Dodaj do ulubionych

off-wątek

21.11.01, 14:04
niekomercyjny, nieprzegadany, poza sezonowymi trendami. kulturalny zakładam
wątek. obowiązują stroje wieczorowe i kwiaty dla gospodyni.
Obserwuj wątek
    • _tequila_ Re: off-wątek 21.11.01, 14:11
      @-->-----

• mreck Re: off-wątek 21.11.01, 14:12
      A buzi dasz?
    • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:13
      a flaszka i gęś może być ?
    • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 14:14
      Dzien dobry, Można wejść?
      Czy tu biją? Bo z za ściany dochodzą straszne krzyki. To chyba na innych
      wątkach.
      Czy gospodyni zechce przyjąć pęczek/ bukiecik pietruszki ( akurat mam na obiad
      zieleninkę)?
      • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 14:15
        liczyłam na chabry z poligonu ale wejdzcie wejdzcie... słomę z butów wytrzepcie
        tylko... położę gazetę na fotelach żebyście nie ubrudzili.
      • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:16
        a ja poproszę dla odmiany kawe :))))
        • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 14:16
          Działa mocniej?
          • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:18
            mam nadzieję,że wogóle :)))złośliwcze :)))
            • mreck co za sloma? 21.11.01, 14:20
              Co mi tu z kompimentami wyjeżdzasz? Zauwazyłaś swieżą slome w moich butach?
              Czlowiek sie specjalnie dla ciebie stara. Dawaj pyska anielko!
              • aniela_ Re: co za sloma? 21.11.01, 14:26
                zważ do kogo przemawiasz drogi mrecku... i czy nie powinienes wpierw pisac na
                brudno swych wypowiedzi.
            • !nowy Re: off-wątek 21.11.01, 14:20
              dajcie kielicha
            • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 14:21
              Zdumiałaś mine swoim zwierzeniem :->. Ja bardzo lubię żelki ale nie dają takich
              dodatkowych atrakcji :-(
              • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:26
                chyba łatwo Cię wprawić w zdumienie.....
                na mnie żelki też nie działają.....:)
                • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 14:57
                  A jakie próbowałaś?
                  I co to za kapuczino? Zdradź nazwę.
                  • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:59
                    zwykłe waniliowe, ale to kwestia wyobrażni a nie nazwy :))
          • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:20
            Na kulturze paryskiej siadać nie będę, prosze o jakiegoś szmatławca...
            • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:23
              ooo...Alfred co Ty tu sam tak stoisz cicho:))?

jasne,że wyjdziemy :)))))i tak nikt nie zauważy...
              no dobrze, dobrze obejmij mnie....:))))
              • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 14:27
                aha u mnie w domu tylko kultury paryskie, włacznie z najnowszymi numerami
                jeszcze ciepłymi.
              • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:28
                prowokacja anka, i pobożne życzenia...
                Nie stanęłaś do przetargu...
                A Alfreda tu nie ma...
                • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:29
                  tak jest Kiciafa nie ma, nie było, no to pa :)))
                  na chwilę :)))
                  • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 14:32
                    widziałam na zapleczu kogoś z dłońmi jak bochny...
                    • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:34
                      Swojego dekarza widziałaś?
                    • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 14:34
                      Przygotowuje rosół z gęsi na pietruszcze. Jeśli jest tak utalentowany jak w
                      reklamie to zaraz bedzie obiad.
                    • hansi Re: off-wątek 21.11.01, 14:35
                      dzień dobry, przepraszam za spóźnienie, ale tą bita drogę tak zasypało, a pod
                      spodem jakaś breja. Czy mogę? Całuje rączki gospodyni, prosze oto
                      butelka "Arizona vine" i świeże kwiatki z ogródka, tyle że się połamały i
                      jakieś zmarzłe takie
                    • mreck Re: off-wątek 21.11.01, 14:35
                      to ja z dlońmi jak bochny. Dlatemu mi te pisania nie wychodzą. A paluszki jak
                      serdelki.
                      • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:41
                        anko33 pomylić alfreda z mreckiem? No,no...
                        • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 14:43
                          aha to świadczy o alfredzie. ze ma płetwy o skrzela.
                          • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:50
                            wykluczone.Alfreda tu nie ma. Oferty przegląda.
                            Anka33 jest ślepa. Albo znowu przepaliły ci się żarówki w przedpokoju...
                            • mreck Re: off-wątek 21.11.01, 14:54
                              jakieś pustki na inych watkach, chyba wszyscy szklanki myją.
                              • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:56
                                cholera tylko człowiek wyjdzie na moment zaraz go obgadują....
                                • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 14:57
                                  wsród przyjaciół fałszywych nieco jesteś...
                        • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 14:57
                          ja się nigdy nie mylę:))
                          • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 14:59
                            Może jesteś na tropie jakiejś tajemnicy.
                            Mreck był zawsze taki tajemniczy....
                          • Gość: kiciaf Re: off-wątek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 15:00
                            Hm wg ciebie alfred to mreck? Różnice są jednak zbyt duże...
                            Ach mrecka nie śmiałabym wykorzystywać tak instrumentalnie...
                            • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 15:24
                              przyniosłąm trochę świeżej paszy. i trochę plotek.
                              • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 15:26
                                hura! plotki :))))
                              • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 15:28
                                Huraa!! Pasza !!
                            • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 15:29
                              Kłaniam uprzejmie. Alfreda widziałem na pobliskiej stacji benzynowej. Tankował.
                              • anka_33 Re: off-wątek 21.11.01, 15:33
                                plotkarz! to nie Alfred...
                              • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 15:33
                                ja widziałam jak rynsztokami wracał z tej stacji w kierunku zaplecza.
                                • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 15:38
                                  Tak... zaplecza. Wrócił. I muszkę mu musiałem zawiązać. Swoją drogą Al Capone
                                  tak naprawdę na imię miał Alfonso. Kurcze, na jego miejscu też zostałbym
                                  gangsterem. Z takim imieniem...
                                  • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 15:39
                                    aha słyszałam że uchylał się od płacenia podatków. ale może to tylko plotka...
                                  • anka_33 Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 15:40
                                    • aniela_ Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 15:41
                                      o. jesteście na Ty?
                                      • anka_33 Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 15:43
                                        a co mam mówić panie Tatusku?
                                        • aniela_ Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 15:44
                                          to kulturalny wątek a nei budka z piwem....
                                          • hansi Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 15:55
                                            aniela_ napisał(a):

> to kulturalny wątek a nei budka z piwem....
                                            qrka, przestaniecie się kłócić? Zastawa nowa na stole stoi, jeszcze coś
                                            potłuczecie, prosze się zachowywać, byle jak, ale zachowywać.
                                            Janie, Dębica!!!!

• aniela_ Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 15:59
                                              hansi trzymaj się z dala od sreber
                                        • tato! Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:02
                                          Do Alfreda mów "Alfredzie", do mnie - "O' rety"!
                                          • piotr_c Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:06
                                            tato! napisał(a):

> Do Alfreda mów "Alfredzie", do mnie - "O' rety"!

" I oto wielki O'rety! stoczył się na nas z góry. Oddajmy mu pokłon"
                                            • anka_33 Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:07
                                              i spluńmy na buty....:))))tfu!
                                              • piotr_c Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:13
                                                W klasycznym juz Tytusie grupa pielgrzymów oddała pokłon , nic nie było o pluciu
                                                • anka_33 Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:15
                                                  moze jakiś element indywidualny dorzucimy?
                                                  czy musimy się twardo trzymać co ktoś kiedyś?
                                                  • aniela_ Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:20
                                                    opuszczam Was do pojutrza. posprzątajcie po sobie, sztućce policzone więc
                                                    wyjdżcie raczej z pustymi rękoma.
                                                  • oxycort Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:23
                                                    Hej! jakże to?
                                                    A ja mam dla Ciebie wiązankę czerwonych maków z Monte Cassino oraz pęk
                                                    czerwonych melancholii. A do trzeciej rączki butelka Rose d'Anjour - wszystko
                                                    pod kolor...
                                                  • piotr_c Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:21
                                                    Ta scena zawsze mi sie bardzo podobała. A co do dodatków tj, plucia to może
                                                    O'rety się wypowie?
                                                • tato! Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:21
                                                  Brawo, Piotrze C. Klasyka zawsze się przydaje. Swoją drogą - Czy Twoje C. ma
                                                  coć wspólnego z "Chmielewskim" (kiedyś wspominałeś o swym młodzieńczym
                                                  pseudo "Chmiel" - mnie też tak wołano, choć źródłosłów inny)?
                                                  • piotr_c Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:24
                                                    Myślę ze masz kwalifikacje do wywiadu. Fakt że nawet raz się tu przedstawiałem
                                                    ale mam wrażenie ze tym razem to była 100% dedukcja.
                                                  • piotr_c Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:30
                                                    A czy możesz ujawnic ten źródłosłów. Czyżbyś miał coś wspólnego z przemysłem?
                                                  • tato! Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:33
                                                    Z przemysłem? Nie, to raczej rolnictwo. Po angielsku "hop-grower" czy coś
                                                    takiego...
                                                  • piotr_c Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:44
                                                    To tylko kwestia skali :>
                                                  • tato! Re: ALFRED! NIE ALFONSO TATUSKU..... 21.11.01, 16:55
                                                    piotr_c napisał(a):

> To tylko kwestia skali :>

I, kurcze, też mam na imię Piotr, tylko nikomu nie mów...

• oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 16:19
      Dobry wieczór.
      Ja zbieram suchy chleb dla konia...
      • aniela_ Re: off-wątek 21.11.01, 16:23
        oxy dobrze że jesteś. udam się teraz w sobie wiadome miejsca a w Twoje małe
        ręce powierzam pieczę nad towarzystwem
      • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 16:27
        Chleba nie ma, ale może być cukier...
        • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 16:34
          Poszła...
          Trudno. No ale skoro mam gospodarzyć, to może nastawimy samowar i nakręcimy
          patefon. Aniela gdzieś tu w komodzie przechowuje kolekcję swoich płyt. A... są.
          Co my tu mamy...
          Goombay Dance Band, Afric Simon, którą nastawić?
          • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 16:39
            A może Rezerwat, Bank, Kombi czy cóś....
          • hansi Re: off-wątek 21.11.01, 16:40
            oxycort napisał(a):

> Poszła...
            > Trudno. No ale skoro mam gospodarzyć, to może nastawimy samowar i nakręcimy
            > patefon. Aniela gdzieś tu w komodzie przechowuje kolekcję swoich płyt. A... są.
            > Co my tu mamy...
            > Goombay Dance Band, Afric Simon, którą nastawić?

może Połomskiego??? :-)))

• _tequila_ Re: off-wątek 21.11.01, 16:42
              jak Połomski to jeszcze Krawczyk koniecznie i Szczepanik....
            • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 16:43
              Specjalnie dla hansiego - Mała błękitna chusteczka.
              Panie proszą panów
          • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 16:41
            Żadną?
            No to może coś poważniejszego...
            Może być cyfrowy remake koncertu Festiwalu Piosenki Żołnierskiej Kołobrzeg 78?
            • _tequila_ Re: off-wątek 21.11.01, 16:43
              DJ Oxy proszony o wlaczenie ABBY....
              • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 16:44
                Zamówione... :))
            • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 16:50
              "Chabry z poligonu"?..
              • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 16:54
                Chabry będą zaraz po żwawym i skocznym Mieczysławie Fogu.
                Póki co, niech no ktoś pogoni kuchenną.
                Podawać czas suflet z renifera i schab po żydowsku.
                Tato niech nie wyjada cukru...
                • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 16:56
                  A co z ta gęsią którą Kiciaf połozyła na początku wątku?
                  • _tequila_ Re: off-wątek 21.11.01, 17:01
                    ges widzialam ostatnio jak przemykala sie w kierunku lufcika....
                    chyba ma chec odleciec ;)
                  • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 17:01
                    Położyła? Podrzuciła! To gęś trojańska była, ale pusta w środku. Spec służby
                    badają ją na zapleczu.
                    Ktoś zachce zamówić coś specjalnego?
                    Dla Ani seryjne cappucino waniliowe.
                  • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 17:04
                    To nie gęś, to bardzo brzydkie kaczątko.
                    • piotr_c Re: off-wątek 21.11.01, 17:18
                      Niestety muszę juz znikać, nie doczekam się pieczeni :(.
                      Zostawcie na rano coś na zimno do ogryzienia dla mnie.
                      • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 17:26
                        No dobra, towarzystwo. Spocznij. Zmiana klimatu. Można poluzować krawaty.
                        Patefon i kultura w kąt idzie. Na środek wyjeżdża nowiuśki hajfaj 2x200Watt z
                        subwooferem.
                        Pobudka. Z głośników sączy się Rammstein. Za firanką znajdziecie dwa kegi Żywca
                        i pipę.
                        Puchary i szklanice precz – od teraz lejemy do plastiku (BHP).
                        Toaleta płatna 2 złote. Ręczników brak.
                        Rezerwuję pierwszą godzinę Pool Bilard, ale Dart w korytarzu jest jeszcze wolny.
    • oxycort Re: off-wątek 21.11.01, 17:50
      Też źle?
      No to stół zarzucam szydełkowym obrusem, hajfaj znika, w jego miejscu stawiam
      zydel a na zydlu muzykanta z lutnią. Obok flet, ale już na stojaka. Duecik
      przygrywa „Prząśniczkę”. Po kątach rozstawiam stare turkocące kołowrotki, część
      przędze wełnę, podczas kiedy niewiasty pierze drą, nucąc do akompaniamentu.
      Drobiny gęsiego puchu fruwają pod sufitem. Naftowa lampa rzuca blade światło,
      kopcąc jak miniatura Huty Katowice. Bajarz opowieść snuje, kot na klepisku
      drzemie. W przedpokoju Alfred masło wyrabia. Posapuje cichutko w półmroku. Nad
      drzwiami stylizowany drewniany szyldzik „Koło Gospodyń Wiejskich”.
      • tato! Re: off-wątek 21.11.01, 18:21
        Nie mówi się "koło" tylko "obok"...
        • _tequila_ Re: off-wątek 22.11.01, 09:39
          biedna ta gaska.... taka oskubana ;)
          • aniela_ Re: off-wątek 23.11.01, 11:04
            oxy z tatą wołałam Was.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka