Dodaj do ulubionych

Darmowe autostrady

17.02.24, 17:33
Gdy PiS proponowało darmowe autostrady, opozycja nie pozostawiała na pomyśle suchej nitki twierdząc, że to kiełbasa wyborcza. Kiełbasa okazała się bardzo smaczna, więc koalicja zapowiada, że autostrady będą bezpłatne.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 18:12
      Tylko paliwo będzie po 10 zł za litr.
      • oby.watel Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 18:24
        negativum napisał:

> Tylko paliwo będzie po 10 zł za litr.

Niestety, PiS nie zdążyło wprowadzić gospodarki centralnie sterowanej i jeśli paliwo na rynkach światowych drożeje, to u nas też. A gdyby zdążyło, to tak jak w zeszłym roku — paliwo na świecie drożeje, dolar w Polsce drożeje, a paliwo w Polsce tanieje. Socjalizm tak, wypaczenia nie!
        • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 18:34
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Tylko paliwo będzie po 10 zł za litr.
          >
          > Niestety, PiS nie zdążyło wprowadzić gospodarki centralnie sterowanej i jeśli p
          > aliwo na rynkach światowych drożeje, to u nas też. A gdyby zdążyło, to tak jak
          > w zeszłym roku — paliwo na świecie drożeje, dolar w Polsce drożeje, a paliwo w
          > Polsce tanieje. Socjalizm tak, wypaczenia nie!

Paliwo tanieje na rynkach światowych, ale nie u Donalda.
          • oby.watel Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:01
            negativum napisał:

> Paliwo tanieje na rynkach światowych, ale nie u Donalda.

Top prawda. Tusk osobiści wpycha więźniom politycznym rurę w gardło i podnosi ceny benzyny na Orlenie. Podobno przymierza się do podniesienia bułek.
            • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:04
              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
              >
              > > Paliwo tanieje na rynkach światowych, ale nie u Donalda.
              >
              > Top prawda. Tusk osobiści wpycha więźniom politycznym rurę w gardło i podnosi c
              > eny benzyny na Orlenie. Podobno przymierza się do podniesienia bułek.

Na szczęcie mam swój piekarnik.
              • oby.watel Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:07
                negativum napisał:

> Na szczęcie mam swój piekarnik.

Podwyżkę cen prądu też zatwierdził. Co najmniej 80% w górę. Hip hip. Na szczęście będzie kontynuował budowę CPK. Hura.
            • hell-raiser1 Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:06
              Do końca życia ta wojna polsko-polska będzie trwała. Zresztą ty powielasz wątki z innego forum i tam dostałeś odpowiedź.
              • oby.watel Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:10
                hell-raiser1 napisał:

> Do końca życia ta wojna polsko-polska będzie trwała. Zresztą ty powielasz wątki
                > z innego forum i tam dostałeś odpowiedź.

Pozwól, że odpowiem sparafrazowanym Twoim tekstem: To jest piekielny podnóżek. Nie dość że ślepy, do tego czepia się jak kolec do tyłka. Można całą historię jej czepialstwa wkleić. Czasami potrafi wyprowadzić się z równowagi.
                • hell-raiser1 Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:36
                  oby.watel napisał:

> hell-raiser1 napisał:
                  >
                  > > Do końca życia ta wojna polsko-polska będzie trwała. Zresztą ty powielasz
                  > wątki
                  > > z innego forum i tam dostałeś odpowiedź.
                  >
                  > Pozwól, że odpowiem sparafrazowanym Twoim tekstem: To jest piekielny podnóżek.
                  > Nie dość że ślepy, do tego czepia się jak kolec do tyłka. Można całą historię j
                  > ej czepialstwa wkleić. Czasami potrafi wyprowadzić się z równowagi.
                  > Ale to jest i inny wątek. Lubisz powielać takie tematy. Już ci hardol o tym mówił. Przez takie pieprzenie coraz mniej chłopaków z forów politycznych tu wchodzi. Nie wiem kto to psuje, ale tak jest. Pozwalacie na dużo i jest efekt.
                  >
                  • hell-raiser1 Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:42
                    Wracając do tematu to na A4 od kwietnia podrożeje. Mój swat prowadził kiedyś sprawy przedsiębiorców oszukanych w czasach rządów Tuska przy autostradach. Teraz jest na emeryturze i pieprzy wszystko i zwiedza świat.
                  • oby.watel Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 22:37
                    hell-raiser1 napisał:

> Ale to jest i inny wątek. Lubisz powielać takie tematy. Już ci hardol o t
                    > ym mówił. Przez takie pieprzenie coraz mniej chłopaków z forów politycznych tu
                    > wchodzi. Nie wiem kto to psuje, ale tak jest. Pozwalacie na dużo i jest efekt.

Dobrze by było abyś poćwiczył cytowanie. Nawet mnie się udało to opanować, to Tobie tym bardziej. Powtarzam wątki, bo nigdy nie wiadomo, co zniknie. Kilku nie powieliłem i niema ich ani tam, ani tu. Przeszkadza Ci to, to nie powielaj. Przymusu nie ma.
                    • oby.watel Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 22:37
                      oby.watel napisał:

> Dobrze by było abyś poćwiczył cytowanie. Nawet mnie się udało to opanować, to T
                      > obie tym bardziej. Powtarzam wątki, bo nigdy nie wiadomo, co zniknie. Kilku nie
                      > powieliłem i niema ich ani tam, ani tu. Przeszkadza Ci to, to nie powielaj. Pr
                      > zymusu nie ma.

Tusk odpowiadał za wszystko, Kaczyński nie odpowiadał za nic, wszystko było winą Tuska. Ot i cała różnica.
    • xstefciax Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:15
      Do 5 stówek będzie nas kosztował wyjazd do dzieci, kiedyś było to sporo taniej. Niemniej nie da się wycenić tęsknoty za nimi.
      • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:42
        xstefciax napisała:

> Do 5 stówek będzie nas kosztował wyjazd do dzieci, kiedyś było to sporo taniej.
        > Niemniej nie da się wycenić tęsknoty za nimi.

To chyba miałaś benzynę po 5 zł od Donalda?
        • xstefciax Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:47
          To było rok temu, teraz może wyjdzie drożej. 900 km w obie strony plus opłaty za autostrady A4, golf 7 benzyna.
          • hell-raiser1 Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 20:53
            Drogo. U mnie w dieselu taniej. A autobusy lub busy to nie ma. Nie chce mi szukać.
            .
            • kochamzapachfrezji Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 21:21
              Jest pociąg z Dębicy bezpośrednio do Wrocka. Już tak raz jechaliśmy.
          • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 21:26
            xstefciax napisała:

> To było rok temu, teraz może wyjdzie drożej. 900 km w obie strony plus opłaty z
            > a autostrady A4, golf 7 benzyna.

wielkahistoria.pl/oblezenie-wroclawia-1945-bezmyslna-destrukcja-jednego-z-najpiekniejszych-miast-europy-srodkowej/
            Twe córki nie wiedzą w jakim mieście żyją, lud tu zawsze był nieprzeciętny. Najwięcej choćby Noblistów w dziejach Świata.
            Wrocławia nie da się zabić
            To miasto było zniszczone bardziej niż Warszawa. Jednak Wratislav zobowiązuje. Jeszcze chodziłem po zgliszczach.

• kochamzapachfrezji Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 21:33
              Dużo ciekawych rzeczy się od Ciebie dowiedziałam o Wrocławiu, za co Ci dziękuję.
              • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 21:52
                kochamzapachfrezji napisała:

> Dużo ciekawych rzeczy się od Ciebie dowiedziałam o Wrocławiu, za co Ci dziękuję

A wiesz, że Wojny Husyckie zaczęły się we Wrocławiu? To one odmieniły Europę.
                Dziś ludzie wierzą, bo wierzą, a nie że muszą.
                Taki mały skrawek Europy odmienił świat.
                Jest mi miło, że Twe Córki są we Wrocławiu. Ale niech nie będą bezmyślne. To kochane miejsce, pełne rzek i parków.
                Obok mnie jest rzeka ok. 500 m. Czasami wylewa, zalewając ogródki działkowe. Trudno.
                • hell-raiser1 Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 22:18
                  Czy jej córki są bezmyślne? To kwestia do dyskusji. Każde miasto ma swoją historię. Może byś się był przewodnikiem Wrocławia. Zawsze to jakieś zajęcie i kasa.
                  • negativum Re: Darmowe autostrady 17.02.24, 22:53
                    hell-raiser1 napisał:

> Czy jej córki są bezmyślne? To kwestia do dyskusji. Każde miasto ma swoją histo
                    > rię. Może byś się był przewodnikiem Wrocławia. Zawsze to jakieś zajęcie i kasa.

Nie, że są bezmyślne. Od Wrocławia się zaczęła historia nowej Europy. Chciałbym by o tym wiedziały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka