Dodaj do ulubionych

O "Harrym Potterze"

IP: *.net.bialystok.pl 27.08.01, 16:28
Ludzie! Czy czytanie "Harry''ego Pottera" czy Musierowicz w czwartej klasie
dobrego LO to wstyd????????
Obserwuj wątek
    • Gość: ottey Nie! IP: *.starnet.pl 27.08.01, 16:46
      Gość portalu: Ginny napisał(a):

> Ludzie! Czy czytanie "Harry''''ego Pottera" czy Musierowicz w czwartej klasie
      > dobrego LO to wstyd????????

Hej!
      Nigdy w życiu!!! Jestem co prawda dopiero w II klasie, ale także renomowanego LO
      i z nieopisaną wprost radością czytam Potter''a czy ksiązki M. Musierowicz.
      Szczerze mówiąc, usycham już, czekając na 5 część Pottera, bo ze względu na moją
      niecierpliwość, a także na fakt, że po prostu uwielbiam książki o Harrym, czytam
      je w wersji oryginalnej- po angielsku. Np. część 4 przeczytałam w marcu... Nawet
      moja studiująca już siostra- w jakże poważnym wieku 22 lat, czyta Pottera i
      Musierowicz. Nie sądzę, żeby komukolwiek nie wypadało czytać tego typu książek.
      Pozdrawiam baaaaaaaardzo serdecznie.
      • Gość: Ginny Re: Nie! IP: *.net.bialystok.pl 27.08.01, 17:57
        Dzięki za wspacie moralne... też tak myślę...
    • Gość: anonim czytaj co chcesz IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 21:12
      jak ci sie podoba to czytaj a nie zastanawiaj sie czy to wypada czy nie :)
    • Gość: Pooh Re: O IP: *.chello.pl 27.08.01, 22:07
      Ginny, ty to masz dylematy. Ja mam 25 lat, skończyłem już studia a Harrego
      przeczytałem w całości 2 razy - wersję oryginalną i tłumaczenie. Nie wiem, czy
      się ze mną zgodzisz, ale cykl jest z tomu na tom coraz lepszy. Z
      niecierpliwością czekam na "Harry Potter and the Order of the Phoenix"!
      • Gość: Ginny Re: O IP: *.net.bialystok.pl 28.08.01, 12:38
        Dzięki za poparcie, ale nie wszyscy tak myślą...Pozdrawiam...
    • Gość: Józia A ja jestem jeszcze starsza!!! IP: 212.75.99.* 28.08.01, 13:19
      (32 lata)
      Harry wpadł mi w ręce, kiedy byłam na urlopie. Byłam sama z dwójką dzieci w
      obcym domu "na wsi" z (niestety ) niezbyt bogatą biblioteczką i po przczytaniu
      tego co zabrałam ze sobą zaczęłam w desperacji przeszukiwać wszystkie
      pomieszczenia. W dziecięcym pokoju znalazłam dwa pierwsze tomy Harrego, no i
      teraz zastanawiam się, kto mógłby pożyczyć mi następne.
      Co do Musierowicz, to mojej ponad 50-letniej mamie, która 10 lat temu
      wyemigrowała do Kanady, muszę wysyłać każdą nowowydaną książkę tej autorki (nie
      muszę dodawać, że ma wszystkie!). I wcale nie jest infantylna tylko poprostu
      młoda duchem!
      Czytaj i wierz mi, nie masz się czego wstydzić.

Pozdrawiam
      • Gość: agata Re: A ja jestem jeszcze starsza!!! IP: *.dplanet.ch 30.08.01, 00:03
        Gość portalu: Józia napisał(a):

> (32 lata)
        > Harry wpadł mi w ręce, kiedy byłam na urlopie. Byłam sama z dwójką dzieci w
        > obcym domu "na wsi" z (niestety ) niezbyt bogatą biblioteczką i po przczytaniu
        > tego co zabrałam ze sobą zaczęłam w desperacji przeszukiwać wszystkie
        > pomieszczenia. W dziecięcym pokoju znalazłam dwa pierwsze tomy Harrego, no i
        > teraz zastanawiam się, kto mógłby pożyczyć mi następne.
        > Co do Musierowicz, to mojej ponad 50-letniej mamie, która 10 lat temu
        > wyemigrowała do Kanady, muszę wysyłać każdą nowowydaną książkę tej autorki (nie
        >
        > muszę dodawać, że ma wszystkie!). I wcale nie jest infantylna tylko poprostu
        > młoda duchem!
        > Czytaj i wierz mi, nie masz się czego wstydzić.
        >
        > Pozdrawiam

(36 lat)
        HP czyta u nas cala rodzina. Moj 9-letni syn wlasnie konczy 4 tom po raz trzeci (
        chodzi do ang. szkoly), moj maz (lat 35) konczy 3 tom, a ja juz przeczytalam
        wszystkie po 3-4 razy. Polecam wersje oryginalna, bo sie laczy przyjemne z
        pozytecznym.
        Musierowicz tez kocham i nie sadze, ze mi to przejdzie z wiekiem, bo jej ksiazki
        zawsze wprawiaja mnie w dobry nastroj.
        Sprobuj Roalda Dahla. Nie wiem, czy zostal przetlumaczony na polski, ale jest
        swietny i warto sie pomeczyc nad wersja angielska.
        • Gość: Kika Re:HP jest super!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 00:42
          Kupiłam Harrego mojemu 10 letniemu synowi, który czytać nie lubi. Woli
          komputery. Zaczęłąm od tego że czytałam tę książkę moim chłopcom na dobranoc. O
          dziwo i ku mej wielkiej radości któregoś dnia mój synek poprosił o nią do
          łóżka, bo jak stwierdził ”to jest za dobre żeby czekać do następnego dnia”. I
          tak to się zaczęło...
          Czekam z niecierpliwością na ekranizację. (Choć książki nic nie przebije)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka