aniela_ 31.10.01, 08:33 w głowce taseimca nie ma otworu gębowego? tak słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jmt Re: czy wiecie że 31.10.01, 08:44 poczekaj do wieczora, otworze sobie jame brzuszna i sprawdze - dam znac o wynikach testu (mam nadzieje) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) IP: *.ptf.com.pl 31.10.01, 08:53 własnie, blee..... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) 31.10.01, 08:55 zachowujcie sie przyzwoicie przy stole. tasiemiec nie jest obrzydliwy z wyglądu przeciez. nie chuchnie mu z ust też, z braku wiadomego otworu w główce. nie daje mi to spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 09:08 aniela_ napisał(a): > zachowujcie sie przyzwoicie przy stole. tasiemiec nie jest obrzydliwy z wyglądu > > przeciez. nie chuchnie mu z ust też, z braku wiadomego otworu w główce. nie > daje mi to spokoju... To gdzie on ma te otwory......gębowe albo o zgrozo...inne? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) 31.10.01, 09:12 no włąśnie nie wiem. myslalam ze mi powiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quest Może wciąga tudzież wsysa to i owo jak pijawka? IP: *.*.*.* 31.10.01, 09:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Może wciąga tudzież wsysa to i owo jak pijawka? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 09:20 Niezła pijawka z tego tasiemca;) No ale jak już wciągnie czy wessie to co dalej...? Odpowiedz Link Zgłoś
jmt Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) 31.10.01, 08:55 sniadanie to nic takiego - gorzej byloby przy obiedzie (z ktorego dzisiaj zrezygnuje) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) IP: *.chello.pl 31.10.01, 09:25 a wy macie otwory gebowe czy tylko palce rozklapciane na klawiaturach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 09:32 Gość portalu: Nowy napisał(a): > a wy macie otwory gebowe czy tylko palce rozklapciane na klawiaturach To ty otworem gębowym wystukujesz posty na klawiaturze ? Orginalne ale czy wygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Jeśli wciągasz śniadanie to smacznego:) IP: *.mst.gov.pl 31.10.01, 09:42 nowy wytrzyj buty zabłocone kiedy wchodzisz na cudzy wątek. i bądź miły :) Odpowiedz Link Zgłoś
jmt nie maja! 31.10.01, 09:46 Wychodzi na to, ze nie maja zadnych otworow gebowych, tylko przyssawki. Tasiemce mają kształt tasiemki czy wstążki. Składają się z główki uzbrojonej w haczyki lub ssawki (za pomocą których przyczepiają się do wewnętrznej ściany jelita), krótkiej szyjki stanowiącej strefę wzrostową oraz licznych członów. Dojrzałe człony, zawierające zapłodnione jaja, odrywają się od końca pasożyta i są wydalane z kałem. Dalszy rozwój jaja do postaci wągra odbywa się w przewodzie pokarmowym żywiciela pośredniego (zwierzę). Uwalniane z jaja zarodki przebijają ścianę jelita i osiedlają się w narządach wewnętrznych. Życzę miłego dnia i smakowitych posiłków. A może tatarek z cebulką? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: nie maja! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 09:50 Ty tak zawsze z encyklopedią pod pachą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jmt Re: nie maja! 31.10.01, 10:15 nie, ja to tak sam z siebie wiem (robilem przeciez ciecie jamy i zobaczylem) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Podobno... 31.10.01, 09:50 Albo te dżdżownice. Posiekasz taką na pięć kawałków to się pięć nowych dżdżownic pojawi! Nie próbowałam bo mam serce litościwe, ale wiem z pewnego źródła, że tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: UWAGA! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 09:53 Uprasza się nie ciąć Nowego! Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: UWAGA! 31.10.01, 10:04 aha albo żaby pękające po nadmuchaniu. fauna i flora mnie zadziwiają . Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: UWAGA! 31.10.01, 10:16 e-e nie sprawdzałam. obrzydzenie mam do żab. znam je głownie ze słyszenia i programów przyrodniczych. perwersyjną czerpię przyjemnośc z ich oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Katastroficznie 31.10.01, 10:21 A ja żaby nawet lubię. Całkiem romantyczne to ich kumkanie. Za to robale!!!!!!!!!!!!!!! Myślę, że gdyby była trzecia wojna światowa Muzułmanie kontra NATO i gdyby mnie Taliby złapały i w ramach torur kazały siedzieć w jednej celi z żabami lub robalami to poleciałabym do żab na jednej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Katastroficznie 31.10.01, 10:26 aha ja w takiej sytuacji musialabym przejsc na islam. nie widzę innego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Katastroficznie IP: *.chello.pl 31.10.01, 10:36 aniela postaraj sie troche moze ci sie wreszcie uda cos smiesznego napisac Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaf Re: Katastroficznie 31.10.01, 10:42 Śmiesznie czy nie śmiesznie oznajmić chciałam że ukradli mi wczoraj ponownie lusterko lewe od mego samochodu. Po raz trzeci w ciągu ostatniego miesiaca. W bojowym nastroju jestem od wczoraj bo już nie miałam żadnego w zapasie. Jeżdzę bez. Informuję, ze zmieniam pasy nie patrząc do tyłu. Jak by co lojalnie uprtzedzałam. Uwaga jak się jakiś nygus będzie zbyt blisko kręcił koło mnie walę na odlew i bez uprzedzenia. A następne lusteko podłączę do prądu i obsypię wąglikiem. Zdesperowana jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Katastroficznie 31.10.01, 13:22 hehehehe. witaj w klubie moja droga. moje lewe przyklejone na tasme klejącą zniechęca wybrednych chuliganów. ps. nowy, czy Ty mnie podrywasz może na swoj przedziwny sposób ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: Katastroficznie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 13:36 TAśma klejąca mówisz? Dla mnie może być, ale mój tego nie zdzierży...Za duża profanacja... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Katastroficznie 31.10.01, 13:42 znaczy powiedzmy sobie szczerze, na takie przyklejone lusterko nie poderwie cizi żadnej przygodnej. ale to Ci chyba na reke jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: Katastroficznie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 13:56 To ja nim jeżdże. Głównie i wyłącznie. A jego boli tak ogólnie... Bo to jest jego wielka miłość. Karcona jestem za psie włosy w środku i pył przydrożny na zewnątrz... i w ogóle jak ktoś śmiał ukraść mi lusterko, nie mówiąc o wycieraczce... W jego samochodzie nie ma co ukraść... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Katastroficznie 31.10.01, 15:02 aha, to nie wiem co Ci poradzić poza tym żebys zaopatrzyła się w komplet lewych lusterek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: Katastroficznie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 15:13 Niestety tu nic więcej nie można poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: Kiciu! 31.10.01, 16:13 Kiciu od lusterka! Czy jesteś może niegdysiejszą Kicią od wiatraczka?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: Kiciu! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 16:18 Rany boskie... jakiego wiatraczka? Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: Kiciu! 31.10.01, 16:22 No, tego, co jak było latem upalnie, szef Ci zwędził, podlec jeden i swoje cielsko chłodził. Staram się ustalić czy to o Ciebie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: Kiciu! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 16:30 Ach... nie o mnie. Ja nie mam szefa... Za to mam wiatraczek. Czy mam żałować czy cieszyć się że to nie ja? Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: Kiciu! 31.10.01, 16:58 O, ta sprawa w ogóle nie powinna budzić w Tobie emocji. Z czystego wścibstwa i zamiłowania do porządku robiłam dochodzenie. Ale wiatraczka teraz, rozumiem, nie używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaf Re: Kiciu! 31.10.01, 17:03 Hm... używam. Tylko grzałeczkę mu włączyłam i ciepły wiaterek mi daje. Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik Re: czy wiecie że 31.10.01, 13:32 ja nie ma gebowego, to pewnie posiada dwa zwane odytami. Musi smród podwójny. FUUUUJJJJ Wrogowi mogę życzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: czy wiecie że IP: 10.0.30.* 05.11.01, 20:12 mikmik napisał(a): > ja nie ma gebowego, to pewnie posiada dwa zwane odytami. > Musi smród podwójny. FUUUUJJJJ > Wrogowi mogę życzyć. Jakbyś zgadł, mają dwa otwory odbytowe (wynika to z występowania protonefrydialnego układu wydalniczego). A otwór gębowy nie jest im potrzebny, pokarm wchłaniany jest przez całą powłokę ciała. Wrogowi nie życz smrodu od tasiemca, tylko tasiemca, to powinno wroga nieco osłabić. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: czy wiecie że 06.11.01, 08:43 aha andrzej wygląda mi na takiego który wie co mówie. więc wiadomokomu życzę tasiemca (za jago radą ) znielsko się usmiechając pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś