Dodaj do ulubionych

PO nowemu w 3D

05.02.24, 21:30
Nowy łowczy krajowy (polityk PSL) ma prywatną ambonę z napisem "Senator". Poluje i biesiaduje z byłym prezydentem Komorowskim. Już zadeklarował, że uniezależni Związek myśliwych od władzy państwowej. Myśliwi maja rządzić się sami!
Koło do którego należy ma złą sławę w okolicy - "Działania Burej Chaty to po prostu zalegalizowane kłusownictwo - opowiada jeden z mieszkańców gminy Nekla, gdzie polowania się odbywają. - Wpadają do lasu, zero tablic informacyjnych, strzelają blisko zabudowań, nie sprzątają resztek martwych zwierząt, zostawiając paprochy - opowiada."

Nasze Lasy

poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001...

PSL znowu w swoim żywiole. Pogratulować!
Obserwuj wątek
      • oby.watel Re: pojedziemy na łów, na łów towarzyszu mój 06.02.24, 09:48
        hordol napisała:

> nowy łowczy powołany przez ministrę środowiska
        >
        > co tu życzyć? chyba daż bur

Towarzysze z ZSL polowali za komuny, dlaczego mieliby teraz odmówić sobie? Żeby tylko tygryska nie ustrzelili, bo z dzikami są w stanie pomylić wszystko. Oczywiście włos im z głowy nie spadnie.
    • kochamzapachfrezji Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 07:42
      U mnie się rządzą sami. Strzelają, postawili ambonę w moim lesie bez mojej zgody, rozsypują tam kukurydzę. Koleżance zabili psa, była z nim na spacerze. U mnie też strzelają blisko zabudowań.
      • irsila Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 08:00
        Zdobywać, podbijać, zabijać, czasem gwałcić prawo i kobiety,
        męski szowinizm
        a ci co tego nie potrafią, to tylko czasem chwalić się tym potrafią,
        cudze słowa sobie przypisując,
        taka męska natura... macho,
        ponoć kobiety to lubią...
      • irsila Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 08:04
        kochamzapachfrezji napisała:

> U mnie się rządzą sami. Strzelają, postawili ambonę w moim lesie bez mojej zgod
        > y, rozsypują tam kukurydzę. Koleżance zabili psa, była z nim na spacerze. U mni
        > e też strzelają blisko zabudowań.

Skąd maja wiedzieć, że to twój las?
        U nas lasy ogolnodostepne, póki unia nie zarządzi inaczej.
        Brat sobie tez las posadził,
        gdyż unia dopłacała,
        by słabe ziemie zagospodarować.
        • oby.watel Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 09:56
          irsila napisała:

> Skąd maja wiedzieć, że to twój las?
          > U nas lasy ogolnodostepne, póki unia nie zarządzi inaczej.
          > Brat sobie tez las posadził,
          > gdyż unia dopłacała,
          > by słabe ziemie zagospodarować.

To prawda. Skąd mają wiedzieć, że to prywatny las, a zwierzę to nie dzik tylko pies albo żubr? Prawo stoi po ich stronie. Tygrysek ma niebywale rozbudowane sumienie, które zabrania zabijać nienarodzone, ale zabijanie bezbronnych zwierząt to co innego. Według mnie człowiek nieczuły na cierpienie, bez różnicy czy człowieka czy zwierzęcia jest według mnie zwyrodnialcem.

Zgodnie z prawem jeśli ktoś potrąci lub znajdzie potrącone zwierzę, musi zapewnić mu pomoc i zawiadomić policję. Niezależnie od tego czy zwierzę żyje, czy jest martwe. Chyba, że jest myśliwym i właśnie upolował zwierzę.
          • irsila Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 10:34
            To dlaczego nie zawiadamia tylko tu się użala?
            Jak bym taka sytuacje miała, od razu bym zgłosiła.
            • oby.watel Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 10:36
              irsila napisała:

> To dlaczego nie zawiadamia tylko tu się użala?
              > Jak bym taka sytuacje miała, od razu bym zgłosiła.

Skąd domniemanie, że nie zawiadomiła? A może nie mogła? Ty jesteś wyjątkowa i niepowtarzalna. Nikt inny nie jest Tobą.
            • hell-raiser1 Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 16:00
              irsila napisała:

> To dlaczego nie zawiadamia tylko tu się użala?
              > Jak bym taka sytuacje miała, od razu bym zgłosiła.
              > Gdybyś myślała trochę to na znajomych się nie donosi. Chyba że masz nawyki z komuny.
              >
        • hell-raiser1 Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 16:09
          irsila napisała:

> kochamzapachfrezji napisała:
          >
          > > U mnie się rządzą sami. Strzelają, postawili ambonę w moim lesie bez moje
          > j zgod
          > > y, rozsypują tam kukurydzę. Koleżance zabili psa, była z nim na spacerze.
          > U mni
          > > e też strzelają blisko zabudowań.
          >
          > Skąd maja wiedzieć, że to twój las?
          > U nas lasy ogolnodostepne, póki unia nie zarządzi inaczej.
          > Brat sobie tez las posadził,
          > gdyż unia dopłacała,
          > by słabe ziemie zagospodarować.
          >Właściciel może powiedzieć nie. Myśliwy może się czaić na zwierzynę na cudzej łączące bez zgody właściciela. Jest takie coś i amen.
          >
    • hell-raiser1 Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 11:11
      Już pisałem na FK. Były mistrz świata w siatkówce Marcin Możdżonek objął ważne dla polskiego łowiectwa stanowisko. 11 grudnia wybrano go na prezesa Naczelnej Rady Łowieckiej Polskiego Związku Łowieckiego. I ma zmienić upodobania do strzelania.
      • negativum Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 12:20
        hell-raiser1 napisał:

> Już pisałem na FK. Były mistrz świata w siatkówce Marcin Możdżonek objął ważne
        > dla polskiego łowiectwa stanowisko. 11 grudnia wybrano go na prezesa Naczelnej
        > Rady Łowieckiej Polskiego Związku Łowieckiego. I ma zmienić upodobania do strze
        > lania.

1. Jestem świadom, że mordują zwierzątka gospodarcze na jedzenie.
        2. Nie jestem wstanie pojąć, dlaczego morduje się zwierzęta dzikie, zresztą całkowicie nam nie zagrażające. Te chowające się w dzikich lasach. To już masakra. Dziadek miał jelonka, który sam do niego przyszedł. Pewnie stracił matkę, od bum. Karmił go, ale w warunkach naturalnych, poza stodołą. Zwierzątko uciekło, jak mu zaczęły rosnąć różki.
    • hell-raiser1 Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 15:53
      Możdżonek się wyróznia. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.pzlow.pl/pierwszy-tydzien-dzialan-nowego-lowczego-krajowego/&ved=2ahUKEwiGg5Kx-5aEAxWWQ_EDHQEtC6QQFnoECBoQAQ&usg=AOvVaw1-pnBXJrmf92NSMqxQ8xPb
      • oby.watel Re: PO nowemu w 3D 06.02.24, 15:58
        hell-raiser1 napisał:

> Możdżonek się wyróznia. www.pzlow.pl/pierwszy-tydzien-dzialan-nowego-lowczego-krajowego/

Pozostaję przy swoim. Nadal uważam, że głosowanie na głupiego i głupszego jeszcze nam się odbije czkawką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka