Dodaj do ulubionych

Harry Potter nie jest zakałą!

IP: *.devs.futuro.pl 01.12.01, 09:38
Zupełnie się nie zgadzam z tymi opniniami......Po prierwsze:nie słyszałam ,żeby
książka kosztowała 6,66 zł tylko 25 zł /pierwsza część!/.Po drugie do szkoły
nosimy nie tylko Harrego Pottera /mam 13 lat/,lecz wiele cięższych książek,i to
na polecenie nauczycieli.Cdo do opinii Adama Pilota,wiadomo przecież że miotły
nie latają,ponieważ to fantastyka.Jestem oburzona waszym tekstem.HARRY NIE JEST
ZAKAŁĄ!Gdyby był to czemu czytałaby go nawet brytyjska Królowa Matka?Hm?Jescze
raz powtarzam :HARRY POTTER NIE JEST ZAKAŁĄ!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mokry Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.radomsko.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 10:04
      Gość portalu: Insztar napisał(a):

> Zupełnie się nie zgadzam z tymi opniniami......Po prierwsze:nie słyszałam ,żeby
      >
      > książka kosztowała 6,66 zł tylko 25 zł /pierwsza część!/.Po drugie do szkoły
      > nosimy nie tylko Harrego Pottera /mam 13 lat/,lecz wiele cięższych książek,i to
      >
      > na polecenie nauczycieli.Cdo do opinii Adama Pilota,wiadomo przecież że miotły
      > nie latają,ponieważ to fantastyka.Jestem oburzona waszym tekstem.HARRY NIE JEST
      >
      > ZAKAŁĄ!Gdyby był to czemu czytałaby go nawet brytyjska Królowa Matka?Hm?Jescze
      > raz powtarzam :HARRY POTTER NIE JEST ZAKAŁĄ!!!!!!!
      zgadzam się z przedmówcą. HARRY POTTER NIE MOŻE BYĆ ZAKAŁĄ!!!!!!tO JEST
      NAJGŁUPSZY ARTYKUŁ O JAKIM SŁYSZAŁEM (A SŁYSZAŁEM O WIELU ARTYKUŁACH)! TEN KTO TO
      PISAŁ SAM JEST ZAKAŁĄ!
      • Gość: insztar Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: 212.244.254.* 01.12.01, 10:08
        Zgadzam się całkowicie. Gdyby było tak, jak piszecie, toby nawet nie było
        pirszej części w Polsce!!!!!!! SAMI JESTEśCIE IDIOTYCZNYMI
        ZAKAŁAMI!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Racja Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: 212.191.169.* 01.12.01, 10:09
      To prawda !!!
      TO że książka kosztowała 6,66 zł to nic nie znaczy!!!!
      Ten artykół co został napisany wczoraj w Gazecie Wyborczej zawiera artukół
      wyssany z palca!!! Mam 18 lat, i nie wstydze sie powiedzieć że książka o Harrym
      to moja ulubiona. HARRY POTTER NIE JEST ZAKAŁA!!! KTO JESZCZE RAZ NAPISZE TAKI
      ARTYKÓŁ, OSTRZEGAM, nie ręcze za Siebie !!!!!
    • Gość: KANGOOR BEZ KOMENTARZA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 10:21

Niechaj brak komentarza, będzie najlepszym komentarzem. Ludzie! Zacznijcie
      myśleć, to naprawdę nie boli.
    • Gość: Fleur Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.devs.futuro.pl 01.12.01, 10:34
      Zgadzam się z przedmówcami.Jak mogliście?!Sami umieszczacie reklamy
      Harrego......
    • Gość: theo Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 13:01
      tia, a lyzka na to: niemozliwe! :) wiecie co, drogie dzieci? zacznijcie myslec.
      moze za pare lat zorientujecie sie, ze miotla nie lata, nie kupicie juz 666.
      tomu (c)H*** P. pod tytulem :"H.p. i piasek z plazy kolo Helu", nie bedziecie
      dofinansowywac tej autorki-plagiatorki. polecam wam dwie ksaizki- "ojciec
      chrzestny" i "paragraf 22". ale przeczytajcie je za jakies 10 lat, bo dopiero
      wtedy je zrozumiecie.
      • Gość: theo Re: Harry Potter JEST zakałą!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 13:08
        acha, zapomnialbym: drogie dzieci, nazwijcie mnie nikczemnikiem pozbawionym
        uczuc i wyobrazni. prosze :) jestem masochista, bardzo to lubie. a jezeli nie
        wiecie o co chodzi, zapytajcie pani w podstawowce (bo chyba tam chodzicie) ;)
        ale nie palcie mnie na stosie za to, ze wazylem sie obalic waszego idola i
        jednoczesnie zburzylem wasze teorie zyciowe. leave the gun. take the cannolis.
        • ignatz Harry Potter zakałą ludzkości!!! 01.12.01, 13:16
          Podaj reke, bracie! W koncu ktos gladko wypowiedzial, co mi lezy na duszy.
          Zapomniales jednak o idolach nieco starszych dzieci: Carrolu i Coehlo (albo
          Coelho). Sczwegolnie ten drugi wraz z jego psudofilozoficznym belkotem i
          nieudolnym pozowaniem na Saint-Exupery'ego jest niebezpieczny.
          • 24thletter Re: Harry Potter zakałą ludzkości!!! 01.12.01, 18:05
            Ignatz!: ja jeszcze do tej trojki 'wielkich pisarzy' chetnie bym dodal idola
            zakompleksionych licealistek: Whartona. Udalo mu sie napisac moze jedna jako
            taka ksiazke 'w ksiezycowa...' a reszta to totalna chala
            • Gość: theo Re: Harry Potter zakałą ludzkości!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 19:18
              nie, nie, rozgraniczmy, bo zaczyna mi sie mylic:
              heller i mario puzo to pisarze, ktorych cenie i bardzo lubie do nich powracac,
              a autorka-plagiatorka i wharton... ich cenie... ale... inaczej :)
            • ignatz Re: Harry Potter zakałą ludzkości!!! 02.12.01, 01:05
              OTOZ TO! Chcialem dodac Whartona, ale jeszcze by mnie kto rozpoznal... Mam zone
              i dzieci, nie chce ich zostawiac. A licealisci sa dzisiaj tacy niebezpieczni.
              • 24thletter Re: Harry Potter zakałą ludzkości!!! 02.12.01, 01:18
                ja jestem licealista i nie jestem niebezpieczny:) ale tych trzech 'asow' nie
                znosze!!! a co do ksiazek to czytam Lema, Gibsona, a z magazynow Nowa
                Fantastyke - i to jest prawdziwa lektura, a nie plastykowy belkot
                • ignatz Tbg - ok 02.12.01, 01:42
                  No widze, ze w TBG nie rosnie nam zdemoralizowana i bezmozga mlodziez, tylko
                  taka, co to potrafi dokonac "swiadomego zawieszenia niewiary". A w fantastyce w
                  grudniu - niestety, brak Ratmana.
                  Moze jeszcze lubisz Beksinskiego?
                  • 24thletter Re: Tbg - ok 02.12.01, 01:59
                    Beksinski, Siudmak, Ratman, Ziemianski - jesli to jest w fantasyce to ja jestem
                    happy;)
                    • 24thletter Re: Tbg - ok 02.12.01, 02:00
                      i jeszcze Holynski of course;)))
              • Gość: theo Re: Harry Potter zakałą ludzkości!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 11:04
                ja tez jestem licealista, zreszta wkrotce konczacym ta idylle nicnierobstwa i
                co do whartona... osobiscie Cie popieram, ale moja laska... A jej kolezanki!
                lepiej nie przyjezdzaj do pkowa tryb, narazasz sie na lincz i stos ;)
    • ignatz Re: Harry Potter nie jest zakałą! 01.12.01, 13:17
      To zle swiadczy o krolowej, nie? Swoje lata - swoje prawa.
      • Gość: theo Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 16:01
        ignatz napisał(a):

> To zle swiadczy o krolowej, nie? Swoje lata - swoje prawa.

tia, w wieku tej alkoholiczki ludzie sikaja do nocnikow i rozmawiaja z
        telewizorem. dokladnie tak samo, jak fani (c)H.p. pzdr
    • Gość: Agusia Jak można nazwać Harry'ego ZAKAŁĄ?!?!?!?!?! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 20:14
      Ja również Całkowiczie nie zgadzam się z opublikowanymi wypowiedziami,a do tego
      strasznie się zawiodłam na Gazecie wyborczej ponieważ uważałam że nie
      opublikuje ona takich średniowiecznych poglądów."Harry Potter" jest moją
      UKOCHANĄ książką,kolejną książką opisująca walkę Dobra ze Złem.Chciałabym dodać
      żę zabranianie dzieciom czytania Harry'ego byłoby trochę głupie i równe
      zabrnieniu dzieciom czytaniu baśni.

Ps.Chciałabym jeszcze dodać że ludzie czepiają się książki która jest
      odzwierciedleniem dziecięcych marzeń , waszych marzeń MOICH marzeń...bo
      powiedzcie mi proszę kto z was jako dziecko nie marzył o lataniu na miotle i
      magi?

Pps.i jeszcze jedno-Bardzo mnie ciekawi Dlaczego wszyscy najpierw marudzili
      że "sztuka czytania"zanika wśród dzieci ,a kiedy dzieci te zaczynają czytać
      książki które są odzwierciedleniem ich marzeń to się im tego zabrania?Przeciez
      Harry Potter to kolejna baśń o magi taka jak "Śpiąca
      Królewna"czy "Kopciuszek",Prawda?
    • ellivia Re: Harry Potter nie jest zakałą! 01.12.01, 21:13
      hory poter to calkiem miły chlopiec, poznałam go osobiście , gdy pojechałam z
      wycieczka do Londynu a on odwiedzil mnie w domu i musze powoedziec, że jest
      bardzo uzdolniony, bo przerobil mojego starzejącego sie chomika na
      supermena,ktory spełnia moje wszystkie zyczenia, równiez erotyczne.Więc sie
      prosze nie czepiac harego.
      Panowie Noga, Pilot,Pleciony,Rozum i pani Rusek sie nie znaja na literaturze i
      kulturze i robia z igły widły. A tak naprawde wcale nie umieja zrobic z igly
      wideł bo tylko hary tak potrafi czarować.
      koniec i bomba , kto nie kuma ten trąba:)))))))))))))
    • Gość: Haneczka Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.01, 23:49
      CZegoś tak głupiego jeszcze nie słyszałam. Harry Potter jast za ciężki do
      noszenia do szkoły?! Po pierwsze: Kto nosi HP do szkoły? Po drugie: Większość
      ksiązek ma tak duże formaty taką wage idotego pisane są dużą czcionką ( wogóle
      przestrzeń na stwonach podręczników jest beznadziejnie zagospodarowana). Jeśli
      ktoś chce dbać o kręgosłupy dzieci niech załatwi to w ministerstwie Oświaty i w
      wydawnistwach!!! Po trzecie: Znak szatana można ułożyćtakże z klocków, zapałek
      lub wykleić z plasteliny. CO MA PIERNIK DO WIATRAKA?! Nigdy nie spotkałam się
      równiwż z ceną książki która miała by w sobie 666. Człowiek który to napisał
      musi miec nierówno pod sufitem. Po czwarte: Oczywiście że miotły nie latają,
      podobnie jak nie ma smoków czy duchów. Zakładam że pan Pilot jest już dorosły i
      nie wieży we wszystko co zobaczy czy przeczyta. Czy gdy w filmie ktoś umiera to
      czy to znaczy że jest tak na prawde?! Okropna dziecinada.
      Fakt. W książce nie ma elementów edukacyjnch ale to niepierwsza i nieostatnia
      taka powieść. Jest ciekawa, czytając ją nie można się nudzić. Chciaż ma taże
      walory wychowawcze: Książka jest przyjemna i czytanie jej jest rozrywką,
      pokazuje ona dzieciom że czytaie książek jest przyjemnością. Później młody
      czytelnik z chęcią sięga po inne lektury. Właśnie dlatego Harry Potter jest
      godny polecenia
      • 24thletter Re: Harry Potter nie jest zakałą! 02.12.01, 00:14
        Slonko! widzialas w czym ten artykul byl? w gazecie NA PLAZE!!! jak pisza cos
        takiego jak: twoj szefa ma cie za idiote to sie wsciekasz? to jest PLAZA i tam
        mozna WSZYSTKO! zero poczucia humoru=zero inteligencji=harry potter. wszystkim
        potterowco w tescie plazy wyszedl pewnie 'zeszyt w kratke' jesli wiecie o co mi
        chodzi;)
        • Gość: gorguś Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.icpnet.pl 03.12.01, 15:35
          Obawiam się, że Wasze próby wyjaśnienia gawiedzi, że była to po prostu kpina,
          ironia, żart, satyrka czy krotochwilka nie odniosą pożądanego skutku. Dzieci są
          jak tyrani: nie mają poczucia humoru jeśli chodzi o nie same... By the way -
          Wszystkim którzy próbują tu uskuteczniać filozofię Jana Jakuba Rousseau
          ("ucząc - bawić") powinni obejrzeć fizjonomię Harrego Poterra. Typowy
          pompatyczny, nudny angol. A Wy byście jeszcze chcieli żeby ów poczuciem humoru
          dysponował?
          z poważaniem
          Józef Rzeźnik - zawód rzeźnik
      • ignatz Re: Harry Potter nie jest zakałą! 02.12.01, 01:09
        "Produkt", magazyn komiksow, kosztowal (przed vatem) dokladnie 6,66 PLN. I byl
        (i ciagle jest) zajebisty. Polecam jako odtrutke na niuejdżowską propagande.
        • Gość: theo Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 11:08
          ignatz napisał(a):

> "Produkt", magazyn komiksow, kosztowal (przed vatem) dokladnie 6,66 PLN. I byl
          > (i ciagle jest) zajebisty. Polecam jako odtrutke na niuejdżowską propagande.

albo chociaz obejrzyjcie sobie "cow & chicken" na cartoon network. bardziej
          psychicznej kreskowki jeszcze nie widzialem :)
    • radzio_pl Re: Harry Potter nie jest zakałą! 02.12.01, 13:36
      Przeczytałem ten artykuł i niestety muszę skrytykować autora tego tematu-
      Jeżeli uznałaś(eś) to co tam powypisywali za prawdę to chyba rzeczywiście nie
      potrafisz odróżnić fikcji od faktu. Na miłość Boską- autor po prostu się
      zgrywał!!! Ten tekst został umieszczony w gazecie na plaży nie bez powodu-
      pomyśl!
      • Gość: Insztar Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.devs.futuro.pl 02.12.01, 14:52
        Owszem,ale to nie było śmieszne.
        • Gość: theo Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 18:15
          Gość portalu: Insztar napisał(a):

> Owszem,ale to nie było śmieszne.

poczucie humoru swiadczy podobno o inteligencji. pzdr
          • 24thletter Re: Harry Potter nie jest zakałą! 02.12.01, 18:51
            nie wymagaj za wiele od fanow harrego;)
            • mreck Re: Harry Potter nie jest zakałą! 02.12.01, 20:51
              a jak napiszesz ("czlowieku", mowie ogólnie a nie do przedmówcy), że życie bez
              idola jest mozliwe, że są rzeczy ważniejsze, to malo ci nog z d. nie powyrywają.
              Ludzie muszą marzyć. A w dzieciństwie robi sie to najlepiej. Teraz marzę
              najwyżej żeby przelecieć koleżanke z biura. Albo wygrać w totka. Płaskie to i
              bez fantazji.
              Nie odzierajcie dzieci z marzeń, jak mlodych krolików ze skóry. Proszę!!!

• Gość: theo Re: Harry Potter nie jest zakałą! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 22:04
                mreck napisał(a):

> Nie odzierajcie dzieci z marzeń, jak mlodych krolików ze skóry.

mreck, jakie literackie porownanie :)
            • ignatz Re: Harry Potter nie jest zakałą! 02.12.01, 22:13
              Czy ktos pamieta cykl ksiazek o Pozyczalskich? Taka banda malutkich ludzikow,
              ktora mieszkala w szparach podlogi i zyla z tego, co prosto mowiac,
              podpieprzyla ludziom. To tez byl szkodliwy cykl, cale szczescie, ze niewiele
              osob o tym slyszalo.
              A te wszystkie nowelki Konopnickeij czy innej Orzeszkowej o tym ,jak to
              robotnikom za kapitalizmu bylo ciezko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka