Gość: kuponkonkursowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 01:00 Czy możecie podać wszystkie dozwolone formaty plików i napisać w przybliżeniu do tygodnia, kiedy będzie znowu dozwolony HTML? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ols Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 01:50 Owszem (max rozmiar każdego z nich to 100 KB): pfr, doc, pdf, eps, xls, ppt, swf, zip, mp2, mp3, mpga, m3u, gif, jpe, jpeg, jpg, png, css, htm*, html*, js, asc, eot, txt, rtf, xml, xsl, mpe, mpeg, mpg, mov, qt, avi. *Jeśli nic nieprzewidzianego się nie stanie, to wrócą w ciągu najbliższego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 02:00 Wiesz moze dlaczego bloxer u mnie ma klopoty z jpg? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 09:15 Opisz dokładnie te kłopoty i wyślij na @, sprawdzimy co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 15:39 Dziekuje, wyslalem, problem jest rowniez opisany: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=41838181Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 15:40 Moze nie do konca tam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=41838181 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuponkonkursowy Re: Dozwolone formaty plików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 02:15 A kiedyś limit był chyba 150kb?? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 13:40 A co złego jest w bitmapach? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 15:33 Dobre pytanie. Jeszcze lepsze pytanie brzmi: po co używać bmp kiedy są gif, jpg i png? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 20:08 mika_p napisała: > A co złego jest w bitmapach? > Generalnie nic złego, ale bmp ze względu na brak kompresji nie jest najlepszym formatem do pokazywania grafiki w sieci, więc po co go używać skoro z definicji się nie nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
ramarren Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 18:16 Dlaczego dopuszczone są formaty Microsoft Office, a Open Office nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 20:04 Bo formaty MS Office są najczęściej używane i jako pierwsze przyszły nam na myśl przy tworzeniu listy? Nie mamy podpisanej żadnej umowy z MS, jeśli okazałoby się, że nagle istnieje wielka potrzeba trzymania na bloxie plików OO, to nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 15.07.06, 20:57 mpieck napisał: > Nie mamy podpisanej żadnej umowy z MS Kurcze, mpiecku - nie mamy żadnej umowy, a wagon $$$ co miesiąc podstawiają. US nas kiedyś rąbnie za to jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuponkonkursowy Re: Dozwolone formaty plików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:19 > *Jeśli nic nieprzewidzianego się nie stanie, to wrócą w ciągu najbliższego tygo > dnia. Czyli coś się stało?? Długo jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 21.07.06, 22:02 Dziś mamy piątek zdaje się? ;-P Spokojnie, pamiętam o mojej deklaracji. A czy się stało? Szczerze mówiąc, to nie, ale większość czasu przeznaczyliśmy na coś innego (dociekliwi mogą już znaleźć efekty, pozostali muszą chwilę poczekać na oficjalny komunikat). Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Dozwolone formaty plików 21.07.06, 22:27 A co tam z moim problemem, znajdzie sie jakas rada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuponkonkursowy Re: Dozwolone formaty plików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:44 Jeśli chodzi o moderowanie komentarzy to jest fajne, ale i tak ja czekam na HTML. Ale i za nową opcję z komentarzami barzdoz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 21.07.06, 22:46 Nie chodzi o moderację komentarzy (to już zresztą dawno temu ogłosiliśmy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuponkonkursowy Re: Dozwolone formaty plików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:30 To pewnie coś zmieniaie w edytorze do wpisów. Ja go nie używam więc pewnie dlatego nie widzę różnicy, no chyba, że to jeszcze inna niespodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 22.07.06, 00:32 Bingo! Zachęcam do testowania nowego edytora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuponkonkursowy Re: Dozwolone formaty plików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:53 A czym się różni od starego, bo generalnie to używałem tamtego tylko raz, bardzo dawno temu, więc nie wiem na co zwrócić uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Dozwolone formaty plików 21.07.06, 22:45 Sprawdzamy. Jak się znajdzie - dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Dozwolone formaty plików 23.07.06, 16:57 Nie ty jedyny masz ten problem, trzeba poprawić bloxera, dodawanie plików z menu przez Insert Image nie działa i generalnie nie powinno tego być w tym menu. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Dozwolone formaty plików 23.07.06, 23:08 Ta wersja pozwala wstawiać gif, jpg i png. ftp://ftpbi.gazeta.pl/pub/blog/Setup_1_0_0_5.exe Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Dozwolone formaty plików 24.07.06, 01:11 Dzieki! Jak dla mnie bomba - przetestowane, dziala jak nalezy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś