IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.03, 13:10
Na tłusty czwartek (dalej zwany TC) szykuję się przez okrągły rok. Przez
calutki rok nie biorę do pyska pączków, ale jak już nadejdzie TC, to wtedy
nadchodzi szczyt pączkowego głodu. Mmoje menu wygląda wtedy tak:

1. Śniadanie - pączki
2. Po śniadaniu - więcej pączków
3. Obiad - coraz więcej pączków
4. Po obiedzie - znacznie więcej, niż coraz więcej pączków
5. Kolacja - wprost niewyobrażalne ilości pączków
6. Po kolacji, aż do północy - kontynuacja

Drobna uwaga. Jak na pączkach jest gruba warstwa lukru, to go zdzieram. Jak
jest za dużo cukru pudru, to go zdmuchuję. W ten sposób można ich znacznie
więcej zutylizować.

Tak, taaak. Ogarnia nas szaleństwo pączkowe. I co w tych pączkach jest
takiego, że chce się je żreć garściami? Szczególnie w TC.

Już wiem. Sprawiają to chyba drożdże. Chociaż nie bardzo jestem pewien.
A co Was nęci do pączków?

Obserwuj wątek
    • _tequila_ Re: TC 26.02.03, 13:21
      nie lubie paczkow
      • baloo1 Re: TC 26.02.03, 13:29
        A ja uwielbiam. A neci mnie szczegolnie lukier, cukr-pudr i dzemolada na
        paluchach. Cala te drozdzowa reszte moglbym , przynajmniej czesciowo, zdmuchnac.
        • emusia Re: TC 26.02.03, 13:34
          nienawidze pączków z cukrem pudrem. kocham te z lukrem.
        • piotr_c Re: TC 26.02.03, 14:02
          Myśle Baloo że moglibyśmy obzerac się w duecie: ja tobie lukier ty mi trochę
          ciasta , ech ale wizja . No i oczywiscie wielki termos porządnej ( nie żadnego
          symbolu dobrego smaku) niesłodzonej herbaty.
          • misiania Re: TC 26.02.03, 14:04
            znaczy, nie ma to jak smażony wędzony boczuś. bez lukru.
            • baloo1 Re: TC 26.02.03, 14:09
              No i golonka z chrzanem, ma sie rozumiec. Wyjatkowo tez moge wtedy z lukru
              zrezygnowac. A nawet z zasmazki, chociaz w Tlusty Czwartek powinna ona sie
              znalezc (znaczy, ta zasmazka) na kazdym polskim stole.
              • piotr_c Re: TC 26.02.03, 14:17
                Boczuś, golonka - już wiem dlaczego ten czwartek tak sie nazywa :)
                • Gość: viki2lav Re: TC IP: 213.255.126.* 26.02.03, 14:49
                  swinie jestescie, no swinie:(((((((((((((((((((((((((((((((((((
                  • piotr_c Re: TC 26.02.03, 14:52
                    E:-O Możesz dookreślić kto i dlaczego i czemu takie emocje tobą targaja??
                    • baloo1 Re: TC 26.02.03, 14:56
                      No to posiedz sobie Piotrze poza Polska w Tlusty Czwartek, to sobie sam
                      doprecyzujesz :o(
                      • e.silver Re: TC 26.02.03, 15:00
                        Faworki, mniam, mniam :DDD
                        • baloo1 Re: TC 26.02.03, 15:09
                          Wiatr siejesz moze, droga S. ?
                          • e.silver Re: TC 26.02.03, 15:11
                            mam zapędy kulinarne odświeżone :)
                      • piotr_c Re: TC 26.02.03, 15:10
                        No fakt, quuuuiiiiiii!
                        • kwik Re: TC 26.02.03, 15:14
                          ja tylko kwile przez dwie kwile :)
                          • Gość: aniela Re: TC IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 17:33
                            o kwik. dieta trzyma mnie z dala od poczakow i wszystkiego co sie z nimi wiaze
                            (lacznie z watkami) wiec nie zauwazylam jak przebieglas pod sciana :)
                          • Gość: aniela Re: TC IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 17:33
                            o kwik. dieta trzyma mnie z dala od poczakow i wszystkiego co sie z nimi wiaze
                            (lacznie z watkami) wiec nie zauwazylam jak przebieglas pod sciana :)
    • Gość: misio Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.brucepower.com 26.02.03, 18:12
      Kurdesz, kolejne wielkie zarcie.
      Ewakuacja.
      Kiedy bedzie po?
      Czsc.
      • Gość: aniela Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 18:29
        po drodzie popielcowej (kawusia bedzie nieslodzona)
      • Gość: aniela Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 18:29
        srodzie
        • Gość: misio Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.brucepower.com 26.02.03, 18:39
          Dzieki. Trafie po sladach popiolow.
          Smacznego.
          Uff.
          • Gość: aniela Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 18:43
            aha po sladach lupiezu idz.
            • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 26.02.03, 19:19
              jak jest popiół to musi być i dyjament, przesuńcie no się bo nie widzę
              • Gość: aniela Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 19:25
                no i feniks gdzies tu byc musi. chyba ze w arizonie.
                • Gość: misio Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.brucepower.com 26.02.03, 19:55
                  Ptak Feniks sokolim wzrokiem diament byl wypatrzyl. Niejaki Superman (jubiler)
                  przeswietlil go (dyament znaczy sie) swoim bystrym wzrokiem w zakresie promieni
                  X i szybko ocenil jego wartosc na krocie $$$. Uznal, ze do jednego kamyczka
                  jest ich o jednego za duzo i spopielil skrzetnie ptaszka Feniksa. Oddalal sie
                  wlasnie z lupem, gdy ptaszek odrodzil sie, dofrunal S-mana, przykul lobuza do
                  mitycznej skaly i nadgryzac go poczal od watrobki.
                  Kurdesz, znowu zaczela sie uczta. A mialo byc ascetycznie.
                  Bez sensu.
                  • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 15:55
                    bez sensu to ja skojarzenia mam: jak widze IP brucepower staje mi przed oczyma
                    rozdziany z gornej garderoby Bruce Willis, opalony taki...

dziekuje za uwage
                    • misiania Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:03
                      yhy. no pewno, że bez sensu. przecież nie ma wątpliwości, że chodzi o Bruce
                      Lee, wchodzącego jak smok. ;))
                      • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:16
                        albo springstin z ulic filadelfii.
                        albo misio koralgol
                        • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:18
                          koralgola to ja sie balam, wy tez?
                          • misiania Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:21
                            nene, bać się nie bałam, ale strasznie przeżyłam, jak łykał ten flecik od króla
                            ptaków. taki metalowy ten flecik był i całkiem spory, i colargol wydawał
                            straszliwie głośny dźwięk przy tym połykaniu... uuuuuchchchch! fuj!
                            • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:22
                              a ja mu nie ufalam, bo to transwestyta jakis byl. niby facet a rzesy i
                              dyszkancik jak dziewcze od reksa nie przymierzajac mial
                              • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:23
                                aniela_ napisała:

> a ja mu nie ufalam, bo to transwestyta jakis byl. niby facet a rzesy i
                                > dyszkancik jak dziewcze od reksa nie przymierzajac mial

i tanczyl dobrze. Kto to slyszal, zeby facet dobrze tanczyl?
                              • misiania Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:26
                                yhyhy, może mu jego własny flecik nie urósł a przecież ten, co go łykał, to od
                                ptaszka był ;))))) (oj, wiem, wiem - fuj! hyhy)
                                • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:27
                                  o, misiani sie Zygmunt F. klania :)))
                                  • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:29
                                    aha w grobie sie poruszyl zlozywszy sie w uklonie w pół.
                                  • misiania Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:29
                                    a po co mmpm zaczął rozpytywać o ruję i poróbstwo (yyy? porubstwo?) w TV? to
                                    przez niego, to przez niego!! ;)))))
                                    • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:31
                                      naturalnie, misiania to w jezyku plazowym "czysta jak lelija" przeciez
                                      • misiania Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:32
                                        aha. gustowne futerko śnieżnobiałe w foliowym pokrowcu trzymam w szafie, żeby
                                        się nie zakurzyło.
                                    • mmpm Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:37
                                      Aha, jak zwykle przeze mnie.
                            • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:22
                              bezmyslnosc ludzka nie zna granic
                              zeby nie ten odcinek moze by misiania byla dzis wzietym gastrologiem, a tak ma
                              uraz do bronchoskopii po wsze czasy, amen.
                              • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:27
                                wiecie... niedobrze mi
                                • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:29
                                  aniela_ napisała:

> wiecie... niedobrze mi

a komu w dzisiejszych czasach jest dobrze?...
                                • misiania Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:31
                                  OOOOOOO!!!! masz może mdłości? z kamienną twarzą pytam (kątem oka usiłując
                                  zobaczyć Twój profil)
                                  • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:34
                                    yhyhyh wezcie no. nawet gryza paczka dzis nie zjadlam. (mam nadzieje ze odbije
                                    sie to na mojej figurze, jako ze gryza nczego innego tez nei przelknelam)
                                    • mmpm Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:39
                                      Słabnąc z głodu potrzebujesz może silnego męskiego ramienia do wsparcia?
                                      • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:40
                                        nie daj sie podpuscic, on WOGLE opiekunczy nie jest, wiem to skadinad
                                        • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:42
                                          aha chce moze zebym sie wsparla a on wtedy figlarnie sie usunie i ja zabawnie
                                          upadne?
                                      • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:40
                                        a wiesz ze to zupelnie niegupi pomysl jest?
                                        • mmpm Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:42
                                          Aha, już podaję me ramię. I nie słuchaj tych, które mówią, żem w ogóle jest
                                          nieopiekuńczy...
                                          • ellen Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:43
                                            jak w greckiej tragedii: widze nieuchronna katastrofe i nic nie moge zrobic...
                                          • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:43
                                            aha nei wie prawe ucho moje co slyszy lewe
                                            • mmpm Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:45
                                              Aha, wcale żem się nie usunął.
                                              • aniela_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:47
                                                nie wzieles i sie nie usuneles? :)
                                                • mmpm Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:49
                                                  Wziąłem się w garść, a jeśli chcesz, to i Ciebie mogę... :-)
                                                  • Gość: aniela Re: TC = tlusciutki czwarteczek IP: *.acn.waw.pl 27.02.03, 16:51
                                                    nene mam klaustrofobię. ;)
                                                  • mmpm Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:54
                                                    Aha, rzeczywiście w takiej łapie jak bochen to sę cała możesz skryć... ;-)
                                                    Już otwieram...
                                                  • _tequila_ Re: TC = tlusciutki czwarteczek 27.02.03, 16:56
                                                    otworze lufcik bo jakos duszno sie zrobilo
                        • Gość: misio Re: TC = tlusciutki czwarteczek, koncz sie juz! IP: *.brucepower.com 27.02.03, 18:25
                          Dzien dobry Paniom,
                          Dobrze skojarzylas, opalony owszem troche jestem - w koncu jest to plaza.
                          A z holywut i chinszczyzna nie mam nic wspolnego, nie wchodze tez jak smok,
                          tylko kulturalnie stukam-pukam, puk-puk.
                          Do!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka