Dodaj do ulubionych

BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ

IP: 193.227.223.* 28.08.01, 11:59
Czy ktoś z Was Milusińscy ;) może polecic mi jakąś wartą kupienia i
przeczytania pozycję? Dodam,że nie chodzi mi o romans ani sensację, szukam
raczej dobrego, ambitnego czytadła
Ja mogę Wam polecić "Uwolnić Prośka" Irvinga. Super opowiadania!!
Pozdrawiam sedercznie
Obserwuj wątek
    • Gość: o. Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 195.205.213.* 28.08.01, 12:01
      "Pociągi pod specjalnym nadzorem" (kto widział film wie dlaczego - podpowiedź:
      pieczątki), wszystko Kundery, Hrabala - oni tam po drugiej stronie gór to
      potrafią pisać.
      • rigel Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ 28.08.01, 12:02
        obiecuje przeczytac
    • Gość: Elik Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.telenergo.pl 28.08.01, 12:08
      Kundera od A do Z !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: O. Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 195.205.213.* 28.08.01, 12:17
        A CYTAŁAŚ NO NIEZNOŚNIE LEKKI BYT?
        • Gość: Elik Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.telenergo.pl 28.08.01, 12:25
          Gość portalu: O. napisał(a):

> A CYTAŁAŚ NO NIEZNOŚNIE LEKKI BYT?

A juści, i cało reste tyz, jak tylko na półki zucili

• Gość: Elik Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.telenergo.pl 28.08.01, 12:16
      aha, i jeszcze "Zapiski..." Umberto Eco, ale część I, dobre na wakacje.
      • Gość: mreck Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 28.08.01, 12:20
        widzę, że bedę musiał sam cos napisać, ech...
    • Gość: Terry Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.us.es 28.08.01, 12:26

Na pewno wart przeczytac Pratcheta, cokolwiek
      moze byc "Blask Fantastyczny".
      Na poczatku ciezko sie wgryzc ale potem smakuje sie
      kazde zdanie.
      Super!

kategoria; komedia fantasy
      ocena (w skali do 5); *****
      • Gość: mreck Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 28.08.01, 12:31
        ????? ?
        • Gość: Ginny Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.net.bialystok.pl 28.08.01, 12:41
          A ja polecam "Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku" i "Pasję życia"- z tych
          ambitnych i Bridget Jones lub Harry''ego Pottera- z czytadeł.:)
          • Gość: inka Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.*.*.* 28.08.01, 13:39
            Uwielbiam sensacje np. Ludluma - wszystkie bez wyjatkow.
            • iwa100 Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ 28.08.01, 13:56
              wszystko, albo prawie wszystko Jonathana Carroll''a, a potem to juz tylko szukam gadajacych psow....
              • leo100 Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ 28.08.01, 14:14
                Przychylam sie do propozycji Ginny:
                "Pasja Zycia"
                pozdro
                • Gość: madziap Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 212.160.165.* 28.08.01, 14:39
                  Pomimo, ze nigdy nie lubilam tego co nie zwiazane z rzeczywistoscia, w
                  ksiazkach Caroll''a sie zauroczylam. Jest cos niesamowitego w sposobie jego
                  pisania. Polecam tez "Madame" Antoniego Libery. Ekstra!
                • Gość: Porter Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.ppp.polbox.pl 07.09.01, 03:04
                  To od razu i "Udreka i ekstaza".
                  Czytalas Bulhakowa "Mistrza i Malgorzate"?
                  A Eco "Imie Rozy"?
                  Lema - Sledztwo?
                  Wankowicza - wszystko, jak leci?
                  Stevena Kinga - np. "Zielona Mila"
    • Gość: soma Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 213.25.71.* 29.08.01, 12:09
      Kundera nade wszystko! poza tym polecam David''a Lodge''a - niedawno pojawiło
      się "Myśląc", i "Polkę" Gretkowskiej - zupełnie inna, niż jej poprzednie książki
      • Gość: disturbe Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 13:52
        A ja polecam coś z innej beczki. Książka jest polityczna i opowiada o ludziach,
        biorących udział w wydażeniach z grudnia 1981 w Polsce (stan wojenny). Autorem
        jest Gabriel Meretik, a dzieło ma tytuł "Noc generała". Bardzo fajne, można się
        trochę dowiedzieć o ludziach, którzy również dziś biorą udział w politycznych
        rozgrywkach.
        Pozdro!
        • Gość: ASIK Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 10:46
          PACHNIDŁO NIESAMOWITA !!!!!!!!!
          • Gość: ASIK Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 10:47
            AAA PACHNIDŁO JEST Z SERII KAMELEON.... PATRICK SUSKIND. (trudno ja dostac)
            • Gość: soma Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 213.25.71.* 31.08.01, 11:26
              co do Suskinda - polecam "Kontrabasistę"
              • Gość: w_kulik Iain Banks!! IP: *.*.*.* 31.08.01, 12:33
                Iain Banks - ten facet jest niesamowity! Kto czytał "Fabrykę os"
                albo "Uwikłanie" ten wie, o czym mówię. Gość ma wyobraźnię chorą aż do
                ostatniego włókna nerwowego. Jego książki są tak niesamowicie popieprzone, że
                czasami ciężko przez to przebrnąć.
                Uwaga! Iain Banks i Iain M. Banks to ta sama osoba, tylko że ten drugi pisze
                książki SF, a pierwszy - po prostu zakręcone.
                • Gość: fuego Re: Joseph Heller IP: *.man.lodz.pl 03.09.01, 15:40
                  Ostatnio przeczytane: "Gold jak złoto". Niezła farsa na amerykański rząd i
                  stosunki panujące na "szczytach władzy". Doprowadzone wręcz do absurdu.
                  mnóstwo ciekawych cytatów w stylu "masz to jak w banku...chyba że byś nie miał"
                  polecam
                  • Gość: Kinia Re: Joseph Heller IP: 193.227.223.* 03.09.01, 15:44
                    A jeśli ktoś nie czytał PARAGRAFU 22 Hellera, to powinien koniecznie!!! Są
                    jakieś granice absurdu ale ta książka je przekracza!! RE-WE-LA-CJA
                    • Gość: remek Re: Joseph Heller IP: *.dialup.surfeu.at 03.09.01, 22:54
                      Gość portalu: Kinia napisał(a):

> A jeśli ktoś nie czytał PARAGRAFU 22 Hellera, to powinien koniecznie!!! Są
                      > jakieś granice absurdu ale ta książka je przekracza!! RE-WE-LA-CJA

Moze nie wszyscy czytali,lecz na pewno nasi parlamenterzysci
                      gdyz na codzien stosuja Paragraf 22.
                      A faktycznie pozycja jest super,logika zawarta w niej niesamowita
                      i klarowna.
    • w_kulik Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ 31.08.01, 11:06
      Wszystko Vonneguta, polecam też Dicka i Johna Irvinga.
      Nie muszę wspominać o Steinbecku.
      Ale OBOWIĄZKOWO trzeba przeczytać "Ostatni brzeg" Nevila Shute''a. To jedna z
      niewielu książek, przy której popłakałem sie jak bóbr
      • Gość: T Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 62.233.138.* 05.09.01, 22:06
    • Gość: Emilia Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 31.08.01, 11:55
      Polecam wszystkie książki Alessandro Baricco. W Polsce ukazały sie
      trzy: "Jedwab", "Ocean. MOrze" i "City". Każda jest inna, wszystkie pełne
      emocji (ale nie sensacji), pisane pieknym językiem. Warto do nich wracać.
    • Gość: Arturio Sosnowski rulez! Pratchett tez! IP: *.man.axelspringer.com.pl 31.08.01, 12:47
      Klasyke masz juz pewnie przerobiona, wiec ze swiezych rzeczy polecam cala serie
      Terry''ego Pratchetta. jest to fantazy, ale jakies takie "inne". Ja nigdy nie
      lubilem tego gatunku, ale zaczalem serie Pratchetta ''Swiat dysku'' od ''Kosiarza''
      i wsiaklem na cacy! Polecam tez "Apokryf Aglai" Jerzego Sosnowskiego. Teraz
      Polska! Do 120 strony jest spoko, a pozniej sie zaczyna! No czad po prostu!
      PS jego kolejna ksiazka "Wieloscian" jest niestety slaba :(
      Z lekkich rzeczy "na lato" polecam "Impreze u Ralpha" Lisy Jewell (seria
      Kameleon)
    • Gość: john doe Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.*.*.* 31.08.01, 12:58
      zapiski ofcera armii czerwonej- piaseckiego
      szybko, latwo i ubaw po pachy
      w sam raz na lato
    • Gość: piotr_c Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.uk.ihost.com 03.09.01, 16:52
      Ja czytam głównie fantastyke. Polecałbym "Diune" . Z innej działki to cała
      seria 12 tomów histori Hornblowera ( od midshipmena do admirała floty
      angielskiej) napisana przez C.S Forestera. Dla kogos zainteresowanego historią
      z czasów napoleońskich i/lub marynistyką to lektura obowiazkowa.
    • Gość: Martin Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.01, 19:57
      Polecam "Prosty plan" S. Smitha. Psychologiczny kryminał. Kto widział film
      (braci Coen) ten wie o czym mówię.
    • Gość: imbir Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: 193.227.223.* 06.09.01, 12:39
      To Kinga masz czytania na najbliższe 5 lat. :-)
    • Gość: mikmik Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.telenergo.pl 06.09.01, 13:30
      a ja polecam "Nawiedzony dom" Joanny Chmielewskiej.
      A tak ją z nudów złapałem i właśnie zbliżam sie ku końcowi. Oczywista sprawa,
      że się nie zawiodłem :)
    • Gość: olk@ Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 14:09
      Ja mogę polecić dwie książki Wilhelma Dichtera: "Koń pana Boga" i "Szkoła
      bezbożników". Są może troszkę ciężkie jak na lektury wakacyjne, ale na pewno
      warto je przeczytać. Ja dostałam obydwie na zeszłoroczne Boże Narodzenie - i
      cóż: przesiedziałam dwa dni zatopiona w lekturze, więc rodzina nie mogła się
      mną za bardzo w tamte święta nacieszyć ;))
      • Gość: Kinga Re: BARDZO FAJNA KSIĄŻKA - WARTO PRZECZYTAĆ:Quo Vadis? IP: 193.227.223.* 06.09.01, 14:57
        Dzięki za wszystkie typy, niektóre czytałam i podpisuję się pod przychylnymi
        opiniami a niektóre na pewno też kupię i przeczytam. Obecnie przedzieram się
        przez Quo Vadis, chcę zdążyć przed premierą. A czy Wam się podobała ta powieść?
        Pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka