
                      oby.watel napisał:

> Informacja nie ma barw. Media w Polsce już dawno przestały informować, htt> ps://oby.watel.info/dywagacje/smiech-to-zbrodnia/. Niemniej jednak zwykle dziennikarz prezentuje punkt widzenia redakcji,
                      > a nie kraju.

Min. Gawkowski
                      I Mazurek

twitter.com/i/status/1742465069818995059
                      Dla mnie Mazurek jest bohaterem.
                      • oby.watel Re: 8080 :) 03.01.24, 14:21
                        negativum napisał:

> Min. Gawkowski
                        > I Mazurek

> twitter.com/i/status/1742465069818995059
                        > Dla mnie Mazurek jest bohaterem.

Cóż on takiego bohaterskiego zrobił? Był dociekliwy? Niespotykane w pisowskich mediach, prawda? On nie tylko o to pytał. Całą rozmowa jest ciekawa.

www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/poranna-rozmowa/news-gawkowski-do-mediow-publicznych-wrocila-normalnosc,nId,7244757
                        • negativum Re: 8080 :) 03.01.24, 14:27
                          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                          >
                          > > Min. Gawkowski
                          > > I Mazurek
                          >
                          > > twitter.com/i/status/1742465069818995059
                          > > Dla mnie Mazurek jest bohaterem.
                          >
                          > Cóż on takiego bohaterskiego zrobił? Był dociekliwy? Niespotykane w pisowskich
                          > mediach, prawda? On nie tylko o to pytał. Całą rozmowa jest ciekawa.
                          >
                          > www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/poranna-rozmowa/news-gawkowski-do-mediow-publicznych-wrocila-normalnosc,nId,7244757

Ciekawa, Helsińska Fundacja Praw Człowieka krzyczy w Polsce jest łamana OTUA.
                          Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
                          • oby.watel Re: 8080 :) 03.01.24, 16:17
                            negativum napisał:

> Ciekawa, Helsińska Fundacja Praw Człowieka krzyczy w Polsce jest łamana OTUA.
                            > Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Co to jest OTUA?
                            • negativum Re: 8080 :) 03.01.24, 23:04
                              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                              >
                              >
                              > > Ciekawa, Helsińska Fundacja Praw Człowieka krzyczy w Polsce jest łamana O
                              > TUA.
                              > > Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
                              >
                              > Co to jest OTUA?

Zapytaj na Jagodnie.
                              • oby.watel Re: 8080 :) 04.01.24, 10:28
                                negativum napisał:

> Zapytaj na Jagodnie.

Zapytam tutaj o zupełnie co innego: czy rozmawiasz ze mną, czy ze sobą?
                        • oby.watel Re: 8080 :) 04.01.24, 10:44
                          Okazuje się, że nr 8080 służy do wysyłania SMS-ów, a nie do dzwonienia. Trzeba było tylko wytrwać do końca rozmowy. Co nie zmienia faktu, że Gawkowski wdał plamę, by nie rzec zrobił z siebie idiotę.

www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-konsumenta/6378946,8080-to-nowy-numer-na-ktory-mozna-zglaszac-podejrzane-wiadomosci-sms.html
                          • negativum Re: 8080 :) 04.01.24, 12:17
                            oby.watel napisał:

> Okazuje się, że nr 8080 służy do wysyłania SMS-ów, a nie do dzwonienia. Trzeba
                            > było tylko wytrwać do końca rozmowy. Co nie zmienia faktu, że Gawkowski wdał pl
                            > amę, by nie rzec zrobił z siebie idiotę.
                            >
                            > www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/prawa-konsumenta/6378946,8080-to-nowy-numer-na-ktory-mozna-zglaszac-podejrzane-wiadomosci-sms.html

Ale się upierał, że na ten numer można dzwonić. Dopiero ktoś z reżyserki powiedział, że nie można.
                            Inną sprawą jest, jak wysłać na ten numer e-mail?
                            Taki problem utworzyć przez Gawkowskiego
                            8080@pl, 8080@cert.pl, 8080@nask.pl
                            tak by system był spójny?
                            Niechciane wiadomości przychodzą na pocztę elektroniczną.
                            • oby.watel Re: 8080 :) 04.01.24, 18:20
                              negativum napisał:

> Ale się upierał, że na ten numer można dzwonić. Dopiero ktoś z reżyserki powied
                              > ział, że nie można.
                              > Inną sprawą jest, jak wysłać na ten numer e-mail?
                              > Taki problem utworzyć przez Gawkowskiego
                              > 8080@pl, 8080@cert.pl, 8080@nask.pl
                              > tak by system był spójny?
                              > Niechciane wiadomości przychodzą na pocztę elektroniczną.

PiS by taki numer wyciął w godzinę tworząc spółkę celową i zatrudniając w niej fachowców.
                              • negativum Re: 8080 :) 04.01.24, 19:26
                                oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                                >
                                > > Ale się upierał, że na ten numer można dzwonić. Dopiero ktoś z reżyserki
                                > powied
                                > > ział, że nie można.
                                > > Inną sprawą jest, jak wysłać na ten numer e-mail?
                                > > Taki problem utworzyć przez Gawkowskiego
                                > > 8080@pl, 8080@cert.pl, 8080@nask.pl
                                > > tak by system był spójny?
                                > > Niechciane wiadomości przychodzą na pocztę elektroniczną.
                                >
                                > PiS by taki numer wyciął w godzinę tworząc spółkę celową i zatrudniając w niej
                                > fachowców.

Dziś dałem byłej Żonie czym się leczyć, trochę perfidnie, bo po dniu, jak już wykupiła recepty. Ma "świerzba"
      • negativum To są wiadomości z Kraju 04.01.24, 04:50
        prze.nick napisał:

> wpolityce.pl/media/676812-korespondencje-dla-tvp-nadaje-dziennikarka-deutsche-welle
        > "Kompromitacja neoTVP! Korespondencję z Berlina dla Telewizji Polskiej przedsta
        > wia dziennikarka... Deutsche Welle. "Żenujący kabaret""

twitter.com/i/status/1742280783119741240
        Tylko flagi w tle mi przeszkadzają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka